X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ja tez mam juz 2 kg na plusie :) :)

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( przykro mi z powodu Alisss

Skorzystałam z pomysłu zjedzenia przed snem i teraz zero mdłości. Zawsze po późnej kolacji miałam koszmary, albo spać nie mogłam, a teraz, noc przespana, bez cukrowych spadków, nawet mdłości :D

Co do wagi, to muszę w nią zainwestować, bo nawet nie wiem. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 07:23

KocieOczy, ewelina_d lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze sie zważyć...ciekawe czy mi cos przybyło. Na mnie niestety sposob najadania sie przed snem nie działa. Zjadlam juz leżąc w łóżku dwie kanapki a i tak o 3 obudziłam sie głodna no i zaczęło mulic. Na szczescie w ciagu dnia mam nawet spokój.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba przestane sie wazyc,waga pokazala mi dzis jeszcze wiecej heh

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga stoi w miejscu...

eh, dzis juz musze isc do biura, ale wcale mi nie lepiej niz ostatnio... imbir i migdaly na sniadanie i jakos musze wytzrymac:(

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi, KuniaK, Santoocha Super wieści:) Bardzo się cieszę:)

Patii nie przejmuj się koleżanką, taka z Niej mądra piczka, zobaczysz jak szybko spotka ją coś niemiłego przez to, nie to że jej życzę tego, ale życie jest sprawiedliwe i niech się boi, kto to widział wypowiadać takie rzeczy o naszej kochane Patce:).

Ja wczoraj cały dzień popijałam małymi łyczkami herbatkę z cytrynką i dzięki temu mniejsze mdłości i nawet smak do jedzenia miałam.

Santoocha nawet nie wiesz jak się uśmiałam z Twojego postu: "Nie radiologiem, a weterynarzem. Usg robiłam na ustawieniach dla suki :D" Super pomysł.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie waga dalej na minusie, w zeszły tygodniu ważyłam 54kg, a dziś nada 52, ale to wszystko przez weekendowe nerwy. Za kilka dni pewnie wszystko się unormuje i będę tyć:( Aż się boję.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja coś źle śpię drugą noc, hehe troche już myślę o wizycie a do niej tydzień, nad ranem wymiotowałam, o rany, już piję imbir, jestem wymęczona, leżę dziś i pachnę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja nie mam wagi póki co ale pal licho waga gorzej z moim brzuchem.. wczoraj wieczorem porównywałam sobie w fotkami z pierwszej ciąży to wyglądałam jak w 18 - 20 tyg ciąży.. (poprzednio w 12 tyg to byłam płaska jak deska) brzuch jest naprawde duży i nie ma mowy wyjść gdzieś wieczorem bo by się wszyscy dopatrzyli ciąży napewno - ja ledwo zaczęłam 6tydzień.. rano jest jeszcze względnie ok jak nic nie zjem ale potem w ciągu dnia rośnie... jak się zrobi cieplej to nie wiem w co ja się będę ubierać

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam alergię na propolis, temu tak mną zamiata...a twarz jak Ciasteczko ze Shreka.

Never again Prenalen Gardło. Never ever.

Waga constans, przynajmniej tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:30

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co można na zaczynający się katar sobie zażyć ? Walczę, żeby się nie rozwinął i jedyne co mi przychodzi na myśl to miód i cytrynka. Wiem że nie wolno kropli typu Otrivin...

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na przeziębienia i wirusy świetny jest sok czy syrop z czarnego bzu - wypić łyżeczkę żeby przeleciało przez gardło - stosuję u synka i działa świetnie - mąż też pił przy bólu gardła - myśle że w ciąży tez można w końcu to nic innego jak zwykły sok ale ma duże właściwości antywirusowe

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Monique Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia a gdzie taki soczek można kupić ?

e43bfde7db.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wiecie, weszlam dzis na dzial Poronienie a tam znalazlam nasza Alisss......
    O Boże.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie słonecznie.....
    Juz niedługo weekend:))

Zabieram sie za śniadanko;)

Czy Wy tez tak macie, ze rano macie taki kwaśny smak w ustach?

Ważyła mnie gin jak zakładała karte ciąży. Pol kg mniej.
    Ale ja mam nadwagę:)
    Co do ubierania
    To chodzę w getrach jeansy w brzuch cisną po co mam sie męczyć:)

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Izia a gdzie taki soczek można kupić ?

w aptace, w każdym sklepie ze zdrową żywnością itp w supermarketach też są http://www.doz.pl/apteka/p63076 - tylko polecam czytać skład bo są takie co mają napisane m.in bez a jego tam jest mega mało nawet poniżej 1% - - generalnie z tego zrobiony jest sambucol ale chyba nikt go nie badał na kobietach w ciąży i nie wiem czy go można czy nie bo on tam pewno jakoś obrobiony jest a sam syrop to syrop

Monique lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• izia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidellisa ja tez non stop legginsy ale staram się je mieć nad brzuchem to mi ściskają żołądek - pod brzuchem to nie chce ściskać fasolki - chodzi mi raczej z ubieraniem bluzki bo póki mam swetry to nic nie widać ale jak włożę opiętą tunikę to widać brzuch z kilometra

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Monique Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam, co nosić żeby w pracy nikt nie zauważył brzuszka w ciągu najbliższego miesiąca. Legginsów nie założę, bo to praca w biurze... Spodnie coś czuję, że nie długo nie będą mi się dopinały bo już teraz mam problem...trochę uciskają...

Fidelissa lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

ze smutnych wiadomości. moja frecia musiała zostać wczoraj uśpiona :(:(:(:(
    współczuje
    Ja miałam kiedyś szczura i wiem jak można bardzo zżyć się z gryzoniem:/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja właśnie się zastanawiam, co nosić żeby w pracy nikt nie zauważył brzuszka w ciągu najbliższego miesiąca. Legginsów nie założę, bo to praca w biurze... Spodnie coś czuję, że nie długo nie będą mi się dopinały bo już teraz mam problem...trochę uciskają...

Ja tez siedze w biurze i chodzę w legginsach,ale takich elegantszych np ze szwem z przodu i jakiejs tunice zazwyczaj:)

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ