Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoj przyszedl w paczce album maluszka kubusia puchatka,super jest,az sie polakalam jak czytalam co tam jest,nie zaluje zakupu jest swietny.
no i Ninjy ogrodniczki w czachy tez tam byly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:48
Lavendula, Goplana, ewelina_d, Dotty84, lkc, lkc, Nata, zupaztytki, Fidelissa, Milaszka, Rybka Nemo, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie chcę za długo w ciąży chodzić, bo jestem u kresu wytrzymałości, ale na Boga przed 37 tyg., to za wcześnie, to nadal jest poród przedwczesny.
Wyluzujcie już dziewczyny. Nastawienie psychiczne jest mega ważne! Widać to nawet na przykładzie Patii, która postanowiła sobie, że nie może urodzić do powrotu mamy i tak się stało, nawet jeśli miało to oznaczać zatrzymanie się akcji na półmetku
Jeśli nie jesteście obciążone cukrzycą, nadciśnieniem i innymi klątwami - to dajcie na luz, i postawcie na dobry start dla Waszych dziecia nie inkubator... Mojej siostry córeczka przyszła na świat w 35tc i niestety 2 tygodnie jeszcze siedziała w inkubatorze, więc różnie bywa z dojrzałością.
KUNIAK, Viviana, Lavendula, Isia14, ewelina_d, Agata92, Dotty84, zupaztytki, pinsleepe, Fidelissa, Milaszka, Marzena27, anusiaa90, natasza82, Paju, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:No i nakręcanie nie jest dobre. Tym bardziej, że do terminu niektórym brakuje jeszcze sporo.
Goplanko jak po usg ortopedycznym?Nadal jednak mogę rodzić naturalnie.
Pas już zamówiłam w sklepie ortopedycznym, zobaczymy czy coś pomoże
Ewelina chyba miała - nie była zachwycona jego działaniem z tego co pamiętam...?
lkc lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Spojenie rozsunęło się trochę, ale jeszcze trzyma się w normie, obecnie 7mm w pozycji stojącej. Okazuje się, że największy ból sprawia mi obrzęk aparatu więzadłowego całej miednicy, gdzie np. obrzęk w okolicy spojenia wynosi kolejne 8mm. Dr kazała mi nosić pas ciążowy, aby odciążyć i zmniejszyć napieranie główki na spojenie i zaleciła bardzo miękki materac - wyjątkowo w tej przypadłości, twardy nie jest wskazany
Nadal jednak mogę rodzić naturalnie.
Ewelina chyba miała - nie była zachwycona jego działaniem z tego co pamiętam...? -
madziulka112 wrote:Zgadzam sie z Tobą Goplana, ale bardziej mi chodziło o to, że u Pati sytuacja musiala być dla niej wyczerpująca od jakiegoś czasu A teraz juz nie pozostaje nam nic innego jak ściskać kciuki i czekać na wieści
przyplątały jej się prawie wszystkie ciążowe schorzenia tego świata
, nie dało widać rady już dłużej. I tak wytrzymała bardzo długo od początku porodowych akcji
-
Witamy się
Dziś rozpoczynamy 36 tydzień
Przyszła dziś pościel z Remi, jest cudna! Polecam mimo tak długiego oczekiwania..
Teraz lecę Was nadrobić od wczorajszego wieczora.. piszecie tyleee, że szok
Mam nadzieję, że wszystkie są nadal w dwupakach!
A to my dzisiejszo
Viviana, e_v_e, ewelina_d, scindapsus, karmelek, Isia14, Mamadomina, ÓptimusPrime, mada_lena, KUNIAK, Agata92, Dotty84, AgataP, Madlen222, lkc, Lavendula, Nata, zupaztytki, Goplana, blue00, xpatiiix3, Fidelissa, misiaczk25, Rybka Nemo, anusiaa90, natasza82, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Spojenie rozsunęło się trochę, ale jeszcze trzyma się w normie, obecnie 7mm w pozycji stojącej. Okazuje się, że największy ból sprawia mi obrzęk aparatu więzadłowego całej miednicy, gdzie np. obrzęk w okolicy spojenia wynosi kolejne 8mm. Dr kazała mi nosić pas ciążowy, aby odciążyć i zmniejszyć napieranie główki na spojenie i zaleciła bardzo miękki materac - wyjątkowo w tej przypadłości, twardy nie jest wskazany
Nadal jednak mogę rodzić naturalnie.
Ewelina chyba miała - nie była zachwycona jego działaniem z tego co pamiętam...?
Goplanko rozumiem. Mnie dolegliwości ustępują jak Mała zmienia położenie, teraz ma główkę o wiele z boku i jest o wiele lżej. Mnie mówił ortopeda, że wystarczy zwykłym paskiem ścisnąć biodra i zobaczyć, czy jest ulga, ale ja mam nisko brzuch jakoś i mi nie polecał tego pasa po prostu. W okolicy spojenia również mam takie napuchnięte, to już nawet w szpitalu mi potwierdzali. Ale ortopeda na usg mówił, że rozejście jest bardzo małe.
Mam nadzieję, że Ci pas pomoże bo wiem jaki to dyskomfort i uciążliwe jest. Mnie teraz atakuje bardziej kość ogonowa. -
A ja Wam powiem ze urodxinki mega udane z zarelkiem lodami i różami. Po czym....mężowi zebralo sie na amory w łóżku w sumie to mnie obudzil bo zdążyłam juz zasnąć. No i powiem Wam ze jestem jak ta foka na brzeg wyrzucona. Gracji za grosz ni zwinności. Kochany ten moj to ciexkie wyzwanie jest na tym etapie:) co do antykoncepcji to my od zawsze metoda przerywanego plus kslendarzyk. Tyle ze u mnie cykle regularne.
ÓptimusPrime, AgataP, lkc, Paju, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Witam się z taaaaaaakimi oczyyyyma i taaaaaką otwartą buzią
Pati na porodówce?! jakoś przez ostatnie tygodnie nie umiem sobie wyobrazić, że sytuacja zaczyna się rumienić i niedługo zacznie się wysypale fajnie
No to będę śledzić, spoglądając zza garów ze śliwkami, których nie obrobię chyba do zimy
Buziaki kochane!KUNIAK, lkc, Lavendula, Marzena27, natasza82, Paju lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Mamadomina fajnie, że urodzinki udane, wiesz, my taką metodę stosowaliśmy o ile to metoda heh, nigdy się nie bałam, a teraz jak już będzie Ami to nie wiem czy tak zaufam temu przerywanemu, też mam bardzo regularne cykle i bardzo bolesne owulacje.