X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    może jakiś ucisk na drogi moczowe... w każdym razie pewnie lepiej upust siku do badania, niż krwi;)

a propos płytek, moja położna jak zobaczyła moje 150 tys ostatnio to kiepską minę miała...:/
    Natępne badania rób sobie w labie przyszpitalnym, tam preparaty idą bardzo szybko do badań, mi się dzięki temu podniosły o 20tys :) :) a to już może stanowić o tym czy dostaniesz ZZO czy nie :) - to patent mojej koleżanki po fachu.

Edit:
    Swoja drogą 150tysi - niech nie wydziwia :), za stówkę już można mieć znieczulenie ;), tylko niestety powtarzają morfologię w szpitalu przy 110k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 14:12

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Witam ja w podlym nastroju. Nawet dzis z łóżka nie wstaję tylko leżę i patrzę w sufit. Tsk straszyli a nerku bardzo nie badają. Kroplowki mnie wkurzają schodzą 6h a nie pomagają tylko sikan po nich i puchne. Zwykla jospa lepsza a mogę ja w domu brać zamiast tu kisic. Nie ma mojego gina dopiero w poniedziałek się cos dowiem. Jedynie co z nerwów skurcze miałam rano na poziomie 65. Na obchodzie ciągle inny gin i pyta to samo.

vivi mam to samo tylko zamiast kroplówki leże glową w dół.. od środy nikt mnie nie badał, jem tylko magnezy i nospy - dzis mija tydzien w szpitalu, teraz weekend wiec wogole sie nic niedzieje - od tygodnia jestem na szpitalnym jedzeniu kanapkowo obiadowym bo wiecznie daja kanapki - tv sie zacina, dobrze ze neta mam...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha a gdzie Ty mieszkasz? Sama pracuje w rekrutacji juz od 8 lat i niestety wiem ze mimo bezrobocia o dobrego pracownika trudno.mysle ze psnnie powinnas podziekowac bo lepiej nie będzie. Cholera ale tez nie mozesz zostawic dziecka z tesciowa. A ta dziewczyna to na jskie stanowisko? Moze chociaz w papierkowej robocie tesciowa w pracy pomoże? Kurcze dwa tyg to jest kocioł.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te plytki to ile ich ma byc? Ja msm 186 tys to dobrze?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U nas pogoda do d..y :/

Wczoraj przepłakałam cały wieczór:/ niestety i mnie dopadły hormony ciążowe :/
    Dziś jest troszkę lepiej. Może mąż jak popracuje nad szybszym wyjściem Witka na świat to się chociaż uśmiechnę.

Santoocha po Twojej wypowiedzi odniosłam takie wrażenie, że Twój mąż nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo się poświęcasz chodząc całą ciąże do pracy. To on powinien pokazać, że ma jaja i albo porozmawiać konkretnie z tą pracownicą albo wywalić ją na zbity pysk i poszukać kogoś na jej miejsce.
    Po porodzie powinnaś spędzić przynajmniej miesiąc z Szymkiem w domu, a dopiero wtedy myśleć ewentualnie o powrocie do pracy i to nie na pełny etat a jedynie na kilka godzin, żeby wspomóc męża.
    Wiem, że łatwo się pisze zwłaszcza, że pracujecie na własny rachunek ale na pewno nie powinnaś oddawać małego pod opiekę dla teściowej. To nie o tom chodzi w macierzyństwie a Twój mąż powinien to zrozumieć.
    Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli :)

Miłego dnia i zdrówka dla was życzę :)

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha ale pipa z tej pracownicy,wspolczuje,wiem jak teraz cierpisz bo nie wiesz co zrobic ,kurde mam nadzieje ze ten znajomy pomoze!

Pati jak modelka...wez normalnie z jakiej planety Ty jestes,wygladasz jakbys nidgy w ciazy nie byla :) laska jak sie patrzy,zazdroszcze :) ja tez tak chce 8 dni po porodzie,jaki jest twoj sekret :)

Ja tez ostatnio pije wiecej niz w zwykle.(wody,niestety,wody :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 12:59

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko nie mam żadnego sekretu xD hehe po prostu samo spadło stresy może tez swoje zrobiły...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zrobiłam sobie 1,5 godzinny spacer (szkoda było nie wykorzystać takiej pogody) i padam na ryjek, bolą nogi, boli pipka, zjadłam czekam na zmierzenie cukru i chyba się zdrzemnę chwilę :)

Mały dalej uderza w szyjkę, kurczę ciekawa jestem co on kombinuje w poniedziałek dopytam gina, do tego czkamy sobie przesłodko, może da mi pospać chociaż chwilkę :

Mam mega ochotę na lody ehh :)

Santocha nie zazdroszczę przygód ani z pracownikiem ani z mężem, trzeba mu chyba konkretnie wytłumaczyć, że to nie praca biurowa, szczerze nie wyobrażam sobie małego dziecka w okresie zimowym w towarzystwie tylu ludzi i zwierząt z różnymi dolegliwościami.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ze dwa dni temu pisałam ze miałam ciężka noc - powtarzalne silne skurcze, potem nad ranem ustąpiły i pojawiły sie znowu wieczorem, pojechaliśmy na IP . Tam po Ktg stwierdzili ze skurcze owszem są ,ale hamowac ich nie beda ( 50%-60%? Albo punktów niewiem jak to nazywali) bo jeszcze to nie TE skurcze a mala wazy 3600 i jest gotowa. A po powrocie do domu zauważyłam odrobine podbarwionej na różowo wydzieliny, po każdym wytarciu papierem.Wiec moze to jednak były TE skurcze? Większość dnia leżę bo boje sie nawet ruszyć ze strachu :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.... Goplana witaj w klubie opuchniętych :)/od kilku dni nie widziałam swoich kostek nie poznaje tez zupełnie moich stop, co spojrzę w dół to jestem zdziwiona :) jakie zdeformowane balony ;/
    i jeszcze na jednym sutku zrobiła mi sie jakaś dziwna narośl ..dobrze ze w środę mam wizytę bo za dużo tego ostatnio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:41

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje ciuszki kupić na 50 pajace i body nawet mniejsze kurde moja mała w 56 się topi no po prostu worki :/ nóżkami sięga do kroku tylko jak je wyprostuje... A nogawki puste tak samo raczki do polowy rękawa sięgają... ;/ gdzie tanio myslicie mogę kupić wiekszą ilość ciuszkow na 50 albo mniejszych.?? No ona jest taka ciupeńka... Ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 13:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati na olx.pl jest sporo ciuszkow i w dobrej cenie
    http://olx.pl/i2/dla-dzieci/ubranka-dla-dzieci/q-50/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 14:03

r5bup6u.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u mnie w lumpie jest bardzo dużo takich ciuszków rozmiar 50 więc może u siebie też poszukaj, a jak nie to widziałam też w auchanie rozmiary od 46

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati musialabys kupic mniejsze niz 50 ja oliwi ubieralam 50 a urodzila mi sie 56cm

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane :**

No właśnie tak myślę o 46 bodach, ale pajace na 50, żeby dłużej pochodziła ,bo IO tak sporo tego trzeba kupić, mama dzisiaj do auchana jedzie kupić trochę ,a ja w Necie szukalam i po lumpach mama chodziła i nie mozemy znaleźć.. A o tym Auchan wlasnie cos slyszalam wczesniej i mama idzie sprawdzić może będą u Nas dwa są w Białym wiec zobaczymy ;) ja to coś czuje ze oni mi ja źle pomierzyli, bo ona nie ma 46 cm nawet... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 14:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia trzymaj się tam. Weekend to najgorsze w szpitalu. Nic się nie dzieje.
    Kuniak ja trafilam w czwartek to skurcze byly 100% i nie zrobily na nikim wrazenia. Dzis miałam 65 % i nospe mam ale to na nerke bardziej dają. Nie wiem co Ci podpowiedzieć. Ja nie czuję tego boleśnie tylko spinanie brzucha a na ktg czulan wtedy ze te gałki się zaciskaja na maxa.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was od wczoraj :)

Pati - Marcelek z Nelcią śliczne rodzeństwo:) I też chce już mieć mały brzuch!:)

Paju - też mam wrażenie, że brzuch mi opadł, bo lepiej się oddycha, zgaga ustaje:D
    Synuś mój dziś też leniwy - poprzeciągał się troszkę jak leżałam, ale dziś dużo w ruchu jestem, to może dlatego nie czuję.

Goplanka - też zauważyłam, że pije więcej - wcześniej jedną butelkę wody piłam w dzień, więc zgrzewka mniej więcej mi starczała na tydzień.
    Ostatnio w półtora tyg poszły 3:/ Tylko jakoś nie puchnę bardzo - tak "standardowo" jak pochodzę - chociaż pierścionka już nie noszę jakiś czas.
    Nie wiem tylko jak u mnie z wagą, bo w domu nie mam, do rodziców teraz nie jeżdżę, może na wizycie się zważę.

Szpitalne kochane nasze - trzymajcie się dzielnie - już niedługo się maluchy urodzą i będziecie w domku spokojne.

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a co do ubranek - wrzuć może też pytanie u nas w Bazarek - może któraś z dziewczyn ma upchane małe ciuszki w szafie i odsprzeda.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mama kupi dzisiaj n miejscu to juz nie będę bawić się w przesyłki bo potrzebujemy od zaraz ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, może jednak uda Ci się przez jakiś okres czasu poozostać w domu z maleństwem? Tak chyba byłoby najlepiej. A co do tej pracownicy, to brak słów. Myśli, że ma władzę, bo pewnie ciężko kogoś znaleźć na jej miejsce.
    Kuniak, oszczędzaj się, bo do 3.11. jeszcze trochę czasu:) W razie czego w Esku chyba można rodzić od skończonego 36 tc? Niewiele już zostało!
    Pati, ale figurka! Wow, wow, wow!
    Dużo sił dla szpitalnych Listopadówek!

A tu ja i mój mini brzuch z mini Igorkiem w środku :)
    gw3jpqdj0ssb_t.jpg

Agata92, Mag.1990, Agusia ;), sisiiii, Goplana, Viviana, Milaszka, ÓptimusPrime, Dotty84, Mamadomina, natasza82, Marzena27, karmelek, Rybka Nemo, Nata, xpatiiix3, blue00, Fidelissa, misiaczk25, santoocha, Strupka, Lavendula, anusiaa90, ap1526, Madlen222, KUNIAK, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ