Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
jaka słodycz!!! a jaka zadowolona, uwielbiam takie maluszki i normalnie aż się doczekac nie mogę! bóle okresowe są normalne ale z tego co wiem to przed porodem, może to takie przepowiadające u Ciebie kochana.
Dzisiaj koleżanka urodziła synka, aleeee boski i też chcę -
nick nieaktualny
-
Jaka Hania uśmiechnięta aż miło popatrzeć
Te nasze maluszki na razie wszystkie z włoskami się rodzą
Kurcze gdzie dostanę baldachim tiulowy cały biały bo szczerze nie mam siły i czasu szyć na razie przez te bóle paskudne.
W ogóle to chciałabym być już po wszystkim albo cofnąć się do początku kiedy jeszcze byłam pełnosprawna.
Ale dzięki tym bólom mój w końcu się opamiętał i dba o mnie jak nigdy dotąd. Nawet zaczął kłaść gotówkę na życie i pytać ciągle czy coś jeszcze z wyprawki trzeba kupić. Matko jak mnie to cieszy że nie muszę już się martwić że coś mu znowu odbiję.
natasza82, Fidelissa, Maga31, AgataP, misiaczk25, Lavendula, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Nastka baldachim tiulowy moze byc w jysku, ikei.. w smyku.. na allegro
http://www.smyk.com/feretti-tiulowy-baldachim-do-lozeczka-200x600-cm,p1079791587,swiat-niemowlaka-pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:44
-
eforts wrote:To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.
-
Ale małe cudeńko
Madalenka no mała ślicznotka.! :** buziamy
No póki co Czekamy w dalszym ciągu na wypis he ale foto relacje Wam wrzucenajpierw tylko na cieszę się moimi bąbelkami
Nastka zdrowka)
Miłego dnia kochane :***Mag.1990, Marzena27, Paju lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnywstalam... ale cala noc meczyly mnie skurcze i nad ranem to juz prawie do szpitala jechalam rodzic...przeszlo kolo 8.00 ,teraz siedze taka rozwalona i niewyspana,no coz to juz tak bedzie.Zazdroszcze Tym ktore juz urodzily ,bo ja siedze jak na bombie teraz...tez juz bym chiala urodzic.
Madalena sliczna Hania
Pati ze super do domu idziecie
ide na spacer z psem moze sie rozbudze.xpatiiix3, Marzena27, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
No nareszcie Was nadrobiłam - z przerwą dłuższą, bo pojechałam do laboratorium oddać wymazówkę z GBS
mada_lena - gorące gratulacje!!! Śliczna Hania, a jaka zadowolona
Pati - cieszę się, ze wreszcie Was wypuszczają
izia - trzymaj się tam w szpitalu, współczuję Ci leżenia głową w dółDobrze, ze synek Cię dziś odwiedzi
Florentine - trzymam kciuki za udaną operację! Dobrze, że krwiaka wykryli jeszcze w szpitalu i szybko zareagowali
Viv - trzymam kciuki i za Ciebie - grunt, że jesteś pod dobrą opieką, choć wyobrażam sobie jak mogą wykańczać te ciągłe wizyty w szpitalu...
co do płci dziecka - to ja osobiście cieszę się że będziemy mieć synkaU mnie w domu same baby - 2 siostry i ja, siostry również mają córeczki i wszyscy już nam przepowiadali, że też będzie dziewczynka, a tu taka miła niespodzianka - chłopczyk
Mąż jest mega dumny, że pierwsze dziecko to będzie chłopiec
A ja również jestem szczęśliwa - już nie mogę się doczekać jak utulę Stasia!
Wczoraj byłam na rozmowie z anastezjologiem w sprawie ZZO - nie ma żadnych przeciwwskazań; położna oprowadziła mnie po bloku porodowym - bardzo tam ładnie i przytulnie (jak na szpital), nie ma napięcia na nacinanie i można rodzić w wybranej pozycji bo są specjalne dostosowane do tego celu nowoczesne łóżka
Na wizycie u gina okazało się, że jednak łożysko mam II stopnia (poprzedni z NFZ nastraszył mnie, że III) i że przepływy są dobre, liczba wód w normie, Stasiu waży około 2600 g, szyjka zamknięta ale powoli zaczyna się rozpulchniać i to dobry znak, że nie przenoszę ciążyZatem zostały mi 4 tyg do terminu
choć gin twierdzi, ze może urodzę wcześniej
Miłego dnia życzę wszystkim Listopadówkom! A ja idę się położyć by odespać tą nockęMarzena27, Fidelissa, Viviana, Amnezja, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, gratuluję wszystkim tym które juz maja swoje maluszki.
Ja do wczoraj spalam jak dziecko, nic mi nie przeszkadzało w nocy, no ale cos musiało sie zmienic, wczoraj odwiedzilam porodowke, szpital w którym bede rodzic, ogolnie mam bardzo pozytywne mysli co do pobytu tam, i po powrocie chyba dopadł mnie jakiś stresik, nie wiem czemu, brzuch bolał caly wieczor i noc, napinal sie i całą noc nie spalam.
Dzis juz jest w porządku.
A ja wczoraj zaczęłam 37 tc., aż dziwne, jak szybko to zlecialo, moj synus jest bardzo ruchliwy, tydzien temu ważył 2670g wiec jest to juz duży chłopak. Ciągle nie mozemy sie zdecydować na imię, a to juz tak niewiele czasu, stanęło na tym ze bedzie Oskar lub Kacper.
I niestety wyszło mi ze mam paciorkowca, mam nadzieje ze jak cos podadzą przed porodem to synek bedzie bezpieczny.
Mam pytanie, czy któraś z Was zdecydowała sie na pobranie krwi pepowinowej? Jesli tak to przez jaki bank?
Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madalena - boska słodycz. I jaki ladny ma nosek
A mnie wiecie co?? Boli spojenie łonowe. Normalnie kosć pipki mnie boli ;/ i mam jakieś dziwne upławy co jakiś czas ale skąpe.
Co rpawda na antybiotyku jestem bo mam bakterie w moczu i proforma biore dopochwowo tabsy, ale niepokoi mnie ten ból ;/
Ych...
Zawsze coś, mam nadzieje że to nic takiego...
W ogóle to spać mi się chce, a jeszcze dziś z córą muszę jechać do studia bo wygrała casting do jakiejś reklamy czy coś.Goplana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper Pati,ze juz wychodzicie,pamietam jak ja wyszlam z drugim dzieckiem ze szpitala,bylam strasznie steskniona za starsza corcia a ona co?zamiast sie ze mna przywitac to pierwsze co zrobila to podbiegla do brata i wola dzidzi
,na szczescie zero zazdrosci,jeszcze swoje zabawki mu do wozka wkladala eheheh,Mada-Lena sliczna corcia i jaka zadowolona
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Pobieżnie przejrzałam co tam pisałyście od wczoraj i...
Mada_lena, ogromnie gratuluję coreczki! Hania jest prawdziwą słodzinką
Tak właśnie myślałam, że jak ostatnio się nie odzywałaś to coś jest na rzeczy. No i znowu u nas poród w takich okolicznościachAch, szkoda, że te dzieciaczki nie chcą tak bardziej na spokojnie przychodzić na świat...
Florentine, pewnie już po jesteś, mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze!
Pati, super, że już wychodzicie!
Viviana, kciukasy trzymamy!
Nastka, dobrze, że ten Twój się jakoś opamiętał. Przynajmniej końcówkę może będziesz miała spokojniejszą pod tym względem.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciaczki!
My dzisiaj wybywamy do IKEI. Zobaczymy co nam wpadnie w ręceFidelissa, Viviana lubią tę wiadomość