X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka słodycz!!! a jaka zadowolona, uwielbiam takie maluszki i normalnie aż się doczekac nie mogę! bóle okresowe są normalne ale z tego co wiem to przed porodem, może to takie przepowiadające u Ciebie kochana.
    Dzisiaj koleżanka urodziła synka, aleeee boski i też chcę :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Dzielę się pięknością Madalenki - szczęśliwa po mleczku Hania:)
    5pocg8.jpg

Nabroila i teraz slodko sie usmiecha ;-) Bezcenne :-)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka Hania uśmiechnięta aż miło popatrzeć:):):)

Te nasze maluszki na razie wszystkie z włoskami się rodzą:):):):)

Kurcze gdzie dostanę baldachim tiulowy cały biały bo szczerze nie mam siły i czasu szyć na razie przez te bóle paskudne.

W ogóle to chciałabym być już po wszystkim albo cofnąć się do początku kiedy jeszcze byłam pełnosprawna.
    Ale dzięki tym bólom mój w końcu się opamiętał i dba o mnie jak nigdy dotąd. Nawet zaczął kłaść gotówkę na życie i pytać ciągle czy coś jeszcze z wyprawki trzeba kupić. Matko jak mnie to cieszy że nie muszę już się martwić że coś mu znowu odbiję.

natasza82, Fidelissa, Maga31, AgataP, misiaczk25, Lavendula, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspaniała prześliczna:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka baldachim tiulowy moze byc w jysku, ikei.. w smyku.. na allegro :P

http://www.smyk.com/feretti-tiulowy-baldachim-do-lozeczka-200x600-cm,p1079791587,swiat-niemowlaka-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:44

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena masz ślicznego malucha!!!

iv09hdgenu0skffm.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    To u nas szpital chyba nie może wyrzec się odpowiedzialności i położna powiedziała ze nikomu na słowo nie uwierzą, że szczepionka była prawidłowo przechowywana. Pozatym, że lekarz wypisze receptę dopiero na narodzone dziecko.
    A przypomnisz mi kochana jak sie nazywa ta lepsza szczepionka? Bo gdzies mi umknęło?

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A przypomnisz mi kochana jak sie nazywa ta lepsza szczepionka? Bo gdzies mi umknęło?
    engerix

Fidelissa, eforts lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada -Lena serdeczne gratulacje:) Hania śliczna:)

Pati super , ze do domku:)

A ja mam różowe paznokcie u rak docelowo do zmycia i wiśniowe na stopach- nie muszę zmywać:)

Czuje sie super :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki Paju:) Musze mojego wysłać do tych sklepów:)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale małe cudeńko <3 Madalenka no mała ślicznotka.! :** buziamy ;)

No póki co Czekamy w dalszym ciągu na wypis he ale foto relacje Wam wrzuce ;) najpierw tylko na cieszę się moimi bąbelkami <3

Nastka zdrowka ;))

Miłego dnia kochane :***

Mag.1990, Marzena27, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstalam... ale cala noc meczyly mnie skurcze i nad ranem to juz prawie do szpitala jechalam rodzic...przeszlo kolo 8.00 ,teraz siedze taka rozwalona i niewyspana,no coz to juz tak bedzie.Zazdroszcze Tym ktore juz urodzily ,bo ja siedze jak na bombie teraz...tez juz bym chiala urodzic.

Madalena sliczna Hania

Pati ze super do domu idziecie :)

ide na spacer z psem moze sie rozbudze.

xpatiiix3, Marzena27, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak któraś będzie używała johnsona to w rosmanie z kartą rossne jest promocja 3 w cenie 2

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie Was nadrobiłam - z przerwą dłuższą, bo pojechałam do laboratorium oddać wymazówkę z GBS :)

mada_lena - gorące gratulacje!!! Śliczna Hania, a jaka zadowolona :)

Pati - cieszę się, ze wreszcie Was wypuszczają :)

izia - trzymaj się tam w szpitalu, współczuję Ci leżenia głową w dół :/ Dobrze, ze synek Cię dziś odwiedzi :)

Florentine - trzymam kciuki za udaną operację! Dobrze, że krwiaka wykryli jeszcze w szpitalu i szybko zareagowali :)

Viv - trzymam kciuki i za Ciebie - grunt, że jesteś pod dobrą opieką, choć wyobrażam sobie jak mogą wykańczać te ciągłe wizyty w szpitalu...

co do płci dziecka - to ja osobiście cieszę się że będziemy mieć synka :D U mnie w domu same baby - 2 siostry i ja, siostry również mają córeczki i wszyscy już nam przepowiadali, że też będzie dziewczynka, a tu taka miła niespodzianka - chłopczyk :) Mąż jest mega dumny, że pierwsze dziecko to będzie chłopiec :D A ja również jestem szczęśliwa - już nie mogę się doczekać jak utulę Stasia!
    Wczoraj byłam na rozmowie z anastezjologiem w sprawie ZZO - nie ma żadnych przeciwwskazań; położna oprowadziła mnie po bloku porodowym - bardzo tam ładnie i przytulnie (jak na szpital), nie ma napięcia na nacinanie i można rodzić w wybranej pozycji bo są specjalne dostosowane do tego celu nowoczesne łóżka :)
    Na wizycie u gina okazało się, że jednak łożysko mam II stopnia (poprzedni z NFZ nastraszył mnie, że III) i że przepływy są dobre, liczba wód w normie, Stasiu waży około 2600 g, szyjka zamknięta ale powoli zaczyna się rozpulchniać i to dobry znak, że nie przenoszę ciąży :D Zatem zostały mi 4 tyg do terminu :) choć gin twierdzi, ze może urodzę wcześniej ;)

Miłego dnia życzę wszystkim Listopadówkom! A ja idę się położyć by odespać tą nockę ;)

Marzena27, Fidelissa, Viviana, Amnezja, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody siedzi mi dzis na pęcherzu. Masakra.

Zimno wlazłem pod kołdrę mówią ze na dworze upał. Właśnie patrząc przez okno zauważyłam, Że liście robią się juz rude.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:20

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka co o tym sadzisz..????

http://www.dzieci.org.pl/forum/szczepienia/szczepienie-noworodka-na-wzw-b-i-gruzlice/

Aż strach szczepić ...

qq87j44jhto0od0f.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, gratuluję wszystkim tym które juz maja swoje maluszki.
    Ja do wczoraj spalam jak dziecko, nic mi nie przeszkadzało w nocy, no ale cos musiało sie zmienic, wczoraj odwiedzilam porodowke, szpital w którym bede rodzic, ogolnie mam bardzo pozytywne mysli co do pobytu tam, i po powrocie chyba dopadł mnie jakiś stresik, nie wiem czemu, brzuch bolał caly wieczor i noc, napinal sie i całą noc nie spalam.
    Dzis juz jest w porządku.

A ja wczoraj zaczęłam 37 tc., aż dziwne, jak szybko to zlecialo, moj synus jest bardzo ruchliwy, tydzien temu ważył 2670g wiec jest to juz duży chłopak. Ciągle nie mozemy sie zdecydować na imię, a to juz tak niewiele czasu, stanęło na tym ze bedzie Oskar lub Kacper.
    I niestety wyszło mi ze mam paciorkowca, mam nadzieje ze jak cos podadzą przed porodem to synek bedzie bezpieczny.
    Mam pytanie, czy któraś z Was zdecydowała sie na pobranie krwi pepowinowej? Jesli tak to przez jaki bank?

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena - boska słodycz. I jaki ladny ma nosek :D

A mnie wiecie co?? Boli spojenie łonowe. Normalnie kosć pipki mnie boli ;/ i mam jakieś dziwne upławy co jakiś czas ale skąpe.
    Co rpawda na antybiotyku jestem bo mam bakterie w moczu i proforma biore dopochwowo tabsy, ale niepokoi mnie ten ból ;/
    Ych...

Zawsze coś, mam nadzieje że to nic takiego...

W ogóle to spać mi się chce, a jeszcze dziś z córą muszę jechać do studia bo wygrała casting do jakiejś reklamy czy coś.

Goplana lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pati,ze juz wychodzicie,pamietam jak ja wyszlam z drugim dzieckiem ze szpitala,bylam strasznie steskniona za starsza corcia a ona co?zamiast sie ze mna przywitac to pierwsze co zrobila to podbiegla do brata i wola dzidzi :-) ,na szczescie zero zazdrosci,jeszcze swoje zabawki mu do wozka wkladala eheheh,Mada-Lena sliczna corcia i jaka zadowolona :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobieżnie przejrzałam co tam pisałyście od wczoraj i...

Mada_lena, ogromnie gratuluję coreczki! Hania jest prawdziwą słodzinką <3
    Tak właśnie myślałam, że jak ostatnio się nie odzywałaś to coś jest na rzeczy. No i znowu u nas poród w takich okolicznościach :/ Ach, szkoda, że te dzieciaczki nie chcą tak bardziej na spokojnie przychodzić na świat...

Florentine, pewnie już po jesteś, mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze!

Pati, super, że już wychodzicie!

Viviana, kciukasy trzymamy!

Nastka, dobrze, że ten Twój się jakoś opamiętał. Przynajmniej końcówkę może będziesz miała spokojniejszą pod tym względem.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciaczki!

My dzisiaj wybywamy do IKEI. Zobaczymy co nam wpadnie w ręce :P

Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ