Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madalenko, gratulacje!
Pierwsza forumowa Hania już na świecie!
Dobrze, że tak szybko zareagowaliście, i wy i lekarze:).
Fotę wyślij do mnie, wstawię)
Moja Hania też coś od wczoraj napiera mocno na szyjkę, coś tam się robi na pewno, albo się skraca, albo rozwarcie, nie wiem, ale mam uczucie jakby wiatr tam hulał...
Do tego dziś w nocy obudziły mnie mnie bolesne skurcze, ból jak na okres, tylko silniejszy. Raptem kilka takich skurczy i w bardzo różnych odstępach czasowych, ale już zaczynają boleć...
I już nie wiem - ból jak na miesiączkę to normalne czy nienormalne?mada_lena lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:Witam się z przeziębieniem..gardło napierdala ehhh. Pati u mnie w szpitalu jest tak samo, karmią z butli mlekiem mamy, dzidzie są na innej sali naświetlane i mamusie kursują tylko z butelkami
Madlenn a skąd Ty wiesz że dziecko nie zjadło całej porcji z cyca jak karmisz? no miarki chyba nie ma jakiejś, może jakieś sposoby są to nam powiedz
Cieszę się że Wasze kochane dzieciaki wszystkie zdrowe i niedługo wszystkie będziecie już w domu. Mieliśmy dzisiaj z moim M jechać po wózek do łodzi, ale on ma wyjazd służbowy do Kielc i odbierze przy okazji bo będzie jechał przez łódź, trochę szkoda bo chciałam Go jeszcze wyciągnąć na zakupy
mroczki też miałam ostatnio kilka razy, ale przeszło.
aaaaa no i został mi miesiąc
Dobre pytanie kochana...otóż przed cycek ważymy dzidzie i zaraz po jedzonku równieżroznica to to ile zjadła:)
Nata, Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:U nas trzeba samemu kupić miec swoją lodówkę i podpisać ze jakby było cis nie tak to szpital nie bierze odpowiedzialności....
I przechowywać w temp odpowiedniej w swojej lodowce a potem zawieźć jak bedzie poród.....
To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.
-
Sposobem jest obserwowanie cyca
jeśli dziecko faktycznie je - słyszysz to i widzisz, dajmy na to 15 minut, cyc będzie stawał się... pusty, bardziej miękki. Ale położna i tak nam mówiła, że najlepszą miarką tego, ile zjadło dziecko i czy w porządku są kupy
-
eforts wrote:To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.
U nas lekarze wypisują wcześniej receptę. Kurcze co miejsce, to inne praktyki. Odbierasz szczepionkę z apteki i przynosisz od razu na oddział, oni przechowują. Jest to apteka przyszpitalna, z tego co słyszę od koleżanek które tak robiły, nie było problemów. -
Aaaaa wychodzimy kochane Czekamy na wypis już jak ja chce do mojego Marceluśka i ogólnie do domu..
No tak się cieszę
Madlen ja przystawialam ale ona przy butli mi zasypia a co dopiero Cyc MO dwtrzy pociągnięcia i śpi.. Ale juz dzisiaj lepiej z Niąbo był cycem i butla z cyckowym
Madalenka ojeju biedulka ;** obys szybko doszła do siebie i mogła się na cieszyć Hanulką ,buziaki dla Was :** jeszcze raz gratulujeMarzena27, Mag.1990, natasza82, mada_lena, ÓptimusPrime, zupaztytki, ewelina_d, karol, sisiiii, Amnezja, Nata, Fidelissa, Maga31, AgataP, misiaczk25, Milaszka, KasiaKa, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Rybka Nemo, anusiaa90, Lafar_ra, lkc lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Wlasnie dostawaliśmy sie do cycusia
zaczyna sie cos pojawiać. Mam pobudzać laktatorem.
Mag.1990, ÓptimusPrime, zupaztytki, Marzena27, natasza82, sisiiii, Amnezja, Viviana, Nata, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, blue00, Lavendula, Agusia ;), Rybka Nemo, anusiaa90, lkc lubią tę wiadomość
-
Mada_lena gratulacje:)
Ja po nieprzespanej nocy Oliwia chora temperatura 39 i jak nie pić to gorączkę zbijać trzeba było, jak nie gorączka to siku i tak w kółko. Jestem padnięta. Odstawiłam już na noc duphaston dzisiaj rano też nie brałam i jakoś dziwnie sie czuję brzuch twardy jak kamień i ciągnie w dół. Mała się wierci strasznie chyba nigdy tak nie miała. Wystawia różne części ciała i wyglądam jakbym guzy miała na brzuchu. -
Dzień dobry mamusie
Madalena wielkie gratulacje dla Was. Odpoczywajcie i nabierajcie SIL:)
Vivianka tak mi Ciebie szkoda, ze tyle musisz się nacierpiec. Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze było i żeby babelek jeszcze posiedzial w brzuszku.
Pati super ,ze w końcu do domciu wychodzicie z Nela:))
Teraz będziesz mogła się Nia cieszyć razem z Marcysiem)
Widzę ze w naszej tabeli same wczesniaki. Ale się tym naszym pociechom spieszy do nas.
Trzymam kciuki za wszystkie leżące mamusie i ich dzieciaczki.Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
zaglądam z Grudniówek bo doszły mnie wieści że Listopadówki się rozpakowują i wierzyć mi się w to nie chciało a tu jednak prawda. Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję trzymajcie się cieplutko i szybko wracajcie do domków całe i zdrowe korzystając jeszcze z tej pięknej pogody
No to skoro Wy już ruszyłyście na porodówki to i my ustawiamy się za Wami w kolejce
Wszystkim szczęśliwego rozwiązaniaewelina_d, Mag.1990, sisiiii, zupaztytki, Nata, Marzena27, Dotty84, natasza82, Strupka, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, Milaszka, Isia14, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Madlen222, Rybka Nemo, Amnezja, anusiaa90, lkc, scindapsus lubią tę wiadomość
-
dynamiczna wrote:zaglądam z Grudniówek bo doszły mnie wieści że Listopadówki się rozpakowują i wierzyć mi się w to nie chciało a tu jednak prawda. Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję trzymajcie się cieplutko i szybko wracajcie do domków całe i zdrowe korzystając jeszcze z tej pięknej pogody
No to skoro Wy już ruszyłyście na porodówki to i my ustawiamy się za Wami w kolejce
Wszystkim szczęśliwego rozwiązania
No ktoś zawsze musi byc zacząć pierwszy -
Dzielę się pięknością Madalenki - szczęśliwa po mleczku Hania:)
Mag.1990, Viviana, sisiiii, zupaztytki, Nata, ÓptimusPrime, Marzena27, Goplana, Dotty84, Paju, Agata92, Papi, natasza82, Strupka, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, Milaszka, KasiaKa, Isia14, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Rybka Nemo, Amnezja, Mamadomina, karmelek, anusiaa90, ap1526, Lafar_ra, Paula44, lkc, santoocha, Silatan, scindapsus lubią tę wiadomość
-
Pati - czekamy na fotki obydwu Twoich maluszków już razem i relację z reakcji na młodszą siostrzyczkę już za brzuszkiem:)
Nastka - kurcze masz Ty przeboje jeszcze z Oliwką teraz. Uściskaj ją mocno i trzymaj się kochana.
Madalenka - czekamy na zdjęcie maluszka:)
Grudniówki - pakujcie torby!kittykate, xpatiiix3 lubią tę wiadomość