Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja koszule juz wyprałam razem z dziecięcymi ubrankami.
A co do diety podczas karmienia piersią to miałam zajecia na ten temat w SR i to z położną która jest doradcą laktacyjnym i powiedziała, że cytrusy nie są zabronione podczas karmienia, kapusty grochu i fasoli wcale nie trzeba całkowicie eliminować, jedyne czego powinnyśmy sobie odmawiać to jedzenie tłuste, smażone i ogólnie niezdrowe. A i najbardziej uczulającym produktem jest mleko. Ja nie wiem czy jej ufać, ale chciałabym, bo to by znaczyło święta bez większych wyrzeczeńmada_lena, ap1526, Dotty84, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
mam dokładnie to samo uczucie, nieraz się czuję taka pusta, jak nie w ciąży i ogarnia mnie niepokój,
dziś mi się śniło, że nie miałam pokarmu
zadyszkę mam po wycieczce do toalety
też dzień z nocą zamieniony, także widzę, że osamotniona nie jestem
jak ja mam termin na 3 to widząc jak się rozpakowujecie, jestem prawie pewna października :)mimo iż synka przenosiłam
mała mi się zrobiła jakaś taka gwałtowna, ja sobie wyobrażam jakby była rozdrażniona, rzuca się tam w brzuszku wieczorami okropnie i rozpycha mocno, "stawia", boleśnie
w nocy wstaję co rusz na siusiu i bo jest straaaasznie duszno
nie mogę pozycji znaleźć, żebra okrutnie dokuczają, na jednym i drugim boku, najczęściej leżę na wznak ale czasem aż mi się przez to w głowie kręci i się wiercę, kombinuję
pierwszą ciąże w porównaniu do tej przeszłam po mistrzowsku
śliczne koszulki nocne, a dziś się chyba wezmę za ten karmnikbo typowo do karmienia mam za mały, to wykorzystam z niego części
Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Tez tak mysle zeby nie unikac wszystkiego. My tez musimy wrocic do formy po ciazy i porodzie. Witaminy w tbl nie zastapia nam tych z jedzenia.....Zamierzam unikac smazonego i tlustego ciezkiego a mleko krowie zastapic moze sojowym albo migdalowym. Z reszta wszystko zawsze i tak wychodzi w praniu.
Maga31 lubi tę wiadomość
-
No i ogólnie powiedziała nam że w naszym społeczeństwie panuje głupie przekonanie że dziecko płacze bo matka coś zjadła i to zaszkodziło, a to najczęściej bzdura bo dzieci płaczą z różnych przyczyn, niekoniecznie przez nas
Maga31 lubi tę wiadomość
-
madziulka112 wrote:No i ogólnie powiedziała nam że w naszym społeczeństwie panuje głupie przekonanie że dziecko płacze bo matka coś zjadła i to zaszkodziło, a to najczęściej bzdura bo dzieci płaczą z różnych przyczyn, niekoniecznie przez nas
a ja wam napiszę z doświadczenia że mnie się zachciało zjeść jabłko surowe troszkę i mały tak płakał wieczorem kilka godzin że chętnie bym to jabłko zwymiotowała, wyssała z mleka itd byle tylko przestał płakać - więc dziecko szybko uczy i wybija z głowy wiele przekonań - potem już jadłam grzecznie kanapki z dżemem i gotowane mięso.. -
Hej kochane, ja przelotem jak co sobotę, dziś zaczynam 33 t wg Belly
, czuje się dobrze, chociaż brzuszek zaczyna się spinać i robi się mega twardy nie wiem co z nim zrobić wtedy, czuje jakby to nie było moje ciało i nie umiem zapanować nad nim...
Mały dalej szaleje akrobacje całe dnie i jak zasypiam, nie wiem kiedy moje dziecko śpi
Jeśli chodzi o wielkość, czuje się jak słoń, ledwo chodzę, sapię, męczą mnie najmniejsze porządki czy nawet mówienie, mąż ma trochę spokoju bo ja z natury gadatliwa a teraz nie mam siły na długie wywody
Alka, Talia cieszę się, ze jest lepiej
Madlen Twoje szkraby są kochane, a Lenka widać, że będzie ustawiała brata do pionu
Trzymam kciuki za wszystkie listopadówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 14:21
Fidelissa, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja dotarłam do rossmana i też kupiłam te pampersy za 17zł
Koszule uprałam z ubrankami dzieciecymi
słodkie mamusie wyhaczyłam ostatanio cukiernie gdzie robia ciasto Nesuic po którym mam cukier ok 100, a wczoraj była tarta z maki orkiszowej i razowej ze szpinakiem włąsnie ja pochłonęłam ciekawa jestem jaki bedzie po niej cukier była pyszna!!!
Moja siostra rodziła 9 mc temu w Belgii i tam nie przywiazuja wagi do specjalnej diety przy karmieniu, rano dostała na dzien dobry kawe i to mocna kawe, sok pomarańczowy :)tam m ponoc uwazaja ze wszystko można z umiarem i moze cos w tym jest synka urodziła w Pl przestrzegała diety a mały po 6mc mial mega alergie pokarmowa, a mała nic nie ma a siostra jadła naprawde wszystko...ap1526, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Zaglądam z telefonu. My po obiedzie. Pije kawkę. Mała dziś spokojna ale nóżka przesuwa słodko. Na kolacje pizza i frytki. Mam taki apetyt że nadrobie chyba ładnie kg no chyba że Mała tak rośnie i ma takie zapotrzebowanie.
Madalena normalnie chętnie bym Ci tą pomidorówke podrzucila szkoda że Ty tak daleko i na humor bym przyszla z ciachem na kawę co bys się tak nie przyjmowała mężem. Lecz fakt przegial. Nagadaj mu ale bez stresu myśl o Hani
Ja się zawiodłam dzis na znajomych. Aż łzy miałam w oczach. Ehh zawsze chętni do pomocy i mąż poprosił i się głupio wykrecili a bardzo to dla mnie było ważne. Smutno mi było ale mój przygarnal i kazał się nie przejmować. Czas ciąży weryfikuje na kogo można liczyć.
Optimus piję z Tobą wirtualną kawkę
Pati super ile mleczka. Obys już mogła wziąć Nele do salimada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Juz się przenosze zaraz przewiozą malutką
) huuuuuuura wciągnęła 15ml
cudowna dziewczynka :***
Agusia ;), Agata92, Lavendula, Isia14, natasza82, sisiiii, Fidelissa, Mag.1990, mada_lena, Amnezja, ÓptimusPrime, ewelina_d, AgataP, anusiaa90, misiaczk25, Rybka Nemo, izia, Madlen222, blue00, Marzena27, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A wiecie ze ja tu mam dietę cukrzycowa 6 wypasionych posiłków ze nie zjadam tego nawet... Juz czekam na córkę na drugiej sali, aby do wtorku zaraz mi wyjma wenflon i będę całkiem mobilna
natasza82, Agusia ;), ÓptimusPrime, AgataP, Agata92, sisiiii, blue00, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel