X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja również jestem zainteresowana chmurką;)

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ta frida do noska to po co jest? Nie starczy zwykla gruszka?

I kupujecie jakies czopki przeciwgoraczkowe? Witamine D i K?

nxbhnwz.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny jesteście bardzo dzielne że wytrzymujecie z takimi facetami... Ja bym już dawno się poddała. Podziwiam was:)

Co do wielkości brzucha to pobije was wszystkie... 118cm no ale gdzieś musi sie mieścić ten mój wielkoludek:)

blue00, mada_lena, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

aha,laski jak palicie w ciazy badz Wasz facet pali,czy ktos w otoczeniu (jak moja jbana sasiadka),pilnujcie lozyska,poniewaz szybciej ulega zwapnieniu.Dowiedzialam sie o tym na szkole...
    u mnie dookoła wszyscy palą także moje łożysko pewnie jest w "super" stanie ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

frida jest skuteczniejsza od gruszki, tak mówią, ale ja ze względu na to jak się ją obsługuje wybrałam gruszkę, kiedyś tylko gruszki były i sobie mamy radziły :P

czopki i witaminy kupię dopiero po porodzie, zobaczymy co powiedzą położne na porodówce :) zastanawiam się czy kupić sól i gaziki alkoholowe teraz czy później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:34

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowanie -dwie godziny pozniej...
    Czy mojemu dziecku jest aby napewno az tyle ubranek potrzebnych?!
    Jeszcze nie skonczylam, a juz ledwo daje rade, body z dlugim rekawkiem to chyba starczylo by i dla trojaczkow ;)

ewelina_d, mada_lena, Agusia ;), Maga31, Fidelissa, Marzena27, sisiiii lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh blue tylko 0,5cm więcej ode mnie ;)

blue00 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek przynajmniej pranie bedziesz robic rzadziej:)
    Ja wstawiłam pranie a tu po słoneczku :/ chmurzy sie....
    U mnie 95cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:49

Agusia ;), xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić że poprawiły ki się wyniki krwi po piciu soku z buraka. Na obchodzie ordynator czytała to myślałam ze pomyłka. Man lepsze wybiki niz przed ciążą.
    HB z 10.8 na 13.4
    RBC 3.46 na 4.05
    Hematokryt z 31.2 na 37.5
    Ale jaja :) teraz pewnie spadna nieco przez pobyt w szpitalu i wymioty ale jestem dowodem ba skuteczność soku oczywiście natka pietruszki tez jadłam.

lkc, Maga31, mada_lena, Agusia ;), ewelina_d, sylvi, Fidelissa, Marzena27, Dotty84, sisiiii, misiaczk25, xpatiiix3, Agata92, karmelek, anusiaa90, Florentine, e_v_e, blue00, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-rossmax-ha500-bezkontaktowy.html

Fidelissa ja polecam ten albo ten microlife o którym mówiła Mag
    Microlife na czoło za ok. 98zl

A rossmax ok 92zl?
    Matko jak drogo....

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po odwiedzinach koleżanki :-) poszatkowałam w maszynce kiszoniaki i gotuję zupkę, do tego usmażę placuszki z jabłkami :-) my też kupujemy termometr rossmax, kolega sprawdzał to ma jakieś tam atesty itd, a Ty masz ten z sową taki żółty czy gładki biały? zachmurzyło się jakoś, zimno chyba zaraz skarpety założę. Zaraz chyba zrobię jakieś zakupy na allegro, bo mam potrzebę hehee ;-) ja witaminki D+K na początek mam od koleżanki.

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/bezdotykowy-termometr-kardioline-kl80-pomiar-1-sec-i3980823365.html

Ja kupiłam kiedyś taki i jestem zadowolona, testowany sprawdzany :)

Z microlife kupiłam taki jak mierzyłam temperaturę na OWU hihi, też fajny :)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/termometr-microlife-mt-16c2-do-npr-promocja-i3284619296.html

Z obu firm jestem zadowolona :)

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Microlife na czoło za ok. 98zl

A rossmax ok 92zl?
    Matko jak drogo....
    te są jedne z tańszych :P

Fidelissa lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Ja kupiłam fridę podobno lepsza, słyszałam też o fridzie do odkurzacza ale ja nie zaryzykuje, strach mi nie pozwoli :)

Czopki i Witaminy kupię po porodzie, od wtorku biorę witaminę D, podobno kobiety w ciąży i karmiące powinny brać ja wcześniej nie brałam, więc po porodzie dopytam się czy dziecko potrzebuje D+K :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z wymiarami kołdry , pościeli do łóżeczek? Jak rozmiar kupujecie?

qq87j44jhto0od0f.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata mam żółty z sową ale zamawiałam z tego linku na gemini wiec nie wiem czy takie zwykłe białe istnieją :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wyślij mi link z tym szlafrokiem co zamówiłaś bo nie mogę znaleźć tego linku...ja na razie nie kupuję kołdry :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pościel ma 135x100 i poduszka 40x60 (to oczywiście na później)

http://babynet.pl/ceba-baby-lovely-dog-posciel-2cz-zielona-p-5952.html taka dokładnie :)

a na początek dokupię poduszkę klin

http://babynet.pl/materacyk-fiki-miki-poduszka-klin-ulatwiajacy-oddychanie-4060cm-p-5753.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:11

madlen1705 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A co z wymiarami kołdry , pościeli do łóżeczek? Jak rozmiar kupujecie?

Ja łóżeczko chcę kupić 120 x 60, prawdopodobnie zamówię pościel o wymiarach 120 x 90, ale to moje gdybanie bo muszę zając się tematem :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny dzień choróbska. Ciągle dzwoni telefon, jak na złość, gdy ja ledwo mówię. Koleżanka myślała, że to pomyłka, jak usłyszała głos starego przepalonego dziada :)
    Ale chyba jest lepiej niż wczoraj, a to znaczy że antybiotyk powoli działa.
    Piszecie ciągle o tych pączkach i innych pysznościach... same nie zjecie, bo jesteście na cukrzycowej, a ja co, zaraz się normalnie zwlekę z łóżka i podrałuję po tego cholernego pączka... chyba tylko to, że wyglądam jak upiór z Luwru mnie powstrzymuje - a nie mam siły się ogarnąć :)
    A może znacie przepis na jakieś zdrowe ciasto? Bo w sumie te kupione słodycze mają tyle tłuszczów trans...
    Zawsze pozostaje nieśmiertelne - marchewkowe :) - nawet mam trochę tartej marchwi, zamrożonej na okoliczność ochoty pieczenia :)

Madlen - śliczności, śliczności, śliczności :) <3 . Ze dwa razy się popłakałam jak czytałam Twój post :) Te nasze brzuszki takie... prawdziwe się okazują, człowieki tam sobie siedzą normalnie... :D

Vivianka - mam nadzieję, że i poprawa samopoczucia nastąpiła razem z polepszeniem wyników :). Nie przejmuj się jakby co spadkiem parametrów później, wymioty trochę zagęszczają hematokryt, ciąża rozrzedza :) ech, taki już nasz los.

Optimus - widzę, że wyznajesz również i moją maksymę życiową - to zadziwiające jak bardzo ona się sprawdza :) Czasami i mi się przez nią dostaje... ale sprawiedliwie :)

Madlen222, Maga31, xpatiiix3, Viviana, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ