Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamiast marchewkowego zrobilam tiramisu.
Optimus jutro z rana wpadnie na mannena sniadanie jak znalazł
Dziecię me dzis wysoko, ledwo dycham, pępek sterczy i ciagnie.....ehhh
Mam dylemat kac vegas czy serial na 2???
Madlen maz skarbxpatiiix3, lkc, ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Marynka, powinien porządnie po łbie dostać za takie teksty!
Dziś powiedziałam, że jak wytrzymam do 38 tygodnia, to już się w niczym nie ograniczam, skaczę na piłce i w ogóle. Mój mąż powiedział, że umyję okna. No to go pytam, skąd ten pomysł, a on że podobno kobiety tak robią żeby urodzić. Wytłumaczyłam mu, że prędzej on urodzi niż ja te okna umyję
Mam już wyniki morfologii z rana: lekko obniżona hemoglobina (10,i to wszystko. Zdrowa jestem, a na wypisie nie wiem, co to były za kosmosy.
xpatiiix3, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada_lena,wpadaj,zostalam do poniedzialku sama.Przynajmniej wesolo bedzie
Dwie oreczki na kanapie ledwie zipiac z odstajacymi srodkowymi palcami
ja akurat wciagnelam sie dzis w serial Outlander w necie.TV nie ogladam,nudza mnie te badzieje...
mada_lena, ewelina_d lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle ja myślę, że on tak mówi, bo dla niego poród to też był niezły stres i jakoś nie może się z tym pogodzić, że tak cierpiałam. Każdy facet inaczej to przeżywa. A większość z nich przed innymi chce wyglądać jak bohater
Tacy już oni są. Ale wystarczy jeden katarek i nagle robią się z nich bezbronne istotki
-
ÓptimusPrime wrote:Mada_lena,wpadaj,zostalam do poniedzialku sama.Przynajmniej wesolo bedzie
Dwie oreczki na kanapie ledwie zipiac z odstajacymi srodkowymi palcami
ja akurat wciagnelam sie dzis w serial Outlander w necie.TV nie ogladam,nudza mnie te badzieje...
Haha mogłoby byc ciekawieale ty gotujesz
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Robicie ochote na marchewkowe
ja tez mam zmodyfikowany przepis ; ) dodaje jeszcze pol jablka zeby bylo wilgotniejsze, a zamiast cynamonu daje przyprawe do piernika
Zjadlam kolacyjke, obejzelismy z mezem serial, teraz siadam poczytac sobie gazetke, pierwsza ciazowa jaka kupilam
My z wyprawki oprocz wozka tez mamy wszystkozaryzykowalam i kupilam te dady z biedronki oprocz pampersow bede miec na zmiane. A jak sie nie sprawdza to trudno, majatku nie kosztowaly ; )
Poza tym coraz bardziej przeraza mnie wizja Cc (ale wole to niz sn) zreszta musze pogadac z lekarzem na zmiane terminu bo umawialysmy sie na 39tydz na koniec pazdziernika, ale wtedy nie zdążę wyjsc di wszystkich świętych ze szpitala, a 2moje starsze dziecko ma urodziny wiec koniecznie chce byc juz w domu -
nick nieaktualnyczesc kochane caly dzien mnie nie bylo,zaraz nadrobie wrzuce pare fotek z dzisiejszej wyprawy w gory,piekna pogoda a to juz prawie "pizdziernik"
bylo bardzo cieplo,nawet powera dostalam i jakos tak lepiej sie czuje teraz,pogoda czyni cudaostatnie takie podrygi lata w irlandii potem juz tylko deszcz...
juz siadam i nadrabiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:31
mada_lena, ewelina_d, lkc, Florentine, Viviana, karmelek, zupaztytki, blue00, e_v_e, Agata92, anusiaa90, xpatiiix3, Jula222, misiaczk25, Strupka, Mamadomina, Nata, Goplana, Agusia ;), Milaszka, Madlen222, santoocha, natasza82, sisiiii, Mag.1990, Rybka Nemo, Maga31, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Warszawskie Żelazne - dla dzieciaka oprócz ubranek wymienionych na stronie mamy zabierać jakieś kosmetyki?
O nich nic nie ma na liście ze strony szpitala.Pollyanna, Mag.1990, Milaszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada_lena, deal, ja gotuje, Ty podajesz
Oj, Agatko, jakie widoki na pierwszym planie
Tak cieplo macie? Faaajnieeee
A czemu psiak nie patrzy sie w aparat, a? Do poprawki! Jak wszyscy, to wszyscy!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:06
AgataP, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Mada_lena, deal, ja gotuje, Ty podajesz
Oj, Agatko, jakie widoki na pierwszym planie
Tak cieplo macie? Faaajnieeee
A czemu psiak nie patrzy sie w aparat, a? Do poprawki! Jak wszyscy, to wszyscy!!!
bo ona patrzy w aparat tylko jak ja robie zdjecia
serio jest tak cieplo jak nigdy juz sie boje co to bedzie jak wroci prawdziwa irlandzka pogoda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:09
-
nick nieaktualnyAgataP wrote:bo ona patrzy w aparat tylko jak ja robie zdjecia
serio jest tak cieplo jak nigdy juz sie boje co to bedzie jak wroci prawdziwa irlandzka pogoda...
No to nie nadaje sie na tap madl....
A z ta prawdziwa irl pogoda...to I lepiej, Mala bedzie zdrowsza!
AgataP lubi tę wiadomość
-
Ale mi przykro, że ja już nie będę miała zdjęcia brzuszka
tak jak myślałam, zostaję w szpitalu aż do rozwiązania. 24h pod kroplówką z magnezem podobno aż do końca i co kilka godzin zastrzyk z relanium, do tego dalej max dawka leku na nadciśnienie... Na wypisie z mojego szpitala dopatrzyłam się białka w moczu czyli jednak gestoza. Czekam na wyniki stąd - wszystko robili na nowo, łącznie z gbs'em. Jestem pozytywnie zaskoczona szybkością i kompleksowościa w tym szpitalu.
Nie wiem jak zniosę ten pobyt tak długi ale muszę dać radę. Krzepiące są zdjęcia z opisami wiszące na korytarzu od rodziców wcześniaków i wieloraczków
edit - są wyniki, białka w moczu nie ma, wołali mnie na drugie dziś usg, przepływy dobre, mała ma podobno 2100g!xpatiiix3, anusiaa90, ÓptimusPrime, lkc, mada_lena, natasza82, sisiiii, blue00, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Florentine trzymaj się dzielnie też nie mam już żadnych zdjęć bo byłam w szpitalu poza tym podczas pobytu w szpitalu to jakos czułam się zaniedbana jako kobieta. Wiem co czujesz bo dopiero mnie chcieli wieść do innego szpitala i wszystkie te emocje co Ty czułam. Mam nadzieję ze trafisz na życzliwych lekarzy i położne którzy pomogą ci psychicznie przez to przejść. Plusem jest częste usg i to że codziennie słuchasz serduszko.
Ja się denerwuje jutrzejsza wizyta u gina może być tak że skieruje mnie znów do szpitala. -
dziewczyny polecam jaką jedną z pierwszych zabawek http://allegro.pl/konik-morski-lampka-pozytywka-przytulanka-3w1-yj5-i4620550407.html ewentualnie oryginalny fisher price ale ten ma dodatkowo projektor gwiazdki - super melodyjki połączone z szumem morza - jak w brzuszki u mamy - my co wieczór robiliśmy z synkiem staly rytuał - kąpanie, ubieranie, jedzonko i usypianie z melodyjką - zeby czuł ze to wieczór itd ale karuzele byly zbyt głośne a nakręcanie to już wogóle masakra bo się nakręca to dziecko budzi - konika odkryliśmy przy bratowej dziecku i jest naprawde super
mada_lena, KasiaKa lubią tę wiadomość
-
Florentino trzymam kciuki za Was oby z mała w brzuszku jak najdłużej
dasz rade ,bo tyle juz przeszlas, a to juz koniec prawie ;**
Agatko jaka laseczka z Ciebie woooow :**
A mnie brzuchol boli, a raczej rwie od pachwin.. kłade się zaraz spaćpierdziele nospa i Lulu
AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Viviana cieszę się ze juz jesteś w domku
oby juz było tylko lepiej
Florentine super ze mocz wyszedł okteraz niech juz ten czas szybciutko leci
Madlen mamusiu cudowne dziecigratuluje ci kochana
i zazdroszcze ze juz możesz na nie patrzeć
Co tam u FK?
Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jula miała dzisiaj ze szpitala wyjść, a raczej ja wyganiaja i miala isc na wizyte ale się nie odzywała.. ;/
Od FK nie mam na razie wieści pisała kolo południa ze nie rodzii jest bez zmian..
Ogólnie to mi Marcel jeszcze nie śpi dziaj taka histeria była, ze głowa mała... Eh.. Cały dzień wiski płacz i fochy jakieś wszystko na nie a teraz taki lament był ze ledwo go uspokoiłam, czekam aż sam padnie, bo mam dość... Nawet dzień drzemka na rekach przy cycku... Drugi dzień nieznosny jest... Najgorsze ze nie idzie się z nim dogadać bo jest Foch i nie chce nic powiedzieć tylko wrzeszczy spadaj albo nie.. Kurde no babci bym jęzora ucieła za te teksty do niego, bo teraz powtarza zaraz zacznie chodzic i gadać kurwa kurwa ja pierdole.. Po prostu zajebiscie... No i drzew się na niego ciągle to i on podlapal i tez teraz wszystko krzykiem... Juz mam jej dość bo i demoralizuje dziecko nic do niej nie dociera...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 22:12
AgataP, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel