X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Enigma Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy, zgadzam się z Tobą. Takie rzeczy wolę kupować nowe.

xnw4skjo5nkx56fn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:))
    Dzisiaj zaczynamy trzeci miesiąc:)

Lavendula, Paju lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ja dziś na 11.30 idę podglądnąć szybko okrucha i po zwolnienie. Mój szef się nie ucieszy :) hehe :D

pochwal się jak było :)

KocieOczy lubi tę wiadomość

• KocieOczy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    My też :) jeszcze godzinka do podglądania okrucha :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    hmm tak szczerze pytam myślicie, że warto wydać 150zł na taką poduszkę firmową która ma tylko 1,30 bo na allegro jest sporo takich poduszek rogali która kosztują 50 - 70 zł i mają z 1,70 długości..

Iza mam ten sam problem przy 1,79 moze byc za krótka
    Mam jedna z tchibo i jak ja dam miedzy kolana to nie dostaje do głowy :((

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Iza mam ten sam problem przy 1,79 moze byc za krótka
    Mam jedna z tchibo i jak ja dam miedzy kolana to nie dostaje do głowy :((

no ja mam 170cm i chciałabym żeby mi ta poduszka sięgała od głowy pod brzuchem i między kolanami ..

ja się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-rogal-puch-hipoalergicz-i4100209766.html ma 1,70 cm - fajna cena i fajne wypełnienie - z opisu mi to wygląda że takie same jak ten motherhood - zresztą kupowałam ostatnio poduszkę z takim właśnie wypełnieniem i trzyma się świetnie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy trzymam kciukaski :)

Fidelissa ale wielkolud z Ciebie :D

Ja to zaopatrze się w taką poduchę :) ale jak dostanę przelew dopiero hehe :P i chyab kupię nowy laktator ,tyle, że elektryczny chyba z medeli..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    a ja dostałam się na NFC do invicty co graniczy z cudem. Super lekarze każde badania bezpłatne pod okiem najlepszych specjalistów. Ale nie było łatwo i walczyłam jak Lew aby mnie tam przyjeli. Usg mam co dwa tygodnie plus teraz te prenatalne mam zlecone.
    Nastka a co to jest invicty?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    no ja mam 170cm i chciałabym żeby mi ta poduszka sięgała od głowy pod brzuchem i między kolanami ..

ja się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-rogal-puch-hipoalergicz-i4100209766.html ma 1,70 cm - fajna cena i fajne wypełnienie - z opisu mi to wygląda że takie same jak ten motherhood - zresztą kupowałam ostatnio poduszkę z takim właśnie wypełnieniem i trzyma się świetnie
    Super pokaże dzis mężowi:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam w zeszłym miesiącu do szpitala z prośba o ustalenie terminu prenatalnych i nikt nie odpisał, dzwonię, a co:)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Dziewczyny, chodzicie na wizyty do ginekologa prywatnie czy na NFZ? Bo jak tak sobie czytam ile wizyt już miałyście i USG, to się zaczynam denerwować, że mam pierwszą wizytę u gina na NFZ dopiero 11 kwietnia. Ciąże mam stwierdzoną przez lekarza tylko dlatego, że w zeszłym tygodniu dostałam plamienia i pojechałam na izbę przyjęć do szpitala, gdzie zrobili mi USG.

Cześć. Ja poszłam prywatnie. W zeszłym roku poszłam do przychodni w moim mieście, do takiej którą mam po drodze z pracy do domu. Siedziały tam 2 baby, cały czas gadając i nie zwrócił nawet uwagi, że tam stoję. Pytam więc o wizytę u ginekologa, a ona mówi że przyjmuje raz w tygodni w środę i to 2 czy 3 godziny (?!?). Nie mam specjalnie dużo kasy , ale wole chodzić prywatnie, do przyjemnego gabinetu, miłej i zadbanej ginekolog, niż siedzieć w przychodni, która bardziej przypomina nore, i czekać, aż łaskawie ktoś znajdzie dla mnie czas.

Goplana lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Goplana , czyli Harmony robisz zamiast testu Pappa? nie wiedziałam o nim musze sie rozejrzeć czy w Krakowie jest na niego szansa . idziesz w 10 tyg tak?
    Tak zamiast PAPPA, ale USG robie normalnie :)
    Ja raczej pójdę w 11, czyli w skończonym 10... coby nie było za mało DNA we krwi :)
    Jest jeszcze analogiczny test Nifty, robi się go od 12hbd i jest wysyłany do Chin.
    Jestem pewna, że w Krakowie można zrobić oba.

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :)

Piszecie o poduchach :) powiem Wam ze po ciaży z synem obiecałam sobie ze jesli zdecydujemy sie na kolejne dzieciątko to napewno sobie kupir poduche :). Mam problemy z kregosłupem i bardzo ciezko mi sie karmiło synka. Po cieży bylam bardzo osłabiona i trzymanie go przy karmieniu byla nie latwe :(. Podkladalam poduszki ale wiecznie cos nie pasowalo :/. Teraz bardzo chce taka poduche miec ale kupie ja pozniej, na razie jestem tak dziwnie nastawiona, w takim dziwnym odczuciu ze nawet nie czuje ze jestem w ciazy :( Boje sie ze jest cos nie tak :( do ginka nie ma jak isc, do Polski nie jestem wstanie teraz leciec :( i taka niepewnosc ktora niszy mnie :(. Nawet rodzicom jeszcze nie powiedzialam ze zaciążyłam :O. I wcale nie czyje potrzeby mówienia - ciągle mam myśl "nie ciesz się tak pewni nic z tego nie bedzie :( " . Dziewczyny Wy też się tak boicie ?

Piszecie o wymiotach, wstretach do perfum a ja nic - czuje sie normlanie. Czasami cos w brzuchu poczuje ;)...

Ogólnie od wczoraj mam grype żołądkową :( Syn z przedszkola przyniósł :(. Wczoraj ze mna było naprawde fatalnie, dzisiaj czuje ze zyje. Za to męża bierze :O Br....

Ja też ksiązki lubie, od nie dawna w sumie sie wciagnelam :):) tylko czasu mi brakuje na czytanie :( ale jesli z Perełką bedzie dobrze to postaram się isc szybko na L4 :) bede miala duzo czasu :D

Pozdrawiam Was :*

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Tak zamiast PAPPA, ale USG robie normalnie :)
    Ja raczej pójdę w 11, czyli w skończonym 10... coby nie było za mało DNA we krwi :)
    Jest jeszcze analogiczny test Nifty, robi się go od 12hbd i jest wysyłany do Chin.
    Jestem pewna, że w Krakowie można zrobić oba.
    A jaka jest różnica miedzy Harmony , Pappa, test na N ,.....?

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Jeżu... faktycznie, i w moim dzienniku stoi jak byk - TRZECI.....

Fidelissa, Paju lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałem sie na 29 kwietnia. Ponieważ mam 35 lat badanie jest na NFZ.
    Niemiła ta Pani z rejestracji.
    Ale sie zapisałem:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Jeżu... faktycznie, i w moim dzienniku stoi jak byk - TRZECI.....
    To samo mamy pod suwaczkiem:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    To samo mamy pod suwaczkiem:)

"znikający Ogonek" :D

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A jaka jest różnica miedzy Harmony , Pappa, test na N ,.....?
    Test PAPPA jest kompilacją wyników biochemicznych i ulrtasonograficznych, na podstawie których wyliczono ryzyko wystapienia najpopularniejszych zaburzeń genetycznych tj. Z. Downa, Edwardsa czy Patau.
    Test Harmony i Nifty są testami genetycznymi - analizują pozakomórkowy materiał genetyczny płodu występujący we krwi matki, nie oblicza ryzyka wystąpienia, tylko bezpośrednio wykrywa wady DNA płodu. Cechuje ich znacznie mniejszy odsetek wyników fałszywie dodatnich (czyli gdy test wskazuje na wady, a płód jest zdrowy) - zaledwie <1%

Nie są to jakieś rewelacje, ponieważ są to testy drogie i nie wykrywają innych zaburzeń genetycznych - pewnie za pare lat :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy, oczy mi się coś zamykają. Najchętniej poszłabym do sklepu po coś słodkiego, tyle że Pani Ginekolog zabroniła słodyczy. Usnę tu dziś.

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ