Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę mój już nie fasol a kochany juniorek i ma 1,97cm :) Bo ma rączki nóżki i pięknie fikał sobie :D Jestem chyba teraz najszczęśliwszą osoba na świecie idę jeść obiad i później Was nadrobię :**

2555sfl.jpg

Glukoza w normie :) I następna wizyta za tydzień :)

Goplana trzymam kciuki również za Waszą trójeczkę bardzo mocno.! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 14:46

santoocha, izia, nick nieaktualny, Dorotucha, Viviana, Rybka Nemo, Czarnaa94, Maga31, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży(która poroniłam) w 5ti6d widziałam tylko pęcherzyk, bolały mnie strasznie piersi i miałam mdłości ok 7 tyg. A w tej ciąży w 5ti2d widziałam juz zarodeczek lekarz sam był zdziwiony ale mówił że czasem się zdarzy że tak się fajnie ułoży i widać. Mdłości takie konkretne ale zazwyczaj poranne mam od początku 5 tyg a piersi nie bola mnie wcalę, są tylko większe. Za to dziś ustąpiły mdłości a w ich miejsce weszły delikatne bóle brzucha i jajników;/ trochę się schizuję

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dołączam do Was dziewczynki. Niby 8t4d według miesiączki

Evik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Twój junior jest prześliczny!:) Gratuluje:*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Twoje maleństwo wygląda jak mały miś :D

• izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej izia powiedz mi czy tobie juz dokuczają mdłości lub wymioty?

ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija

jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobietki i gratuluje:)

Dorotucha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie mam mdlosci! Cieszyc sie? :P
    Wczoraj schizowalam ale juz mi przeszlo..
    I mega bola mnie cycki, niemoge na brzuchu spac bo mi przeszkadzaja :P

A w srode wizyta! Nie moge sie doczekac :)

santoocha lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Pati, Twoje maleństwo wygląda jak mały miś :D
    hahah rzeczywiście ,mały misiu :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja też nie mam wielkich mdłości czy wymiotów - jedynie wrażliwość za zapachy - wielki problem co bym zjadła bo jakoś większej ochoty nie mam i na widok czy zapach niektórych rzeczy aż mnie tak oczepuje - ale pierwsza ciąża była podobna - objawy rozkręciły się w 7-8 tc i głównie było mi słabo i miałam wstręt do niektórych rzeczy jak zapach magi czy zapach baa i wygląd parowaru - ale nie wymiotowałam ani razu - także spokojnie niektóre dziewczyny to omija

jedyne moje objawy do teraz to ból piersi ale głównie po bokach, i mega zmęczenie wieczorami, uczucie zimna i potrzeba spania - no i te zapachy - ostatnio przeszkadzał mi zapach męża żelu pod prysznic którym się umył pare godz wcześniej - ja i tak go czułam..

Dziękuję Ci kochana :) poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny ten Twój Juniorek faktycznie jak misiaczek wygląda :).

Co do mdłości i wymiotów Kochane to ja od 4 tygodnia je miałam. Od wczoraj nie leże w łóżku - byłam wrakiem człowieka schudłam 2kg. Teraz zaczęłam trochę normalniej jeść. Możliwe że u mnie to przez stres przed stratą ciąży było bo rok temu bliźniaczą straciłam. Lekarz mnie póki co uspokoił powiedział że dzidzia jest większa niż na ten tydzień (pewnie przez owulkę w 10 dniu cyklu) mam być spokojna i pozytywnie myśleć.
    Najgorsze są cycki które bolą i robią się coraz większe. Lekarz kazał mi też leżeć na brzuchu ze względu na tyłozgięcie macicy, jest to dla mnie nowość a to moja 3 ciąża ;)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy, faktycznie junior wygląda jak słodki misiaczek :)

Witaj Dorotucha i nastko Ciebie również witam rozgośćcie się dziewczęta :)

Dorotucha lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziękuję Ci kochana :) poprostu bardzo sie boje nie chce po raz 2 poronic:( jesc to ja mogę wszytsko, odrzuca mnie zapach kiełbasy tylko:(

rozumiem cię - mnie się to nie zdarzyło ale też bym chciała żeby teraz też było wszystko dobrze - ale na to chyba nie mamy wpływu - dbamy ile możemy, robimy wszystko co w naszej mocy..

mnie odrzuca od słodkiego - zawsze jadłam sporo a teraz czasem coś bez większej przyjemności, tak ogólnie to zjadam 4-5 łyżek czy widelców czegoś i mam dość przestaje i za chwile jem coś innego - wiem że tu dziewczyny miały "fazę" na ogórkową ja naj naj preferuję barszczyk czerwony tylko najlepiej żeby ktoś go zrobił bo ostatnio nie lubię, nie chce mi się i nie mam sił stać nad garami zwłaszcza jak wracam z pracy po 17stej .. ale popracuję jeszcze miesiąc - może do świąt i koniec - zresztą w pierwszej ciąży też poszłam na l4 w 8tc bo mi się mega słabo robiło i zostałam do końca bo potem bolał kręgosłup itd itp

Jula222 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piekne maleństwo super widać.
    Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.

Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.

xpatiiix3, Dorotucha lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kurde ciśnienie masakryczne jakies mam hehe 100/50... temu ja tak słabne i w głowie mi się ciągle kręci...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też Pati mam słabe ciśnienie mniej więcej 89/52 jak mierzyłam, przeszkadza to, bo na dworze nie czuję się za dobrze przy zawrotach.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Pati piekne maleństwo super widać.
    Dorotucha witaj, cieszę się, że u Ciebie ok, mamy ten sam termin.

Ja dziś zjadłam obiad i żeby go nie zwrócić poszłam spać, po drzemce nadal mdłości, ale jakoś sie trzymam.
    No cześć Vivi :D a faktycznie :) Mnie coś biorą zawroty głowy piszę na leżąco bo gdy siedzę widzę podwójnie i na żółto-zielono? masakra nowy objaw do kolekcji super ;)

Viviana lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii no proszę jaki piękny misiu:) Super:)

Dorotucha, nastka151 Witam Was.

Jula222 ja też Cię rozumiem, że się boisz. Głowa do góry będzie dobrze. U mnie tak samo wszystko się zaczęło, najpierw mega apetyt na wszystko, a później brak apetytu i mdłości, więc wszystko prze Tobą :)

U mnie nadal mdłości nie ustępują, mam już dość, ale z drugiej strony to dobrze, że tylko ( ale dla mnie aż:)) mdłości, bo jak Was czytam, że wymiotujecie to Wam współczuję.

Dorotucha, Jula222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana :) szzcerze juz sie chyba doczekać nie mogę :) pamiętam jak się meczyłam ale teraz strach bez nich :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bez żyganka zygi.gif dniem straconym jak dla mnie ;) ale dzisiaj o dziwo spokój mdłości są ale da się wytrzymać ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ