Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

mam pytanie dotyczące wynikow na cytomegalię:
    IGM ujemne :)
    IGG 118, wiem, że to świadczy o posiadaniu przeciwciał, ale całkiem ich sporo, jak te wyniki wyglądają u Was?

niestety toxo
    IGM ujemne
    IGG wątpliwe, więc trzeba będzie powtarzać, ale kotow nie mam:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój mąż dziś powiedział, że powinnam już chodzić w sukienkach ciążowych - haha aż mnie zmroził ich wygląd - pewnie najlepiej jeszcze takich jeansowych ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam katar, mąż mi zarazka sprzedał :( jak na razie to stosuję tylko roztwór wody morskiej, jutro zapytam lekarza co mogę na katar bo będę się z nim widziała przez chwilkę bo po skierowanie idę.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja tez siedze w biurze i chodzę w legginsach,ale takich elegantszych np ze szwem z przodu i jakiejs tunice zazwyczaj:)

To w takim razie muszę poszukać legginsów typu nie casual :) W c&a jest taki dział dla ciężarnych, może tam upatrzę coś pracowego na wypadek jakby spodnie przestały już pasować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 10:43

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie - czy wy czytacie albo udzielacie się na jakimś forum jeszcze albo czytacie jakąś fajną stronkę? bo mi się czasem nudzi i chętnie bym coś fajnego podczytała itd - to już przewertowałam ile było ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też mdłości mdłości i jeszcze raz mdłości. Na szczęście nie tak silne jak w poprzedniej ciąży ale coś czuję że się rozkręcą.
    Też rozbawił mnie tekst santoochy - zajebista jesteś!:D
    A co do Aliss to też widziałam kilka dni temu...bardzo mi przykro:(
    Izia ja czasem podczytuje sobie ciekawostki na mamazone, a myślę teraz o kupieniu książki Ciężarówką przez 9 miesięcy - podobno jest świetnie z humorem napisana a mi juz tak sie nie chce siedziec ciagle w laptopie, a ksiązka to by weszła jakoś:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Santocha dobra Ty jesteś :D

Mi waga zjechała 2 kg w dół a przecież jem prawie normalnie, mdłości przecież nie mam no cyrk. A jak 2 miesiące temu chciałam schudnąć i się ograniczałam to jeszcze tyłam...

Ja to obcisłych spodni już nawet nie zakładam bo jak się najem to mnie cisną.

Matko co ja bym dała za krushersa z kfc... no wczoraj wieczorem to myślałam że na piechotę po niego pójdę. Żeby chociaż te z 35 km to było a nie 70 to bym pojechała. Ale lodziarnie widziałam u nas już otwarte, może jak pójdę na shake'a to chociaż trochę się zaspokoję :D

xpatiiix3, Evik lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia ja się wcześniej udzielałam jeszcze na forach na ovu, ale przestałam bo tam same kłótnie przez ciężarne. Zostałam tylko tu bo tu mi się najbardziej podoba, nikt po mnie nie jedzie przynajmniej za to że mi się udało...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nie mogę spać w nocy a potem budzę się o 11 :O
    A potem jestem jakaś rozlazła i mi się nic nie chce.. ehh

Ostatnio mój B miał nocki więc dnie był w domu to go zaprzęgałam do zmywania naczyń ile się dało, bo ja tego nie cierpię. Mogę wszystko robić tylko nie zmywać naczynia. No i taki oto dialog powstał:
    B: A czemu nie możemy zmywać na zmianę?
    Ja: Jak chcesz to możemy się zamienić, Ty możesz być w ciąży :)
    B: Dobra, pozmywam...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    izia ja się wcześniej udzielałam jeszcze na forach na ovu, ale przestałam bo tam same kłótnie przez ciężarne. Zostałam tylko tu bo tu mi się najbardziej podoba, nikt po mnie nie jedzie przynajmniej za to że mi się udało...

no ja znalazłam to ovu przez przypadek bo chciałam znaleźć jakiś program do prowadzenia kalendarza z @ bo ciągle zapominałam kiedy była itd - wcześniej pisałam na kafeterii ale tam to dopiero jest kłótni, podszywów i takich tematów, że jak tam teraz wchodzę to szkoda czytać..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Nie radiologiem, a weterynarzem. Usg robiłam na ustawieniach dla suki :D
    Chuda nie jestem, ale gruba też nie. Taka normalna.

Pati, z tego co go wymierzyłam to ma 7,1mm.

Hahahahaha.... Santoocha - uwielbiam Cię po prostu :*

santoocha lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Jeeju.. Biedna Aliss :(

Ja schudłam 2 kg :) Jutro zobaczymy czy przybywa jednak czy dalej spada waga :D

Rybko Ty moja kochana :* no to dopiero pocieszenie było :)

santoocha no to ładnie mierzy sobie bombelek mały :)

Fidelissa ja mam rano po wstaniuy kwasoty w buzi :P

Monique a są bardzo fajne ciążowe spódnice na prawdę ładme z pasem na brzuch :) widziałam na allegro u tego sprzedawcy co spodnie zamawiałam :) a te spodnie są świetne bo są przytlegające i poważnie mi brzucha tak nie widać chociaż i tak rzuca się w oczy tylko pod kurtką Go nie widać :P

Mamadomina ja miałam przy wyniku wątpliwym 3 powtórki w pierwszej ciąży i wyszło że jed ak po prostu przechodziłam toxo :) i miałam wtedy jż robione wyniki co 2 tygodnie na oddziale chorób zakaźnych odzwierzęcxych, a toxo nawet z surowego mioęsa czy robiąc coś w ogrodzie można się nabrać ...

izia ja czytam kalendarz na zapytajpołożną

Czarna ja ostatnio jak zjadłam tortille i krushera z kfc to myślałam, że będę wymiotowqać po drdze heeh tak namieszałam :) hehe niźle załatwiłaś B mój R to kupowałby i robił dla mnie wszystko nawet zdejmuje i zakłada mi buty i skarpetki hahah :P ahh jak dobrze mam, sam to robi bez proszenia, po prostu mówi, że musi się nauczyć, żeby mi pomagać jak później mi będzie ciężej z brzuszkiem :) kochany jest :*

A dzisiaj znowu ogórkowa no i kopytek się najadłam, a i znowu wraca faza na słodycze nie tak z przesadą tylko delikatnie, że mogę zjeść już nie odpycha mnie :) No i wsio.. :)

Jadę niedługo z koleżanką na spacerek i dzieciakami pogoda taka sobie, ale warto przewietrzyć dupeczki zamiast siedziec w domku :)

Evik, Czarnaa94, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti daj jeszcze raz namiar na te ubrania z allegro gdzie kupiłaś legginsy :) Z góry dzięki :)

Dziewczyny polecam Wam bardzo ciekawy artykuł - wywiad z położną - podaje linki.

http://skomplikowane.pl/codziennosc/wywiad-z-polozna/

http://skomplikowane.pl/codziennosc/wywiad-z-polozna-kontynuacja/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 13:12

Evik lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss bardzo Ci współczuję... :(

A ja dziś od rana na badaniach krwi, gin dał mi skierowanie tylko na antygen HBS i na kiłę (VRDT), a resztę musiałam prywatnie, więc 200 zł nie moje :/

Ja już mam 1 kg do przodu, brzuszka na razie nie widać ale ciało mam bardziej miękkie, no i piersi się powiększyły :)

U mnie pogoda piękna, poszłam na spacer na świeże powietrze, bo w tych kolejkach w labie trudno było oddychać. Najgorsze to te zapachy kulek molowych, chyba niektórym paniom przydałoby się wywietrzyć szafę na wiosnę ;)

Dziewczyny gratuluję serduszek :)
    Byłam wczoraj u lekarza po te skierowanie na badania to tez widziałam moją fasolkę (urosła ma już 13,3 mm!) i serduszko :)

pozdrawiam ciepło!

oar89n7370b5b6h4.png

Evik, Czarnaa94, blue00, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga super, że maluszek już taki długaśny mój miał 14mm w 7+6 a jutro będzie 9 tygodni skończone ciekawe jak wyglądać będzie na tym etapie i ile urósł przez te 8 dni :) liczę na jakieś ponad 2 cm, oby tylko ładnie rósł :)

Monique ja kupowałam od sprzedającego radosnamama ma bardzo fajne rzeczy oprócz tych legginsów :)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

A dzisiaj znowu ogórkowa no i kopytek się najadłam, a i znowu wraca faza na słodycze nie tak z przesadą tylko delikatnie, że mogę zjeść już nie odpycha mnie :) No i wsio.. :)
    )

Oooo kopytka :) już wiem co będę robić następnym razem na obiad mniam :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła kopytek ale nie mam maszynki do mielenia :(

Dziś mi dokuczają mega mdłości, nic nie pomaga :( generalnie aż się boje wyjść z domu :(

Dodatkowo dzieje się ze mną coś dziwnego, od rana mam wrażenie ze troche gorzej slysze i "dzwoni mi w uszach. Jakbym przez cała noc głośno muzyki słuchała albo z jakiegos koncertu rokowego wyszła.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sobotę idę do lekarza, to będzie 4 pełne tygodnie i 6 dni, czyli koniec 5 tyg. Możliwe że będzie już widać zarodek? Tylko ja owu późno miałam, bo w sobotę będzie dopiero 18 dni po. Taka jestem ciekawa co zobaczę na usg.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane miałam się odzywać co z tą moją betą z zeszłego czwartku 20.03 :)
    Wczoraj ją odebrałam :) 1404 :) więc poprzednie z 18.03 musiało być źle wykonane :) po odebraniu wyników poszłam do gin, na usg widoczny pęcherzyk i 2mm lokator :)

Czarnaa94, santoocha, Maga31, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Evik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tak kopytka!!!:D Ja dziś robie racuszki z twarożkiem:D tzn ja obiore ziemniaki i czekam aż mąz wroci i je zetrze:d

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ