X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja wycinalam literki z papieru kolorowego, naklejalam na taki karton karbowany, pozniej bede na tasme 2 stronna do sciany, wyglada troche jak w 3d. Na razie proba tylko byla i bylo fajnie za 2 tyg bede robila pokoj, to powrzucam foty. Jak juz pisalam, zrobilam tez naklejki na papierze samoprzylepnym na szafe. Duzo nie robie, ale cos tam bedzie

AgataP lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a co wy ręcznie na tarze pierzecie? ;) wrzuca się do pralki wszystko i się samo pierze;)

:D dobre
    Ale kochana z pralki trzeba wyjąc a tu juz mam schody bo ciezko ;)

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu manie prasowania, więc musiałabym wyprasować ;)
    właśnie mnie moja mama opitoliła, że wczoraj wyprasowałam 4 ciuszki małego, 4 pieluszki flanelowe i dwie poszewki z pościeli małego - "bo przecież miałam odpoczywać".

mada_lena wrote:
    :D dobre
    Ale kochana z pralki trzeba wyjąc a tu juz mam schody bo ciezko ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy lenie z tym praniem hehe a ja ściągnęłam mleczko 30 znowu i nakarmiłam lalunie ;) za godzinke next ściąganie najadłam się i napilam suszy jak cholera ,a mała po karmieniu śpi dzisiaj znowu się usmiechala hehe kupki robi rzadko bo mm teraz na cycowym częściej będą ;) ale że zmiana mleka to i trzeba poczekać ;) kurde plecy bola po tym znieczuleniu... Masakra jakby mi ktoś w lewe płuco tlukl..

Wiecie ze ja nie myślę nie dam rady Wam odpisywać tylko tak na szybko co u mnie wyjde ze szpitala to łatwiej będzie ;) a z reszta Wy tyle produkujecie ze nie jestem w stanie ;P

Trzymaxc mi się tam w dwupakach, mnie mam nic na koncie ale niech ktoras odezwie się do FK i juli bo biedulko w szpitalu ,wiem tylko ze Zuzia strasznie tętno skakalo aż do 200 ciekawe czy Jula juz z mała nie jest.?! Bo i skurcze miała, a FK na perinatologie przewieźli. ;oo

Goplana FK prosiła jeszcze abyś do niej się odezwala na kom :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:08

natasza82, Mag.1990, AgataP, mada_lena, Viviana, anusiaa90, Amnezja, Eve, Marzena27, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko kochana Nelka z Ninja miały razem wyjść, pośpiesznie Ninje ;d tylko nie wpadają w depresje jak ja mi juz dzisiaj ciut lepiej od kiedy mam mój skarb jeszcze tylko za Marcyśkiem strasznie tesknie, ale My to faktycznie telepatia dwie w depresji.. NJ smutaj będzie ok juz niedługo :***

Mała naświetlania to i Buzka zakryta jutro na dobrym świetle zrobię foto bo taka zabiegana byłam ze nie miałam kiedy xD a maciupka hehe na dwóch dłoniach mi się mieści maleństwo takie ;) a od łokcia do dłoni na grubość mojego kciuka ma raczke xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:29

Eve, mada_lena, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agatko kochana Nelka z Ninja miały razem wyjść, pośpiesznie Ninje ;d tylko nie wpadają w depresje jak ja mi juz dzisiaj ciut lepiej od kiedy mam mój skarb jeszcze tylko za Marcyśkiem strasznie tesknie, ale My to faktycznie telepatia dwie w depresji.. NJ smutaj będzie ok juz niedługo :***

Mała naświetlania to i Buzka zakryta jutro na dobrym świetle zrobię foto bo taka zabiegana byłam ze nie miałam kiedy xD a maciupka hehe na dwóch dłoniach mi się mieści maleństwo takie ;) a od łokcia do dłoni na grubość mojego kciuka ma raczke xd

wycaluj Nelcie ode mnie :) ja zaraz chyba sobie herbatke strzele ciepla na lepszy humor.. :)

Ninja musi sie wreszcie zdecydowac kiedy wyjsc a chyba niezdecydowana jest po mamusi:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:45

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierwczyny może któraś wrzucić nasza listę rozpakowanych i nie rozpakowanych mamuś, cobym chociaz trochę była na bieżąco?

f2w343r88uf9xtcb.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Dzierwczyny może któraś wrzucić nasza listę rozpakowanych i nie rozpakowanych mamuś, cobym chociaz trochę była na bieżąco?

Rozpakowane: Madlen222, Ty, Florentine i Patii :)
    Reszta w dwupaku

talia22 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam liste, ale niestety nie mogę wrzucic, bo do forum mam dostep tylko z komorki... (Weekendzik wyjazdowy). Podrzuce w poniedziałek!

natasza82 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dzieki, Agatko, ale ja NIEZNOSZE Puchatka...cala koncepcja:chlopczyk, ktory ciagnie misia po schodach za noge, dystroficzna swinka, ktora ma cierpi na lekowosc, osiolek w depresji o sklonnosciach sado-maso...wrrrrrr, strach sie bac!
    Zrobie swoje! ;)

Óptimus ja kupiłam taki album - http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-elle-mendenhall-i4657267025.html
    Bardzo fajny i nie Kubusiowaty :P

i jest też wersja dla dziewczynek jakby któraś chciała :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Óptimus ja kupiłam taki album - http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-elle-mendenhall-i4657267025.html
    Bardzo fajny i nie Kubusiowaty :P

i jest też wersja dla dziewczynek jakby któraś chciała :P

Paju, a co tam w srodku?

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz zdjęcia środka :)

http://przedewszystkimkobieta.blogspot.com/2012/01/elle-mendenhall-album-mojego-dziecka.html

Mi się osobiście podoba bardzo bo nie jest tak oklepany jak większość tych co można kupić..
    Ale jak wiadomo co kto woli :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, fajny.musze podejsc do empi zobaczyc, ale wyglada ladnie. Dzieki, Paju :)

Paju lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy robić sami. Dostaliśmy jakiś czas temu w prezencie album na zdjęcia (taki do wklejania) z kremowymi stronami, a zdjęcia zawsze wklejamy do czarnych (mniej się brudzą). Niebieski w kratkę, więc idealnie. Nie chciałabym mieć zdjęć obcych dzieci w takim albumie szczerze mówiąc. Na pewno będą wspomnienia z ciąży (skany USG i trochę zdjęć brzucha - wiele ich nie ma) a jeśli później nie będzie szło uzupełnianie, to będziemy ściągać z albumu mojego męża :P

Są postępy w powstawaniu pokoju Antka: ściany pomalowane na beż, kiedy będą paski na jednej ścianie - nie wiem, właściwie całkiem możliwe, że zostawimy to na koniec. Dziś kupiliśmy panele, listwy mamy z czasów przeprowadzki. Może w tym tygodniu M pojedzie po szafę (w Ikei jest promocja, wyposażenie wewnętrzne szaf pax za pół ceny) i wtedy moglibyśmy zacząć znosić rzeczy, które zajmują pół pokoju jego młodszej siostry (ma wszystko łącznie z dwoma wózkami i łóżeczkiem). Zaczyna to wyglądać!!! Z drugiej strony najwyższa pora...

Mój M zrobił dziś zakupy w rossmannie, chyba mamy już wszystko do pielęgnacji, co na początek będzie potrzebne. Lista zakupów prawie zamknięta, oczywiście zostały same najdroższe rzeczy, ale cóż :P Elektronika (tzn. termometr, niania i monitor) i meble.

ÓptimusPrime, Maga31, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego mowie, jak kto co woli. Mnie te zdjecia innych dzieci nie przeszkadzaja.. a sa tez strony do wklejania wlasnych. Ogolnie album ma ponad 90 stron wiec to nie takie tam byle co :P

A na inne zdjecia bede miala osobny album.. moze wlasnie kupie taki do wklejania duzy.. i bede uzupelniac kazdy miesiac pokolei i wszystkie uroczystosci.. :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja mam ten sam co Paju, naprawde jest sliczny :)

ÓptimusPrime, Paju lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra...
    Od kilku dni mega ciezko mi sie oddycha na lezaco. Musze miec glowe mega wysoko najlepiej prawie ze na siedzaco i jakos lepiej jest wtedy. Ale ogolnie to masakra. Juz nie mowiac o pelnych oddechach. Mam wrazenie jakby cos mi na klatce lezalo :/

Pocieszajace jest to, ze jeszcze dwa tygodnie do donoszonej, miesiac do terminu i maksymalnie 1,5 msc do konca ciazy.. o ile do tego czasu sie nie udusze..

Tez tak macie?

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kolejny wieczor mi w kroczu bolu, ze nie moge chodzic, strasznie minapiera na dol brzucha moj Skarbek. Boje sie, zeby mi nie pocdjal proby wydostania sie na powierzchnie.....bo jeszcze jest za maly....

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz miski na karmiona była o21 ale dałam cyca bo ja rozbudziły i poszła spać ładnie złapała ma ssanjie większe niż ten laktator;) wiec będę przystawiać ;) nie chc3 mi się w nocy wstawać i siedzieć tam pol godziny potem grzac pod kranem itd,...

A to obiecane foto z przed godzijnki ;)

16beot2.jpg

o5n62c.jpg

Paju, Goplana, ÓptimusPrime, zupaztytki, misiaczk25, Madlen222, ewelina_d, Maga31, AgataP, sisiiii, KasiaKa, Lavendula, anusiaa90, Strupka, Nata, blue00, Milaszka, Rybka Nemo, ap1526, mada_lena, Viviana, Florentine, natasza82, Amnezja, Isia14, Fidelissa, izia, Marzena27, Agata92, Mamadomina, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No slicznosci nasza :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ