Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madalenka ale wiadomość! Cieszę się razem z Tobą i czekam na relacje jak to się stało ?! Przecież nie mialas żadnych akcji, chyba szybko poszło. A ja Sie nadal dziwię, że u mnie cisza. Miesiąc temu szpital bo szyjka .12mm, celeston i leżenie. A teraz nic, nawet jednego skurczu nie mialam jeszcze. Wczoraj byłam na KTG i zapis idealny. Torbą spakowana dawno stoi i się kurzy.
mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajni ci wasi mężowie zestresowani porodem. Ja ostatnio mówię mojemu, że mam takie dziwne skurcze, że boli i kto wie. A on tylko - no to zajdź jutro do lekarza. Więc mu tłumaczę, jeśli to cokolwiek jest, to nie jutro, tylko dzisiaj jedziemy i to wprost do szpitala. A on tylko od niechcenia - aha, jakby co, to mów, pojedziemy.
-
Paju wrote:Dziewczyny a co w momencie kiedy nie ma sie wyniku GBSa jeszcze a zaczna sie rodzic?
Zalezy od szpitala - u mnie jak nie masz wyniku, albo zrobisz za wczesnie wg nich (przed 35 tyg) to profilaktycznie podaja Ci antybiotyk - i mysle, ze chyba lepiej tak niz jakby mieli nie podac... Podpytaj w swoim szpitalu jakie maja praktyki -
Marynka, mój mąż też na razie przyjmuje na luzie, chociaż ostatnio jak mnie złapały boleści, przesiedział w Internecie i czytał, wie, ze mamy jeszcze trochę czasu i się oboje nie stresujemy, ja ostanie tygodnie października jestem a zamierzam być wyluzowana, później stres.
-
Pati, aha
myslalam ze taki jakis durny zwyczaj w szpitalu...
Dziewczyny nie ma co się stresować. Pamietam w 1 ciazy jak juz przyszło co do czego to nic nie mialam stracha. Myśl ze zobacze zaraz corke zabijala strach. Jedynie trochebsienzestresowalam jak juz lezalam znieczulona i lekarz sprawdzal czucie, balam sie ze zaboli zaraz jak mnie przetnie, do tegonwidzialam wszystko w lampach bo sie odbijało wszystko.
Jak juz bylam na sali wybudzeniowej to tsk jakos spokoj mnie ogarnal. No masakra wszystko zeszlo ze mnie cale emocje po nieprzespanej nocy.
Gorzej jak musialam wstac po kilku godzinach a znieczulenie zeszlo. Najgorazy moment na drugi dzien juz spoko bylo choc dalej rana bolala. Najgorsza chwila to podniesc sie z lozka potem to juz ok jaknsiebwstslo i pochodzilo chwile.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
witam sie i ja dziś - żyłam nadzieją że wyjde ale nici z tego - także dalej leże na tych klockach: głową w dół, ale nadal w dwupaku więc już nie marudze.. już mi wisi że mam włoski, brak makeupu baa myć i się zbyt nie wolno - tak na szybko jedynie, zazdroszcze wam fryzjerów itd i marze zobaczyć synka po tygodniu już nie widzenia - dzis tu przyjdzie ale troche sie boje jego reakcji..
mada_lena gratulujemada_lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo normalnie nie mozna Was na kilka dni zostawic,od razu sie rozpakowujecie!!!
Mada_lenka,kochana,gratulacje!!! Rosnijcie zdrowo i szybkiego powrotu do formy!
Flo-bedzie dobrze!!!Nie stresuj sie!!!
Wszystkim dzwien bobry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:28
mada_lena lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Fidelissa z tym paciorkowcem to tak jak mówi Dotty, Tobie podaja antybiotyk. Dlatego jak się ma dodatni i odejdą wody to od razu się jedzie do szpitala bez zbędnej zwłoki, żeby podali leki. Dlatego trochę się zdziwiłam
U mnie gin pyta na kiedy termin i chodzi mu o pierwsze usg podobno to jest wiarygodne bo później to tylko kwestia wzrostu dziecka.
Goplana wiem, że Ty do szczepionek podchodzisz na tak, nie chcę Cię męczyć dlaczego i w ogóle bo to i tak sami podejmiemy decyzję ale możesz polecić jakieś strony, portale, artykuly do poczytania? Najlepiej w jęz polskim jak się da
I pytałam położna jak u nas jest z własną szczepionka na żoltaczkę to po urodzeniu szpital wypisuje receptę, daje tacie lodóweczkę, wytyczne i tak dostarczona szczepionkę podaje dziecku.
I przechowywać w temp odpowiedniej w swojej lodowce a potem zawieźć jak bedzie poród..... -
Mada lenka co za nowinka!!! gratulacje kochana!!! Ty to tak milczałaś, milczałaś i nagle z grubej rury:) hehe...Czekam na zdjęcia! Mam nadzieję, że wszytsko u Was ok...
Florentine trzymam dziś za Ciebie kciuki i myślę...nawet mój mąż dziś rano pytał o Ciebie...ech bidulko:*
Pati ja swoje przystawiam do cyca, bo mi każą wręcz, Lena na początku też w połowie zasypiała ale teraz je całość a Julcio dalej zasypia po połowie jedzonka i wtedy dajemy mu butle...także najpierw cyc a potem butla...takie zwyczaje sa u mnie....
Ja wczoraj wychodząc ze szpitala wieczorem ryczałam jak wriatka jakas, niby wszystko ok i wiem ze wkrótce dzieci wyjda ale mam takie dni czasami ze po prostu nie mogę się opanować i wyje, wyje, wyje! masakra...
Spadam ściągać mleko i do szpitala wkrótce...o 11 musze zapodać cyce dzieciom:)mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość
-
Update listy!
Niestety nie mam jeszcze wymiarów od Pinsleepe i Mada_lenki, ale melduję przynajmniej, że już rozpakowane
Już na świecie:
1. 22.09 (05.11) Madlen222 – Lenka - 2025g, 44cm– 33t4d - sn
2. 22.09 (05.11) Madlen222 – Julek - 1700g, 41,6cm– 33t4d - sn
3. 24.09 (11.11) Talia22 – Tymoteusz- 1820g, 47cm– 33t1d – cc
4. 29.09 (07.11) florentine – Adrianna Dominika - 2280g, 50cm– 34t4d - cc
5. 03.10 (01.11) xpatiiix3 – Nelcia – 2420g, 48cm– 36t0d – sn
6. 05.10 (04.11) pinsleepe – Antek – ?g, ?cm– 35t5d – sn
7. 08.10 (04.11) Mada_lena – Hania – 2800g,48cm– 36t1d – cc
Czekamy:
1. 21.10 alka89 – Tobiaszek – cc
2. 29.10 karmelek – Alicja - cc
3. 01.11 AgataP – Nina
4. 02.11 Agata92 – Witek
5. 03.11 Nastka151 – Lenka cc
6. 03.11 Madziulka112 – Maja
7. 03.11 Kuniak – Zosia
8. 04.11 Mag.1990 – Mikołaj
9. 05.11 Monique – Filip
10. 05.11 anusiaa90 – Jagoda
11. 05.11 Milaszka – Hania/Małgosia
12. 05.11 Eve – Aleksander
13. 06.11 Lavendula – córeczka
14. 06.11 asia099 – synek
15. 06.11 Mamadomina – Marcin/Jaś
16. 06.11 Paju – Szymek
17. 06.11 karol – Liwka
18. 07.11 Amnezja – Maksymilian cc
19. 08.11 okti89 – Lilianna
20. 08.11 Maga31 – Stanisław
21. 08.11 KasiaKa – Basia
22. 08.11 Ninusia – Dawid
23. 09.11 ewelina_d – Hania
24. 09.11 RewolucjaSięDzieje – Lilianna
25. 10.11 Nata – Kazik
26. 10.11 scindapsus – Antek
27. 11.11 Fidelissa – Jan Michał
28. 11.11 Strupka – Pati
29. 11.11 e_v_e – Teoś
30. 11.11 doti24 – Oskar/Kacper
31. 12.11 Goplana – Aleksander
32. 13.11 CookieCookie – synek
33. 13.11 sisiiii – Piotruś/Franek – cc
34. 14.11 Rybka Nemo – Ania/Aleksandra
35. 16.11 FK81 – Piotr
36. 17.11 santoocha – Szymon
37. 18.11 Dorotucha – córeczka
38. 18.11 lkc – Aleksandra Joanna
39. 19.11 Viviana – Amelia
40. 19.11 sylvi – Oliwia
41. 20.11 Optimus Prime – synek
42. 21.11 Jula222 – Zuzinka
43. 21.11 zupaztytki – Igor
44. 21.11 Caśka – Lucek
45. 21.11 madlen1705 – Mikołaj
46. 22.11 Evik – Maja
47. 23.11 Isia14 – Natalka
48. 23.11 blue00 – Mikołaj
49. 24.11 Lafar_ra – Marcinek
50. 25.11 Marzena27 – Zuzia
51. 25.11 Misiaczek25 – Weronika/Izabela
52. 26.11 niecierpliwa21 – Konrad
53. 26.11 izia – Adaś
54. 26.11 maaartinka – Tymuś
55. 26.11 Natasza82 – Natasza
56. 27.11 Dotty84 – Hania Ewa
57. 27.11 paula1234 – Julka
58. 28.11 Caterina – Aleksandra
59. 29.11 Agusia – Adrian/Krzyś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:25
Marzena27, Paju, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam!
Dzień dobry Kochane
Madalenka ogromne gratulacjeale cudownie, że masz już Malutką przy sobie! napisz w wolnej chwili jak się czujecie Dziewczyny
Flo bardzo mocno zaciskam kciuki i jestem z Tobą myślami od wczoraj
Viv trzymaj się dzielnie... cierpliwa jesteś niasamowicie i silna, nagroda już niedługo
Izia do Ciebie też wysyłam pozytywne myśli, fajnie, że Synka zobaczysz dzisiaj
Pati co do prezentu dla Marcelka zgadzam się z opinią, że nieważne co to będzie, ważne, że od siostrzyczki która przyszła na światJakoś też mi bliski pluszaczek od Nelci
pewnie sama bym coś takiego wykombinowała, no chyba, że znałabym jakieś mega marzenie dziecka, ale najważniejsze, że zaraz się zobaczycie
wszystko o czym pisała Optimus to prawda, reakcje mogą być różne przeróżne, ale Ty sobie to wszystko ogarniesz i zaraz będziesz miała dwa Bąble przy sobie
Ja mam przeboje z kręgosłupem, nieprzespaną noc, ale może nie będę się tu wyrażać na ten temat... za dużo dziecico by opisywać to wszystko wrrrrrrr
słonko świeci, brzuch spokojny i tego się dzisiaj trzymamy.
Ściskamy z Zuzanką :*Viviana, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie:) oj zadzialo sie.... Nagle zaczelam sie złe czuć, bol glowy, wysokie ciśnienie i narastające obrzeki.. Nogi jak baleronki, twarz, dłonie tez i swedzialy mnie dłonie. Podejrzewaliśmy gestoze. Pojechałam na IP i zostałam. W bad podwyzszony kwas moczowy, niskie plytki, transaaminazy na granicy... A jeszcze w czwartek było ok....Zadecydowali o cc. Hania waży tak jak na ostatnim usg 2800 48 cm dł
pyzulka
mam zdj w tel, nie moge wstawić... Chyba, ze wyślę do którejś z Was
Poki co jest była u mnie raz. Ja juz wczoraj na wózku wieczorem podjechalam. Zajada ladnie,dzis 15 ml i nie chce puścić smoczka. Jutro juz moze bedzie z Nami
Rana boli bardzo. Pierwsze wstanie było tragiczne. Teraz juz lepiej. Jak chcecie wiedzieć wiecej mamusie z cc dajcie znac.
Czekam na mała i moze mleczko w koncu ruszy....nie wiem, a moze sama zaczne pobudzać laktatorem??
Vivi kochana trzymaj sieinne niech rodzą a ty sie nie denerwuj.bedzie ok, zobaczysz:)
Caska tez bałam sie momentu jak zaczną, bo znieczulenie kiepsko na mnie zadziałało ale poszło
Bede powoli nadrabiac mamusie, trzymajcie sie dzielnieAgusia ;), Marzena27, Nata, Goplana, ÓptimusPrime, ewelina_d, KasiaKa, Madlen222, karmelek, Mag.1990, natasza82, zupaztytki, Viviana, xpatiiix3, Monique, sisiiii, nastka151, santoocha, Fidelissa, Maga31, Milaszka, blue00, Lavendula, Rybka Nemo, Mamadomina, anusiaa90, ap1526, Lafar_ra, lkc, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Mnie po nocy coś boli kark, chyba bardzo krzywo musiałam spać
Wczoraj też moja kuzynka urodziła córeczkę, byliśmy z M. w tesco po coś dla jej synka starszego (a mojego chrześniaka), bo dla jej małej ubranek mam pełno - i jest mnóstwo promocji na artykuły dziecięce.
-
Witam się z przeziębieniem..gardło napierdala ehhh. Pati u mnie w szpitalu jest tak samo, karmią z butli mlekiem mamy, dzidzie są na innej sali naświetlane i mamusie kursują tylko z butelkami
Madlenn a skąd Ty wiesz że dziecko nie zjadło całej porcji z cyca jak karmisz? no miarki chyba nie ma jakiejś, może jakieś sposoby są to nam powiedz
Cieszę się że Wasze kochane dzieciaki wszystkie zdrowe i niedługo wszystkie będziecie już w domu. Mieliśmy dzisiaj z moim M jechać po wózek do łodzi, ale on ma wyjazd służbowy do Kielc i odbierze przy okazji bo będzie jechał przez łódź, trochę szkoda bo chciałam Go jeszcze wyciągnąć na zakupy
mroczki też miałam ostatnio kilka razy, ale przeszło.
aaaaa no i został mi miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 09:59
-
nick nieaktualnyOj,Mada_lenka,jaka straszna historie mialas!Cale szczescie,ze Ty i Twoj Maz pracownicy sluzby zdrowia...Dobrze,ze Ci porobili badania,a nie odeslali!!!
A jak bedzie z laktacja po cieciu?Mala teraz na mm jest...mowia ze po cc na 5 dobe rusza...
Rosnijcie zdrowo!mada_lena lubi tę wiadomość