X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:

a ja do 5 nie spałam, bo miałam nawracające skurcze, nieregularne
    więc tylko leżałam i obmyślałam plan i zastanawiałam się czy chciałabym aby to było już, czy rozsądniej gdyby później
    i czy iść się myć, czy próbować zasnąć

To ja dzisiejszą noc miałam podobną!
    Nie wiem czy to skurcze.. ale co jakiś czas twardniał mi brzuch.. te kilka razy to na pewno był skurcz (twardnienie to skurcz tak? :P czy nie? jejciu! jaka jestem zielona!) bo sobie wkręcałam, że to mały się wypycha.. co przysnęłam to znowu... potem pomyślałam, że może wstanę po NOspę i zobaczymy.. ale kurcze po przeprowadzce zapomniałam gdzie jest! więc nie wstałam.. później zaczęłam myśleć, że nie może się to JUŻ zaczynać bo pranie nie zrobione, torba nie spakowana.. i mąż rano wyjeżdża..
    Stwierdziłam, że te serduszkowanie było złym pomysłem bo pierwszy raz miałam taką sytuację więc zwalam na to :P

Nad ranem zasnęłam to o 5.30 obudził mnie mąż, że już wychodzi.. zasnęłam znowu.. o 7 pies, że chce siku.. zlazłam na dół wypuściłam ją.. a ta mała łobuziara znalazła sobie miejsce do ucieczki z podwórka i poleciała odwiedzać sąsiadów (yorka mam) więc ja na siebie bluzę i adidasy i w piżamie latałam po ulicy jak głupia wołając psa.. teraz wszyscy sąsiedzi wiedzą w czym śpie :P

ap1526, Fidelissa, Goplana, AgataP lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiadku (który wczoraj gotowałam do 23), ale wyszedł pyszny- zupa gulaszowa z wołowinką. Mniam! I na jutro zostało :)
    Szymcio zadowolony kopie w prawe podżebrze.
    Zaraz zrywamy się z pracy i jedziemy po wózek, a później na wizytę.

Widziałam w planie porodu na belly, że można sobie zażyczyć, żeby dziecko było szczepione tylko w obecności rodziców. I tak chciałabym zrobić, zagadam dziś lekarza jak to jest u nich z tymi euvaxami i możliwoscią przyniesienia własnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:14

Maga31, Fidelissa, ap1526, mada_lena lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz znowu wpycha mi nogi pod żebro, tym razem lewe.. ;/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Szymcio zadowolony kopie w prawe podżebrze.

Szymki się zgadali i oboje kopią w okolice żeber.. tyle że mój w lewe :P

santoocha lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi żeby nie nastawiali tak na dzisiaj a tu dupa do piątku... Jak nie do przyszłego tyg... Naświetlania i kontrol w czwartek, dzisiaj rano bilirubina 14 zbili i znowu urosła ponoć rośnie do 10doby nawet u wcześniaków i możliwe ze tak będą nas trzymać do poniedziałku najszybciej w piątek idziemy jak zbijemy bilirubine dobrze ze chociaż teraz nie kłamią mi... Jeszcze mam łóżko przy drzwiach i chcieli mi dac otwarta lampe ze by leżała na golasa rozgrzana pod ta lampa, a tu co chwile przeciąg bo drzwi sie otwieraja i zamykaja w kolko, ja sama zgrzana i tak mnie zawiało ze nos zatkany i ledwo mnie słychać taka chrypa na antybiotyku jestem od wczoraj... W dodatku nie pozwolili mi ściągać a cycki kamienie dzisiaj mała nie nadąża tego zjadać jedna piersią się najada a nawet ulgi nie czuć jakiejś wiekszej ... :/ No masakra tutaj w tym szpitalu juz mnie tak wkurwiaja i do mnie niech pani potem nie ma pretensji ze dziecko dłużej polezy, no super wole 2-3 dni dłużej niż tydzień bo antybiotyk na zapalenie płuc przez ich naświetlanie powiedzialam ze jak jutro dziewczyny wypisza to na drugi koniec sali maja mnie przenieść to wtedy będę leżeć pod odkryta lampą ,bo inaczej nie wyrazami zgody i wsio ale na mnie łypią z pod byka.. Mała je od wieczora co równe 2h jak w zegarku hehe to dobre ze ładnie je ;)

lkc, lkc, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    a teraz znowu wpycha mi nogi pod żebro, tym razem lewe.. ;/

A ja się martwię bo mój mały prawie wcale się nie rusza dzisiaj rano trochę i teraz cisza, próbowałam go zaczepiać i nic. Dobrze że za półtorej godziny mam wizytę bo się cała niepokoję.

[relgi09k4h25cozc.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati spokojnie nie denerwuj sie, a jutro faktycznie popros zeby cie przeniesli na drugi koniec sali, niepowazni sa takiego malucha w przeciagu ustawiac....
    Lafar ra na pewno maluch opoczywa wieczorem potancuje mocniej :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Szymki się zgadali i oboje kopią w okolice żeber.. tyle że mój w lewe :P
    Bo Szymki to fajne chłopaki są :)

Pati, aj Ci się nie dziwię, że jesteś zła. Bo tu już nie chodzi tylko o Ciebie i Nelcię, ale też o Marcelka. Biedny mały rozłączony na tyle czasu z mamą, musi tęsknić przeokropnie.
    Oby jak najszybciej Was wypuścili <3

Paju lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar, moze czuje, ze idzie do lekarza?

Lafar_ra lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, tez tam dzis byłam ..pierwszy raz ...lekarz który mnie przyjął buc jakis przebrzydły :) mam nadzieje ze trafisz na innego :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole te ich pomiary o dupę mozna rozbić bo im wyszło ze moja mała ma dzis 3900 ahahaha ,bez komentarza :)) Fajnie ze wczoraj miała 3100 -3200 :D

lkc, Agusia ;), xpatiiix3, Goplana, sylvi lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak nieźle Ci dziecko urosło w jeden dzień :P ha ha

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak tak dalej pójdzie to wyprawkę do przedszkola będę musiała kupować za miesiac:D

Paju, Milaszka, Fidelissa, Lavendula, ap1526, Marzena27, sylvi, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały dzień takie bóle jak na biegunkę skurczowe wręcz ale nie moge się załatwic i nagle zrobilo mi sie słabo czarno przed oczami i mdlosci ale to chyba nie ma nic wspolnego z porodem prawda?;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Lafar, moze czuje, ze idzie do lekarza?

mam taka nadzieje

Fidelissa lubi tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Lavendula, tez tam dzis byłam ..pierwszy raz ...lekarz który mnie przyjął buc jakis przebrzydły :) mam nadzieje ze trafisz na innego :D

o której byłaś ?? Może widziałyśmy się :D
    czy byłaś u doktorka w pokoju nr 8 ?? :)
    czy miałaś przyjemność ze Starszą Rudą Położną ??

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, a załatwiłaś coś u tego buca?

Lavendula lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie bardzo zadowolone. [przemilczę czas oczekiwania i niektóry personel ;) ]
    Pyza szalała pod KTG - potem zaprowadzono nas krętymi korytarzami do przemiłego p. Doktora który nam zrobił usg - wynika z niego, że wszystko OK :)
    Mówcie mi żyrafa - szyjka 4cm !! ;P
    AFI 13 !!
    Ważymy tyle co 26 tabliczek czekolady <3

co oznacza dokładnie dojrzałość łożyska ?? - mam I stopień.

Termin porodu wg Naegelego: 31.X [ <-- niech wpadnie pomóc przy remoncie i dokupi brakujące rzeczy jak mu się tak spieszy ;) ]
    z wymiarów Pyzy - 9.XI.

Przełączył na chwilę na 3D - i popłakałam się jakbym Ją pierwszy raz widziała:

4bg36zxuda0r_t.jpg

ewelina_d, Agusia ;), natasza82, Amnezja, KUNIAK, sisiiii, Dotty84, ap1526, lkc, zupaztytki, xpatiiix3, mada_lena, scindapsus, Marzena27, Fidelissa, Goplana, Milaszka, Mag.1990, blue00, sylvi, Evik, anusiaa90, misiaczk25, Maga31, Agata92, Viviana, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    o której byłaś ?? Może widziałyśmy się :D
    czy byłaś u doktorka w pokoju nr 8 ?? :)
    czy miałaś przyjemność ze Starszą Rudą Położną ??

:)
    Taak to oni :) Wymarzony skład porodowy.Ruda i doktorek spod 8 semki;DD Byłam koło południa :)

Lavendula lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Kuniak, a załatwiłaś coś u tego buca?
    W sumie to nie wiem .... Powiedział do mnie 2 zdania . pierwsze: Noooo gigant . Drugie : prosze przyjść na kontrole 23.10 .Do widzenia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 16:17

zupaztytki, Paju, sisiiii, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ