X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z wizyty, bez USG, więc nie wiem co tam u Aloszki słychać :/.
    Tak jak się spodziewałam dostałam tysiąc pięćset sto dziewięćset badań na dwie raty, z powodu mojej napuchniętej twarzy, ale zapewne znowu wszystko wyjdzie OK, bo mocz i ciśnenie w normie, więc pewno taka moja hormonalna uroda (a raczej chyba jej brak).
    Szyjka bez zmian, czyli po 3 tygodniach leżenia wychodzi diagnoza, że również taka jej uroda i w sumie na grzyba tyle leżałam :), mało tego Aloszka jeszcze się nieco podniósł ponad spojenie i moja dochtórka nie wróży mi szybkiego rozwiązania, a wielka szkoda, bo już mnie coś trafia z tymi obrzękami :/. Jużem bym się chętnie rozpruła za te 11 dni, kiedy to osiągnę 37 skończony tydzień, a tu się nie zapowiada...

Edit:
    Jakby co polecam wybrać się na film "Bogowie", nie wiem czy to przez sentyment zawodowy, ale dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu - świetny! Kot moim zdaniem zasłużył na Oscara :), ale kto go tam za wielką wodą doceni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 19:57

ewelina_d, AgataP, Marzena27, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A ja właśnie wróciłam z wizyty, bez USG, więc nie wiem co tam u Aloszki słychać :/.
    Tak jak się spodziewałam dostałam tysiąc pięćset sto dziewięćset badań na dwie raty, z powodu mojej napuchniętej twarzy, ale zapewne znowu wszystko wyjdzie OK, bo mocz i ciśnenie w normie, więc pewno taka moja hormonalna uroda (a raczej chyba jej brak).
    Szyjka bez zmian, czyli po 3 tygodniach leżenia wychodzi diagnoza, że również taka jej uroda i w sumie na grzyba tyle leżałam :), mało tego Aloszka jeszcze się nieco podniósł ponad spojenie i moja dochtórka nie wróży mi szybkiego rozwiązania, a wielka szkoda, bo już mnie coś trafia z tymi obrzękami :/. Jużem bym się chętnie rozpruła za te 11 dni, kiedy to osiągnę 37 skończony tydzień, a tu się nie zapowiada...

Edit:
    Jakby co polecam wybrać się na film "Bogowie", nie wiem czy to przez sentyment zawodowy, ale dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu - świetny! Kot moim zdaniem zasłużył na Oscara :), ale kto go tam za wielką wodą doceni...

Jak ja chcę obejrzeć Bogowie! ale do kina już się nie nadaje:( nie wysiedzę... Liczę na to, że prędko będzie online.

Goplana, to umawiamy się na jakiś konkretny dzień do Zofii na rozprucie?;)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Agata! Cos dla Ciebie i Ninji :D

http://www.ojtyty.pl/body/12-body-stay-wild-melanz.html

ale czaderskie :) chyba sie skusze :P to tylko jedne wiecej do prania co mi tam :P

Goplana u nas w Irl "Bogowie" beda leciec od 24.10 i bardzo chcialam sie wybrac a jak jeszcze bardzo polecasz to teraz na 100 proc pojde. O ILEEEE SIE NIE ROZSYPIEEEEE PRZED 24.10 HA!

Goplana, Paju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak dzis caaaly dzien :)...

2a9bio0.png

Paju, Milaszka, blue00, Rybka Nemo, karmelek, xpatiiix3, Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Tak. Też na początku byłam zdziwiona ale dokor i profesor którzy mnie badali w szpitalu mają duże doświadczenie w tej kwestii. Nawet te 4-5 tygodni dla dzidzi w brzuchu to dużo a pessar ma mi przytrzymać szyjkę żeby się nie rozwierałam i Olcię żeby nie naciskała mi na nią. Powiem ci że czuję dużą róznicę. Nie mam twardnień i skórcze mineły. Jedynie w dniu założenia źle się czułam ale dostałam dwie kroplówki i wszystko mineło.
    Pewnie w poniedziałek powiedzą kiedy mam się zgłosić na zdjęcie. U mnie może być wcześniej bo słyszałam od położnej że ciąże słodkich mam na insulinie wcześniej się rozwiązuje.
    Oby do poniedziałku.
    A ty jak się czujesz ??
    no u mnie widze ze pessar tak nie za bardzo, nawet obok leży dziewczyna w 22 tc i zakladali jej szew.. no u mnie tez by chcieli żebym jeszcze pochodziła w dwupaku - też mam rozwarcie i nacisk główki - to twardnienia zatrzymali fenterolem - teraz aspargin, nospa i luteina - a na nacisk wymyslili to łóżko na klockach i tak leze z głowa w dół i bede lezec do konca, jedyna nadzieja ze w domu mi pozwolą ale cos pod łóżko tez musze miec... ale mysle ze do 36 maks mnie dotrzymia i cc - pierwszy synek był tak samo

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, żyję, wszystko dobrze, tylko jestem zabiegana mocno. Ogarniamy z M. chałupkę bo Szymek nocuje u dziadków:)

AgataP, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Jak ja chcę obejrzeć Bogowie! ale do kina już się nie nadaje:( nie wysiedzę... Liczę na to, że prędko będzie online.

Goplana, to umawiamy się na jakiś konkretny dzień do Zofii na rozprucie?;)
    Haha :D, tylko jaki? Tylko nie 25-10, bo nie ma mojej położnej w Wawie :) :)
    Może na początek jakiś pierwszy, potem drugi... termin, a potem sama sobie przenoszę ze 2 tygodnie ;) hihi, coś czuje, że mały nie wyjdzie przed, choć po cichu jednak na to liczę :)

jftycms.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    no u mnie widze ze pessar tak nie za bardzo, nawet obok leży dziewczyna w 22 tc i zakladali jej szew.. no u mnie tez by chcieli żebym jeszcze pochodziła w dwupaku - też mam rozwarcie i nacisk główki - to twardnienia zatrzymali fenterolem - teraz aspargin, nospa i luteina - a na nacisk wymyslili to łóżko na klockach i tak leze z głowa w dół i bede lezec do konca, jedyna nadzieja ze w domu mi pozwolą ale cos pod łóżko tez musze miec... ale mysle ze do 36 maks mnie dotrzymia i cc - pierwszy synek był tak samo
    Może to jest kwestia tego że nie jest on refundowany. Ja z doktorem zamawiałam tego pessara przez internet. Przywoził go DHL i u kuriera płaciłam 170 zł.
    A z tego co wiem szew zakłada się jak szyjka ma mniej niż 0,5 cm. bo wtedy pessara się nie da założyć.
    A jeśli chodzi o łóżko na klockach to moja mama będąc w ciąży ze mną czyli 34 lata temu to na takim leżała.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha ucieszyłam się czytając, że choć na głos powiedziane i wyleci babol, jak można tak sobie lekceważyć
    trzymam kciuki
    co człowiek to inna historia
    dużo tu widzę problemów
    trzymam kciuki za happy endy
    jednak nieźle mam
    ale za to same laski z tych listopadówek :D
    Karmelek już się na karmienie łyżeczką przygotowujesz? :) heh
    ja z dynią dotąd nie miałam do czynienia
    zaraz Hallowen to może jakieś w sklepach będą wynalazki do spróbowania
    odespałam noc w dzień, po godzinę, dwie na zmianę z jedzeniem i prysznicem
    strasznie spuchłam

AgataP, santoocha, karmelek lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto ma zakaz rodzenia, bo mecz?:)

Marzena27, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nasza desou sie nie odzywala..

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ciocie:) To my dzisiaj:)

286xvyf.jpg

Eve, anusiaa90, Isia14, AgataP, natasza82, blue00, santoocha, Dotty84, ap1526, zupaztytki, Strupka, Agata92, ÓptimusPrime, Milaszka, sisiiii, Paju, Viviana, Rybka Nemo, Marzena27, KUNIAK, misiaczk25, lkc, Agusia ;), karmelek, xpatiiix3, Nata, Fidelissa, Lavendula, madlen1705, Mag.1990, Mamadomina, Paula44, Maga31, scindapsus lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Witajcie ciocie:) To my dzisiaj:)

286xvyf.jpg

Jakie śliczne Słodasy!!

Ja już chcę mojego:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen , jej ale oczęta maja piekne !

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne maluchy :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Haha :D, tylko jaki? Tylko nie 25-10, bo nie ma mojej położnej w Wawie :) :)
    Może na początek jakiś pierwszy, potem drugi... termin, a potem sama sobie przenoszę ze 2 tygodnie ;) hihi, coś czuje, że mały nie wyjdzie przed, choć po cichu jednak na to liczę :)
    proponuję przedział czasowy 26-30.10:). ciąże będą donoszone, położne na miejscu, nie tak późno bardzo, a jeszcze trochę czasu zostało do "przygotowania się". moja mama zresztą kracze mi 29.10, a ona często dobrze kracze, ma przeczucia, które się sprawdzają:) wszyscy mówili, że będzie chłopak, ona jedna, że dziewczynka:) to może 29.10?:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Dziewczyny nasza desou sie nie odzywala..
    Przecież Desou to Florentine :)

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mój brzuch jest identyczny jak Twój:) Kumpela dzisiaj powiedziała, że w ogóle nie widać że rodziłam 3 tyg temu i jeszcze bliźniaki.
    Cycki tez mam ciężkie i bolące, a rano to jest masakra...o 6 wstaje sciagac pokarm to nei zdąże laktatora przystawiać i całe uda w mleku...hehe...

Santocha kochana mam ndzieje, ze wszystko Ci się jakos ułoży...

Flo jak tam?

Co do picia w ciąży to miałam to samo...tyle ze ja od początku dużo pilam!!! a już na wieczor i w nocy to najbardziej mi się chciało...to jest chyba calkiem normalne w ciąży...Teraz jak już nie jestem w ciąży to auotamtycznie przestalam tyle pic i jesc oczywiście...teraz spokojnie jem sobie sniadanie o 9 rano a potem dopiero o 18 obiad:) także po porodzie automatycznie kochane wszystko co złe przechodzi!!!

Czy Wy widzicie co się stało?? Polska wygrala z Niemcami!!!! WOW!!! jestem w totalnym szoku!

Moje skarby już ślicznie jedzą i oboje nie mają tych paskudnych sond...A jak jedza z cyca to o wiele więcej niż maja podawane z butelki...także o jedzonko to się już nie boje...Tylko Julek dalej ma zwolnienia tego serduszka...czekamy az się to skończy...u wczesniakow to całkowicie normalne i lekarz mowi ze na dniach powinno zniknąć...musi być 48h bez zwolnienia i wtedy może isc do domku...bo Lenka to już jest gotowa do wypisu, teraz czekamy tylko az serduszko Juleczka się wyrówna:) Dobrze, że Lenka może tam zostać z braciszkiem bo jakbym ja teraz zabrala to całkowicie by mi to utrudnilo zycie bo jednak do Julka co dziennie trzeba by było i tak jeździć....wiec same rozumiecie....Strasznie chciałabym już je zabrać do domku!!!

Dziewczyny mam pytanie, w jakim czasie szew powinien się rozpuscic? Bo dzisiaj zauwazylam ze ja caly czas mam ten szew a w poniedziałek minie 3 tygodnie od porodu. Jak pytałam lekarza to powiedział, ze jest rozpuszczalny ale ze jak się nie rozpuści to mam się zglosic to mi go wyjmie...ale nie powiedział w jakim czasie to się rozpuszcza. Wiecie może cos w tym temacie??
    Goplanka Ty pewnie wiesz jak to jest....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:11

Agata92, ap1526, zupaztytki, Eve, AgataP, Rybka Nemo, Marzena27, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa ..... Ja nie kumatosc... Gdzieś przeoczylam jej zmiane nicka... A ja sie juz martwilam ze nic sie odzywa

Przegladalam sobie forum grudniowek z nudow... Oooo ... Natknelam sie na 3jaczki w 29 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 05:29

ap1526 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz obudzone. Mierzenie i słuchanie. Wiecie jak poszłam rano do lazienki i spojrzalam w lustro to się wystraszylan ze mam wysypke a to komary mnie tak pogryzly na buzi i rekach. W nocy mi nerka dokuczala. Zglosze to.
    Spokojnej niedzieli Wam życzę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ