Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O proszę mój już nie fasol a kochany juniorek i ma 1,97cm Bo ma rączki nóżki i pięknie fikał sobie Jestem chyba teraz najszczęśliwszą osoba na świecie idę jeść obiad i później Was nadrobię :**
Glukoza w normie I następna wizyta za tydzień
Goplana trzymam kciuki również za Waszą trójeczkę bardzo mocno.! :***Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:46
santoocha, izia, blue00, Dorotucha, Viviana, Rybka Nemo, Czarnaa94, Maga31, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja w poprzedniej ciąży(która poroniłam) w 5ti6d widziałam tylko pęcherzyk, bolały mnie strasznie piersi i miałam mdłości ok 7 tyg. A w tej ciąży w 5ti2d widziałam juz zarodeczek lekarz sam był zdziwiony ale mówił że czasem się zdarzy że tak się fajnie ułoży i widać. Mdłości takie konkretne ale zazwyczaj poranne mam od początku 5 tyg a piersi nie bola mnie wcalę, są tylko większe. Za to dziś ustąpiły mdłości a w ich miejsce weszły delikatne bóle brzucha i jajników;/ trochę się schizuję
-
Jula222 wrote:hej izia powiedz mi czy tobie juz dokuczają mdłości lub wymioty?
ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija
jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam.. -
Od wczoraj nie mam mdlosci! Cieszyc sie?
Wczoraj schizowalam ale juz mi przeszlo..
I mega bola mnie cycki, niemoge na brzuchu spac bo mi przeszkadzaja
A w srode wizyta! Nie moge sie doczekacsantoocha lubi tę wiadomość
-
izia wrote:ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija
jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..
Dziękuję Ci kochana poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(
-
Pati śliczny ten Twój Juniorek faktycznie jak misiaczek wygląda .
Co do mdłości i wymiotów Kochane to ja od 4 tygodnia je miałam. Od wczoraj nie leże w łóżku - byłam wrakiem człowieka schudłam 2kg. Teraz zaczęłam trochę normalniej jeść. Możliwe że u mnie to przez stres przed stratą ciąży było bo rok temu bliźniaczą straciłam. Lekarz mnie póki co uspokoił powiedział że dzidzia jest większa niż na ten tydzień (pewnie przez owulkę w 10 dniu cyklu) mam być spokojna i pozytywnie myśleć.
Najgorsze są cycki które bolą i robią się coraz większe. Lekarz kazał mi też leżeć na brzuchu ze względu na tyłozgięcie macicy, jest to dla mnie nowość a to moja 3 ciążaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:Dziękuję Ci kochana poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(
rozumiem cię - mnie się to nie zdarzyło ale też bym chciała żeby teraz też było wszystko dobrze - ale na to chyba nie mamy wpływu - dbamy ile możemy, robimy wszystko co w naszej mocy..
mnie odrzuca od słodkiego - zawsze jadłam sporo a teraz czasem coś bez większej przyjemności, tak ogólnie to zjadam 4-5 łyżek czy widelców czegoś i mam dość przestaje i za chwile jem coś innego - wiem że tu dziewczyny miały "fazę" na ogórkową ja naj naj preferuję barszczyk czerwony tylko najlepiej żeby ktoś go zrobił bo ostatnio nie lubię, nie chce mi się i nie mam sił stać nad garami zwłaszcza jak wracam z pracy po 17stej .. ale popracuję jeszcze miesiąc - może do świąt i koniec - zresztą w pierwszej ciąży też poszłam na l4 w 8tc bo mi się mega słabo robiło i zostałam do końca bo potem bolał kręgosłup itd itpJula222 lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Pati piekne maleństwo super widać.
Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.
Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.Viviana lubi tę wiadomość
-
Patii no proszę jaki piękny misiu:) Super:)
Dorotucha, nastka151 Witam Was.
Jula222 ja też Cię rozumiem, że się boisz. Głowa do góry będzie dobrze. U mnie tak samo wszystko się zaczęło, najpierw mega apetyt na wszystko, a później brak apetytu i mdłości, więc wszystko prze Tobą
U mnie nadal mdłości nie ustępują, mam już dość, ale z drugiej strony to dobrze, że tylko ( ale dla mnie aż) mdłości, bo jak Was czytam, że wymiotujecie to Wam współczuję.Dorotucha, Jula222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png