X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule juz wyprałam razem z dziecięcymi ubrankami.

A co do diety podczas karmienia piersią to miałam zajecia na ten temat w SR i to z położną która jest doradcą laktacyjnym i powiedziała, że cytrusy nie są zabronione podczas karmienia, kapusty grochu i fasoli wcale nie trzeba całkowicie eliminować, jedyne czego powinnyśmy sobie odmawiać to jedzenie tłuste, smażone i ogólnie niezdrowe. A i najbardziej uczulającym produktem jest mleko. Ja nie wiem czy jej ufać, ale chciałabym, bo to by znaczyło święta bez większych wyrzeczeń

mada_lena, ap1526, Dotty84, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dokładnie to samo uczucie, nieraz się czuję taka pusta, jak nie w ciąży i ogarnia mnie niepokój,
    dziś mi się śniło, że nie miałam pokarmu
    zadyszkę mam po wycieczce do toalety :)
    też dzień z nocą zamieniony, także widzę, że osamotniona nie jestem
    jak ja mam termin na 3 to widząc jak się rozpakowujecie, jestem prawie pewna października :)mimo iż synka przenosiłam
    mała mi się zrobiła jakaś taka gwałtowna, ja sobie wyobrażam jakby była rozdrażniona, rzuca się tam w brzuszku wieczorami okropnie i rozpycha mocno, "stawia", boleśnie
    w nocy wstaję co rusz na siusiu i bo jest straaaasznie duszno
    nie mogę pozycji znaleźć, żebra okrutnie dokuczają, na jednym i drugim boku, najczęściej leżę na wznak ale czasem aż mi się przez to w głowie kręci i się wiercę, kombinuję :)
    pierwszą ciąże w porównaniu do tej przeszłam po mistrzowsku
    śliczne koszulki nocne, a dziś się chyba wezmę za ten karmnik :) bo typowo do karmienia mam za mały, to wykorzystam z niego części

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle zeby nie unikac wszystkiego. My tez musimy wrocic do formy po ciazy i porodzie. Witaminy w tbl nie zastapia nam tych z jedzenia.....Zamierzam unikac smazonego i tlustego ciezkiego a mleko krowie zastapic moze sojowym albo migdalowym. Z reszta wszystko zawsze i tak wychodzi w praniu.

Maga31 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ogólnie powiedziała nam że w naszym społeczeństwie panuje głupie przekonanie że dziecko płacze bo matka coś zjadła i to zaszkodziło, a to najczęściej bzdura bo dzieci płaczą z różnych przyczyn, niekoniecznie przez nas

Maga31 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    No i ogólnie powiedziała nam że w naszym społeczeństwie panuje głupie przekonanie że dziecko płacze bo matka coś zjadła i to zaszkodziło, a to najczęściej bzdura bo dzieci płaczą z różnych przyczyn, niekoniecznie przez nas

a ja wam napiszę z doświadczenia że mnie się zachciało zjeść jabłko surowe troszkę i mały tak płakał wieczorem kilka godzin że chętnie bym to jabłko zwymiotowała, wyssała z mleka itd byle tylko przestał płakać - więc dziecko szybko uczy i wybija z głowy wiele przekonań - potem już jadłam grzecznie kanapki z dżemem i gotowane mięso..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla spokojnego sumienia ja będe piła Spokojny Brzuszek jak już zaczne karmić i mam nadziję że to będzie dobry sposób na kolkę

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja przelotem jak co sobotę, dziś zaczynam 33 t wg Belly :), czuje się dobrze, chociaż brzuszek zaczyna się spinać i robi się mega twardy nie wiem co z nim zrobić wtedy, czuje jakby to nie było moje ciało i nie umiem zapanować nad nim...
    Mały dalej szaleje akrobacje całe dnie i jak zasypiam, nie wiem kiedy moje dziecko śpi :)
    Jeśli chodzi o wielkość, czuje się jak słoń, ledwo chodzę, sapię, męczą mnie najmniejsze porządki czy nawet mówienie, mąż ma trochę spokoju bo ja z natury gadatliwa a teraz nie mam siły na długie wywody :)
    Alka, Talia cieszę się, ze jest lepiej :)
    Madlen Twoje szkraby są kochane, a Lenka widać, że będzie ustawiała brata do pionu :)

Trzymam kciuki za wszystkie listopadówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 14:21

Fidelissa, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jak cukier?

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dotarłam do rossmana i też kupiłam te pampersy za 17zł:) Koszule uprałam z ubrankami dzieciecymi :)
    słodkie mamusie wyhaczyłam ostatanio cukiernie gdzie robia ciasto Nesuic po którym mam cukier ok 100, a wczoraj była tarta z maki orkiszowej i razowej ze szpinakiem włąsnie ja pochłonęłam ciekawa jestem jaki bedzie po niej cukier była pyszna!!!
    Moja siostra rodziła 9 mc temu w Belgii i tam nie przywiazuja wagi do specjalnej diety przy karmieniu, rano dostała na dzien dobry kawe i to mocna kawe, sok pomarańczowy :)tam m ponoc uwazaja ze wszystko można z umiarem i moze cos w tym jest synka urodziła w Pl przestrzegała diety a mały po 6mc mial mega alergie pokarmowa, a mała nic nie ma a siostra jadła naprawde wszystko...

ap1526, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam z telefonu. My po obiedzie. Pije kawkę. Mała dziś spokojna ale nóżka przesuwa słodko. Na kolacje pizza i frytki. Mam taki apetyt że nadrobie chyba ładnie kg no chyba że Mała tak rośnie i ma takie zapotrzebowanie.
    Madalena normalnie chętnie bym Ci tą pomidorówke podrzucila szkoda że Ty tak daleko i na humor bym przyszla z ciachem na kawę co bys się tak nie przyjmowała mężem. Lecz fakt przegial. Nagadaj mu ale bez stresu myśl o Hani <3
    Ja się zawiodłam dzis na znajomych. Aż łzy miałam w oczach. Ehh zawsze chętni do pomocy i mąż poprosił i się głupio wykrecili a bardzo to dla mnie było ważne. Smutno mi było ale mój przygarnal i kazał się nie przejmować. Czas ciąży weryfikuje na kogo można liczyć.
    Optimus piję z Tobą wirtualną kawkę :)
    Pati super ile mleczka. Obys już mogła wziąć Nele do sali :)

mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz się przenosze zaraz przewiozą malutką ;)) huuuuuuura wciągnęła 15ml <3 cudowna dziewczynka :***

Agusia ;), Agata92, Lavendula, Isia14, natasza82, sisiiii, Fidelissa, Mag.1990, mada_lena, Amnezja, ÓptimusPrime, ewelina_d, AgataP, anusiaa90, misiaczk25, Rybka Nemo, izia, Madlen222, blue00, Marzena27, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie po leczo cukier 120 :) a rano po omlecie bez dodatku cukru, ale z dżemem jabłkowym domowej roboty 108, uff chyba zaczynają mi się uspokajać :)

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super !!!!bardzo się cieszę :)

Agusia czyżby nasza teoria 32 tyg naprawde sie sprawdzałą :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Fidelissa jak cukier?
    Tadam.
    126:)))))))

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja tu mam dietę cukrzycowa 6 wypasionych posiłków ze nie zjadam tego nawet... Juz czekam na córkę na drugiej sali, aby do wtorku zaraz mi wyjma wenflon i będę całkiem mobilna :)

natasza82, Agusia ;), ÓptimusPrime, AgataP, Agata92, sisiiii, blue00, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to jak to jest mi mówiła diabetolog ze po porodzie moge normalnie jesć?bo insuliny już nie musisz co?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje:))
    Super ze ja przenoszą:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Pati to jak to jest mi mówiła diabetolog ze po porodzie moge normalnie jesć?bo insuliny już nie musisz co?
    Dołączam do pytania?

qq87j44jhto0od0f.png

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wspaniała wiadomość :)

Dziewczyny prałyście rożki i śpiworki?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Pati, wspaniała wiadomość :)

Dziewczyny prałyście rożki i śpiworki?
    ja prałam i prasowałam

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ