X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow xpatiix3 masz na nfz usg co tydzień dwa? gdzie znalazłaś takiego lekarza? u nas na nfz to usg 3 razy w ciąży i tyle - ja chodzę prywatnie ale kobieta sprawdzona, przemiła, zrobiła mi pierwszą cc i mam nadzieje że drugą też zrobi :)

fidellissa mnie za każdym razem bada na fotelu - sprawdza szyjkę - i w poprzedniej ciąży podczas takiego badania w 35tc wyszło, że mam już rozwarcie.. nie wiem czy przy usg da się takie coś zbadać..

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)
    ja tylkoi jak zwykle na chwile bo przez te mdlosci i wymioty wieczorne jestem poza swiatem, a od rana to praca, jutro musze powaznie porozmawiac z szefowa ze nie wiem ile jeszcze popracuje...

ja do gin chodze prywatnie, ale nastepna wizyte mam dopiero 24 kwietnia a bylam ostatnio w czwartek. tez mi mowi ze nie ma potrzeby tam ciagle zagladac i malenstwu przeszkadzac ;) i chociaz nerwy mnie zżeraja to staram si cierpliwie czekac :-)

pati bardzo czesto masz te wizyty, to u jednego lekarza tak masz??

a i mnie tez ostatnio nie badala, za pierwszym razem zbadala to bylo pod koniec 5 tyg. a teraz na poczatku 8 tylko usg robila

• Enigma Znajoma

Wysłany: 31 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, z doświadczenia powiem Ci tyle, że:
    - dupka dostaje się przy niedoborze progesteronu, więc jeśli wszystko jest ok to bez sensu napychać się chemią. Natomiast przy Twoim śluzie możesz mieć go przepisanego, bo jasnoróżowe plamienie może wskazywać na niski progesteron.
    - mój gin zabronił się przytulać przynajmniej do końca 1 trymestru, ale to ze względu na moje plamienie. Zresztą mam całą listę rzeczy zabronionych.
    - ja do dłuższych podróży się nie nadaje, bez względu na to czym jadę to nasilają mi się mdłości:-(
    A ja mam jeszcze pytanie do Was. wybierałyście lekarza, który także przyjmuje w szpitalu, w którym chcecie rodzić, czy nie brałyście tego pod uwagę?
    Mój mąż właśnie wyrobił ciasto na bajgle, będę miała na jutro na śniadanie, mniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:43

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia ja chodzę do dwóch ginów, na razie mam co wizytę USG, czyli co 2-3 tyg u każdego z Nich, ale później będę miała pewnie raz w miesiącu, na razie zastanawiam się nad wyborem gina, bo nie moge się zdecydować... ale pisałam o tym jakis czas temu, wiem może niektórym mamuskom wydawać się, że to głupie trochę, bo pewnie są przeciwne częstym USG, ale mi się wydaje ,że to nie jest takie szkodliwe skoro to USG trwa 3-5min :) a jednak dopochwowo na USG lepiej i prawidłowo zbada się długość szyjki np albo rozwarcie, ja miałam sytuacje gdzie miałam jakby rozwarcie zewnętrzne ,że szyjka była ale na końcu była zamknięta, bo nie była do końca skrócona i tak sobie chodziłam jeszcze prawie 3 tygodnie z rozwarciem na 2 paluchy :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma ja nie wiem skąd robie wszystko co muszę niestety od szkoły L4 nie dostanę, ale jeszcze 2 miesiace i koniec ,a ja do kościoła mam 20-30m :D a dzisiaj zmarł ksiądz z mojej parafi, a jeszcze wczoraj spowiadał, tyle lat tu był...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ja też dziś padnięta, a nie chodzę do pracy, ale to wszystko przez to leżenie tak się rozleniwiałam. Dziś piękna pogoda była więc wzięłam leżak i leżałam sobie na polku:).

Witam nowe mamuśki:)

Enigma ja też jestem po transferze jednego mrozaczka:) Fajnie, że dołączyłaś w grupie raźniej:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubezpieczenie medyczne z pracy (sieć prywatnych przychodni), ale to nie znaczy, że jest różowo... Z dnia na dzień można się zapisać do co najmniej kiepskiego lekarza, a do dobrego lub świetnego to najwcześniej na za 2 tygodnie (więc już mam umówione 3 wizyty następne co 2 tyg - niech robi co musi, ale mam zaklepane). USG mam w pakiecie ile chcę, ale to oczywiście będzie zależało od lekarza. Idę pierwszy raz do pretendenta do prowadzenia mojej ciąży (nie znam człowieka, znam tylko opinie z netu) 10 kwietnia. Jakby był jakiś alarm, zawsze mam klinikę leczenia niepłodności, w której się leczyłam. Tam mogę złapać lekarza z dnia na dzień i mieć USG w cenie wizyty. Ale to już oczywiście odpłatnie...

Pamiętajcie o swoim przywileju ciężarnej, czyli wizyty i badania w trakcie pracy bez konieczności odpracowywania:).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma ja właśnie jednego z lekarzy na NFZ mam w szpitalu gdzie chcę znowu urodzić, moja mama tam pracuje, więc mam ciut fory i dostanę pod koniec skierowanie bezterminowe i tam przyjmą ,bo u mnie są tylko dwie porodówki i rodzi się tam, gdzie akurat jest dyżur...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 31 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii, ja przez chwilę chodziłam do pracy (pomiędzy wynikami bety, a potwierdzeniem ciąży na usg) i musiałam wstawać o 4 rano, bo na 6 do pracy. Ledwo dawałam radę, byłam rozkojarzona i zmęczona, a do tego cały czas wychodził za niski progesteron. W związku z tym lekarz wysłał mnie na L4 i jak się okazało w sam czas. W poniedziałek zaczynałam zwolnienie, a w niedziele wieczorem miałam jasnoróżowe plamienie:-( A dla Ciebie jestem pełna podziwu, super, że łączysz role mamy, szkołę, pracę (dobrze zrozumiałam, że pracujesz jako fryzjerka?) i jeszcze ciąża:-)
    RybkaNemo, właśnie zastanawiałam się czy tutaj jest ktoś po transferze:-) Który transfer się udał? U mnie drugi, ale pierwszy jednej Śnieżynki:-) A i zobaczyłam właśnie, że mamy podobny wiek ciąży:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:56

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że poruszyłyście temat ginekologów. Ja bym chyba nie mogła chodzić do kobiety ginekolog... jakoś głupio bym się czuła.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ze swoim rozwarciem przeleżałam tydzień na patologii i zrobili cc bo synek był pośladkowo a za daleko miałam do szpitala żeby jechać jakby się zaczeło - bezpieczniej było być na miejscu..

a co do lekarza to ja mam ze szpitala w którym chciałam być i tak jest chyba najlepiej - ja czułam że jestem inaczej traktowana, zanim tam dojechałam już wiedzieli że jadę, z czym jadę i od kogo i potem też czuć było że jestem "od kogoś" no i fajnie było mieć przy cc znajomą buzię obok.. a przy sn wiem że jest dużo większa szansa za znieczulenie i nie trzeba się go tak dopraszać i opiekę położnych jak lekarz jest twój lub cię posłał tam..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma ja pierwszą ciążę do końca przechodziłam do szkoły, byłam w środę czy czwartek a w poniedziałek poszłam do szpitala i w nocy urodziłam o 3 we wtorek :) Ponad miesiąc w domu i spowrotem do szkoły i dodam ,że piersią karmiłam nawet 8 miesięcy mimo szkoły ale odciąganie w szkolnych kiblach bo cycki były tak nabrzmiałe, że mało co nie eksplodowały hehe :D Teraz zamierzam dłużej karmić, mimo ,że miałam dalej się uczyć doszłam do wniosku, że jednak zrobie sobie rok albo dwa przerwy i poświęcę się dzieciom przez ten czas :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 31 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Mama, ja przez wiele lat chodziłam do kobiety, która okazała się bardzo kiepska. Była ok jak nic się nie działo, a nie potrafiła u psiapsióły zdiagnozować PCOS. Teraz leczyłam się u mężczyzny i prowadzić ciążę też będę u niego.
    Izia, ja nie wiem gdzie chce rodzić, więc trudno byłoby mi wybierać lekarza pod tym względem. Zresztą mój i tak teraz już nie pracuje w żadnym szpitalu:-(
    Patii, szacun, naprawdę:-) A jak Ciebie traktowano? Spotkałaś się ze zrozumieniem czy raczej krzywo patrzono? Mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko moim pytaniom:-) Fajnie, że masz fajnego lekarza na NFZ i jeszcze szpital z mamą, pewnie o poród jesteś spokojna:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 20:06

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ,że spokojna jestem :) A w szkole miałam na prawdę dobrze hehe mogłam pisac sprawdziany w innych terminach poprawiac nawet kartkówki po trzy razy :D i za ładne oczy miałam 5 alo 6 stawiane bez sprawdzania przez nauczycieli sprawdzianów czy prac domowych po prostu za samo przyjście :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze prywatnie do ginekologa :)
    jutro ide do mojej rodzinnej zeby mi dala skierowanie na mocz HBs, VDRL i HCV. mam nadzieje ze mi da bo jakos nie usmiecha mi sie placic, w tym miesiacu na ciąże poszło już 500zł

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja chodze prywatnie do ginekologa :)
    jutro ide do mojej rodzinnej zeby mi dala skierowanie na mocz HBs, VDRL i HCV. mam nadzieje ze mi da bo jakos nie usmiecha mi sie placic, w tym miesiacu na ciąże poszło już 500zł

He he, no nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, pozdrawiam i żegnam między jednym pawiem, a drugim. My GOD, co za czasy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

blue00, Lavendula, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    He he, no nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)
    no niestety ale może chociaż w tym jednym aspekcie da rade cos wywalczyc:P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, weekend upłynął mi na grillowaniu :) Pyszna karkóweczka z grilla to coś o czym marzyłam :)

Goplana
    Ile mogą kosztować takie badania genetyczne?

Reverie
    Gratuluję z całego serca

ewelina_d
    U mnie jeszcze inaczej... Zaszłam w wieku 26 lat, w sierpniu skończę 27 i podczas porodu też bedzie 27 a zatrzymałam się co najwyżej na 24 :) hehe

Ja dostałam od siostry książkę Praktyczny przewodnik "Tydzień po Tygodniu" Dziecko. Ciekawie opisane, może nawet gdzieś na allegro albo tablica.pl dostaniesz używaną, albo na kiermaszach, lub w Auchan są tanie książki.

RewolucjaSieDzieje
    Ja nie chcę nuuudnej ciąży, mimo, że staram się godzinkę dziennie być na spacerze, to wydaje mi się, że wieczorami tłuszcz mi się odkłada i nie chcę tak do listopada... Ale im ładniejsza pogoda tym więcej przebywam na dworze.

Swan
    Bardzo mi przykro, jeśli to potwierdzone przez lekarza, to ja już nie wiem, co lekarz to inna opinia, mi się na początku wydawało, że mam za duży przyrost, a lekarz powiedział, że za duży może oznaczać tylko i wyłącznie ciążę bliźniaczą...
    Być może, jeszcze przyjdzie czas i nawet bez starań się uda :) Życzę wszystkiego dobrego. A najważniejsze, że dwóch synków już masz i masz kogo kochać.

Mam pytanie, czy każda z Was bierze witaminy i czy zostały przepisane przed czy po zrobieniu morfologii krwi? Bo rozmawiałam z koleżanką i ona powiedziała, że lekarka nie przepisała jej żadnych witamin, bo wyniki krwi były w normie i dzieci się tylko po tych witaminach duże rodzą. A urodziła 25-go, kilka dni temu zdrową córeczkę o wadze 2,8 kg.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam się na NFC do invicty co graniczy z cudem. Super lekarze każde badania bezpłatne pod okiem najlepszych specjalistów. Ale nie było łatwo i walczyłam jak Lew aby mnie tam przyjeli. Usg mam co dwa tygodnie plus teraz te prenatalne mam zlecone.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ