X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Zapisałem sie na 29 kwietnia. Ponieważ mam 35 lat badanie jest na NFZ.
    Niemiła ta Pani z rejestracji.
    Ale sie zapisałem:)

Jakie badania sa na NFZ dla 35+ ??

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 a czemu masz zakaz słodyczy cukrzyca, czy ryzyko cukrzycy.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula prenatalne zaleca się po 35 roku życia.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała mi, że mam odstawić zupełnie słodycze, soki owocowe, i owoce. Te owoce mnie męczą najbardziej, ale powiedziała że mają one w sobie dużo cukrów prostych co prowadzi do cukrzycy ciążowej. Szkoda mi tych owoców, bo myślałam, że teraz to powinnam je zajadać non stop. A tu słyszę, że pomarańcze, mandarynki i winogron to nawet nie ma mowy.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Powiedziała mi, że mam odstawić zupełnie słodycze, soki owocowe, i owoce. Te owoce mnie męczą najbardziej, ale powiedziała że mają one w sobie dużo cukrów prostych co prowadzi do cukrzycy ciążowej. Szkoda mi tych owoców, bo myślałam, że teraz to powinnam je zajadać non stop. A tu słyszę, że pomarańcze, mandarynki i winogron to nawet nie ma mowy.

Skrajny pogląd, zwłaszcza że w I trymestrze występuje raczej tendencja do hipoglikemii, a dopiero od II do hiper. Ale jak każdy lekarz, ma do tego prawo, i pewnie woli uprzedzić zawczasu.
    Ja nie znoszę wszelkich ograniczeń wolności, zwłaszcza skrajnych :) Dlatego pacjent ze mnie jeden z tych najgorszych z gatunku...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mega mdłościami, ale śniadanko trzymam w sobie nadal i kurde....nie puszczę!!! :D śmiać mi się chce, jak sobie wyobrażę jak to musi teraz wyglądać, ten bieg przez płotki z ręką na ustach ;) wszyscy już wiedzą, ja nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam ;)

Z tymi poduchami to hmmm...chyba zależy jak leży, kupiłam podczas manii kupowania w pierwszej ciąży właśnie tą Motherhood, ale szybko ją opchnęłam, spać z tym nie mogłam, do karmienia była mega niewygodna (zanim ją ułożyłam jakoś, to mijał czas, dziecko wyło, bo wygibasy tworzyłam, coby go na tej podusze ułożyć, a cały czas było niewygodnie i jemu i mnie), nie jestem zwolenniczką sztucznego sadzania 2 miesięcznych dzieci w obręczach....także dla mnie chybiony zakup:) poszła aż miło i wszyscy odetchnęli :)

Perfumy....masakra...nie potrafię ich czuć. Wchodzi mi tylko YSL Paris i to odrobinę, jak walnę za dużo...paw ;)

Książek o ciąży nie czytam i nie czytałam, nudzą mnie straszliwie, mam tylko taką pozycję Buchmanna "Ciąża tydzień po tygodniu" i wystarczy. Ważniejsze są mnie książki na później, czyli po porodzie, bo dopiero wtedy zaczyna się hardcore ;):D
    Z czytaniem mam tak samo - nałogowo. Skończyłam właśnie 3 książki Falconesa i przerzucę się chyba na historię, bo trochę mi jej brakuje :)

Mysza - lordsy.... o tak, uwielbiam, co prawda mąż je wyśmiewa, ale kij z tym. Mega wygodne łapcie i jakie wdzięczne:)

Sarra - wahania nastrojów, niepokój, a zaraz po tym euforia są całkowicie normalne w ciąży, wszystko będzie dobrze. Tylko uważaj na tą grypę jelitową!:)

Goplana - z tego co sprawdzałam Harmony jest wykonywany przede wszystkim w Warszawie, pewnie za ok. 5 lat trafi pod każdą strzechę, ale teraz trzeba poszukać :/

Gosia 87, dziwne, miałaś problemy z cukrem wcześniej?

Aha, czekam na wieści KocieOczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:37

sarra lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde owoce hmm ja tam nawet diety nie miałam ani nie musiałam się kłuć jak krzywa 75 wyszła mi 140 :P szkoda tych owoców ja bym mogła jeść kilogramami :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Mysza - lordsy.... o tak, uwielbiam, co prawda mąż je wyśmiewa, ale kij z tym. Mega wygodne łapcie i jakie wdzięczne:)

Ja nie byłam przekonana do nich, dopóki moja mama sobie nie kupiła. Wtedy uznałam, ze sa całkiem zgrabne. No więc na tę wiosnę też zakupiłam, czarne, skórzane z takimi malutki ćwiekami.

A co do książek, to ja nie czytam żadnych ciążowych. Jedną mam, kupiłam poprzednim razem, jednak teraz leży w szufladzie na dnie i nie tykam jej długim kijem. Za to Gutowka-Adamczyk i jej seria "Cukiernia pod Amorem", nowa książka o Bridget Jones, Cała seria Harrego Pottera, plus mój ukochany Andrzej Pilipiuk, którego mogę wielokrotnie i bez końca, poza tym zaczęłam "Grę o tron", w planach mam "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza i "Achaję" Ziemiańskiego.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pana Lodowego Ogrodu" skończyłam niedawno. Dobre :)

Mysz86 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Goplana - z tego co sprawdzałam Harmony jest wykonywany przede wszystkim w Warszawie, pewnie za ok. 5 lat trafi pod każdą strzechę, ale teraz trzeba poszukać :/

Rzeczywiście, sprawdziłam dokładniej - Harmony znalazłam póki co tylko w Wa-wie, Łodzi i Kielcach...
    Słaba dostępność :/

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, nigdy nie miałam żadnych problemów z cukrem. Na badania krwi to ja się jeszcze nie wybrałam, ale zrobię je w tym tygodniu. No byłam przekonana, że mogę je jeść, a powiedziała że to jest mit. Sama nie wiem.

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, nigdy nie miałam żadnych problemów z cukrem. Na badania krwi to ja się jeszcze nie wybrałam, ale zrobię je w tym tygodniu. No byłam przekonana, że mogę je jeść, a powiedziała że to jest mit. Sama nie wiem.

Nie chcę absolutnie wchodzić w kompetencje lekarki, ale coś tu nie gra :D:D:D
    musiałabyś dziennie zjadać ze 2 kg wszystkiego może i popijać sokiem z bananów i czereśni ;)

http://parenting.pl/portal/jakie-owoce-jesc-w-ciazy

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu a ja od zeszłego tygodnia pochłaniam winogrona .. zwłaszcza, że pomagają na zaparcia.. jem też pomidory zwłaszcza te malutkie, ostatnio skusiły mnie truskawki nawet ... ja się cieszę że udaje mi się nie jeść czipsów, coli, chrupek i nawet ciasteczek wszelkich więc owoce wydawały się mi bezpieczne

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no i na 1 miejscu w mnie sok pomarańczowy najlepiej ten z kawałkami w środku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę absolutnie wchodzić w kompetencje lekarki, ale coś tu nie gra :D:D:D
    musiałabyś dziennie zjadać ze 2 kg wszystkiego może i popijać sokiem z bananów i czereśni ;)

http://parenting.pl/portal/jakie-owoce-jesc-w-ciazy
    Pewnie była w trakcie modnej wiosennej kuracji odchudzającej, to jej się różne reguły święte wydały :)
    I pamiętajcie - żadnej smażeniny, no i oczywiście ziemniaków, chleba, makaronu i w ogóle cukrów, które ukrywają się nawet w postaci celulozy...
    Wszystko gotujemy na parze, oczywiście wszystko co jest wodą no ew. celulozą ;)

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam dużo jabłek, bananów, mam ochotę na kiwi.
    No i Izia zachciało mi się soku pomarańczowego :) Jutro mi mąz kupi.

Mnie gin kazał jeść normalnie, to na co mam ochotę, oprócz wiadomo niektórych rzeczy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    uu a ja od zeszłego tygodnia pochłaniam winogrona .. zwłaszcza, że pomagają na zaparcia..

Wczoraj mi tak pomogły... omg... tylko, że wcale tego nie potrzebowałam :)
    Ale w ciąży reakcje na niektóre pokarmy są... zaskakujące... :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 Kwietnia mam kolejną wizyte, wypytam ją jeszcze o te rygory.

• sarra Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chęc na owoce :) - ja na synka tak miałam :) wszystkie bardzo soczyste owoce pochłąniałam ! mąz nie mógl wrócic z pracy bez kupienia jakiś owoców :) a normalnie owoce mogą dla mnie nie istnieć :)

Ja narazie mam ochote na soki owocowe :):):)

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opowiem Wam sytuację z wczoraj :)

Mąż ma 3 zmianę, wieczorem mówię do niego:
    Kurde coś śmierdzi, jakby spalenizną, czujesz to?
    a ON- dzięki Kochanie, właśnie zaparzyłem sobie kawę :)

blue00, Gosia_1987, Lavendula lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ