X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja wycinalam literki z papieru kolorowego, naklejalam na taki karton karbowany, pozniej bede na tasme 2 stronna do sciany, wyglada troche jak w 3d. Na razie proba tylko byla i bylo fajnie za 2 tyg bede robila pokoj, to powrzucam foty. Jak juz pisalam, zrobilam tez naklejki na papierze samoprzylepnym na szafe. Duzo nie robie, ale cos tam bedzie

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a co wy ręcznie na tarze pierzecie? ;) wrzuca się do pralki wszystko i się samo pierze;)

:D dobre
    Ale kochana z pralki trzeba wyjąc a tu juz mam schody bo ciezko ;)

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu manie prasowania, więc musiałabym wyprasować ;)
    właśnie mnie moja mama opitoliła, że wczoraj wyprasowałam 4 ciuszki małego, 4 pieluszki flanelowe i dwie poszewki z pościeli małego - "bo przecież miałam odpoczywać".

mada_lena wrote:
    :D dobre
    Ale kochana z pralki trzeba wyjąc a tu juz mam schody bo ciezko ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy lenie z tym praniem hehe a ja ściągnęłam mleczko 30 znowu i nakarmiłam lalunie ;) za godzinke next ściąganie najadłam się i napilam suszy jak cholera ,a mała po karmieniu śpi dzisiaj znowu się usmiechala hehe kupki robi rzadko bo mm teraz na cycowym częściej będą ;) ale że zmiana mleka to i trzeba poczekać ;) kurde plecy bola po tym znieczuleniu... Masakra jakby mi ktoś w lewe płuco tlukl..

Wiecie ze ja nie myślę nie dam rady Wam odpisywać tylko tak na szybko co u mnie wyjde ze szpitala to łatwiej będzie ;) a z reszta Wy tyle produkujecie ze nie jestem w stanie ;P

Trzymaxc mi się tam w dwupakach, mnie mam nic na koncie ale niech ktoras odezwie się do FK i juli bo biedulko w szpitalu ,wiem tylko ze Zuzia strasznie tętno skakalo aż do 200 ciekawe czy Jula juz z mała nie jest.?! Bo i skurcze miała, a FK na perinatologie przewieźli. ;oo

Goplana FK prosiła jeszcze abyś do niej się odezwala na kom :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:08

natasza82, Mag.1990, AgataP, mada_lena, Viviana, anusiaa90, Amnezja, Eve, Marzena27, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko kochana Nelka z Ninja miały razem wyjść, pośpiesznie Ninje ;d tylko nie wpadają w depresje jak ja mi juz dzisiaj ciut lepiej od kiedy mam mój skarb jeszcze tylko za Marcyśkiem strasznie tesknie, ale My to faktycznie telepatia dwie w depresji.. NJ smutaj będzie ok juz niedługo :***

Mała naświetlania to i Buzka zakryta jutro na dobrym świetle zrobię foto bo taka zabiegana byłam ze nie miałam kiedy xD a maciupka hehe na dwóch dłoniach mi się mieści maleństwo takie ;) a od łokcia do dłoni na grubość mojego kciuka ma raczke xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:29

Eve, mada_lena, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agatko kochana Nelka z Ninja miały razem wyjść, pośpiesznie Ninje ;d tylko nie wpadają w depresje jak ja mi juz dzisiaj ciut lepiej od kiedy mam mój skarb jeszcze tylko za Marcyśkiem strasznie tesknie, ale My to faktycznie telepatia dwie w depresji.. NJ smutaj będzie ok juz niedługo :***

Mała naświetlania to i Buzka zakryta jutro na dobrym świetle zrobię foto bo taka zabiegana byłam ze nie miałam kiedy xD a maciupka hehe na dwóch dłoniach mi się mieści maleństwo takie ;) a od łokcia do dłoni na grubość mojego kciuka ma raczke xd

wycaluj Nelcie ode mnie :) ja zaraz chyba sobie herbatke strzele ciepla na lepszy humor.. :)

Ninja musi sie wreszcie zdecydowac kiedy wyjsc a chyba niezdecydowana jest po mamusi:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:45

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierwczyny może któraś wrzucić nasza listę rozpakowanych i nie rozpakowanych mamuś, cobym chociaz trochę była na bieżąco?

f2w343r88uf9xtcb.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Dzierwczyny może któraś wrzucić nasza listę rozpakowanych i nie rozpakowanych mamuś, cobym chociaz trochę była na bieżąco?

Rozpakowane: Madlen222, Ty, Florentine i Patii :)
    Reszta w dwupaku

talia22 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam liste, ale niestety nie mogę wrzucic, bo do forum mam dostep tylko z komorki... (Weekendzik wyjazdowy). Podrzuce w poniedziałek!

natasza82 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dzieki, Agatko, ale ja NIEZNOSZE Puchatka...cala koncepcja:chlopczyk, ktory ciagnie misia po schodach za noge, dystroficzna swinka, ktora ma cierpi na lekowosc, osiolek w depresji o sklonnosciach sado-maso...wrrrrrr, strach sie bac!
    Zrobie swoje! ;)

Óptimus ja kupiłam taki album - http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-elle-mendenhall-i4657267025.html
    Bardzo fajny i nie Kubusiowaty :P

i jest też wersja dla dziewczynek jakby któraś chciała :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Óptimus ja kupiłam taki album - http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-elle-mendenhall-i4657267025.html
    Bardzo fajny i nie Kubusiowaty :P

i jest też wersja dla dziewczynek jakby któraś chciała :P

Paju, a co tam w srodku?

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz zdjęcia środka :)

http://przedewszystkimkobieta.blogspot.com/2012/01/elle-mendenhall-album-mojego-dziecka.html

Mi się osobiście podoba bardzo bo nie jest tak oklepany jak większość tych co można kupić..
    Ale jak wiadomo co kto woli :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, fajny.musze podejsc do empi zobaczyc, ale wyglada ladnie. Dzieki, Paju :)

Paju lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy robić sami. Dostaliśmy jakiś czas temu w prezencie album na zdjęcia (taki do wklejania) z kremowymi stronami, a zdjęcia zawsze wklejamy do czarnych (mniej się brudzą). Niebieski w kratkę, więc idealnie. Nie chciałabym mieć zdjęć obcych dzieci w takim albumie szczerze mówiąc. Na pewno będą wspomnienia z ciąży (skany USG i trochę zdjęć brzucha - wiele ich nie ma) a jeśli później nie będzie szło uzupełnianie, to będziemy ściągać z albumu mojego męża :P

Są postępy w powstawaniu pokoju Antka: ściany pomalowane na beż, kiedy będą paski na jednej ścianie - nie wiem, właściwie całkiem możliwe, że zostawimy to na koniec. Dziś kupiliśmy panele, listwy mamy z czasów przeprowadzki. Może w tym tygodniu M pojedzie po szafę (w Ikei jest promocja, wyposażenie wewnętrzne szaf pax za pół ceny) i wtedy moglibyśmy zacząć znosić rzeczy, które zajmują pół pokoju jego młodszej siostry (ma wszystko łącznie z dwoma wózkami i łóżeczkiem). Zaczyna to wyglądać!!! Z drugiej strony najwyższa pora...

Mój M zrobił dziś zakupy w rossmannie, chyba mamy już wszystko do pielęgnacji, co na początek będzie potrzebne. Lista zakupów prawie zamknięta, oczywiście zostały same najdroższe rzeczy, ale cóż :P Elektronika (tzn. termometr, niania i monitor) i meble.

ÓptimusPrime, Maga31, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego mowie, jak kto co woli. Mnie te zdjecia innych dzieci nie przeszkadzaja.. a sa tez strony do wklejania wlasnych. Ogolnie album ma ponad 90 stron wiec to nie takie tam byle co :P

A na inne zdjecia bede miala osobny album.. moze wlasnie kupie taki do wklejania duzy.. i bede uzupelniac kazdy miesiac pokolei i wszystkie uroczystosci.. :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja mam ten sam co Paju, naprawde jest sliczny :)

ÓptimusPrime, Paju lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra...
    Od kilku dni mega ciezko mi sie oddycha na lezaco. Musze miec glowe mega wysoko najlepiej prawie ze na siedzaco i jakos lepiej jest wtedy. Ale ogolnie to masakra. Juz nie mowiac o pelnych oddechach. Mam wrazenie jakby cos mi na klatce lezalo :/

Pocieszajace jest to, ze jeszcze dwa tygodnie do donoszonej, miesiac do terminu i maksymalnie 1,5 msc do konca ciazy.. o ile do tego czasu sie nie udusze..

Tez tak macie?

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kolejny wieczor mi w kroczu bolu, ze nie moge chodzic, strasznie minapiera na dol brzucha moj Skarbek. Boje sie, zeby mi nie pocdjal proby wydostania sie na powierzchnie.....bo jeszcze jest za maly....

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz miski na karmiona była o21 ale dałam cyca bo ja rozbudziły i poszła spać ładnie złapała ma ssanjie większe niż ten laktator;) wiec będę przystawiać ;) nie chc3 mi się w nocy wstawać i siedzieć tam pol godziny potem grzac pod kranem itd,...

A to obiecane foto z przed godzijnki ;)

16beot2.jpg

o5n62c.jpg

Paju, Goplana, ÓptimusPrime, zupaztytki, misiaczk25, Madlen222, ewelina_d, Maga31, AgataP, sisiiii, KasiaKa, Lavendula, anusiaa90, Strupka, Nata, blue00, Milaszka, Rybka Nemo, ap1526, mada_lena, Viviana, Florentine, natasza82, Amnezja, Isia14, Fidelissa, izia, Marzena27, Agata92, Mamadomina, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No slicznosci nasza :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ