X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Pamiętacie konkurs z brzuszkami kurcze dziewczyna mi dopiero teraz wysłała fotke swojego brzuszka jak juz dawno po konkursie jest.

14mf09s.jpg

Kurcze, szkoda... bo pomysł bardzo fajny :)

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze cos na pocieszenie? :-P ,witajcie dziewczeta :-D

• santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś jakaś nie w sosie.
    Jestem przerażona tym, że muszę pracować jeszcze 3 tyg. To pewnie dlatego, że zaczęłam się dużo gorzej czuć, a mam poumawianych kilka dużych operacji na październik. I boję się że nie dam rady wystać kilku godzin przy stole operacyjnym...
    Mąż ciągle mi truje, żeby przełożyć to na listopad jak już będzie ten nasz nowy lekarz.

Całe krocze mam jakieś nabrzmiałe, boli, czuję jak mały ciśnie na dół, ale nie widzę żeby brzuch się obniżał. Brzuch mam ciągle twardy, boli mnie podbrzusze. I jestem potwornie senna.
    Jakoś mam teraz wrażenie że urodzę jeszcze w październiku.

A co lepsze nadal nie ogarnęłam torby do szpitala.

I zaczynam bać się porodu.

• caśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka widze ze tez masz buldozka :D moj bezowy

Agata92 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci chyba ogólnie nie kumają o co chodzi. Mojego jak najdzie to codziennie pyta, który to tydzień :D tak, jakby codziennie się ten tydzień zmieniał :P Chociaż stara się :)

Aaaa i jestem głeboko wdzięczna jego koledze z pracy, który ma dwójkę dzieci. Bo powiedział mojemu mężowi, żeny wysłuchał wszystko, co mówię, nie sprzeciwiał się za bardzo, przytakiwał bo inne zachowania i tak nie mają sensu :D

Agata92, maaartinka, Mag.1990, lkc, Fidelissa, natasza82, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Witam się po długiej przerwie :)
    I gratuluje rozpakowanym mamusiom :) tez bym juz chciała mieć synka przy sobie.. Wiec bardzo wam zazdroszcze :)
    Wczoraj mialam wizyte u gin i maluszek ktory cały czas był maluszkiem stal się kluseczka! Waga 2300g! Szok :)

Powiedzie mi czy któraś z was kupiła może ta pościel? http://allegro.pl/baby-raj-14-el-posciel-haft-120x90-moskitiera-i4667391401.html
    Strasznie mnie ona korci mimo ze nie mogę się zdecydować czy mis czekoladowy czy kremowy.. Szlag mnie juz trafia :)

Albo taka http://allegro.pl/14-ele-posciel-hafty-z-szyfonem-90x120-milpol-i4682929552.html ale tu tez dylemat czy jasny bez czy ciemny bez.. Czy śpiący mis czy na księżycu..

Ja mam taka pościel,a dokładniej mis na księżycu w szara krateczke. Kupilam ochraniacz, poszewke na kolderke i poduszke. Jestem zadowolona. Pościel jest porzadna na zameczki.
    Myślę,ze nie będziesz żałować:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:38

maaartinka lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka nie ma cudowniejszej rasy niż buldożki francuskie:) Mój jest jak małe dziecko i niestety bardzo mnie to martwi, bo boję się jego reakcji na to że nagle nie będzie najważniejszy w domu. Mam nadzieję, że będę mile zaskoczona:)

njr11rs.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz czasami facet facetowi potrafi powiedzieć cos mądrego haha :)
    Mój za to boi się sprzeciwić ze zaczne płakać :) takie mam ostatnio nastroje :)

Sisiiii dziekuje za rade :)

sisiiii, lkc, lkc lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

Pani Zdrowa wez ich tam nastrasz w tym szpitalu ze co to ma byc,ze Ty sie nie czujesz jak Pani kompletnie zdrowa ze cos jest na rzeczy.

Moja droga, o 8 byl obchod, od tej pory ani lekarza nie widac, ani pielegniarki nie wiedza, co sie dzieje ze mna... o 10 obiecaly cisnienie zmierzyc i nic....kurka, tak moge lezec i w domu, przynajmniej tv jest.... :/ :/ :/

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany mówi że cieszył by się gdybym przenosiła tak ze 2 miesiące. Wydaje mi się, że on boi się zmian jakie nastąpią po narodzinach Małego. No ale cóż. Niech pogodzi się z faktem że już niedługo zostanie tatusiem i będzie musiał wziąć odpowiedzialność za mniejszą wersję siebie :)

AgataP lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wezwanie na rozprawę na 7 listopada.
    Do miasta oddalonego o 350km ode mnie.

Buhahahha!

Dobre sobie.

Chyba wystarczy, że wyślę im zaświadczenie od gina, ze nie mogę podróżować, bo będę 10 dni przed terminem porodu?
    Zna się któraś?

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nastka a jak tam ta chmurka dla mojegoKonradka się ma? :)
    Nastka a moj napis dla Jasia?:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Chciałabymjuż:)

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze usg i gina...stresuje sie potwornie.
    Jak mi powie ze szyjka 0,5 cm to chyba padnę na miejscu....

santoocha, anusiaa90, Mag.1990, natasza82, Maga31, sisiiii lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie co Wam tak spieszy się, ja sama się spieszylam ,a żebym mogła jeszcze pobyć w dwupaku ;) ale za to ma juz cudowna corcie ;) pozwalamy Wam po 38 rodzic czyli Agatko 17.10 i jazda z koksem zaczynajcie ;*** hehe

Pierwszy spacerek za Nami wózek cudowny sam się prowadzi itd lekki no dla mnie ideał, byłam z małą u pediatry i na ważeniu 2495 30g/dzień bosko a szczepienia no jeszcze trochętrochę ze wzgledu na wagę... Hehe darmowe pneumokoki będą dodatkowo mówiła o rotawirusach juz płatnych ale ona nie z tych co naciaga na szczepienia powiedziała ze wcześniaki powinny być szczepione na to.. I zamiast bezpłatnych 5 albo 6 w 1..!

I Nasza karoca Nelciowa ;))

2enp2fb.jpg

Ja tez mam sprawę na 6.11 stawiennictwo obowiązkowe... Jestem wściekła bo ta krowa ojca była chce ustalenia ojcostwa i alimentów i mi dupe za wracają a ojciec dzięki bogu wyjechał... Tego samego dnia co Go widziałam ,bo dzieła na policje zadzwoniła ze jest w Białymstoku i dzisiaj policja u Nas była chcieli się wbijać na chatę ale babcia nie wpuściła.. Bo ojca szukają... Ehh... Jak Kuba bogu tak bóg Kubie miałam nie składać zeznań ,a złoże teraz takie na jej niekorzyść powiem wszystko wszysciutenko na jej temat że pijana chodzi z dzieckiem po ulicy itd ze się kurwi wsio na serio byłam dobra do czasu ale nie pozwole na to by donosiła na mojego ojca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 14:11

Mag.1990, lkc, Marzena27, AgataP, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a Jasia mam spakowanego juz. Wieczorkiem wyśle fotke bo w telefonu nie umiem:(

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, kochana! to jakaś masakra stać kilka godzin przy stole operacyjnym w naszym obecnym stanie, nie wyobrażam sobie tego! ja nie wiem jakbym miała znieść sesję z moimi pacjentami (50 minut!) siedząc na tyłku. Może lepiej przełożyć na listopad do nowego lekarza hmmm? zamęczysz się...
    Co do Sądu na pewno wystarcza zwolnienie lekarskie, co do zaświadczenia nie wiem, ale wydaje się to oczywiste. Zresztą, jak rozprawa jest ileś tam km od naszego miejsca zamieszkania można wnioskować o przesłuchanie na miejscu. Tak czy inaczej, nie sądzę, żebyś musiała jechać.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa trzymamy :)

Pati wózeczek śliczny :)

Herbatka z liści malin zakupiona :P

natasza82, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z moją kuzynką radcą prawnym- napisze mi pismo wyjaśniające plus świstek od lekarza i powinno wystarczyć.
    Szczególnie że sprawa głupia, bo to rozprawa o stwierdzenie nabycia spadku przeze mnie po mojej mamie (rok po jej śmierci!!! pogięło ich), a ja odrzuciłam spadek od razu, bo po mamie został kredyt. Więc cała rodzina zrzekła się spadku, zeby nie spłacać tego kredytu.
    Ale bank po kolei próbuje sądownie ustalić spadkobierców, żeby ktoś im ten kredyt spłacił.
    Kiepski sobie moment wybrali jeśli o mnie chodzi.

Wyślę im jeszcze papiery od notariusza, że odrzuciłam spadek, niech spadają na drzewo.
    Nigdzie jeździć nie zamierzam.

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na tego mojego lekarza i mamy ustalić jak nasza współpraca ma wyglądać.
    Jak się dogadamy to chyba rzeczywiście przełożę zabiegi na listopad...
    Wolałabym donosić małego do końca października, póki jestem sama w pracy.

Wczoraj skręcaliśmy łóżeczko, ja kucnęłam i syknęłam, bo złapał mnie skurcz stopy. Tomek pobladł, pyta co się dzieje, ja że mam skurcz bolesny. Ale oczy zrobił! ;)
    Dopiero jak powiedziałam że stopy to się uspokoił.

Też mi się wydaje, że zaczyna do niego docierać że to już niedługo.

AgataP, lkc, Marzena27, Agata92, Maga31, anusiaa90, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ