X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde na te smutki umowilam sie do fryzjera na srode(okazalo sie ze moja fryzjerka w 2 msc ciazy :P kurde baby boom we tym roku,kazda kolezanka ciezarna okstatnio)...znowu bede blond...maialm wytrzymac cala ciaze a tu na kocnowke juz mnie tak wszytsko zdolowalo ze wlane sobie pasemka a co! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 16:36

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, co do prania ja ochraniacza na szczebelki nie prałam.
    Rożek wypiorę chyba w rękach, albo chociaż w płynie do płukania żeby przepłukać - mój M. mówi, żeby nie prać, ale wydaje mi się jakiś taki "sztywny" materiał:)

Pati - szybko zleci i już będziecie we trójkę z Marcelkiem:)
    Czekamy na fotkę Neluni :)

A ja mam dziś mega zachcianki - mały leniwie tylko się przeciąga, ale nie dokucza jak codzień, mi się ciągle chce jeść, że aż się boję:D

AgataP, Fidelissa, mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

P.S wlasnie bedac w Berlinie na koncercie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :) mile wspomnienia :P :)

Zarzygalas scene? ;-)

AgataP, Mag.1990, Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Zarzygalas scene? ;-)

nie na szczescie nie :) ale nie dostalam okresu ,kupilam niemiecki test ciazowy,siedzac na niemieckiej lawce w niemieckim parku krzyknelam polskie omg jestem w ciazy! (koncert byl plenerowy wiec siuski tez musialam na test oddac plenerowo :P) i doznalam szoku,szczescia strachu wsyzstkiego naraz :)

kurka zjadalm jogurt jagodowy i mam zgage.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 16:43

natasza82, ÓptimusPrime, Madlen222, Marzena27, ap1526, mada_lena, Paju, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba już brzuszek opadł w dół trochę, bo zgaga mnie opuściła:D jak wcześniej miałam ją chyba nawet od powierza, tak teraz od jakiś 4-5 dni jest cudownie:D

natasza82 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    nie na szczescie nie :) ale nie dostalam okresu ,kupilam niemiecki test ciazowy,siedzac na niemieckiej lawce w niemieckim parku krzyknelam polskie omg jestem w ciazy! (koncert byl plenerowy wiec siuski tez musialam na test oddac plenerowo :P) i doznalam szoku,szczescia strachu wsyzstkiego naraz :)

kurka zjadalm jogurt jagodowy i mam zgage.... :(

Jaka radosna opowiesc na pytanie dziecka "A jak sie dowiedzialas,Mamusiu,ze mieszkam u Ciebie w brzuszku?"

AgataP, ap1526 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A props diety. To czy cos wiecie o diecie dla karmiących mam?
    Wiem, ze nie można truskawek, cytrusów, kawy, kapusty, fasoli, grochu, grzybów...czego jeszcze?

A z innej beczki. Pierzecie koszule do szpitala te nowe? Bo mi sie nie chce....

Kochana żadnej diety nie musisz stosować podczas karmienia! Mi konsultanka laktacyjna i wszystkie położne mówią że mam jeść wszystko na co mam ochotę i to co jadłam normalnie w ciąży. Tak też robię. Nie ograniczam się w żaden sposób z jedzeniem. Karmię dzieci i nic im nie jest...

Agusia ;), Mag.1990, AgataP, Fidelissa, Viviana, Marzena27, pinsleepe, Eve, mada_lena, anusiaa90, Amnezja, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus kupilam ten album maluszka i tam jest strona do pisana jak sie dowiedzialam ze bedziemy mieli dziecko...ciekawe co wykombinuje ;)

ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Optimus kupilam ten album maluszka i tam jest strona do pisana jak sie dowiedzialam ze bedziemy mieli dziecko...ciekawe co wykombinuje ;)
    Kupilas na allegro? Podeslij linka.Ja widzialam chyba w Saturnie na poczatku ciazy i srednio mi sie to podobalo.
    Chyba bede sama robila taki albumik,jeszcze nie wiem

AgataP lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra moze wypiorę koszule:)) ale szlafroka nie piorę bunt:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 17:37

ÓptimusPrime, Agusia ;), natasza82, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Szlafrok tez wypralam :-D
    Ale ja to nadgorliwa :-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kupilas na allegro? Podeslij linka.Ja widzialam chyba w Saturnie na poczatku ciazy i srednio mi sie to podobalo.
    Chyba bede sama robila taki albumik,jeszcze nie wiem

tu wersja dla chlopca :) ja mam dla dziewczynki i jest super. myslalam ze bede rozczarowana a jest serio swietny!
    http://allegro.pl/disney-baby-album-maluszka-chlopiec-wys-24h-i4629577425.html

• Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa też nie wyprałam szlafroka :D
    Do prania muszę tylko jeszcze wrzucić babcine bawełniane gatki i dopakować je do torby:)

ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ciesze sie razem z toba i nie chce mowic- a nie mowilam?teraz bedziesz mogla do woli nacieszyc sie coreczka :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    a co wy ręcznie na tarze pierzecie? ;) wrzuca się do pralki wszystko i się samo pierze;)

Lavendula, mada_lena, Amnezja, Fidelissa, santoocha, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a jak waga pi ciąży wraca powoli i jak brzuszek?
    Z tą dieta to ciekawe co piszesz każdy nastawia na rygor a trzeba pewnie będzie obserwować dzidzie i jesc po prostu zdrowo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie ciekawi temat, ile się traci przy porodzie.

Madlen, fajnie, że siedzisz w tej Holandii, bo dla mnie ta "dieta matki karmiącej" to straszny idiotyzm, do tego niezbyt to zdrowe, ciągle jeść to samo. A jeśli ktoś musi zwracać uwagę na cukry, to chyba od razu na mm bez podejmowania próby karmienia piersią. U nas w szkole rodzenia też w formie "zabawnej anegdoty" podano przykład kobiety, która chciała rozszerzyć swoją dietę o pomidora i zamiast spróbować jeden plasterek zjadła 2 miski zupy pomidorowej. Kobieta chyba myślała, że ze śmiechu pospadamy z krzeseł.

Moja teściowa potwierdza, że można jeść wszystko (ja tylko leśne grzyby zbierane przez rodzinę odpuszczę) a jak dziecko ma kolki do żadna dieta nie pomaga. Jakby co to można podawać enzymy i podobno rodzice bardzo sobie chwalą.

AgataP, mada_lena, Goplana, Amnezja, Madlen222, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    tu wersja dla chlopca :) ja mam dla dziewczynki i jest super. myslalam ze bede rozczarowana a jest serio swietny!
    http://allegro.pl/disney-baby-album-maluszka-chlopiec-wys-24h-i4629577425.html

Dzieki, Agatko, ale ja NIEZNOSZE Puchatka...cala koncepcja:chlopczyk, ktory ciagnie misia po schodach za noge, dystroficzna swinka, ktora ma cierpi na lekowosc, osiolek w depresji o sklonnosciach sado-maso...wrrrrrr, strach sie bac!
    Zrobie swoje! ;)

AgataP, mada_lena, Amnezja, ap1526, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś w sklepie odkryłam jogobella 0 % dodatku cukru, niby naturalny z owoców (5 g cukru), skusilam się bo miałam mega chęć na jogurt (od sierpnia nie zjadlam) i na kolację 3 małe kanapeczki z makrela z ogorkiem i właśnie ten jogurt i cukier 119 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 18:17

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dzieki, Agatko, ale ja NIEZNOSZE Puchatka...cala koncepcja:chlopczyk, ktory ciagnie misia po schodach za noge, dystroficzna swinka, ktora ma cierpi na lekowosc, osiolek w depresji o sklonnosciach sado-maso...wrrrrrr, strach sie bac!
    Zrobie swoje! ;)

hahaha spoko loko :) pochwal sie jak zrobisz :) ja czekam na drewniane liteki z imieniem z ebay i bede tworzyc cos na scianie kolo lozeczka ale szukam inspiracji i nrazie nic...nie chce tylko literek chce cos do tego dodac...mzoe ramki ze zdjeciami...ae kurcze nie mam narazie zadnego fajnego pomyslu..

czaszki beda dopiero w pokoiku :)
    bo narazie mamy kacik dla malej u nas w w sypialni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 18:23

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ