X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę mój już nie fasol a kochany juniorek i ma 1,97cm :) Bo ma rączki nóżki i pięknie fikał sobie :D Jestem chyba teraz najszczęśliwszą osoba na świecie idę jeść obiad i później Was nadrobię :**

2555sfl.jpg

Glukoza w normie :) I następna wizyta za tydzień :)

Goplana trzymam kciuki również za Waszą trójeczkę bardzo mocno.! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:46

santoocha, izia, blue00, Dorotucha, Viviana, Rybka Nemo, Czarnaa94, Maga31, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży(która poroniłam) w 5ti6d widziałam tylko pęcherzyk, bolały mnie strasznie piersi i miałam mdłości ok 7 tyg. A w tej ciąży w 5ti2d widziałam juz zarodeczek lekarz sam był zdziwiony ale mówił że czasem się zdarzy że tak się fajnie ułoży i widać. Mdłości takie konkretne ale zazwyczaj poranne mam od początku 5 tyg a piersi nie bola mnie wcalę, są tylko większe. Za to dziś ustąpiły mdłości a w ich miejsce weszły delikatne bóle brzucha i jajników;/ trochę się schizuję

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dołączam do Was dziewczynki. Niby 8t4d według miesiączki

Evik, blue00 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Twój junior jest prześliczny!:) Gratuluje:*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Twoje maleństwo wygląda jak mały miś :D

• izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej izia powiedz mi czy tobie juz dokuczają mdłości lub wymioty?

ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija

jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobietki i gratuluje:)

Dorotucha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie mam mdlosci! Cieszyc sie? :P
    Wczoraj schizowalam ale juz mi przeszlo..
    I mega bola mnie cycki, niemoge na brzuchu spac bo mi przeszkadzaja :P

A w srode wizyta! Nie moge sie doczekac :)

santoocha lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Pati, Twoje maleństwo wygląda jak mały miś :D
    hahah rzeczywiście ,mały misiu :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija

jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..

Dziękuję Ci kochana :) poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny ten Twój Juniorek faktycznie jak misiaczek wygląda :).

Co do mdłości i wymiotów Kochane to ja od 4 tygodnia je miałam. Od wczoraj nie leże w łóżku - byłam wrakiem człowieka schudłam 2kg. Teraz zaczęłam trochę normalniej jeść. Możliwe że u mnie to przez stres przed stratą ciąży było bo rok temu bliźniaczą straciłam. Lekarz mnie póki co uspokoił powiedział że dzidzia jest większa niż na ten tydzień (pewnie przez owulkę w 10 dniu cyklu) mam być spokojna i pozytywnie myśleć.
    Najgorsze są cycki które bolą i robią się coraz większe. Lekarz kazał mi też leżeć na brzuchu ze względu na tyłozgięcie macicy, jest to dla mnie nowość a to moja 3 ciąża ;)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy, faktycznie junior wygląda jak słodki misiaczek :)

Witaj Dorotucha i nastko Ciebie również witam rozgośćcie się dziewczęta :)

Dorotucha lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziękuję Ci kochana :) poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(

rozumiem cię - mnie się to nie zdarzyło ale też bym chciała żeby teraz też było wszystko dobrze - ale na to chyba nie mamy wpływu - dbamy ile możemy, robimy wszystko co w naszej mocy..

mnie odrzuca od słodkiego - zawsze jadłam sporo a teraz czasem coś bez większej przyjemności, tak ogólnie to zjadam 4-5 łyżek czy widelców czegoś i mam dość przestaje i za chwile jem coś innego - wiem że tu dziewczyny miały "fazę" na ogórkową ja naj naj preferuję barszczyk czerwony tylko najlepiej żeby ktoś go zrobił bo ostatnio nie lubię, nie chce mi się i nie mam sił stać nad garami zwłaszcza jak wracam z pracy po 17stej .. ale popracuję jeszcze miesiąc - może do świąt i koniec - zresztą w pierwszej ciąży też poszłam na l4 w 8tc bo mi się mega słabo robiło i zostałam do końca bo potem bolał kręgosłup itd itp

Jula222 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piekne maleństwo super widać.
    Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.

Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.

xpatiiix3, Dorotucha lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kurde ciśnienie masakryczne jakies mam hehe 100/50... temu ja tak słabne i w głowie mi się ciągle kręci...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też Pati mam słabe ciśnienie mniej więcej 89/52 jak mierzyłam, przeszkadza to, bo na dworze nie czuję się za dobrze przy zawrotach.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pati piekne maleństwo super widać.
    Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.

Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.
    No cześć Vivi :D a faktycznie :) Mnie coś biorą zawroty głowy piszę na leżąco bo gdy siedzę widzę podwójnie i na żółto-zielono? masakra nowy objaw do kolekcji super ;)

Viviana lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii no proszę jaki piękny misiu:) Super:)

Dorotucha, nastka151 Witam Was.

Jula222 ja też Cię rozumiem, że się boisz. Głowa do góry będzie dobrze. U mnie tak samo wszystko się zaczęło, najpierw mega apetyt na wszystko, a później brak apetytu i mdłości, więc wszystko prze Tobą :)

U mnie nadal mdłości nie ustępują, mam już dość, ale z drugiej strony to dobrze, że tylko ( ale dla mnie aż:)) mdłości, bo jak Was czytam, że wymiotujecie to Wam współczuję.

Dorotucha, Jula222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana :) szzcerze juz sie chyba doczekać nie mogę :) pamiętam jak się meczyłam ale teraz strach bez nich :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bez żyganka zygi.gif dniem straconym jak dla mnie ;) ale dzisiaj o dziwo spokój mdłości są ale da się wytrzymać ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ