X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisze ze jest zmęczona, ma niskie RR, telepie ja i muli. Da zna jak cos ruszy. Poki co kroplówka i czekanie.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyyyyyy, I hate my husband :/ :/ :/ :/ :/
    Wnerwia mnie, bo nie chce imienia, co ja wymyslilam, bo w polskim kalendarzu nie ma!
    Bo troche inna pisownie chce, jedna literka rozni sie w polskiej pisowni i niemieckiej, czy dunskiej, czy ang.
    Wli mnie to, ze pojdzie do szkoly w pl, to nie jest przesadzane...nie wymyslam, tylko wole, zeby nie byl pospolitym szeregowym, niech go pobija kilka razy, ale bedzie mial charakter, a nie sredniakiem...
    Wkuuuuuuuu....
    Wiem, ze pewnie bedziecie podzielac punkt mojego Sr, ale chcialabym by moje dziecko bylo obywatelem swiata, a nie (przepraszam, jesli kogos to dotknie, ale inaczej nie potrafie wyrazic uczuc) polaczkiem....takim, jak moj Sr..... ale zla jestem...malo mi stresow? A on jeszcze sie tym delektuje i cieszy, ze jestem w stresie...kutas...

• caśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to rr??

Pati powodzonka dalej mala!!!!

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar stosować przerywany i kalendarzyk. Tabletki po drugiej dzidzi. :)

Mamadomina, Marzena27 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska RR to cisnienie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze żeby jak najszybciej poszło i żeby Nelcia bez cierpienia była już przy niej.

Co do antykoncepcji ja myślałam o tym, żeby uderzyć w stronę spirali - ale muszę o tym poczytać i porozmawiać z gin.

Kochane a Wy miałyście robione GBS już? Martwie się trochę tym moim wynikiem a wizyta dopiero 13go.

Goplana lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja mam gbs 8.10maialm miec w tym tyg ale przelozylam wizyte.No i gbs mam robiony prywatnie bo w szpitalu to zapomnij takich rarytasow nie robia u mnie.
    tez mysle o spirali.

Optimus a jakie to imie,ja tam podzielam twoje zdanie ,takie imie moze mu pomoc w wyjazdach za granice,kontaktach biznesowych no nie wiem,zreszta kazdy ma jakies inne preferencje i kazdemu co innego sie podoba,moim zdaniem imie nie stygmatyzuje az tak,a zreszta wychodze z zalozenia ze to nie dziecko ma miec zwykle imie tylko rodzice powinni nauczyc swoje dzieci zeby sie nie smialy z innych ludzi, nie przesladowaly i nie byly malymi kutasami,jak dla mnie fajnie zeby imie bylo uniwersalne i pasujace do kazdego jezyka.
    kazdy ma swoje gusta i o gustach sie nie dyskutuje.Live and let live :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:00

lkc, ÓptimusPrime, e_v_e lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Patii powodzenia! Miałam przeczucie, że ledwo Twoja mama wróci to akcja się zacznie. :) już dziś będzie Nelcia z Tobą.

A ja dziś cały dzień na uczelni, wszystko mnie boli brzuch, nogi i głowa chyba z wrażenia :)
    W ogóle uderzyłam się w brzuch!!! Wstawałam z krzesła i zahaczylam o biurko nie wiem kiedy on taki wielki urósł!
    Chyba nic się nie stało, mam teraz schizy ze lozysko mi sie odklei...

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati załaduje sprzęt tzn tableta i bedziemy miały relacje na żywo :D
    Optimus podzielam Twoje zdanie.
    A na gbs ide za tydz we wt.
    Vivi u mnie plytki dzis 107 :) :) czyli jednak transport ma znaczenie.
    A i gin powiedział mi zeby obserwować czy nie puchne, mierzyć RR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:59

lkc, ÓptimusPrime, Viviana, Paju lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się tam razem z córeczka :))

r5bup6u.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a o jakim imieniu mu mówiłaś? ja gbs miałam mieć w piątek 10.10 ale jak w poniedziałek pójdę do szpitala to może mi tam zrobią? pewnie wizyty w piątek już nie będę miała, zagadam z moim lekarzem na oddziale o tego paciorkowca..
    No to zamawiam pościel z Remi w takim układzie, pierdole muszę sobie poprawić humor.
    Pati to ma 3 światy w domu skurcze a jak pojechała rodzić to jej oxy dali bo skurczy brak...masakra!

AgataP, Paju lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena własnie ja nie wiem czy gbs mam robić skoro będzie CC? Tez zapytam we wtorek tego gina. Trzymam cały czas kciuki za płytki, ja morfologie robię w poniedziałek, jestem ciekawa wyników.
    A czemu masz mierzyć RR? Ja też ostatnio mierzę częsciej, bo zawsze miałam 80/50, 90/50, a teraz mam 110/70 i nieraz wyżej, trochę wzrosło w ciązy, ale to chyba wysiłek w organizmie jest. No i opuchlizne też obserwuję.
    Niecierpliwa ja tez czasem zahaczam brzuszkiem jak wstaję, chyba mocno nie uderzyłaś?
    Nata może nie trzeba będzie długo w spzitalu, pobadają Cię, usg, ktg zawsze to więcej badań, będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:10

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv przy CC chyba nie trzeba będzie robić, bo przecież maluszek nie ma w sumie kontaktu z drogami rodnymi.

Viviana lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję że mnie szybko wypuszczą, teraz jest nowy ordynator to może krócej trzyma niż 6 dni. Po w czerwcu jak byłam do bite 6 dni i dopiero do domu, bo jak krócej to kasy z nfz nie mieli. Poprasuję chwilę ale będę tutaj na bieżąco, mąż poszedł na basen a później ma iść na mecz do kolegi. Sama w domu ehhh

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena własnie ja nie wiem czy gbs mam robić skoro będzie CC? Tez zapytam we wtorek tego gina. Trzymam cały czas kciuki za płytki, ja morfologie robię w poniedziałek, jestem ciekawa wyników.
    A czemu masz mierzyć RR? Ja też ostatnio mierzę częsciej, bo zawsze miałam 80/50, 90/50, a teraz mam 110/70 i nieraz wyżej, trochę wzrosło w ciązy, ale to chyba wysiłek w organizmie jest. No i opuchlizne też obserwuję.
    Niecierpliwa ja tez czasem zahaczam brzuszkiem jak wstaję, chyba mocno nie uderzyłaś?
    Nata może nie trzeba będzie długo w spzitalu, pobadają Cię, usg, ktg zawsze to więcej badań, będzie dobrze <3

Powiedział zeby zrobic mimo wszystko. Wiec zrobie.
    No bo czesto maloplytkowosc towarzyszy gestozie a obrzeki, wysokie ciśnienie, bialkomocz występują w zatruciu.

U Pati sa studenci a ona w sexy koszulce ;)
    Wody dalej sie leją, skurczy brak....

Niecierpliwa ja tez co rusz zahaczam brzuchem o meble:)
    Obserwuj sie, ale watpię zeby cos sie stało. Dzidzia jest dobrze chroniona przez wody, lozysko tez trzyma sie mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:26

lkc, AgataP, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki!!!

Właściwie to dlaczego od razu dają oksy, skoro pęcherz dopiero co pękł a Pati już od kilku dni miała skurcze? Nie mogli poczekać trochę na rozwój wydarzeń?

Ja dziś od rana mam zły humor, jestem zmęczona ciągłym bólem, syfem w mieszkaniu, do tego mąż kazał mi w świetle dziennym skontrolować, jak pomalował sufit. Jak to zobaczyłam, to prawie się przewróciłam z wrażenia a później poryczałam, bo wybrana farba kompletnie przestała mi się podobać. Musieliśmy jechać po nową, jak miałam skurcz to mnie mąż wózkiem woził, super było. No i nie mieli próbek, więc jeśli nie spodoba mi się na ścianie, to będzie lekki gnój, bo ja jestem gotowa wywalić do śmieci, ale M nie do końca chyba.

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Pati sie chyba powoli rozkręca ;)
    Wody odchodzą dalej, pojawił sie skurcz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:39

blue00, AgataP, Paju lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece szybko na siłke i jak wroce to mam nadzieje ze Pati juz bedzie z Nelcia,oby jej szybko i bezbolesnie poszlo! ciekawe czy moje skurcze sie znowu dzisiaj w nocy rozkreca tak jak wczoraj.Narazie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,co za zlosliwosc losu,w domu istny tajfun ze skurczami a tu cisza,dobrze,ze zaczyna sie znow cos dziac,oby nie meczyla sie dlugo

• Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie chce mi się prasować, naszykowałam jedynie, jutro poprasuję to co do szpitala albo może męża zagonię bo się oferował. Nie mam siły na stanie przy desce bo mnie brzuchol ciągnie troszkę.

lkc lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ