X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Dzień dobry i ja:-)
    Goplanka, a cukier na pewno masz ok? Bo to pragnienie i puchnięcie to niefajnie wygląda....
    Ano właśnie zawsze był OK, przez to ostatnio już mi nie zlecają. Poza tym przy wysokich cukrach raczej się nie obrzmiewa, tylko bardzo dużo pije, ale i dużo siusia :), a ja wydalam moim zdaniem właśnie nieproporcjonalnie mało do tego co piję... Muszę pogadać z tą moją... Ech pewnie znowu mi nazleca upustów krwi, i tylko mi płytki zużyją na jakieś probówki - a ja je oszczędzam :)

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Help !!! Co można na hemoroidy w ciąży? Dzisiaj to już na pewno mi kolega wylazł. Pierdolony no!! :-( mam nadzieję,że wszystkie całe i zdrowe. Zaraz nadrabiam.
    Czopki Procto-glyvenol (są bez recepty). 10 dni x 1 czopek, jak nie przejdzie, to tydzień przerwy i znowu. Mi przeszło po 1 opakowaniu:-)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Czopki Procto-glyvenol (są bez recepty). 10 dni x 1 czopek, jak nie przejdzie, to tydzień przerwy i znowu. Mi przeszło po 1 opakowaniu:-)
    Mi nie przeszło :( , już próbuję 3 rodzaj czopków, plus maść ProktisM - beznadzieja, ale to ewidentnie od dużego ucisku macicy na naczynia, i chyba pomoże mi tylko terapia po porodzie :(
    Boję się tylko przez to porodu, coby tego maksymalnie nie pogorszyć.
    Ech inkubator ze mnie, i to popsuty....

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na hemoroidy bralam proktis m czy jakoś tak i mi pomogły, aha i wiecie co nie m żadnego problemu z dwójka jak po pierwszym porodzie :D na drugi dzień juz w WC byłam i bez stresu wsio ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha - a jak w Twojej pracy wygląda ryzyko infekcji dla człowieka?
    Bo same przejazdy z dzieckiem nie powinny mieć negatywnego wpływu na noworodka. Bardziej bałabym się kontaktu z patogenami w Twoim miejscu pracy... już sami klienci (właściciele pacjentów) mogą coś naprzywlekać...

jftycms.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...
    u mnie też średnio...a raczej źle... pasmo tygodniowych nieszczęść-nikomu nie życzę (no może tej jednej osobie-która nas okradła i od tego się wszystko zaczęło)
    mam nadzieję, że na wczorajszym dniu się już zakończyło...
    za dużo złego jak na jedną osobę i jeden tydzień :(

Pati, Ty już w domciu---- superowo... a córeczka prześliczna

Santoocha - jeszcze jest troszkę czasu-może uda znaleźć się kogoś nowego? musicie spróbować,,, bo ta, którą macie to jakaś masakra...

Florentine - teraz będzie już tylko lepiej :) głowa do góry... duuuużżżżo zdrówka i siły, i zero stresuu

No i przede wszystkim nowym MAMUSIOM GRATULUJE... jak ja Wam zazdroszczę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja na hemoroidy bralam proktis m czy jakoś tak i mi pomogły, aha i wiecie co nie m żadnego problemu z dwójka jak po pierwszym porodzie :D na drugi dzień juz w WC byłam i bez stresu wsio ;)
    Twoja Nelcia malutka była przy porodzie, to tylko sobie hops i wyskoczyła ;)
    Ja się spodziewam małego klocucha... to może być gorzej potem i z 2, i ze szwami... :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana to fakt ale śmiechem żartem to tak jak mowilyscie było kichniecie i wyskoczyła cala za raz ;) wiec i nie spekalam ani nic ;) ...ale hemoroidki są i to spore, tyle ze cale szczęście nie dają jakoś o sobie znać ,mimo wszystko muszę się ich pozbyć po połogu muszę się do proktologa wybrać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:32

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,,, Twój brzuch ---niemożliwe.... :)) ale zajebisty... mam cichą nadzieję, że i u mnie nie będzie źle... ;/

Mi na hemo-dziada moja gin dala Aesculan (maść) - tydzień stosowania i póki co -spokój ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 10:31

jmmg93c.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zapisałam i idę niedługo do apteki, kapnęłam się że coś jest nie tak jak usiadłam do śniadania i mnie dupa zabolała...zacznę od czopków i zobaczymy. Santocha a nie myślałam o zatrudnieniu kogoś na ostatnim roku studiów np? ja mam wrażenie że studenci się bardziej przykładają niż osoby które już pracowały w zawodzie, bo młodym zależy na doświadczeniu i pracy. Tą laskę kopnęłabym w d...albo ewentualnie zatrudnić ją na pół etatu a drugie pół Twój mąż by wyrabiał. jakoś może udałoby się to pogodzić. Współczuję i podobnie jak Ty nie zostawiłabym dziecka ani z rodzicami ani z teściową, bo nie po to zdecydowałaliśmy się na rodzinę żeby teraz rezygnować z rodzicielstwa.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha kurde ... Masz przekichane... Musisz znalesc nowego pracownika. Wiecej szkod ta dziewczyna ci narobi niz pozytku. Ty masz teraz odpoczywac a maz niech sie nie wymądrza.... Tylko zabierze do roboty u ustawi ta dziewczyne bo co to kurwa ma byc...??

Rozeslij po swojej okolicy wiadomosc ze szukac pracownika ja nie wierze ze sie nie znajdzie!!! Nie w tym zawodzie!!! Zwlaszcza ze tyle przeciez jedt bezrobocia

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/339534484703/photos/pb.339534484703.-2207520000.1413015979./10152764418979704/?type=1&theater hehehhee zdecydowanie moje ulubione ;-)

AgataP, Rybka Nemo, karmelek lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Rozeslij po swojej okolicy wiadomosc ze szukac pracownika ja nie wierze ze sie nie znajdzie!!! Nie w tym zawodzie!!! Zwlaszcza ze tyle przeciez jedt bezrobocia
    Ja jednak wierzę, że może być trudno znaleźć w niektórych regionach wykwalifikowanego pracownika. Moja koleżanka w tym samym rejonie szuka lekarzy do pracy... i dupa, a w stolicy zatrzęsienie, stawki godzinowe połowę mniejsze niż poza Wawą, taki przesyt siły roboczej :).

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata - dobrze, że od razu reagujesz, tylko nie daj sobie wcisnąć jakiś homeopatycznych maści, strata czasu... porządne czopki, do tego dieta na dobre wypróżnianie, co tam na ciebie działa, żeby zaparć nie było, i płyn do higieny intymnej z korą dębu (mój ulubiony Sylveco akurat jest z korą dębu), i powinno się poprawić...

Nata lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ano właśnie zawsze był OK, przez to ostatnio już mi nie zlecają. Poza tym przy wysokich cukrach raczej się nie obrzmiewa, tylko bardzo dużo pije, ale i dużo siusia :), a ja wydalam moim zdaniem właśnie nieproporcjonalnie mało do tego co piję... Muszę pogadać z tą moją... Ech pewnie znowu mi nazleca upustów krwi, i tylko mi płytki zużyją na jakieś probówki - a ja je oszczędzam :)
    może jakiś ucisk na drogi moczowe... w każdym razie pewnie lepiej upust siku do badania, niż krwi;)

a propos płytek, moja położna jak zobaczyła moje 150 tys ostatnio to kiepską minę miała...:/

Ewelina
    hhojzmj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Piękny dzień dzisiaj :)
    Madalena gratulacje!!! Córeczka prześliczna :)
    Florentine mam nadzieję że operacja się udała i teraz szybko wrócicie z mała do domku.
    Pati super że już jesteście w domu i brzucho tez ci szybko zszedł :)
    Santocha współczuję problemów ale na pewno wszystko sie poukłada jeszcze trochę czasu jest

Mi też się strasznie chce pić cały czas a w nocy to też z pół litra wypije nie wiem co jest, obciążenie glukozą wyszło mi super a nawet na czczo za niski wszystkie badania ok, macie jakiś pomysł o co tu chodzi?

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 193 tys płytek, jeja niedobrze mi coś dzisiaj. źle mi się oddycha i w ogóle mam wrażenie jakbym miała zaraz zejść...

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja w podlym nastroju. Nawet dzis z łóżka nie wstaję tylko leżę i patrzę w sufit. Tsk straszyli a nerku bardzo nie badają. Kroplowki mnie wkurzają schodzą 6h a nie pomagają tylko sikan po nich i puchne. Zwykla jospa lepsza a mogę ja w domu brać zamiast tu kisic. Nie ma mojego gina dopiero w poniedziałek się cos dowiem. Jedynie co z nerwów skurcze miałam rano na poziomie 65. Na obchodzie ciągle inny gin i pyta to samo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z przemyśleń przy drugim śniadaniu...

za 5 dni kończy mi się abonament premium na belly, czy warto wykupować na następny miesiąc? ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z katarem i bólem gardła ;/

Pati muszę przyznać, że świetnie wyglądasz :) jest to jakieś pocieszenie ;]

Santocha bardzo mi przykro, że nowa pracownica Was zawiodła. Mam nadzieje, że kolega zgodzi się podjąć z Wami współpracę i wszystko się ułoży :)

rwi37s6.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ