X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Flo,to przerazajace!!!Ale czemu te krwiaki? SKAD????? Tuuuuuleeeee
    No to są niestety powikłania cesarskiego cięcia :(, niestety wcale nie takie rzadkie.
    Dziewczyny, które biorą cc na życzenie, też muszą brać taką ewentualność pod uwagę...

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - bardzo współczuję, ale i tak jest to szczęście w nieszczęściu, bo szarpnęli się na tomografię i potwierdzili, więc można od razu zareagować. Jakby Cię wypuścili, zrobiłby się pewnie w tym miejscu ropień, a w jamie otrzewnej to już tylko maleńki krok od sepsy. A tak Cię wyczyszczą, podadzą antybiotyk i będzie gitara, choć na pewno jest Ci teraz bardzo ciężko...
    Trzymaj się, dzielna kobieto!

ap1526, Lavendula lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo biedulko trmaj się oby wszystko było dobrze i po operacji szło po Twojej myśli :***

A kurde Marcysio ma wielki samochód w którym siedzi i jeździ i różne duperele ogólnie ma kuuuupe zabawek i zastanawiam się czy może jakiegoś wyjątkowego pluszaka poszukać.. Hmm na pewno kinderkow kupie a niech zje misio dam mu wolne na słodycze ;) niech ma dzień dziecka ;*

A tu Nelcia z przed chwili w całej okazałości po maminym mlesiu ;) 6,5 doby :D a na sobie ma pampersy zerowki którąś tez okazały się przy duże :P jedynkami to już się okrecałyśmy ;)

ocweo.jpg

ht8j6r.jpg

20swq48.jpg

1zgzz46.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:22

Goplana, Agata92, ÓptimusPrime, Milaszka, Fidelissa, AgataP, blue00, Viviana, Strupka, Rybka Nemo, natasza82, Mag.1990, ap1526, karmelek, Madlen222, lkc, misiaczk25, sisiiii, scindapsus, Amnezja, Lavendula, Marzena27, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,jakie minki i jaki pepuszek ;-) no jeszcze wiecej wrzucajcie fotek swych dziewuszek to jeszcze bardziej mi sie bedzie chcialo laleczke ;-)
    Talia,wrzuc synka. Pin,a co u Was???

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na tego piętrusa i czekam....
    Ja chce lozeczko. Myślałam, ze w weekend juz pościelimy i jakoś to bedzie wyglądać....

Pati a jak ubierasz śpioszki skoro ten pępek tak wystaje! .? Ja to nie boli?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałam zawsze dziewczynkę a tu syn szok. Juz sie przyzwyczaiłam do Jasia ale mam na dzieje, ze za 2 razem bedzie dziewczynka.....

AgataP, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jaka ona malusia jest :) slodka istotka malutka tylko do przytulania :)

jej nie moge uwierzyc ze mam juz takiego bąbla w brzuchu...ale jaja :P ha!

pojadlam obiad szpinak,buraczki,kotlet sojowy i salata z pomidorem, niech zelazo idzie w goreeee bo oszaleje,teraz leze....i zgaga mnie meczy masakra jakas.

xpatiiix3, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa no co Ty hehe juz on na wypadnieciu jest ale że ma właśnie ten pierścień pepowinowy(skora npepowine naszla, ponoć częste wcześniaków i nie tylko), czyli że skórka tak wystaje to parę dni dłużej może sie trzymac juz ledwo sie trzyma ona tego nie czuje póki co to jest na go!caska ciągle tylko w pieluszki zawinieta he ;) i j pepuszek odpadnie to się jakby cofnie ,rozejdzie ;)

Agatko jakie pysznosci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:37

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna kruszyna i pulchna zaczyna sie robic :-) ,moge patrzec bez przerwy

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue będę wrzucać aż Wam sie znudzi, ale teraz zmienia się z dnia na dzień i chce to wszystko uchwycić :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaraz znudzi,dzieci sa cudne,zwlaszcza jak sa male hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie nie znudzi wrzucaj ile wlezie :)

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie znudzi się :) Pati Nelcia to takie małe cudo:), och już niemogę się doczekać kiedy swoją zobaczę:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 37 tydzień dziś.. to już chyba mówiłam :P
    Na wadze +4 kg :P

24054c7d4324d9a0med.jpg

Za pranie się w końcu zabrałam.. pokój wygląda tak na chwilę obecną :D

1f1532238ae52bcemed.jpg

Jedno pranie już zaraz do wywieszenia.. może jeszcze dziś załapię się na romans z żelazkiem.. ale chyba raczej jutro bo nie wyschnie..

Chciałabym spakować torbę bo to czas najwyższy ale nie mam pojęcia jaką wziąć!
    Dziewczyny jakie torby macie? :P

Lafar_ra wrote:

Paju zaproszenie przyjęte :)

Napisałam na priv :)

natasza82, xpatiiix3, Viviana, ap1526, karmelek, Madlen222, lkc, blue00, Amnezja, Agusia ;), Marzena27, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju brzuszek śliczny, a mój pokój wyglądał podobnie:)

Paju lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo biedna kurcze jesteś wspieram ....

Pati jaka ona jest świetna i ten dzióbek :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czekam na nowe dzieci owe foteczki i brzuszkowe ,bo uwielbiam :**

Kurde Agatko a miałyśmy rodzić razem :P pospieszna Ninje ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:17

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar i cookie pfzyjelam zaproszenia :) wyslijcie mail udostępnia tabele w wolno chwili ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano u mnie też w święta z kuchnią słabo będzie, bo sami na obczyźnie, nie będę przesadzać, myślę, że może za rok, jak się oswoję i pozbieram i będzie jeszcze jedna gębola mała do nakarmienia :D
    u nas w szkole dzieicaczki mimo traaaagicznej pogody w kostiumach do gimnastyki biegają po boisku, mam nadzieję, że się nie rozchoruje, bo znowuż za kiepską frekwencję ponosi się kary finansowe, no i będzie mi kurcze do domu zarazki przynosił ech

a ja tu z którąś laseczką w tym samym dniu ciąży jestem, mignęło mi
    Pati ja bez kitu nie mogę już haha, jak to czytam to masakra, powrót do przeszłości:)
    u nas patrzą na termin porodu pod kątem pierwszego USG i koniec, więcej już nie zmieniają
    w pierwszej ciąży trzy różne terminy miałam i ostatni wyszedł im najwcześniejszy, a później mówili, że przenoszona i wywoływali, a coś mi się nie wydaje, chyba jeszcze nie był czas
    a też mi się to usg z miesiączką nie zgadza, wg miesiączki z 10dni później bym powiedziała
    Dotty pięknie ujęła istotę rzeczy :)

Agata można powiedzieć, że mam bardzo podobny bębenek i czasem się boję, że za mały, ale w sumie jeszcze prawie miesiąc, niektóre babeczki na termin wyglądają jakby im miały brzuszki eksplodować więc się martwiłam, że za mały może

ciutkę się podreperowała, na oślep opędzlowałam bobra i haha wyszło piknie :D
    ma się tą rękę, łeb umyty, a z paznokciami zdobyłam się tylko na zmycie tego odpryśnietego lakieru

Milaszka jak do przodu brzuchol :D
    same laski są tu :D

w nocy się poryczałam z bezsilności, bo jak już prawie prawie zasypiałam to mała pogmerała i na siku biegłam, wybudzałam się i zanim się zamuliłam sytuacja się powtarzała, bałam się obracać na drugi bok, bo to też się konczyło toaletą i ciągle coś kłuło i ech, taka zmęczona a spać nie idzie

a mnie już wyłazi problem z tamtej ciąży i przypomina się jeden z wielu powodów krótkiego karmienia piersią, otóż mam ja tam w ciele jakieś "przecieki" :)i mi migrował pod pachę gruczoł mleczny, on tam sobie nabrzmiewa od mleka itp, w skrajnych momentach nie szło ręki opuścić, bo ów guzek napitala strasznie, poza tym wygląda średnio, no i już zaczął o sobie przypominać, ja ten prawy cyc to zawsze jakiś trefny miałam, bolał, mleko nie leciało ech

babcia mi dobre rady śle, żebym o mężu nie zapominała hehe :D
    ano fakt, jestem dość monotematyczna, mam nadzieję, że wytrwa do końca

Agaaata ja też prysznic tylko, jeeeny jak mnie się wanna marzy, jeszcze nadostawałam próbek płynów do kąpieli wyciszających i pielęgnujących i dupa, nogi se mogę w misce pomoczyć w tym tylko :D
    mój M też czasem z pracy wróci z jakąś rewelacją, bo się tam parę osób spodziewa wkrótce potomstwa
    śmieszne, fajnie, że też go to dotyczy i sobie pogada o tym z facetami
    jaki dumny jest jak o porodach mowa, że był, uczesniczył i że dzielna byłam i w ogóle, łezka się w oku kręci
    Florentine biedna :(

ja się bałam chłopca, a później sobie nie wyobrażałam mieć córy
    teraz się boję, że mała nie będzie mamy lubić :) że się z tatusiem bardziej zżyje księżniczka :) że muszę ją wychować na dobrze się prowadzącą kobietkę ech
    ale synuś mój, to może córę trochę mężowi odpuszczę :)

ząb mnie dziś boli ;/

Pati u nas w szpitalnym kiosku były autka ambulansy ze światełkami itd
    odrazu pamiątka, łatwiej mu też zrozumieć gdzie byłaś, może skojarzy karetkę itd

uff się rozpisałam
    zaraz korekty naniosę hehe

AgataP, Dotty84, Rybka Nemo, Milaszka lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati staram sie jak moge ,cwicze ze sztanga i jezdze na rowerku na przemian a ta uparta dalej siedzi ...ale juz coraz nizej jest i juz ciezko mi chodzic bo mnie tak naciska wiec moze juz niebawem. Wlasnie na rowerek ide moze cos sie ruszy.Wczoraj gin mowil ze pewnie w terminie urodze albo bardzo blisko ze na wczesniej sie nie zapowiada niby...hmmm w terminie czyli kiedy? ja tam mam pare terminow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 18:37

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ