X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie gin kazal od razu do szpitala nie pozwolil wrocic do domu. Zagrożenie dla mnie z tej nerki będą badac i ostatecznie CC ale chca mała trzymać jeśli nerka da radę. Sama nie wiem jestem skolowana że jednak szpital. Juz po badaniach zaraz leki i kroplowki.
    Narazie rzeczy dla małej nie kazali więc myślę ze będzie spokój oby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:41

Fidelissa, AgataP, ap1526, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej biedulko trzymaj się oby ta nerka wytrzymała j najdłużej bo to u Ciebie 35 dopiero popatrzylam..

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez malej to raczej juz stamtad nie wyjdziesz,oby jeszcze troche posiedziala,nie denerwuj sie,zajma sie toba jak trza

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Po wizycie gin kazal od razu do szpitala nie pozwolil wrocic do domu. Zagrożenie dla mnie z tej nerki będą badac i ostatecznie CC ale chca mała trzymać jeśli nerka da radę. Sama nie wiem jestem skolowana że jednak szpital. Juz po badaniach zaraz leki i kroplowki.
    Narazie rzeczy dla małej nie kazali więc myślę ze będzie spokój oby.

OMG,a to dla Dzidzi bezpieczne,te zastoje,teraz leki...?Moze ponaciskac ich by sie nie bawili "a moze..." tylko Mala wyciagali i Cie ratowali???? Nie znam sie,ale jednak granica chyba juz bezpieczxna? Szkoda mi Was...

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Vivi trzymaj się.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pora na najprzyjemniejszy punkt dnia.. zastrzyk i mozna isc spac. rano musze jechac po mojego i jedziemy pobrac krew zeby byly swieze wyniki na poniedzialkowa wizyte.
    oby do konca pazdziernika wytrwac .. albo jeszcze ze 2 tyg bo ten zamulajacy tryb zycia mnie wykonczy...

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane nadrobić Was nie sposób, ale z ostatniej strony to Viv trzymaj się.
    Będziecie bezpieczniejsze jak będziecie non stop pod dobrą opieką.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap, Agatka - jestem dzień za Wami z terminem :D- mam nadzieję że do 22go października mój mały synuś w brzuszku wysiedzi. Wcześniej ma zakaz wychodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:19

AgataP, ap1526 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z brzdącem umawiam na początek grudnia. Ułatwiłby życie mamusi - bo tylko przez dwa tygodnie trzeba by było kombinować, kto będzie dwójkę starszych rano do szkoły odprowadzać. Potem już święta i wszyscy w domu :)

Mag.1990, AgataP, Marzena27 lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa z tym paciorkowcem to tak jak mówi Dotty, Tobie podaja antybiotyk. Dlatego jak się ma dodatni i odejdą wody to od razu się jedzie do szpitala bez zbędnej zwłoki, żeby podali leki. Dlatego trochę się zdziwiłam :)

U mnie gin pyta na kiedy termin i chodzi mu o pierwsze usg podobno to jest wiarygodne bo później to tylko kwestia wzrostu dziecka.

Goplana wiem, że Ty do szczepionek podchodzisz na tak, nie chcę Cię męczyć dlaczego i w ogóle bo to i tak sami podejmiemy decyzję ale możesz polecić jakieś strony, portale, artykuly do poczytania? Najlepiej w jęz polskim jak się da :)

I pytałam położna jak u nas jest z własną szczepionka na żoltaczkę to po urodzeniu szpital wypisuje receptę, daje tacie lodóweczkę, wytyczne i tak dostarczona szczepionkę podaje dziecku.

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj się kochana, na pewno bardzo dobrze o was tam zadbają :)

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj sie kochana,najwazniejsze zebys miala opieke teraz i bedzie dobrze! trzymam kciuki!

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh co do terminów to u mnie z OM wychodzi 4.11
    USG z :
    18 kwietnia 6.11 (lekarz kazał powtórzyć za "tydzień")
    25 kwietnia 9.11
    z tym że oba robione przez różnych lekarzy.
    Zobaczymy na kiedy się synek zdecyduje, możliwe, że i tak wcześniej.
    1) Miękka skrócona szyjka (w poniedziałek się okaże co u niej po 2 tygodniach)
    2) Nie wiem ile w tym prawdy, ale mama mojego M. rozmawiała z jakimś ginem u siebie w szpitalu i powiedział, że przy GBS pozytywnym możliwe jest urodzenie przed terminem.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj się. Najważniejsze,że będziecie miały z Amelką dobrą opiekę.Na pewno będzie dobrze.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u flo??? Flo jak się czujesz?? Z tego co kojarze bylo ciecie z powodu odklejenia lozyska??? Moze tutaj jest jakis problem ze krwiak powstał.

Viv trzym sie

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj się kochana nam dzielnie! mam nadzieję że już niedługo i będziesz miała maleńką na świecie tak byś do 36tyg. chociaż dotrwała do tej granicy bezpiecznej!

A ja ostatnio coś nie mam siły na pisanie.. dziś o dziwo czułam się dobrze, bez jakichkolwiek bólu, za to chodzę zmęczona i śpiąca.. chyba zbieram energię przed porodem..

do tego dziś się popłakałam a na koniec oparzyłam w palucha.. :/ boli jak nie wiem co.. a wszystko przez mojego męża bo wychodzę sobie z pokoju a tam na korytarzu olbrzymi pająk! no to się jakoś tak wystraszyłam i drzeć i wołać męża zaczęłam.. ten spanikowany biegnie bo myślał że rodzę.. i jak stwierdziłl to wcale nie był pająk gigant tylko pajączek :/ i tak jakos na mnie najechał że mam mu takich akcji nie robić i w ogóle zrobiło mi się przykro.. ehh.. wiem bez sensu.. hormony.. :/

Pati trzymamy kciuki za was jutro!! :)

Viviana, xpatiiix3, ap1526, Agusia ;), Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj się!!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymaj się Kochana!!!

iv09hdgenu0skffm.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Niewiem czy mnie jeszcze pamietacie...

Ojej. Ostatnio sobie myslalam, ze to juz niedlugo czas kiedy i moj skarbek malenki mial sie pojawic... A tu widze juz fotki z maluszkami...

Pati gratuluje!!! Sliczna coreczka :)

Viv trzymam kciuki :)

Przeczytalam tylko 2 ostatnie strony, wiec nic wiecej nie wiem...

Pozdrawiam wszystkie Listopadowki !!! :)

xpatiiix3, Dotty84, Agusia ;), Marzena27, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane od wczoraj Nasza Hania jest juz z Nami. przyszła na świat przez cc. Jest cudowna :) <3 wiecej napisze Wam jutro. Vivi skarbie trzymaj się :*

karmelek, blue00, Florentine, natasza82, Paju, AgataP, Nata, Mag.1990, xpatiiix3, Viviana, Agata92, Lafar_ra, Lafar_ra, zupaztytki, Dotty84, Lavendula, Madlen222, ap1526, CookieCookie, ÓptimusPrime, Eve, Rybka Nemo, Milaszka, Mamadomina, Agusia ;), KasiaKa, KUNIAK, marynka, misiaczk25, Marzena27, Goplana, Amnezja, sisiiii, Evik, Fidelissa, Maga31, Isia14, anusiaa90, scindapsus lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ