X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOP HOP! Dziewczynki! Odezwijcie się jeśli nas podczytujecie i chcecie się załapać na Listę porodową! :)

Czekam na potwierdzenie, bo jeszcze nie dostałam:

6. 03.11 KocieOczyHubert
    21. 06.11 monia0084Gabriel/Dawid/Dominik
    23. 08.11 okti89Lilianna
    26. 08.11 NinusiaDawid
    29. 10.11 gosia81Michał lub Emilia choć marzy mi się Mieszko lub Maryla
    39. 13.11 CookieCookiesynek
    42. 14.11 CześkaBaśka
    45. 18.11 Dorotuchacóreczka
    50. 21.11 IdiaMagdalena/Artur
    57. 22.11 Reveriesynek
    58. 23.11 PriaJaś
    69. 27.11 paula1234Julka
    70. 28.11 CaterinaAleksandra

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wypilam sobie kawke i zjadlam snikersa :)
    I dopiero zauwazylam ze wskoczylo mi na 35tydzien :)
    Juhuu coraz blizej :)

xpatiiix3, ÓptimusPrime, sylvi, Viviana, lkc, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty n pierwszej stronie są mamy które odcodczerwca /lipca sumie odzywają... I je z tabeli tez zaraz... To możesz je wykasowac ;) okti i cookie ,caterinasię zgadzają dane ;) a i paula1234 tez bo wpisała się w tym tyg chyba dopiero wiec aktualne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:52

Dotty84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    A i dziewczyny,miedzy 32 a 34 tc pilnujcie serca,jest nawieksze obciazenie podobno

No moje wariuje... Dziś już trzeci dzień puls w okolicach 120-134, ciśnienie dzis 150/105 przy max dawce leków, serce mi skacze nawwt jak leżę - taki epizod mam ze 2 razy na godzinę... Myślałam, że jutro wyjdę bo kończy mi się steryd ale jeszcze jutro NST przez twardnienia, nie mówiąc o ciśnieniu...

Rewolucja trzymaj się :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:14

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg,skacze mi cisnienie z 140/85 na 127/78,za chwile 90/50,pozniej 116/65 masakra...o pulsie juz nie wspomne,powyzej 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 16:54

• santoocha Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Lublina i okolic- jaki polecacie w Lublinie sklep z wózkami?
    Bo się muszę w końcu przejechać, a nie zorientowana jestem... :)

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolujcja bardzo mi przykro.....:(

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja powrocilam od lekarza,nie zdazylam do gina to przeszlam sie na ip,najpierw polozna mnie zbadala i stwierdzila rozwarcie na palec,potem podlaczyla mnie pod ktg,wykresik super choc odczuwalam bolesne spiecia macicy,nastepnie zbadal mnie lekarz i nic nie zauwazyl niepokojacego,szyjka twarda i dluga,troche im zeszlo ze znalezieniem jej,dostalam zlecenie brania magnezu i nospy,lekarz powiedzial,ze to nie od strony macicy czyje te dolegliwosci,przyczyna moze byc inna i to by
    bylo na tyle,a brzuch i tak wciaz pobolewa

Rewolucja,super,ze znow jestes z nami,przykro mi z powodu smierci twego taty.

ÓptimusPrime, Goplana, lkc, mada_lena, sisiiii, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dotty n pierwszej stronie są mamy które odcodczerwca /lipca sumie odzywają... I je z tabeli tez zaraz... To możesz je wykasowac ;) okti i cookie ,caterinasię zgadzają dane ;) a i paula1234 tez bo wpisała się w tym tyg chyba dopiero wiec aktualne

Kurcze, tylko Cookie to ja nawet po wyszukiwaniu nie znalazłam a i w tabeli Twojej dawno się nie aktualizowała... A z Cateriną mamy kontakt?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, widzisz blue...fajnie ze wsio ok ;) ;) ;) ciesze sie

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji podpytalam co zabrac na porodowke,wiec mniej wiecej juz wiem na czym stoje ;-)

ÓptimusPrime, lkc lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Dziewczyny z Lublina i okolic- jaki polecacie w Lublinie sklep z wózkami?
    Bo się muszę w końcu przejechać, a nie zorientowana jestem... :)
    jak byłam w Polsce w rodzinnym Lublinie to odwiedziłam sklep na ul. Łęczyńska 56, komis na Romera, sklep Rampers na Inżynierskiej i z komisów jeszcze Pirat polecam dla chrześniaka dużo rzeczy znalazłam :))

santoocha lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze jednak nic groźnego u Ciebie blue ;)

Dotty tak Caterina ostatnio pisała w tamtym tyg o cukrzycy ,reszty dawno nie widziałam żeby sie odzywaly,a to może cookie usunęła konto.. No to tez trzeba ja usunąć skoro tak, ok przesiałam tabele czeska kocieoczy pria reverie i paula1234 usunęła dawno się nie odzywały ... Czyli cos mi się pomyliło.
    Jeszcze dawno się nie odzywała dorotucha,ninusia, doti24, Gosia 81,konia 0084 a Karol jakis czas temu się odzywała ze nas podczytuje ciagle a idia pisze na leżących o ile dobrze pamiętam ;)

Agatko nie rodzisz tam przypadkiem.? ;) jak wizyta.?? ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:45

Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue - jak to dobrze, że jednak nic złego :)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście CUDOWNE! dziękuję Wam za słowa otuchy i wsparcia, to daje bardzo, ale to bardzo dużo siły. Dziękuję:*:*:*:*

IKC, pozytywna duszo - ja nie uciekam, ale jakoś nie umiem wejść na normalne, życiowe tory i ściągnąć czarnego woalu z twarzy, nie potrafię widzieć, że dziś pada i trzeba wziąć parasol, a jutro kupić warzywa, bo przydałaby się zupa jesienna ;)
    tak się zapamiętałam w tym bólu, że minął miesiąc, tylko i aż.
    Nie chciałam też wchodzić tutaj i wylewać żali, bo nikomu by to nie pomogło, ani mnie, ani tym bardziej brzuchatkom, które powinny się tylko relaksować i cieszyć :) także wpadłam w hibernację ;):D

Bardzo mi Taty brakuje, że o tylu rzeczach nie pogadaliśmy i że nigdy nie będziemy mieć już okazji, że Go nie przytulę i że się nie pokłócimy i że jak idę na cmentarz to w dalszym ciągu mam wrażenie, że to sen i że Jego tam być nie może. I żałuję, że nie przeczułam wcześniej, że to "już" i w ogóle.
    Byliśmy emocjonalnymi bliźniakami, pewnie dlatego ja i Babcia jesteśmy w największej rozsypce ;) tata zawsze mówił, że "życie toczy się dalej, jedni się rodzą, jedni umierają", banał, ale tak niestety i stety jest. I pewnie porządnie by mnie opierd.ł za moje zachowanie...więc staram się ile mogę ;)

xpatiiix3, Goplana, zupaztytki, Marzena27, lkc, ÓptimusPrime, mada_lena, sisiiii, KUNIAK, anusiaa90, Madlen222, Milaszka, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.Trzymaj się cieplutko.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    HOP HOP! Dziewczynki! Odezwijcie się jeśli nas podczytujecie i chcecie się załapać na Listę porodową! :)

Czekam na potwierdzenie, bo jeszcze nie dostałam:

6. 03.11 KocieOczyHubert
    21. 06.11 monia0084Gabriel/Dawid/Dominik
    23. 08.11 okti89Lilianna
    26. 08.11 NinusiaDawid
    29. 10.11 gosia81Michał lub Emilia choć marzy mi się Mieszko lub Maryla
    39. 13.11 CookieCookiesynek
    42. 14.11 CześkaBaśka
    45. 18.11 Dorotuchacóreczka
    50. 21.11 IdiaMagdalena/Artur
    57. 22.11 Reveriesynek
    58. 23.11 PriaJaś
    69. 27.11 paula1234Julka
    70. 28.11 CaterinaAleksandra
    Jestem, jestem :-)
    Tyle że wreszcie remont robimy i nie mam za bardzo czasu.
    Termin 28.11 Aleksandra
    Rewolucja Bardzo mi przykro:-( 3majci się

A co do sklepów w Lublinie to ja sama jeszcze wózka nie mam. I byłam tylko w dwóch komisach.

xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucji jesteś bardzo silną kobietą i wierze ze powolutku sobie wszystko poukładasz :**

FK pisze ze skni za Nami i chyba sie uzaleznila od forum, z reszta chyba jak każda z Nas ,co nie dziewczęta :** no i na razie czeka na ktg następne ;) ma 4osoby na sali 2kobietki mówi ze da się pogadam a 2takie juz nie do gadania hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:25

Dotty84, natasza82, AgataP, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, po takiej stracie nikt by się nie pozbierał za szybko, więc nic dziwnego, że nie dotarło to do Ciebie jeszcze.

Dziewczyny, pisałam Wam jak byłam na porodówce ze strasznymi dreszczami i kłopotami z tętnem Antka. Otóż w tej dobie miałam profil glikemii i dziś mąż odebrał wypis. Jak się wszystko zaczęło, to miałam cukier 43 i zastanawiam się, czy to mogło być od tego...

Ogólnie w profilu bliżej mi do hipoglikemii niż cukrzycy. Mówiłam też, że cukrzycę mam stwierdzoną na podstawie pomiaru po pierwszej godzinie (197 chyba, po dwóch miałam 121) i zastanawiam się, czy mi tą diagnozą bardziej nie zaszkodzili, niż pomogli. Dietę i tak miałam zdrową, tyłam w dolnej granicy normy, nie kładłabym się do szpitala (na skurcze i tak nic nie pomogą, bo po prostu nic nie działa na mnie) i nie byłoby tego koszmaru.

Nawet czuję, że Antoś spokojniejszy w brzuchu jak jesteśmy w domu. Ruchy czuję dobrze, ale w szpitalu to było szaleństwo. Dziś tylko zrobił mi numer, bo od rana mnie strasznie bolała wątroba i zastanawiałam się nawet, czy coś mi zaszkodziło, aż chwytam się za bok i pod prawymi żebrami idealnie wystaje coś na kształt bakłażana. Tajemnica rozwiązana.

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju to rzeczywiście mega niski cukier ja przy 70 juz mam dreszcze i zimne poty.. ;/ czyli więcej słodko pin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:27

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ