Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
izia wrote:hmm tak szczerze pytam myślicie, że warto wydać 150zł na taką poduszkę firmową która ma tylko 1,30 bo na allegro jest sporo takich poduszek rogali która kosztują 50 - 70 zł i mają z 1,70 długości..
Iza mam ten sam problem przy 1,79 moze byc za krótka
Mam jedna z tchibo i jak ja dam miedzy kolana to nie dostaje do głowy ( -
Fidelissa wrote:Iza mam ten sam problem przy 1,79 moze byc za krótka
Mam jedna z tchibo i jak ja dam miedzy kolana to nie dostaje do głowy (
no ja mam 170cm i chciałabym żeby mi ta poduszka sięgała od głowy pod brzuchem i między kolanami ..
ja się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-rogal-puch-hipoalergicz-i4100209766.html ma 1,70 cm - fajna cena i fajne wypełnienie - z opisu mi to wygląda że takie same jak ten motherhood - zresztą kupowałam ostatnio poduszkę z takim właśnie wypełnieniem i trzyma się świetnieFidelissa lubi tę wiadomość
-
nastka151 wrote:a ja dostałam się na NFC do invicty co graniczy z cudem. Super lekarze każde badania bezpłatne pod okiem najlepszych specjalistów. Ale nie było łatwo i walczyłam jak Lew aby mnie tam przyjeli. Usg mam co dwa tygodnie plus teraz te prenatalne mam zlecone.
-
izia wrote:no ja mam 170cm i chciałabym żeby mi ta poduszka sięgała od głowy pod brzuchem i między kolanami ..
ja się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-rogal-puch-hipoalergicz-i4100209766.html ma 1,70 cm - fajna cena i fajne wypełnienie - z opisu mi to wygląda że takie same jak ten motherhood - zresztą kupowałam ostatnio poduszkę z takim właśnie wypełnieniem i trzyma się świetnie -
nick nieaktualnyReverie wrote:Dziewczyny, chodzicie na wizyty do ginekologa prywatnie czy na NFZ? Bo jak tak sobie czytam ile wizyt już miałyście i USG, to się zaczynam denerwować, że mam pierwszą wizytę u gina na NFZ dopiero 11 kwietnia. Ciąże mam stwierdzoną przez lekarza tylko dlatego, że w zeszłym tygodniu dostałam plamienia i pojechałam na izbę przyjęć do szpitala, gdzie zrobili mi USG.
Cześć. Ja poszłam prywatnie. W zeszłym roku poszłam do przychodni w moim mieście, do takiej którą mam po drodze z pracy do domu. Siedziały tam 2 baby, cały czas gadając i nie zwrócił nawet uwagi, że tam stoję. Pytam więc o wizytę u ginekologa, a ona mówi że przyjmuje raz w tygodni w środę i to 2 czy 3 godziny (?!?). Nie mam specjalnie dużo kasy , ale wole chodzić prywatnie, do przyjemnego gabinetu, miłej i zadbanej ginekolog, niż siedzieć w przychodni, która bardziej przypomina nore, i czekać, aż łaskawie ktoś znajdzie dla mnie czas.Goplana lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Goplana , czyli Harmony robisz zamiast testu Pappa? nie wiedziałam o nim musze sie rozejrzeć czy w Krakowie jest na niego szansa . idziesz w 10 tyg tak?
Ja raczej pójdę w 11, czyli w skończonym 10... coby nie było za mało DNA we krwi
Jest jeszcze analogiczny test Nifty, robi się go od 12hbd i jest wysyłany do Chin.
Jestem pewna, że w Krakowie można zrobić oba.KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Czesc Kochane
Piszecie o poduchach powiem Wam ze po ciaży z synem obiecałam sobie ze jesli zdecydujemy sie na kolejne dzieciątko to napewno sobie kupir poduche . Mam problemy z kregosłupem i bardzo ciezko mi sie karmiło synka. Po cieży bylam bardzo osłabiona i trzymanie go przy karmieniu byla nie latwe . Podkladalam poduszki ale wiecznie cos nie pasowalo . Teraz bardzo chce taka poduche miec ale kupie ja pozniej, na razie jestem tak dziwnie nastawiona, w takim dziwnym odczuciu ze nawet nie czuje ze jestem w ciazy Boje sie ze jest cos nie tak do ginka nie ma jak isc, do Polski nie jestem wstanie teraz leciec i taka niepewnosc ktora niszy mnie . Nawet rodzicom jeszcze nie powiedzialam ze zaciążyłam . I wcale nie czyje potrzeby mówienia - ciągle mam myśl "nie ciesz się tak pewni nic z tego nie bedzie " . Dziewczyny Wy też się tak boicie ?
Piszecie o wymiotach, wstretach do perfum a ja nic - czuje sie normlanie. Czasami cos w brzuchu poczuje ...
Ogólnie od wczoraj mam grype żołądkową Syn z przedszkola przyniósł . Wczoraj ze mna było naprawde fatalnie, dzisiaj czuje ze zyje. Za to męża bierze Br....
Ja też ksiązki lubie, od nie dawna w sumie sie wciagnelam tylko czasu mi brakuje na czytanie ale jesli z Perełką bedzie dobrze to postaram się isc szybko na L4 bede miala duzo czasu
Pozdrawiam Was :* -
Goplana wrote:Tak zamiast PAPPA, ale USG robie normalnie
Ja raczej pójdę w 11, czyli w skończonym 10... coby nie było za mało DNA we krwi
Jest jeszcze analogiczny test Nifty, robi się go od 12hbd i jest wysyłany do Chin.
Jestem pewna, że w Krakowie można zrobić oba. -
Fidelissa wrote:A jaka jest różnica miedzy Harmony , Pappa, test na N ,.....?
Test Harmony i Nifty są testami genetycznymi - analizują pozakomórkowy materiał genetyczny płodu występujący we krwi matki, nie oblicza ryzyka wystąpienia, tylko bezpośrednio wykrywa wady DNA płodu. Cechuje ich znacznie mniejszy odsetek wyników fałszywie dodatnich (czyli gdy test wskazuje na wady, a płód jest zdrowy) - zaledwie <1%
Nie są to jakieś rewelacje, ponieważ są to testy drogie i nie wykrywają innych zaburzeń genetycznych - pewnie za pare lat -
nick nieaktualny