X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju nie wpadaj w paranoje... Co prawda srednia urodzen to 36 tyd. Ale trzeba donosić do tego 38 tyg.
    A propos, skad pomysl na nick?? Znam zespol pajujo ;)

U mnie w miescie wlasnie naciskaja na karmienie piersia ew. W ostatecznosci i kreceniem nosem dokarmiaja kieliszkiem. O tonchodzi aby to w szpitalu mama nauczyla sie przystawiac do piersi, do tego ten proces powoduje szybsze obkurczanie sie macicy i gojenie ran. Jakiś durny szpital w którym Pati lezy... Z dziwnymi procedurami, niepojętymi dla mnie i sprzecznymi z naturą kobiety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 04:32

ap1526 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę, księżyc świeci - popuchnięte stopy i dłonie swędzą niemiłosiernie. ... chwilami wydaje mi się, że wszystko mnie swędzi... oszaleję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 05:52

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać - od 4.00 się przewracam w łóżku z boku na bok :/ ..., lecę nadrabiać zaległości z forum z 2 dni...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy znowu meczarnia przez bol gardla i zatkany nos... Wogole nic się nie poprawia :( sil już brak...

Aaaaa, tak wogole to Dzien dobry!

Meldowac swoje dwupaki! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja wśród tych nie mogących spać;)
    Magdalena moje gratulacje!!!;) czekamy na relacje i zdjęcia :)
    Viv wszystko będzie dobrze! Najważniejsze że pod dobrą opieką :)
    ja dziś od rana zły humor, kłótnia z moim M bo nie może się do pracy za pierwszym budzikiem obudzić! ;/ 5 razy przestawia a mnie tym rozbudza a wie przecież jakie mam teraz problemy ze snem i jak zasne najlepiej mnie zostawić i nie ruszać w tak się rozbudzam i w efekcie nie śpię od 5 ;(
    Od wczoraj pojawiły Sie u mnie mroczki przed oczami, nie tylko jak wstaje za szybko tak normalnie nawet gorzej widzę. Ma któraś z Was podobnie? Może to ciśnienie?

mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, z tymi mroczkami to faktycznie dobrze by było kontrolowac cisnienie... Ja tak czasem miewam jak mi skoczy.. Na szczescie w ciazy poko co mam ksiazkowe cisnienie i nie skacze :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego dnia!! Nocka srednia :/ teraz wyczekuje ruchow malej bo przez noc nic nie czulam, chyba tak twardo spalam?!

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam :) Dzień dobry :)ja juz wykąpana, bo oczywiscie od 6 nie śpie...lece dzisiaj na paznokcie i moze do fryzjera bo wieczorem na imprezke z koleżankami z pracy z okazji dnia nauczyciela :)ciekawe ile wytrzymam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada-Lena. :) moje gratulacje!!!! Czekamy na relacje!
    Nie czuje ze rymuje!

Dzien dobry wszystkim! Dzis na szczęście chyba tez zapowiada sie dzien z dobrym humorem. Czego wszystkim życzę :)!!

mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w dwupaku. Dowiem się więcej po obchodzie. Wczoraj jak przyjechalam skurcze 100 potem po 20-30. Ja tego jakos nie czulam
    Leze na sali z prawie rodzącymi i to stresuje.

Paju, Milaszka, mada_lena, Amnezja, Nata, sisiiii, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zasnelam kolo 5, juz nie spie bo pies. Ona codziennie budzi w okolicach 7 bo chce wyjsc.. a ze ucieka (nie mam pojecia jak brama i bramka maja dodatkowa siatke) to musze chodzic z nia rano.. zrobi co musi i wracamy :P
    Dodam, ze to york i bardzo lubi gonic ptaki i koty u sasiada.
    Teraz oczywiscie lezy mi na nogach jakbysmy za male lozko mialy..

Wiec zaliczylam praktycznie bezsenna noc, dzis piore dalej i zabieram sie za prasowanie, popoludniu jade na uczelnie zalatwic indywidualny tok studiow w koncu i kupic prezent na jutrzejszy roczek dla kuzyna (nie mam pojecia co kupic :/)
    caśka wrote:
    A propos, skad pomysl na nick?? Znam zespol pajujo ;)

U mnie to sie zaczelo z hmm.. ok.10 lat temu kiedy corka mojej sasiadki uczyla sie mowic. A ze nie umiala wymowic mojego imienia to ochrzcila mnie na Paje. I tak zostalo.. wszyscy znajomi tu po sasiedzku tak na mnie mowia.. doszlo do liceum.. pozniej na studiach. Na fb tez mam tak wpisane bo bardziej ludzie kojarza mnie z tej ksywki niz z imienia.. i nieraz nawet sie myla czy ja jestem Paulina czy Patrycja..
    Kiedys mnie ktos pytal skad takie imie.. Paja :P

No.. a Paju to tak mowia jak cos chca :P
    I maz.. i nadal dzieci sasiadki :P
    Bo sie odwiedzamy bardzo czesto :)

karmelek, Dotty84, Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena - gratulacje!!!:)

Flo, bidulko, trzymam kciuki abyś szybko mogła już wyjść z tego szpitala - nie mniej jednk całe szczęście, że nie zwlekali i szybko postawili właściwą diagnozę.

Viv, współczuję, dobrze, ze to już końcówka ciąży i dzidzia bezpieczna nawet w razie cc.

U mnie skurcze przepowiadające coraz mocniejsze i jeszcze doszło porządne kłócie w podbrzuszu. Do terminu z Iszego usg zostało jeszcze 20 dni, ale po cichu liczę, ze ten akurat się nie sprawdzi, bo kto chce rodzić 1-go listopada. Teraz młody większy to i może szybciej urodzę. Miłego dnia.

A i na wadze jest do cholery już 17 kg do przodu!!! jeszcze trochę ponad kilo i będzie 80!!!!!! nigdy w życiu tyle nie ważyłam,

mada_lena, Viviana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nockA nie przespana. Jak nie siku to skurcz i ból brzucha to rano krzyże nawalaja. Malutka wpychala całą noc główkę w lewe zebra. Ja nawet nie wiem jak powinnam spać przy tym jej ułożeniu, chodzi mi o pozycję. Wie któraś z Was coś na ten temat?

Madalenka gratulacje:-).

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Melduje się w dwupaku. Dowiem się więcej po obchodzie. Wczoraj jak przyjechalam skurcze 100 potem po 20-30. Ja tego jakos nie czulam
    Leze na sali z prawie rodzącymi i to stresuje.

Nie chcialam tego lubic :/
    Ale tak wyszlo z telefonu :/

To moze i ja mam skurcze ktorych nie czuje...

Wlasnie te otaczajace rodzace sa stresujace :P
    Ja sie stresuje jak ktoras tu zaczyna rodzic lub urodzi..

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    kochane od wczoraj Nasza Hania jest juz z Nami. przyszła na świat przez cc. Jest cudowna :) <3 wiecej napisze Wam jutro. Vivi skarbie trzymaj się :*

Mada_lena co za wiadomości kochana gratuluje serdecznie, wczoraj myślałam cały dzień o Tobie, że jakoś milczysz ostatnio, a tu taki szok, buziaki :):)

mada_lena lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina lacze sie z Toba w bolu bo i u mnie klucie w podbrzuszu od wczoraj.. tylko skurczy brak (albo nie czuje) maly gmera na dole i nieraz cos zakluje jakby w szyjce.. nie znam sie pierwszy raz takie cos czuje.. o krzyzu powinnam nie mowic bo to nic nowego.. cala ciaze boli.. tyle ze teraz jakby inaczej od kilku dni.

A jeszcze Mlody co jakis czas sie rozciaga i czuje jego stopki pod zebrami :/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co w momencie kiedy nie ma sie wyniku GBSa jeszcze a zaczna sie rodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 07:39

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, noc w miarę przespana, nie byłam ani razu na siku, ale budziły mnie bóle w krzyżu, i wiercenie się malucha przy szyjce, dobrze, ze w poniedziałek wizyta niech gin luknie do środka, czy synek nic nie kombinuje oby nie, cały dzień coś majstrował, w ogóle dziwnie to odczuwam tak jakby główkę chciał przecisnąć, a tyłek wypycha, żeby było mu łatwiej taka sprężynka.....

Odnośnie płci, ja od momentu zobaczenia dwóch kresek mówiłam wszystkim, że będzie chłopak i jak gin potwierdził w 13 T, mega radość mamusi :) Tatuś chciał córkę, ale teraz nie wyobraża sobie, żeby to była córka... oczywiście na drugie umówiliśmy się na dziewczynkę :)

Vivianka, trzymam kciuki, abyście były jak najdłużej w dwupaku, chociaż nie wiele już Wam brakuje, jesteście pod dobrą opieką, a porodów nie słuchaj, nie może maż przywieść jakieś mp3 albo słuchawek do telefonu??

Miłego dnia dla wszystkich, ja dziś mam diabetologa ehh, mam nadzieje, że nadal dietka :)

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, a robiłaś już wymaz? Pojecia nie mam , ale wydaje mi się, że w pierwszej ciąży nie robiłam gbs w ogóle, bo przyjechałam z uk pod koniec rodzić dopiero - tak tak jakoś w 36 tygodniu na leżąco w pajero, z tyłu miałam poduchy i kołderkę.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski i dzieciaczki.! ;**

Czekam na ważenie i obchód jak na zbawienie Jezusie jak ja chce iść juz dzisiaj do domu... Mała w nocy ładnie spala w stawała co 3h jak w zegarku ;)

Aaaaa... O 9.15 już Nam tydzień strzela <3

Caska kochana butelka ze wzgledu na to że ona zasypiała przy cycku przez żółtaczkę po dwóch trzech łykach... I nie przybierała a z butli się tak nie męczy je ile trzeba i zasypia i tak pod koniec ze przez sen dojada, poważnie nie idzie jej zbudzić, tylko dlatego się mecze z tym ściąganiem, ale jak tylko do domu wracamy do cycusia, a nawet i dzisiaj jezeli tylko nie będzie mi tak zasypiać, bo inaczej tracić na wadze będzie... Najważniejsze, ze nie pchaja mm, a mogę cycusiowe dawać w nocy próbowałam cycka dac ale dalej zasypia.. Ledwo butelki wypiła przez sen...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 07:56

Marzena27, Fidelissa, Maga31, AgataP, Milaszka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ