X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj przyszedl w paczce album maluszka kubusia puchatka,super jest,az sie polakalam jak czytalam co tam jest,nie zaluje zakupu jest swietny.

no i Ninjy ogrodniczki w czachy tez tam byly :)

2h4x5wi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:48

Lavendula, Goplana, ewelina_d, Dotty84, lkc, lkc, Nata, zupaztytki, Fidelissa, Milaszka, Rybka Nemo, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no niezle. Pati to sie najbardziej należy chyba juz poród, bo swoje już przeszła, zwłaszcza ostatnio.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chcę za długo w ciąży chodzić, bo jestem u kresu wytrzymałości, ale na Boga przed 37 tyg., to za wcześnie, to nadal jest poród przedwczesny.
    Wyluzujcie już dziewczyny. Nastawienie psychiczne jest mega ważne! Widać to nawet na przykładzie Patii, która postanowiła sobie, że nie może urodzić do powrotu mamy i tak się stało :), nawet jeśli miało to oznaczać zatrzymanie się akcji na półmetku ;)
    Jeśli nie jesteście obciążone cukrzycą, nadciśnieniem i innymi klątwami - to dajcie na luz, i postawcie na dobry start dla Waszych dzieci :) a nie inkubator... Mojej siostry córeczka przyszła na świat w 35tc i niestety 2 tygodnie jeszcze siedziała w inkubatorze, więc różnie bywa z dojrzałością.

KUNIAK, Viviana, Lavendula, Isia14, ewelina_d, Agata92, Dotty84, zupaztytki, pinsleepe, Fidelissa, Milaszka, Marzena27, anusiaa90, natasza82, Paju, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nakręcanie nie jest dobre. Tym bardziej, że do terminu niektórym brakuje jeszcze sporo.
    Goplanko jak po usg ortopedycznym?

Goplana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymamy mocno kciukasy <3

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    No i nakręcanie nie jest dobre. Tym bardziej, że do terminu niektórym brakuje jeszcze sporo.
    Goplanko jak po usg ortopedycznym?
    Spojenie rozsunęło się trochę, ale jeszcze trzyma się w normie, obecnie 7mm w pozycji stojącej. Okazuje się, że największy ból sprawia mi obrzęk aparatu więzadłowego całej miednicy, gdzie np. obrzęk w okolicy spojenia wynosi kolejne 8mm. Dr kazała mi nosić pas ciążowy, aby odciążyć i zmniejszyć napieranie główki na spojenie i zaleciła bardzo miękki materac - wyjątkowo w tej przypadłości, twardy nie jest wskazany :) Nadal jednak mogę rodzić naturalnie.
    Pas już zamówiłam w sklepie ortopedycznym, zobaczymy czy coś pomoże :)
    Ewelina chyba miała - nie była zachwycona jego działaniem z tego co pamiętam...?

lkc lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Tobą Goplana, ale bardziej mi chodziło o to, że u Pati sytuacja musiala być dla niej wyczerpująca od jakiegoś czasu A teraz juz nie pozostaje nam nic innego jak ściskać kciuki i czekać na wieści

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Spojenie rozsunęło się trochę, ale jeszcze trzyma się w normie, obecnie 7mm w pozycji stojącej. Okazuje się, że największy ból sprawia mi obrzęk aparatu więzadłowego całej miednicy, gdzie np. obrzęk w okolicy spojenia wynosi kolejne 8mm. Dr kazała mi nosić pas ciążowy, aby odciążyć i zmniejszyć napieranie główki na spojenie i zaleciła bardzo miękki materac - wyjątkowo w tej przypadłości, twardy nie jest wskazany :) Nadal jednak mogę rodzić naturalnie.
    Ewelina chyba miała - nie była zachwycona jego działaniem z tego co pamiętam...?
    ...założyła raz, i odłożyła na półkę, bo wkurzał niemiłosiernie;) ale taping pomógł, faktycznie odciążył.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Zgadzam sie z Tobą Goplana, ale bardziej mi chodziło o to, że u Pati sytuacja musiala być dla niej wyczerpująca od jakiegoś czasu A teraz juz nie pozostaje nam nic innego jak ściskać kciuki i czekać na wieści
    Patii to inna historia :) przyplątały jej się prawie wszystkie ciążowe schorzenia tego świata :), nie dało widać rady już dłużej. I tak wytrzymała bardzo długo od początku porodowych akcji :)

jftycms.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)
    Dziś rozpoczynamy 36 tydzień :)

Przyszła dziś pościel z Remi, jest cudna! Polecam mimo tak długiego oczekiwania..

Teraz lecę Was nadrobić od wczorajszego wieczora.. piszecie tyleee, że szok :P
    Mam nadzieję, że wszystkie są nadal w dwupakach!

A to my dzisiejszo :)
    3939a2b250138f19med.jpg

Viviana, e_v_e, ewelina_d, scindapsus, karmelek, Isia14, Mamadomina, ÓptimusPrime, mada_lena, KUNIAK, Agata92, Dotty84, AgataP, Madlen222, lkc, Lavendula, Nata, zupaztytki, Goplana, blue00, xpatiiix3, Fidelissa, misiaczk25, Rybka Nemo, anusiaa90, natasza82, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Goplanko rozumiem. Mnie dolegliwości ustępują jak Mała zmienia położenie, teraz ma główkę o wiele z boku i jest o wiele lżej. Mnie mówił ortopeda, że wystarczy zwykłym paskiem ścisnąć biodra i zobaczyć, czy jest ulga, ale ja mam nisko brzuch jakoś i mi nie polecał tego pasa po prostu. W okolicy spojenia również mam takie napuchnięte, to już nawet w szpitalu mi potwierdzali. Ale ortopeda na usg mówił, że rozejście jest bardzo małe.
    Mam nadzieję, że Ci pas pomoże bo wiem jaki to dyskomfort i uciążliwe jest. Mnie teraz atakuje bardziej kość ogonowa.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie szaleństwo całą noc, bo forumowe ciocie będą wyczekiwały zdjęcia Nelki :P A teraz, to zostaje nam tylko dopingować Pati :) Tak więc PATI,PATI,PATI !!!!!

lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dawaj kochana!

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisze ze dostaje oxy, brak skurczy. Podali antybiotyk. Afi 3 wagi nie podali.
    Oby szybko jej poszło!!!

ÓptimusPrime, Dotty84, AgataP, lkc, Lavendula, anusiaa90, natasza82, Paju lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko napisz jej tam, że my wszystkie wspieramy i czekamy na Nelcie :)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam :) :)

Viviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem ze urodxinki mega udane z zarelkiem lodami i różami. Po czym....mężowi zebralo sie na amory w łóżku w sumie to mnie obudzil bo zdążyłam juz zasnąć. No i powiem Wam ze jestem jak ta foka na brzeg wyrzucona. Gracji za grosz ni zwinności. Kochany ten moj to ciexkie wyzwanie jest na tym etapie:) co do antykoncepcji to my od zawsze metoda przerywanego plus kslendarzyk. Tyle ze u mnie cykle regularne.

ÓptimusPrime, AgataP, lkc, Paju, Maga31 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z taaaaaaakimi oczyyyyma i taaaaaką otwartą buzią ;)

Pati na porodówce?! jakoś przez ostatnie tygodnie nie umiem sobie wyobrazić, że sytuacja zaczyna się rumienić i niedługo zacznie się wysyp :) ale fajnie :):):)

No to będę śledzić, spoglądając zza garów ze śliwkami, których nie obrobię chyba do zimy :D

Buziaki kochane!

KUNIAK, lkc, Lavendula, Marzena27, natasza82, Paju lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina fajnie, że urodzinki udane, wiesz, my taką metodę stosowaliśmy o ile to metoda heh, nigdy się nie bałam, a teraz jak już będzie Ami to nie wiem czy tak zaufam temu przerywanemu, też mam bardzo regularne cykle i bardzo bolesne owulacje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaczki :) Pati trzymam kciuki za to abyś miała lekki poród i z małą było wszystko dobrze :)

njr11rs.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ