X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A co z wymiarami kołdry , pościeli do łóżeczek? Jak rozmiar kupujecie?

Ja kupie 110/130

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts no właśnie na zdjeciu z gemini jak biały wygląda dlatego spytałam bo chcę ten z sową :-) dzisiaj zlecę mężowi zamówienie :-)
    Goplana zdrówka!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:23

Goplana lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiec tam Goplana i wszystkie, które SA przeziebione:)

Viviana super ze wyniki się poprawiły:))i to w jakże naturalny sposób:))

Jeśli chodzi o twarde brzuszki ,to dziewczyny nie lekcewazcie tego tylko sio do gin.

Goplana, Viviana lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Chciałam się pochwalić że poprawiły ki się wyniki krwi po piciu soku z buraka. Na obchodzie ordynator czytała to myślałam ze pomyłka. Man lepsze wybiki niz przed ciążą.
    HB z 10.8 na 13.4
    RBC 3.46 na 4.05
    Hematokryt z 31.2 na 37.5
    Ale jaja :) teraz pewnie spadna nieco przez pobyt w szpitalu i wymioty ale jestem dowodem ba skuteczność soku oczywiście natka pietruszki tez jadłam.
    Ładnie ci sie hemoglobina podniosła mam nadzieję że mi tez się poprawi po soku z buraka a do tego żelazo w tabletkach biorę

Viviana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od FK: Hm co lekarz to opinia.wczorajsze rozwarcie 1 cm zniknelo dzis:p.szyjka uwaga:4,6 cm!wtf?wczoraj mega krotka,lekarz nie podal dlugosci i orzekl ze zagrozenie porodu przedwczesnego..cuda?no kurwa! Zobaczymy co tam z moimi sikami,badali ze 3 razy,nie wierza ze leukocyty mogly 20 razy norme przekroczyc.nawet cewniczek mialam:(.cuda wianki no..
    I następna: A leukocyty sie potwierdzily wlasnie.antybiotyk wszedl.dziewczyny!nie rodzimy jeszcze!bunt!

Mi mała właśnie próbuje przez pepek wyjść po obiedzie ;) oglądam z babcia mode na sukces ahahaha a mały śpi :)

Maga31, lkc, Fidelissa, mada_lena, Florentine, Marzena27, e_v_e lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie u gin...Pilkarzyk wazy 2kg,na zdjeciu jak zawsze buzka raczka przykryta,a ta raczkaaaa,jednym slowem klusek...
    no i dostalam znow luteine :-( do pochwy :-( i skierowanie do szpitala w zwiazku z cukrem...wiec pozdrawiam Was czule :/
    Na domiar zlego z idealnym prawie cisnieniem 135/80 omdlalam...ok 40min spedzilam na lozku u lekarza.
    ksieciu napisal sms,co tam po wizycie.Ja -ze zrobilo mi sie slabo i leze.On "jak jest ci zle,niech dzwonia po karetke i jedz do szpitala".Przykro mi sie zrobilo...troche jak inkubator sie czuje...no nic,jestem juz w tramwaju,nawet siedze i jade do domku.
    W glowie sie kreci i boli glowa,skocze sobie po drodze po kebaba tlustego,jest szansa,ze troche poczuje sie lepiej :-) Przynajmniej smacznie bedzie :-)

Maga31, natasza82, Nata, Goplana, xpatiiix3, Agata92, Fidelissa, Madlen222, anusiaa90, Florentine, e_v_e, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Goplana - życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!
    Co do zdrowego ciasta, to ostatnio na blogu którego śledzę znalazłam taki oto przepis i mam zamiar za niego się zabrać w najbliższej przyszłości:
    http://www.nebule.pl/najzdrowsze-ciasto-swiata/

jak na razie dla mnie marchewkowe rządzi :D

Goplana lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Hej Goplana - życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!
    Co do zdrowego ciasta, to ostatnio na blogu którego śledzę znalazłam taki oto przepis i mam zamiar za niego się zabrać w najbliższej przyszłości:
    http://www.nebule.pl/najzdrowsze-ciasto-swiata/

jak na razie dla mnie marchewkowe rządzi :D
    a propos nebule.pl (liliija wcześniej:)) to jest naprawdy inspirujący:) któraś kilka miesięcy temu wrzucała linki do postów z wyprawką (i to jest fanie opisane), ale całość jest extra:) nie dziwię się, że strona idzie w kierunku portalu...

Goplanka, antybiotyk podziała i poczujesz się jak nowonarodzona:) odhaczysz choróbsko i będziesz miała z głowy;)

Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny,miedzy 32 a 34 tc pilnujcie serca,jest nawieksze obciazenie podobno

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarudzę trochę.
    Kurcze mam problem z teściową już nie wiem jak do kobiety mam dotrzeć. Od jakiegoś czasu zaczęła przebąkiwać że kupi nam łóżeczko i wyprawkę. Delikatnie dałam jej do zrozumienia że sami dla swojego dziecka kupimy co potrzeba. Wyprawkę mamy skompletowaną całą jak teściowie przyjechali to musiała skrytykować łóżeczko i całą resztę bo ona by ładniejsze wybrała noż k...a to niech se dziecko zrobi i sobie kupuje. To teraz wydzwania i informuje nas że dla małego kupiła to czy tamto a to pieluchy a to ubranka a kocyk też nam kupi porządniejszy. Oczywiście za każdym razem informuje jaki majątek na to wydaje. Za każdym razem mówimy jej że nie potrzebujemy tych rzeczy a wyprawkę mamy kompletną i że bez sensu wydaje pieniądze. Już nie wiem jak dotrzeć do tej kobiety, że nie chcę prezentów które mi się nie podobają i wpieprzania się.

[relgi09k4h25cozc.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

znowu 2 dni bez wchodzenia na forum i nigdy nie nadgonię,
    mam nadzieję, że wszystko u Was ok i żadna nie rodzi ;)

Fajnie, że o mnie myślałyście, aż mi się ciepło robi na serduchu :)
    Co do odpowiedzi karmelus gdzie byłam, jak mnie nie było - odpowiadam - w świątyni rozpaczy i grozy. Cały miesiąc stresu, nerwów, płaczu i generalnie wielkiej życiowej tragedii, bo po paru latach choroby odszedł mój ukochany Tata, także...wszystko zeszło na dalszy plan...dobrze, że jestem w ciąży (to mnie trzyma w pionie dość - JESZCZE), w przeciwnym wypadku głęboka postać depresji murowana, no, ale nic to, panta rei, świat gna do przodu, brzucho coraz większy, ale Lilianka drobniusia, w zeszłym tygodniu miała biedaczka 1,8 kg, także do ciężarowców to się nie zalicza.

Wyprawki nadal brak.

Ale waliza spakowana;)

Buziaki i nie lećcie tak do jasnej!;)

Fidelissa, lkc, sisiiii lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus lubię bo piłkarzyk zdrowy, nie lubię że zasłabłaś i że wizja szpitala
    Cię czeka :( mam nadzieję że kebab Ci pomógł. Ja właśnie marchewkowe wstawiłam do piekarnika :-) wczoraj już kupiłam produkty ale nie chciało mi się robić, a że dzisiaj i tak wyjęłam maszynkę żeby ogórki zetrzeć więc i marchewę starłam, nadmiar zamroziłam jak Goplana, będzie na następny raz :-) dzisiaj jakoś nawet dużo energii mam co mnie cieszy :-)
    Jeszcze trochę i biorę się za racuszki z jabłkami do zupki. kolano mnie boli nadal, ale chyba troszkę mniej niż wczoraj :-)

Maga31, Goplana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, przyjmij wyrazy współczucia z powodu odejścia Taty... Łączę się z Tobą w bólu...
    Mój tatuś odszedł od nas już ponad rok temu... miał glejaka, więc pół roku i go nie było :(
    Mam łzy w oczach jak pomyślę, że nie pozna wnuka na którego tak czekał...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja przykro mi z powodu śmierci Twojego taty. Przyjmij wyrazy współczucia. <tule> mocno :*

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, bardzo mi przykro, nawet sobie nie wyobrażam co musisz teraz przeżywac. Trzymaj się ciepło!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja - tak mi przykro :(. Nie ma słów...
    Trzymaj się Kochana, dbaj o siebie i uważaj na Liliankę
    50przytula.gif

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    A i dziewczyny,miedzy 32 a 34 tc pilnujcie serca,jest nawieksze obciazenie podobno
    a to może dlatego taka zmęczona jestem ostatnio...

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, bardzo Ci współczuje..

Optimus! trzymaj się! nie mdlej już więcej, może emocje tak na Ciebie zadziałały..?!

Trzymajcie się wszystkie dziewczyny w szpitalach! oby było tylko lepiej :)

Ja kupiłam termometr MICROLIFE taki do ucha i bezdotykowego mierzenia. Czytałam opinie że jest bardzo dobry :) oczywiście zakupu dokonałam w aptece gemini.

przed chwilą dzwoniłam do położnej, już umówić się na spotkanie :) i tak sie zestresowalam, ze do tej pory mi sie rece trzesa.. chyba zdałam sobie sprawe z tego ze juz tak blisko do porodu.. Mam nadzieje ze bezpośrednia rozmowa z nią jakoś mnie uspokoi i pomoże..
    dziś wyjeżdzamy na weekend do rodziców 400km. tak się zastanawialam czy brać ze sobą torbe do szpitala.. ale po pierwsze nie mam jej spakowanej :P a po drugie nie zamierzam jeszcze rodzic, nic nie zapowiada niebezpieczenstwa ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ciesze sie z dobrych wiadomosci z dzisiejszych wizyt oby tak dalej maluszki nam rosly wszystkie.

Chmurka 30 mis 25 :) bo byly pytania :)

Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki za szybkie wyjscia do domu jeszcze w dwupaku

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja ojejku bardzo współczuję, w takim czasie Cię to spotyka, bądź silna dla siebie i Malutkiej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ