X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow :-) najważniejsze że wytrzymała do powrotu mamy :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Powtorka z rozrywki, tak mi przy kosci lonowej uciska....znowu chodze okrakiem...przed chwilka obiad, ale mi brzuch porozciagal jak szaleniec jakis... mam nadzieje, ze ok jest, bo w srodku cala poobijana jestem..pepek tak boli...
    Zaczynm denerwować się

Moja dzis tez buszuje :) pępek i wokol pepka ciagnie, az czasem zaboli. I malusie rączki czuje zaraz nad spojeniem :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula mam do Ciebie pytanko o twoje pomiary z usg,bo raz masz w dolnych granicach, a raz w górnych, miałaś u innego lekarza je robione, czy po prostu mała tak wyleciała do góry wagowo?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Hurra, mamy coraz więcej dzieciaczków:) Pamiętacie jak pisałyśmy na początku, że każde narodziny na forum będziemy oblewać mlekiem?
    Ja dziś nie mogę pić bo nagotowałam gar bigosu i co trochę jem. Więc po mleku miałabym rewolucje żołądkowe. Postanowiłam się najeść teraz kapuchą do woli, bo potem w święta będzie żal.

Nata, ÓptimusPrime, mada_lena, lkc, Fidelissa, Rybka Nemo, Paju, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki!!! od razu mówię że później Was nadrobię gdyż teraz nie mam czasu. Chciałam tylko powiedzieć żę Julek już leży w łóżeczku, dołączył do siostry i opuścił inkubator. Po usg głowek też wszystko w porządku:) Jestem szczęśliwa. No i oboje szybko przybierają na wadze:)

A ja byłam u gina, zbadali mnie i okazuje się że ta krew to jednak z pochwy leci i zbiera się u góry, dlatego mam warżenie że leci z cewki. Pytałam dlaczego tak to mi ginka powiedziała że dlatego że szew trochę zniekształcił chwilowo pochwę i dlatego krew spływa do góry jakoś...trochę to pogmatwane. Przy okazji dostałam receptę na tabsy antykoncepcyjne na 3 miesiące w przód:)

No to do później...

natasza82, ÓptimusPrime, blue00, Viviana, Lavendula, zupaztytki, KUNIAK, Florentine, Mamadomina, lkc, Nata, Fidelissa, anusiaa90, Rybka Nemo, Marzena27, Paju, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej kurde co się dzieje? Bo tak po łebkach czytam. Pati rodzi???

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rodzi,rodzi ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, Lenka wyglada jak Smerfetka, a Julek jak Smerf Spioch ;)

Madlen222, Milaszka, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Lavendula mam do Ciebie pytanko o twoje pomiary z usg,bo raz masz w dolnych granicach, a raz w górnych, miałaś u innego lekarza je robione, czy po prostu mała tak wyleciała do góry wagowo?

w kilku miejscach miałam USG robione - w to 1600g z 10.09 nie wierzę ;) zwłaszcza, 3.09 Pyza była ważona na tym samym sprzęcie i było 1650 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjjjjjj...ja wlasnie godzine temu dostalam paczke z PL i mialam PATI SMS PISAC ZE MOZE RODZIC BO JA JUZ JESTEM GOTOWA I CO? I POJECHALA RODZIC -TELEPATIA!!!

A ja mam skurcze,mam je od paru h ale narazie sie nie nasilaja,pewnie teraz jak sie dowiedzialam ze Pati rodzi to mi sie rozkreci z tych emocji...oby ...ja tez chce juz rodzic...no i czuje je w krzyzu juz.

ÓptimusPrime, Lavendula, sisiiii, Madlen222, lkc, xpatiiix3, Marzena27, anusiaa90, Paju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, Lavendula, wiecie co, chyba dam sobie spokoj z tym kolejnym ginem, zeby sprawdzić czy wsio ok. Co ma byc to bedzie I nie chce sie nagle zdolowac sie czyms, I koncowke ciazy przeryczec...bede dobrej mysli.bedzie dobrze, wierze w to!
    Wam tez zycze samych pozytywnych mysli, wysylam pozytywne wibracje :)

mada_lena, e_v_e, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, wariatka, trzymaj Ninje w swojej wiezy jescze z 2 tyg!!! ;)
    Wymyslilyscie z Pati tu maraton, kto pierwszy ten lepszy! Co, nagrody jakies sa?!

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to jest niesamowite ale licze skurcze :P tak sie przejelam Pati ze chyba sobie nakrecialm akcje...hippis krzyczy ze jezczez nie bo on gotowy nie jest ,a ja licze.... i licze...i licze....boli. Ale pewnie skonczy sie tak jak wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:33

mada_lena, ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Eve, Lavendula, wiecie co, chyba dam sobie spokoj z tym kolejnym ginem, zeby sprawdzić czy wsio ok. Co ma byc to bedzie I nie chce sie nagle zdolowac sie czyms, I koncowke ciazy przeryczec...bede dobrej mysli.bedzie dobrze, wierze w to!
    Wam tez zycze samych pozytywnych mysli, wysylam pozytywne wibracje :)

No i słusznie... My poszliśmy na to ostatnie - jako prezent dla Taty, którego nie było 6 tygodni :) A przy okazji sprawdziłam sobie wszystkie pomiary u zaufanej Gin. :)
    <3 Think positive <3

ÓptimusPrime, Paju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie rozpakowalam paczke i robie pranie...juz potem niech sie dzieje co chce...ale sie kuzwa zadenerwuje jak przenosze ... i bede sie z tymi cholernymi skurczami bujac do konca listopada.

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety was to nie mozna spuscic z oka :) bo zaraz sie cos dzieje! Pati powodzenia!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do konca listopada to Ty nie masz szans!
    Nawet ja nie planuje trzymac Pilkarzyka tak dlugo, mimo terminu ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, dziś przyszły ramiączka do staników i przerobiłam sobie na razie jeden wg tej metody (http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html) i powiem wam, że to jest mega proste i genialne! 2 ramiączka z haczykami do odpinanych miseczek, igła, nitka, 20 minut, i karmnik zrobiony:) trzyma się i mogę zdjąć miseczkę jedną bez utraty fasonu:) polecam!

AgataP, Viviana, Goplana, ÓptimusPrime, Dotty84, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ty jesteś skubana z tymi robótkami :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no...max za 2 godziny musze wyjechac po meza do pracy,bo coś tam dzisiaj oblewali a nie chce przegapić porodu Pati:DD

Chyba mu każe wracac autobusem :D

Paju lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ