Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O proszę mój już nie fasol a kochany juniorek i ma 1,97cm
Bo ma rączki nóżki i pięknie fikał sobie
Jestem chyba teraz najszczęśliwszą osoba na świecie idę jeść obiad i później Was nadrobię :**
Glukoza w normieI następna wizyta za tydzień
Goplana trzymam kciuki również za Waszą trójeczkę bardzo mocno.! :***Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:46
santoocha, izia, blue00, Dorotucha, Viviana, Rybka Nemo, Czarnaa94, Maga31, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja w poprzedniej ciąży(która poroniłam) w 5ti6d widziałam tylko pęcherzyk, bolały mnie strasznie piersi i miałam mdłości ok 7 tyg. A w tej ciąży w 5ti2d widziałam juz zarodeczek lekarz sam był zdziwiony ale mówił że czasem się zdarzy że tak się fajnie ułoży i widać. Mdłości takie konkretne ale zazwyczaj poranne mam od początku 5 tyg a piersi nie bola mnie wcalę, są tylko większe. Za to dziś ustąpiły mdłości a w ich miejsce weszły delikatne bóle brzucha i jajników;/ trochę się schizuję
-
Jula222 wrote:hej izia powiedz mi czy tobie juz dokuczają mdłości lub wymioty?
ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija
jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam.. -
Od wczoraj nie mam mdlosci! Cieszyc sie?
Wczoraj schizowalam ale juz mi przeszlo..
I mega bola mnie cycki, niemoge na brzuchu spac bo mi przeszkadzaja
A w srode wizyta! Nie moge sie doczekacsantoocha lubi tę wiadomość
-
izia wrote:ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija
jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..
Dziękuję Ci kochanapoprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(
-
Pati śliczny ten Twój Juniorek faktycznie jak misiaczek wygląda
.
Co do mdłości i wymiotów Kochane to ja od 4 tygodnia je miałam. Od wczoraj nie leże w łóżku - byłam wrakiem człowieka schudłam 2kg. Teraz zaczęłam trochę normalniej jeść. Możliwe że u mnie to przez stres przed stratą ciąży było bo rok temu bliźniaczą straciłam. Lekarz mnie póki co uspokoił powiedział że dzidzia jest większa niż na ten tydzień (pewnie przez owulkę w 10 dniu cyklu) mam być spokojna i pozytywnie myśleć.
Najgorsze są cycki które bolą i robią się coraz większe. Lekarz kazał mi też leżeć na brzuchu ze względu na tyłozgięcie macicy, jest to dla mnie nowość a to moja 3 ciążaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:Dziękuję Ci kochana
poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(
rozumiem cię - mnie się to nie zdarzyło ale też bym chciała żeby teraz też było wszystko dobrze - ale na to chyba nie mamy wpływu - dbamy ile możemy, robimy wszystko co w naszej mocy..
mnie odrzuca od słodkiego - zawsze jadłam sporo a teraz czasem coś bez większej przyjemności, tak ogólnie to zjadam 4-5 łyżek czy widelców czegoś i mam dość przestaje i za chwile jem coś innego - wiem że tu dziewczyny miały "fazę" na ogórkową ja naj naj preferuję barszczyk czerwony tylko najlepiej żeby ktoś go zrobił bo ostatnio nie lubię, nie chce mi się i nie mam sił stać nad garami zwłaszcza jak wracam z pracy po 17stej .. ale popracuję jeszcze miesiąc - może do świąt i koniec - zresztą w pierwszej ciąży też poszłam na l4 w 8tc bo mi się mega słabo robiło i zostałam do końca bo potem bolał kręgosłup itd itpJula222 lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Pati piekne maleństwo super widać.
Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.
Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.a faktycznie
Mnie coś biorą zawroty głowy piszę na leżąco bo gdy siedzę widzę podwójnie i na żółto-zielono? masakra nowy objaw do kolekcji super
Viviana lubi tę wiadomość
-
Patii no proszę jaki piękny misiu:) Super:)
Dorotucha, nastka151 Witam Was.
Jula222 ja też Cię rozumiem, że się boisz. Głowa do góry będzie dobrze. U mnie tak samo wszystko się zaczęło, najpierw mega apetyt na wszystko, a później brak apetytu i mdłości, więc wszystko prze Tobą
U mnie nadal mdłości nie ustępują, mam już dość, ale z drugiej strony to dobrze, że tylko ( ale dla mnie aż) mdłości, bo jak Was czytam, że wymiotujecie to Wam współczuję.
Dorotucha, Jula222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png