X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, w TVN jest o.....hipnozie do porodu...taaaaa

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lenka dobrze, że się wszystko dobrze skończyło.
    Odpoczywajcie teraz :*

mada_lena lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko, gratulacje!:) Pierwsza forumowa Hania już na świecie!:) Dobrze, że tak szybko zareagowaliście, i wy i lekarze:).

Fotę wyślij do mnie, wstawię:))

Moja Hania też coś od wczoraj napiera mocno na szyjkę, coś tam się robi na pewno, albo się skraca, albo rozwarcie, nie wiem, ale mam uczucie jakby wiatr tam hulał...

Do tego dziś w nocy obudziły mnie mnie bolesne skurcze, ból jak na okres, tylko silniejszy. Raptem kilka takich skurczy i w bardzo różnych odstępach czasowych, ale już zaczynają boleć...

I już nie wiem - ból jak na miesiączkę to normalne czy nienormalne?

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Witam się z przeziębieniem..gardło napierdala ehhh. Pati u mnie w szpitalu jest tak samo, karmią z butli mlekiem mamy, dzidzie są na innej sali naświetlane i mamusie kursują tylko z butelkami :-) Madlenn a skąd Ty wiesz że dziecko nie zjadło całej porcji z cyca jak karmisz? no miarki chyba nie ma jakiejś, może jakieś sposoby są to nam powiedz :-) Cieszę się że Wasze kochane dzieciaki wszystkie zdrowe i niedługo wszystkie będziecie już w domu. Mieliśmy dzisiaj z moim M jechać po wózek do łodzi, ale on ma wyjazd służbowy do Kielc i odbierze przy okazji bo będzie jechał przez łódź, trochę szkoda bo chciałam Go jeszcze wyciągnąć na zakupy ;-)
    mroczki też miałam ostatnio kilka razy, ale przeszło.
    aaaaa no i został mi miesiąc :-)

Dobre pytanie kochana...otóż przed cycek ważymy dzidzie i zaraz po jedzonku również;) roznica to to ile zjadła:)

Nata, Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    U nas trzeba samemu kupić miec swoją lodówkę i podpisać ze jakby było cis nie tak to szpital nie bierze odpowiedzialności....
    I przechowywać w temp odpowiedniej w swojej lodowce a potem zawieźć jak bedzie poród.....

To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposobem jest obserwowanie cyca :) jeśli dziecko faktycznie je - słyszysz to i widzisz, dajmy na to 15 minut, cyc będzie stawał się... pusty, bardziej miękki. Ale położna i tak nam mówiła, że najlepszą miarką tego, ile zjadło dziecko i czy w porządku są kupy :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena Wy tez się trzymajcie. Jestem w szoku hehe ze juz jestes po wszystkim. Usciskaj Hanie. Pięknie wazy :)
    dzięki kochane za wsparcie. Ja nadal czekam na obchod jest bardzo duzo dziewczyn i porodów.

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.

U nas lekarze wypisują wcześniej receptę. Kurcze co miejsce, to inne praktyki. Odbierasz szczepionkę z apteki i przynosisz od razu na oddział, oni przechowują. Jest to apteka przyszpitalna, z tego co słyszę od koleżanek które tak robiły, nie było problemów.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wychodzimy kochane Czekamy na wypis już jak ja chce do mojego Marceluśka i ogólnie do domu..

No tak się cieszę ;)

Madlen ja przystawialam ale ona przy butli mi zasypia a co dopiero Cyc MO dwtrzy pociągnięcia i śpi.. Ale juz dzisiaj lepiej z Nią ;) bo był cycem i butla z cyckowym ;)

Madalenka ojeju biedulka ;** obys szybko doszła do siebie i mogła się na cieszyć Hanulką ,buziaki dla Was :** jeszcze raz gratuluje ;)

Marzena27, Mag.1990, natasza82, mada_lena, ÓptimusPrime, zupaztytki, ewelina_d, karol, sisiiii, Amnezja, Nata, Fidelissa, Maga31, AgataP, misiaczk25, Milaszka, KasiaKa, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Rybka Nemo, anusiaa90, Lafar_ra, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostawaliśmy sie do cycusia :) zaczyna sie cos pojawiać. Mam pobudzać laktatorem.

Mag.1990, ÓptimusPrime, zupaztytki, Marzena27, natasza82, sisiiii, Amnezja, Viviana, Nata, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, blue00, Lavendula, Agusia ;), Rybka Nemo, anusiaa90, lkc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena gratulacje:)

Ja po nieprzespanej nocy Oliwia chora temperatura 39 i jak nie pić to gorączkę zbijać trzeba było, jak nie gorączka to siku i tak w kółko. Jestem padnięta. Odstawiłam już na noc duphaston dzisiaj rano też nie brałam i jakoś dziwnie sie czuję brzuch twardy jak kamień i ciągnie w dół. Mała się wierci strasznie chyba nigdy tak nie miała. Wystawia różne części ciała i wyglądam jakbym guzy miała na brzuchu.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie

Madalena wielkie gratulacje dla Was. Odpoczywajcie i nabierajcie SIL:)

Vivianka tak mi Ciebie szkoda, ze tyle musisz się nacierpiec. Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze było i żeby babelek jeszcze posiedzial w brzuszku.

Pati super ,ze w końcu do domciu wychodzicie z Nela:))
    Teraz będziesz mogła się Nia cieszyć razem z Marcysiem :))

Widzę ze w naszej tabeli same wczesniaki. Ale się tym naszym pociechom spieszy do nas.

Trzymam kciuki za wszystkie leżące mamusie i ich dzieciaczki.

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaglądam z Grudniówek bo doszły mnie wieści że Listopadówki się rozpakowują i wierzyć mi się w to nie chciało a tu jednak prawda. Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję trzymajcie się cieplutko i szybko wracajcie do domków całe i zdrowe korzystając jeszcze z tej pięknej pogody :) No to skoro Wy już ruszyłyście na porodówki to i my ustawiamy się za Wami w kolejce :)

Wszystkim szczęśliwego rozwiązania :)

ewelina_d, Mag.1990, sisiiii, zupaztytki, Nata, Marzena27, Dotty84, natasza82, Strupka, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, Milaszka, Isia14, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Madlen222, Rybka Nemo, Amnezja, anusiaa90, lkc, scindapsus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenko wielkie gratulacje kochana!!!:)
    Vivi trzymaj sie dzielnie, pewnie juz wrocisz z dzidzią:)
    Pati ale sie ciesze ze dzis wychodzisz i czekam na relacje z reakcji Marcelka:)

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    zaglądam z Grudniówek bo doszły mnie wieści że Listopadówki się rozpakowują i wierzyć mi się w to nie chciało a tu jednak prawda. Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję trzymajcie się cieplutko i szybko wracajcie do domków całe i zdrowe korzystając jeszcze z tej pięknej pogody :) No to skoro Wy już ruszyłyście na porodówki to i my ustawiamy się za Wami w kolejce :)

Wszystkim szczęśliwego rozwiązania :)

No ktoś zawsze musi byc zacząć pierwszy :P

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielę się pięknością Madalenki - szczęśliwa po mleczku Hania:)
    5pocg8.jpg

Mag.1990, Viviana, sisiiii, zupaztytki, Nata, ÓptimusPrime, Marzena27, Goplana, Dotty84, Paju, Agata92, Papi, natasza82, Strupka, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, AgataP, misiaczk25, Milaszka, KasiaKa, Isia14, blue00, Lavendula, Agusia ;), Madlen222, Rybka Nemo, Amnezja, Mamadomina, karmelek, anusiaa90, ap1526, Lafar_ra, Paula44, lkc, santoocha, Silatan, scindapsus lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - czekamy na fotki obydwu Twoich maluszków już razem i relację z reakcji na młodszą siostrzyczkę już za brzuszkiem:)

Nastka - kurcze masz Ty przeboje jeszcze z Oliwką teraz. Uściskaj ją mocno i trzymaj się kochana.

Madalenka - czekamy na zdjęcie maluszka:)

Grudniówki - pakujcie torby!:D

kittykate, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest fotka:)
    Śliczności malutkie:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest słodka :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Hania:))

r5bup6u.png
‹‹ 1578 1579 1580 1581 1582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ