X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak czytam o wszytskich badaniach waszych to aż adrenalina mi się podnosi :( tu wAnglii całą ciążą zajmuje się tylko położna i robią tak mało badan że strach ;( byłam co prawda prywatnie u polskiego lekarza ale oprócz obejrzenia mnie nic innego w tym durnym kraju nie może zrobić ;( zaczynam się coraz bardziej stresować. Jutro mam usg to dopytam się wszytskiego,może tym razem Pani będzie rozmowna bardziej.

Piękne te wasze brzuszki ;))

Polecicie mi jakieś komplety pościeli dla maluszków?:)

lkc, natasza82 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka z Tobiaszkiem bedzie wszystko dobrze! Już niedlugo bedziesz go tulic, swój najwiekszy skarb!

alka89 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Tymek gotowy:):):)

fyd06h.jpg

Marzena27, ÓptimusPrime, Maga31, xpatiiix3, alka89, madlen1705, sylvi, Fidelissa, sisiiii, natasza82, Strażaczka90, anusiaa90, Florentine, Amnezja, talia22 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga,ale sasiad...long live komuna! Cale szczescie,ze policjanci czasem sa spoko :-):-)Nastepnym razem zadzwon na niego na policje i powiedz,ze uprawia dziwne rosline z Holandii i chwali sie tym na facebooku :-) (niedawno przeczytalam jakis artykul,ze babka zamiescila na fb zdjevia z olbrzymia konopia z prosba o identyfikacje :-) )

z pozytywow:jechalam dzis tramwajem,no i jak zawsze z tylu wchodze,bo tam przynajmniej sa miejsca siedzace,ale pech - nie bylo.No to skasowalam bilet i stalam przy kasowniku.Akurat patrze dookola w sumie mlodsze osoby,kilka ok 50;A stanelam akurat przy kobiecie ok 70.Ona patrzy i wstaje mi miejsce ustapic.Taka starsza,trzesie sie cala,mi jej szkoda,to ja,ze nie dziekuje,postoje.Ona nalega,to ja mowie,ze jak sie zmecze,to poprosze,zeby ustapila mi miejsce.Na to ona -umowa stoi.Ja mialam nadzieje,ze ktos wysiadzie,a ja usiade.Ale pech...Nagle po 2 przystankach Pani sie zrywa i do mnie "Nie,ja nie moge na Pania patrzec,Prosze siadac" No tak mi glupio bylo,bo bacia ledwie trzymala sie na nogach.Na szczescie na nastepnym przystanku wysiadla goraca 50-ka za mna i Pani mogla usiasc :-D
    What goes around comes around :-)

santoocha, mada_lena, Maga31, Milaszka, Fidelissa, Nata, e_v_e, Amnezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue,jak tam brzuszek?Niech juz nie boli :-)

• eforts Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-rossmax-ha500-bezkontaktowy.html

Fidelissa ja polecam ten albo ten microlife o którym mówiła Mag

Maga31, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optimus jak to zabrzmiało ja nie mogę na panią patrzeć:P:P:P:P Ja to bym pewnie sie śmiać zaczęła jakbym to usłyszała:P:P:P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz,wciaz boli i sie zastanawiam czy nie isc do gina,jak leze to jeszcze jakos ujdzie ale jak wstaje to ciagnie w dol niemilosiernie i bol sie nasila

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka,no ja tez najpierw zdziw,bo nie wiedzialam,o co chodzi,a potem w smiech :-)

Blue,ja bym do szpitala poszla,bo gin to skasuje,a przynajmniej w szpitalu pezyplywy i reszte zbadaja.Jak poprosisz,to moze nawet i szyjke :-)

aha,laski jak palicie w ciazy badz Wasz facet pali,czy ktos w otoczeniu (jak moja jbana sasiadka),pilnujcie lozyska,poniewaz szybciej ulega zwapnieniu.Dowiedzialam sie o tym na szkole...

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus,ja chodze do panstwowego :-) no ale u niego nie ma usg wiec nie obejrze malca tylko ewentualnie moze mnie zbadac

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak od reki bedzie mial miejsce?
    Dlatego lepiej do szpitala sie udac,oni Tobie nie odmowia,a zbadana bedziesz "na wylot" ;-)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a ja znów mam dziwne akcje synek jest bardzo nisko główką, czuje go w pipce, a resztą ciałka kręci się niemiłosiernie, czy to możliwe, że już ustawia się do porodu??
    Mam się niepokoić czy dzieci tak wbijają nisko główkę, w poniedziałek byłam u gina, to powiedział, że szyjka ładna zamknięta, prawidłowo uformowana i z macicą też wszystko ok.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jak nie przechodzi ci ten ból to idź do lekarza, u nas w przychodni położna mówi cały czas, że jak tylko coś zaniepokoi to żeby przyjść. przynajmniej Cię lekarz zbada i się uspokoisz...

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do niego nie ma problemu sie dostac,jak idziesz tak zostajesz przyjeta,na biezaco,to jest przychodnia przykliniczna wiec jakby co to zapewne skieruje mnie na izbe co do dokladniejszych ogledzin

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja nie wiem jak ja gole, bo nie gole ale skorzystam z okazji, ze podniósł się ciut brzuchol to i może jakoś dam rade :D

Pinsleepe a ja wiem z obwodu 75 na 80 przeskoczyłam tylko ale jak zmierzylam teraz to mam 82-83 ;) hej i póki co z rozwarcie to ja tylko do kibelka chodze nigdzie się nie ruszam :P ale ja muszę wytrzymać jeszcze ile się da najwaznjsze aby mama była i mogę rodzic ;) miałam 75d teraz 80g

Blue oby tylko przeszlo, :*

Laseczki zaciskamy uda i leżymy jak cus nam boli czyu kłuje, no chyba, zna upartego chcecie rodzić wcześniaki, bo ja to nie.. I juz jestem grzeczna nastraszyli mnie wystarczająco ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:48

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-rossmax-ha500-bezkontaktowy.html

Fidelissa ja polecam ten albo ten microlife o którym mówiła Mag

konkretnie to mówiłam o tym modelu microlife:
    http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-nc100-microlife-nc-100-hit-i4634866602.html

na allegro można je najtaniej znaleźć za około 100 zł

Fidelissa, eforts lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogle jak dziecko sie rusza to mam wrazenie,ze tam wod nie ma ;-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja to podobnie mam od wczoraj popołudnia ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jedna z corek wraca ze szkoly to wyjde do gin,a teraz zmierzylam sobie obwod brzucha i mam 114 cm :-P

lkc lubi tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, a po ile robisz te chmurki??

madlen1705 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ