X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko,chyba jest Ci potrzebna interwencja! :-)d

DZIEWCZYNY,Podtrzymac na duchu nasza Agatke!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Agatko,chyba jest Ci potrzebna interwencja! :-)d

DZIEWCZYNY,Podtrzymac na duchu nasza Agatke!!!

Optimus podtrzymalas mnie na duchu kochana :) ale ja chyba musze sie udac w objecia Morfeusza ..jednak sen to moje hobby :) a ostatnio rozregulowalam sobie wszytsko i dzien z noca mi sie plataja..

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, pieeeeeekne zdjecia! Proszę mi tu nie pitolic, bo wygladasz kwitnaco :)

Alka - bardzo się ciesze z dobrych wiesci!! Teraz na pewno już same takie beda, a już niedlugo bedziesz tulic swojego szkraba <3

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, piszę z komputera męża, bo mój dalej w naprawie a z telefonu cieżko pisać.
    Jestem zła trochę, bo wczoraj do fryzjera przyszła dziewczyna chora, kaszlała jak gruźlik, wkurzyło to moją fryzjerkę nawet, ja wyszłam bez modelowania ale i tak mnie ta wsiura zaraziła, dziś gardło boli i też kaszlę noszzzz kur..Już aplikuję co mogę, oby się nie rozkręciło.
    No i oczywiście mąż mnie zaczepia od wczoraj, jednak fryzura dużo zmienia hehe :) Wziął wczoraj urlop i posprzątał mieszkanko, ugotował obiad no i naprawia mi komputer.
    Madlen Twoje Maluszki są cudowne :)
    Flo super, że laktacja ruszyła.
    Talia dobrze, że się odezwałaś, trzymam kciuki za Zdrówko synka.
    Madalena bierz swoje męża w obroty, rozmowa i jeszcze raz rozmowa, może trzeba mu kawa na ławę wytłumaczyć, że teraz potrzebujesz jego obecności ale i zwrócenia uwagi, niedługo przyjdzie na świat Hania, wtedy wszelkie niedogdania między Wami będa sie pogarszać. Trzymam kciuki będzie dobrze <3
    Agatko weź Ty chyba nadal się przejmujesz tym co usłyszałaś od chyba koleżanki, szczupła jesteś, brzusio nieduży, ja nie wiem co Ty od siebie chcesz, chyba końcówka ciąży tak wpływa i hormony. Słuchaj nas, my wiemy co widzimy na zdjęciu, głowa do góry :)

I wiecie co, już jak powoli rodzą się Maluszki, pokazujecie zdjęcia to mimo wszystko nie dociera do mnie to wszystko,jak jakaś abstrakcja, że moja Mała jeszcze troszkę i też ją zobaczę, kosmos dla mnie to jest nadal :)

natasza82, Madlen222, sisiiii, mada_lena, Fidelissa, misiaczk25, AgataP, Marzena27 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana dla mnie to dalej jest kosmos... :) Nie umiem wstawić zdjęć z telefonu, fotosiki i inne nie reagują jak klikam dodaj zdjęcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:37

Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja wstałam godzinę temu, a właściwie zmusiłam się do wstania, bo od wczoraj czuje się tragicznie. Opadłam z sił i do tego jeszcze katar i kaszel ;/ wkurza mnie to już, że w tyg mam pełno energii mogę góry przenosić, a na week zawsze coś ;/

Madlen cudowne zdjęcie :) ale faktycznie nie podobne do siebie

Pati słoneczko jeszcze troszkę musisz wytrzymać. Mam nadzieje, że już dzisiaj będziesz mogła mieć Nelcie przy sobie :*
    Flo dobrze, że laktacja u Ciebie ruszyła, teraz już będzie tylko lepiej. 3maj się :*

Agatko zdjęcia śliczne :* piękna kobieta z Ciebie

Talia życzę zdrówka Tobie i Tymusiowi :*

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piekne słońce. M pojechał po wozek, przewijak, kółko do siedzenia, otulaczk ii staniki.

Ja leżę po śniadaniu.

Zmęczona ciagle jestem. Budzę sie w nocy.
    Zimno mi albo ciepło. Nie nudzi się i ta cholerna zgaga....

Wieczorem mam w okolicy pepkowej twardy brzuch u gory miękki dziwne uczucie...

Flo dobrze ze laktacja ruszyła.
    Madlen dobrze, ze nie podobni, niech każdy jest sobą:)
    Pati juz za chwile juz za momencik. Dbaj o siebie.
    Talia dobrze, ze sie odezwałaś:)

AgataP, zdjecia piekne, co do odrostów taka teraz moda nie słyszałaś?
    Przy najmniej ja sie trzymam tej wersji:)

Ja tez czekam na Jasia. Ale boje sie porodu, własnej niekompetencji, braku doświadczenia, tego, że nie uda sie wszystkiego załatwić...czekam na łóżeczko. Jak M wróci puści pralkę z pieluchami.

Ńie umiem odpocząć gonitwa myśli....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:42

santoocha, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, jaki wózek w końcu kupiliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez czujecie plecki Maluszkow? Mi moj wczoraj tak tymi pleckami na brzuch po lewej napieral...myslalam, ze mi wyskoczy.no i taki duzy jest jakis chyba...
    Przeprasowalam z 10 rzeczy i jestem cala zmachana...jaka zadyche mam okropna! Tragedia!
    Fajna pogoda, poszlabym na slacer, ale nie mam fizycznie sil... a mam jeszcze caly pazdziernik i listopad prawie do konca...
    Wygladam jak beczka, ie jak orka...ryj mi spuchnal...
    Chcialabym sie przytulic do kogos... masakra...

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, wejdz z tel na tinypic.pl, tam bedzie taka linijka dodaj do 2 zdjec max, klikasz, wybierasz z tel fotke, ona sie laduje, ty wciskasz upload, laduje sie strona i bedziesz miala link muz jak do forum, pod nim copy, wcisnij copy, lojawi sie copied (jak sie ie pojawi, to jeszcze raz az copied nie bedzie), wchodzisz na nasze forum do pksania postu
    przyciskasz dluzej na ekranie paluszkiem pojawi sie "paste", klikasz i masz link.
    U mnie tak przynajmniej dziala :)
    Good luck

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opis drugiej maści, linki mi sie dzis nie wklejają...

Opis produktu
    KREM MEDELA PURELAN 100
    Najbardziej odpowiednim lekarstwem na poranione brodawki jest mleko matki, ze względu na swoje właściwości. Z myślą o matkach został stworzony krem Purelan firmy Medela, który jest naturalnym preparatem przyspieszającym gojenie się poranionych i popękanych brodawek, który silnie natłuszcza i przynosi ulgę. Purelan składa się w 100% z czystej lanoliny, dzięki temu nie musimy zmywać go przed karmieniem dziecka.
    CECHY PRODUKTU
    100 % czystej lanoliny,
    przynosi ulgę, koi,
    silnie natłuszcza,
    wydajny, bezpieczny,
    nie wymaga zmywania przed karmieniem,
    opakowanie zawiera 37g kremu.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jednego posta mi wywaliło. Napisałam ,ze teraz ponieważ nie mogę nic masować ani ćwiczyć to uzywam maści maltan, która przygotowuje sutki do karmienie.

Produkty
    Maltan®
    Glucosum 30%

DZIAŁANIE Poprawia znacznie elastyczność skóry brodawki, zapobiegając jej uszkodzeniu.
    To preparat zawierający bezpieczną substancję czynną, glukozę, która w 30% roztworze działa hamująco na rozwój bakterii i wskazuje działanie przeciwzapalne. Przy zastosowaniu preparatu stwierdzono lekki efekt znieczulający. Podczas stosowania maści Maltan skóra brodawek sutkowych staje się elastyczniejsza, co ułatwia dziecku ssanie, a matce zapewnia bezbolesne karmienie piersią.

Wskazania
    pielęgnacja brodawek sutkowych przed porodem oraz w okresie karmienia piersią
    profilaktyka zapalenia gruczołu sutkowego
    pęknięcia i otarcia skóry brodawek sutkowych
    przygotowanie brodawek sutkowych do laktacji

Przykładowe zastosowanie
    przed porodem – nakładać na brodawki 2 razy dziennie celem ich uelastycznienia już na 2 miesiące przed porodem
    w okresie laktacji - po każdym karmieniu, zaleca się stosowanie okładów na sutki z jałowej gazy lub ochraniaczy sutkowych zawierających 2-3 cm maści. Nadmiar maści usunąć.

Informacje dodatkowe
    Składniki preparatu nie mają ujemnego wpływu na przewód pokarmowy i skórę niemowlęcia.
    Maść nie powoduje reakcji alergicznych ani drażniących.
    Dostępne opakowania: 10g oraz 40g.

A potem
    Madela której opis powyżej:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha

Mutsy air urban nomad evo

Na zdjęciu dark gray ale z ciemnym stelarzem nie srebrnym:)

http://bubumarket.pl/public/assets/Mutsy/evourbannomad/2W1.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:21

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety tyle sie napisałam i ucięło:/
    Optimus chodź przytul sie kochana.... Ty myślisz, ze sama jedna czujesz sie jak orka? Otóż ja tez mam wrazenie, ze nia jestem :)
    Vivi, Anusia zrobilam syrop malinowy na jesienne katary. Moze Wam podeśle po słoiczku:)
    Fidelissa wozek b. ładny:)
    Pati juz pewnie tuli Nelke:)
    Śliczne te nasze listopadowe dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:37

Fidelissa, ÓptimusPrime, Viviana, Goplana, anusiaa90, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście ??

http://pl.dawanda.com/shop/iamfashion?partnerid=pl_facebook&utm_source=pl_facebook&utm_medium=shop_post&utm_campaign=fashion=iamfashion?_2014-10-02

Fidelissa, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiękniejsze:)) sa bo nasze:))

ÓptimusPrime, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus już niedługo będziesz mogła przytulać swojego maluszka ile tylko będziesz miała ochotę, a teraz przytulasek wirtualny ode mnie.

Mam skurcze od wczoraj tak co ok. 14 minut. Nie bolą tylko czuję je w dole brzucha, tak jakby sie rozchodziły od dołu. Inne uczucie niż zwykle. Chyba zmyje lakier z paznokci w razie co...

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie do swojego ladna pogoda,moze gdzies na kawke wyskoczymy mam ochote na taka dobra,late.
    Moj ale gdzie?nie ma gdzie stanac w miescie,pchac sie w korki?ale duzo bedzie ludzi,mowilem ci,ze boje sie z toba samochdem jezdzic,no ale drogo,ale chcialas sie przejsc,ale w miescie nie bedzie swiezego powietrza,no bez sensu nie wiesz,co chcesz,knujesz,ale w twoim stanie nie wolno pic kawy,zadzwon do gin i zapytaj czy mozesz pic kawe,no nie wiem,oklamujesz mnie..
    Wiec wkurzylam sie,zrobilam slaba kawke sobie w domu,wyszlam na balkon,siedze,pije,oddycham swiezym powietrzem...
    that's life...

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdolę, Optimus, pisałaś wiele razy, że go kochasz, ale powiedz mi, za co właściwie?

Potrafiłabyś wymienić 3 miłe rzeczy, które dla Ciebie zrobił od początku ciąży? Poważnie pytam.

AgataP lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime - mężczyźni...
    ja tam za kawą i tak nie przepadam wolę swoje ziółka Energię i Witalność popić, ale znowuż mój mąż - kawosz i ja tez lubię zapach kawy :) także jeśłi chodzi o kawę mój by mnie tak nie zbył :P - współczuję Ci, ale przynajmniej się troszczy :P

‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ