X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D

Dzisiaj nie idę do szkoły heh idę na warsztaty dbezpieczny maluch może znowu coś wygram jak w październiku :) Ostatnim razem za wierszyk zestaw kosmetyków dostałam :P hehe

Miłego dnia.! :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 11.30 idę podglądnąć szybko okrucha i po zwolnienie. Mój szef się nie ucieszy :) hehe :D

Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-)
    Właśnie bajgle mi wyrastają:-D Noc miałam do d...y, nie mogłam zasnąć, a jak zasnęłam to co chwilę się budziłam. I brzuch mnie bolał, do wytrzymania, ale przyjemnie nie było:-(
    Patii, trzymam kciuki za wygraną&&&
    KocieOczy, powodzenia na wizycie, która to Twoja wizyta? Moja szefowa akurat bardzo się ucieszyła na zwolnienie:-) Może u Ciebie nie będzie tak źle;-)
    Miłego dnia

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 wizyta nie licząc 4 dni w szpitalu. No ale akurat wczoraj skończyło mi się zwolnienie a ostatnio bylam 20.03 u Pana doktora bo znowu plamiłam, więc dziś tak szybko tylko bo na 'sucho' bez podglądu mi L4 nie wypisze, w razie jakby coś miało byc nie tak tfu tfu tfu.. W pracy mnie nie ma od 12.03 :) Tzn w sumie pracuję z domu zdalnie i tak, ale niestety praca z nienormowanym czasem więc nie kończy się po 8h a często gęsto i po nocach i wiecznie na telefonie.. stresu nie da się uniknąć, więc po roku starań o okruszka mam to po prostu gdzieś, tym bardziej, że prywaciarz i tak ma mnie w głębokim poważaniu :) więc nie zamierzam się na siłę ścierać :)

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj znów wpadłam w panikę, bo znalazłam jedną ciemniejszą smuge w śluzie... Mąż na mnie nakrzyczał, ze niepotrzebnie sobie grzebię i że to pewnie od tego grzebania.A ja nie grzebię, tylko się tak podcieram do sucha, że nic nie zostaje... Ech. Ale wczoraj wróciłam z pracy i leżałam, Dziś jak wrócę, to też mam zamiar leżeć i czytać. Jestem uzależniona od kupowania książek (i perfum), więc na szczęście mam co czytać i zająć tym głowę. Ewentualnie mogę robić na szydełku albo haftować, ale wtedy głowa jest wolniejsza i różne myśli się kłębią.
    Ale generalnie staram się podchodzić na luzie, nie mam wpływu na to, co się dzieje, ale postanowiłam odpuścić sobie, nie spinać się, olac nieposprzątane mieszkanie, pranie powiesi mąż, zmywarkę włączy mąż, obiadów nie gotuję, bo oboje jemy teraz w pracy...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy, ja miałam wyrzuty sumienia jak po transferze poszłam na zwolnienie, 8 lat bez dnia zwolnienia robi swoje. I zawsze mi się wydawało, że ciąża to nie choroba. Aż lekarz i mąż nagadali mi, że nie po to staraliśmy się tyle lat o Kropka, żeby teraz w imię pracy ryzykować jego zdrowiem. A szefowa też mi powiedziała, że mam się nie przejmować, bo firma i tak nie jest moja. Tak więc nie miej żadnych sentymentów, tym bardziej, że plamisz.
    Mysz, plamienia są normalne , mój lekarz mówił, że to częściej oznacza zdrową ciążę niż coś poważnego. Mi tylko kazał bardzo duże leżeć, ale ja miałam dwa razy smugę jasnoczerwoną. Myślałam, że zawału dostanę za pierwszym razem i byłam pewna, że to koniec. Napisałam do gina, a ten kazał tylko bardzo dużo leżeć. Później tydzień był spokój i w sobotę znów smuga jasnoczerwona. I znów gin kazał leżeć. I teraz na razie, odpukać, jest spokój. Cały czas mam mdłości, więc z Kropkiem pewnie wszystko ok.

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No nie powiem... boli... za to wiarygoność powyżej 99%
    - ale wszystko kwestia rozważenia za i przeciw - test PAPA daje już ok 80% wiarygodności, więc przy niskim ryzyku wad jest to zdowalające
    - jak kogoś stać to można się szarpnąć

Zawsze jednak trzeba się zastanowić co z takim wynikiem później zrobić... bo jeśli nie jest się zdecydowanym na ewentualna terminację ciąży lepiej sobie odpuścić oba testy.
    Goplana , czyli Harmony robisz zamiast testu Pappa? nie wiedziałam o nim musze sie rozejrzeć czy w Krakowie jest na niego szansa . idziesz w 10 tyg tak?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma, ja właśnie wczoraj kupiłam sobie taką poduchę Motherhood :) Moje siostry w ciąży miały takie same poduchy i korzystały do spania na boku, potem do karmienia, do siedzenia na niej po cc i jako kojec dla maluchów; do tej pory korzystają z tych poduch bo są bardzo trwałe :)
    Oczywiście wolałam mieć własną poduchę :) Na szczęście sprawdziłam na tablica.pl i odkupiłam od dziewczyny, która taką poduchę dostała miesiąc przed rozwiązaniem i parę razy tylko z niej korzystała, więc mam właściwie nówkę za 70 zł :)

Ja kolejną wizytę mam za miesiąc, a przed świętami mam zalecone by zrobić usg prenatalne (między 11-14 tyg ciąży) i będzie ono kosztować około 200 zł.

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mysza mam podobne uzależnienia :) Choć teraz perfumy poszły w kat ,nie mogę nawet przejść koło polki ze swoją kolekcja :) tak mnie mdli.Za to książki teraz znoszę do domu na potegę ,wczoraj wchlonelam cała , przedwczoraj cała ... :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma wrote:
    Mysz, plamienia są normalne , mój lekarz mówił, że to częściej oznacza zdrową ciążę niż coś poważnego. Mi tylko kazał bardzo duże leżeć, ale ja miałam dwa razy smugę jasnoczerwoną. Myślałam, że zawału dostanę za pierwszym razem i byłam pewna, że to koniec. Napisałam do gina, a ten kazał tylko bardzo dużo leżeć. Później tydzień był spokój i w sobotę znów smuga jasnoczerwona. I znów gin kazał leżeć. I teraz na razie, odpukać, jest spokój. Cały czas mam mdłości, więc z Kropkiem pewnie wszystko ok.

Oby oby. Ja staram się tylko i wyłącznie leżć. No w pracy się nie da, ale mam to szczęście, że mam pracę biurową i siedzę 8 godzin.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Hehe Mysza mam podobne uzależnienia :) Choć teraz perfumy poszły w kat ,nie mogę nawet przejść koło polki ze swoją kolekcja :) tak mnie mdli.Za to książki teraz znoszę do domu na potegę ,wczoraj wchlonelam cała , przedwczoraj cała ... :)

Ja niektórych perfum nie mogę wąchać. Zawsze lubiłam takie ciężkie, orientalne, a teraz przerzuciłam się na ozonowe zapachy. Ostatnio w Rossmannie była promocja 40% zniżki, więc wykorzystałam swój kupon i męża zmusiłam i miałam dwie buteleczki właśnie takich ozonowych zapachów. W ogole to mąż się dziwi jak można mieć kilkanascie buteleczek i ciągle pożądać nowych :) Oj, nie rozumie kobiet.
    A ostatnio poszłam szukać prezentu dla koleżanki, a zamiast tego wróciłam z trzema książkami dla siebie, bo Empik kusił 3 w cenie 2...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Enigma, ja właśnie wczoraj kupiłam sobie taką poduchę Motherhood :)

oar89n73xsvk879c.png

ooo... fajny pomysł, i ja poszukam :)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle ilu ja się dziś nasłuchałam komplementów... Ubrałam się do pracy w spódnicę (najczęściej latam w dżinsach) i lordsy. I już z samego rana koleżanki mi nasłodziły, jakie to ja mam zgrabne nogi, że bardzo szczupło wyglądam w tej spódniczce. Jak mi się miło zaczął dzień.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie poduszkę Motherhood, polecam, mam problemy z kręgosłupem i nie dało się spać w nocy, a teraz dzięki poduszce jest o niebo lepiej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, komplementów nigdy dość:-D
    Maga, właśnie naczytałam się samych superlatywów na temat tej poduchy i właśnie, że się sprawdza w zasadzie od ciąży do czasu nieokreślonego. Zastanawiam się tylko czy kupić na allegro czy w merlinie (jest kolporterem tych poduch, podobno można też kupić w smyku), ale w sumie różnica to tylko 10zł.
    Viviana, a gdzie ją kupowałaś?
    Mnie odrzuciło od wszelkich zapachów, więc buteleczki stoją smutnie w łazience:-(
    Dziewczyny, akurat w smyku jest teraz promocja na te poduchy:-) http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy,p1044793006,swiat-niemowlaka-p
    I za darmo dostarczają do empiku. Zmolestuje mojego męża:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 09:40

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszkę mam od koleżanki ona kupowała ze strony producenta, http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
    ale na allegro też widziałam i to taniej.

Co do perfum, mnie odrzuciło, a jak mąż się perfumuje to mi nie dobrze.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tak szczerze pytam myślicie, że warto wydać 150zł na taką poduszkę firmową która ma tylko 1,30 bo na allegro jest sporo takich poduszek rogali która kosztują 50 - 70 zł i mają z 1,70 długości..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia ja bym sobie jej nie kupiła, bo mi było szkoda pieniędzy, faktycznie jest droga, ale dostałam to mam. Jest wiele takich poduszek na rynku, więc można wybierać. A ta promocja w Smyku to już się nawet opłaca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, w smyku jest teraz za 125zł. Czytałam opinie babeczek, że te tanie poduchy mają kiepskie wypełnienie, które później się zbryla w jednym miejscu. Natomiast jak będziesz szukać innej poduchy niż motherhood to ważne, żeby środek był właśnie z takiego granulatu.

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro i tablicy poduszki motherhood używane nie wiadomo tak naprawdę jak długo i w jaki sposób oscylują w granicy 70-80zł plus przesyłka ok 15-20zł to lepiej dołożyć te 30zł i mieć funkiel nówkę :)

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ