X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotyy, moze przeplukaj woda morska? Albo sola fizjologiczna.. Wpuszczasz do nosa na chama ile wlezie (oczywiscie tak zebyy sie nie udusic) :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbuję wszystkiego!! Koleżanka jeszcze doradziła czarne Hallsy :) też spróbuję

Edit:
    AaAaAaAaAa! Czosnek strasznie szczypie ten mój biedny pocharatany nos... :S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:41

Milaszka, Agusia ;) lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ma szczypac to wtedy działa. Mnie udrazialo to nochal. Jak bardzo szczypie to po obraniu odstaw na troche. :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od porodu się nie odzywałam, ale szczerze to nawet nie odbieram telefonu za bardzo. Poród sn, bardzo pozytywny, to znaczy jasne, że lekko nie było, ale spodziewałam się czegoś dużo gorszego. Antek urodził się z masą 2780 i 49 cm różnicy. Antek jest boski, jesteśmy już w domu, ale pojawił się problem, nie chce jeść. Ja mam pokarmu jak dla całej wioski, a on wprawdzie ssie, ale za mało i nic nie przybiera... Właściwie to tracił, ale dziś waży tyle co wczoraj (mamy wagę z gabinetu teściowej). Z butli wcale nie lepiej, chociaż samo leci, to nie chce i wypluwa. Budzimy go na karmienia, ale to zadanie przerasta nasze siły :( Siedzę cały dzień z cyckami na wierzchu, na zmianę próbując karmić i odciągając, jak już robią się z nich kamienie.

ÓptimusPrime, Marzena27, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matuchno mój Marcelo to spaślak ledwo Go podniosłam, a może to temu, ze osłabiona jeszcze jestem no i na antybiotyku... Ale normalnie z buzi jaki gruby... A jeszcze jak ich obok siebie polozylam to oncgigant jest heheh wynosi pampersy Nelki jeeeeju jak się cieszy ;) wyobraźcie sobie że mnie przytulił, nakupiłam mu słodyczy, bo już nie chciałam po sklepach z malutka chodzic, tal bardzo mi się chciało do domu ;) strasznie głową mi się rozbolała zaraz będę szła spać jak Marcysia położe malutka śpi ja musiałam trochę poprasować jeszcze jak przyszlam no i takie buty jak karmiłam małą podszedł i się śmiał ze cycy Nelci ;) a potem jak skończyła tak Nas wycałował, ze się popłakałam jeszcze mam łzy w oczach jest taki cudowny <3 o ludzie mówię Wam ;) fotel nie po robilam zaraz jak ich poloze to zrobię wspólną fote razem w łóżku hehe a teraz łeb mi pęka ze zmęczenia juz... Ehh ale w końcu w domu tak się cieszę ;D i powiem Wam ze myslalam ze będzie łatwiej ciut a tu dupa ciężko ciężko od babci nie wymagam sama wykończona.. Nelke do cycka Marcela na kolana on tak się przytula do Nas no nie potrafię Wam tego opisać ,mega pozytywna reakcja ;)

Madlen222, Dotty84, AgataP, Goplana, sisiiii, zupaztytki, Maga31, Milaszka, Mag.1990, blue00, Rybka Nemo, Lavendula, ÓptimusPrime, Agusia ;), Marzena27, natasza82, misiaczk25, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super ze juz w domku jesteście! I ze Marcel tak ładnie Was powitał.

Nata jesteś prześliczna kobieta. Nie mogę się na Ciebie napatrzeć.

Nata, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dniówki u nas nigdy nie było w domu. Jeszcze podejżewam ze może może jelitówka będzie u młodej bo często do wc lata i tylko słychać jak kibelek rozsadza. No zobaczymy narazie podaje syropy.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Anusia, podziwiam!

W jednym dniu mieć i obronę i wyzytę - ja bym chyba się przekręciła ze stresu :)

W każdym razie - GRATULACJE!!!! :)

Dziękuje, trochę stresu było, ale już po wszystkim i teraz mogę spokojnie czekać na moją ukochaną córeczkę :)

Pati widocznie babcia go dobrze dokarmiała ;p bardzo się ciesze, że Marcelek tak dobrze zareagował. Wstawiaj tu szybko wspólne zdjęcie :)

rwi37s6.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Skrzep wielkości dwóch dłoni i delikatne podkrwawiania dalej. Nie wchodzili do brzucha i macicy więc jest ok. Znieczulenie powoli schodzi i zaczyna szczypać :/ zaraz poproszę o morfinę i idę w kimono...

AgataP, xpatiiix3, misiaczk25, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, trzymamy kciuki żebyś jak najszybciej doszła do siebie!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super ze juz w domku :)
    Moj synek tez juz nie moze doczekac sie siostrzyczki :) nawet zapowiwdzial ze na pierwszym spacerze to on prowadzi wozek :) ciekawe jaka pogoda dopisze na poczatku listopada?!

Anusia gratulacje!! :)

Dzis zakupilismy w koncu wozek!! Tatus wybral :) niestety nie mialam w tym temacie nic do powiedzenia :p ale jak zaczal opowiadac jak to bedzie wozil swoja coreczke na spacerki i kusi byc widac ze jedzie jego ksiezniczka to odpuscilam ;) bo malo sie nie poplakalam ze wzruszenia :p
    No i tak mamy fure w kwiatki mimo iz bylam nastawiona na cos szarego, granatowego lub bezowego ;) i tak jak go wypakowalismy z samochodu tak poprowadzalam go sobie po ogrodzie :p nasz synek tez z nim spacerowal, pogoda dzis piekna, zazdroszcze tym mamusiom ktore juz spaceruja :)

Poza tym iestem bez sil.. ostatnio w ogole nie mam sily, ani weny na nic :/ najlepiej bym lezala i w gapila sie w sufit ;) bo nawet w tv nie mam sily sie gapic

anusiaa90, xpatiiix3, Agusia ;), Marzena27, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn kochana dziękuję za miłe słowa :-) Viv jakoś dasz radę, pamiętaj że Amelka najważniejsza! Pati super że już w domku :-) Pin może źle cyca zasysa i dlatego nie chce jeść? jakby co to pamiętaj że są poradnie laktacyjne mają na pewno sposoby na to żeby dziecko jadło skoro mają też na to żeby był pokarm, trzymam kciuki!! czekamy na zdjęcie Twojego synka!!
    anusia gratuluję obrony i udanej wizyty! karmelek jaki wózek wybrał mąż?
    my też już mamy furę naszego smyka, stoi pod oknem sobie i czeka :-) oczywiście od razu musiałam z mężem złożyć.
    aaaa na katar jest maść majerankowa, dla dzieci się nadaje to i dla dorosłych myślę, proponuję też zrobić sobie parówę z wody i majeranku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 19:50

Viviana, anusiaa90, Dotty84, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Hej, od porodu się nie odzywałam, ale szczerze to nawet nie odbieram telefonu za bardzo. Poród sn, bardzo pozytywny, to znaczy jasne, że lekko nie było, ale spodziewałam się czegoś dużo gorszego. Antek urodził się z masą 2780 i 49 cm różnicy. Antek jest boski, jesteśmy już w domu, ale pojawił się problem, nie chce jeść. Ja mam pokarmu jak dla całej wioski, a on wprawdzie ssie, ale za mało i nic nie przybiera... Właściwie to tracił, ale dziś waży tyle co wczoraj (mamy wagę z gabinetu teściowej). Z butli wcale nie lepiej, chociaż samo leci, to nie chce i wypluwa. Budzimy go na karmienia, ale to zadanie przerasta nasze siły :( Siedzę cały dzień z cyckami na wierzchu, na zmianę próbując karmić i odciągając, jak już robią się z nich kamienie.

pinsleepe - nie poddawajcie się z karmieniem, grunt to co chwilę przystawiać, może faktycznie mały ma problem z dobrym przystawieniem, i doradca laktacyjny coś Wam doradzi... Dobrze, ze masz pokarm :)
    Pamiętaj, ze stres tu tylko może zaszkodzić...

Madlen222 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floo kochana wracaj do zdrowia!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo życze Ci szybkiego powrotu do zdrowia. 3maj się cieplutko ;*

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo trzymaj sie kochana szybko zdrowiej mi tutaj nie ma innego wyjscia :) trzymam kciuki.

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja miałam w 20 tygodniu taki paskudny katar pomogły mi inhalacje solą fizjologiczną. 3 razy dzienie przez tydzień, długo, ale efekt taki, że do tej pory katar się nie pojawił.

Pati super wieści:)

anusiaa90 gratulacje z obrony:)

Flo trzymam kciuki:) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

xpatiiix3, Dotty84, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz zaraz foty juz wrzucam ale aż takiej reakcji to się nie spodziewałam, Marcel najpierw poszedł wszystkich uciszyć krzyczał Nelci sii (śpi) wrócił do pokoju położył się obok niej twarzą w twarz ppgłaskał dał buzi w czolko i policzek i tak leżał potem i patrzył się na Nią i objął ja cuuuudowny widok ;) ! Dzieci śpią od godzinki a ja zjadlam kolacje i zaraz dolacze do Nich ;) Marcysio w swoim łóżku a Neluś cyca przez sen wcina tak aż sapie hehe

Flo wracaj szybko do zdrowia :**

Nata no cudna sesja, jemu jaka śliczna kobieta z Ciebie ,bije od Ciebie mega blask w ciąży :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:55

Lavendula, ÓptimusPrime, AgataP, Mamadomina, blue00, Nata, zupaztytki, Agata92, Marzena27, Milaszka, Rybka Nemo, misiaczk25, Madlen222, ewelinka_shn, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj foty Pati :) widzisz Marcel superbrat :) beda tworzyc super druzyne z Nelcia :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pin, fajnie, zesie odezwalas! Wierze, zeporadzisz z karmieniem Niejadka! Tescowa pomoze! Bedzie dobrze!
    Flo, trzymaj sie tam kochana!!! Zdrowka bidula!
    Patiii, o uwielbiam czytac o Twoim Marcelku! Jakbys mieszkala blisko, wzielabym Cie do pomocy w wychowaniu mojego Malucha ;)
    Odpoczywajcie kochani!!!
    Anusia, gratki!! Jestes dzielna!
    Dotty, no mozejakies cieple cialko Cie powinno ogrzac, co? :) :) :)

xpatiiix3, anusiaa90, Dotty84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ