X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee, Pani Zdrowa niektóre to już mogą rodzić chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:27

lkc lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja chętnie ale się ruszyć nie chce:P:P:P:P

Dotty84 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Eeee, Pani Zdrowa niektóre to już mogą rodzić chyba :)
    Nieee, lepiej chociazby pod koniec października, im dluzej w brzuszku, tym lepiej :)

Milaszka lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty oj jak ja bym już bardzo chciała :) ale pewnie przenoszę ze 2 tygodnie :/

njr11rs.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa mam juz tylko czekam na jeden odcień filcu. Tylko te paczki tak długo ida będę musiała zmienić dostawcę chyba. Bo wysyła wieczność przez co mam opóźnienia mam. Ostanie bóle pępka tez dały mi w kość i przyznam szczerze że prawie wcale nie szyłam cos sporadycznie jak ból ustępował. Teraz się chyba juz przyzywczaiłam do tego bólu i zaczynam wszystko nadrabiać. Dzisiaj ma byc kurier bo dostałam smsa że będzie do godziny 20:)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    niecierpliwa mam juz tylko czekam na jeden odcień filcu. Tylko te paczki tak długo ida będę musiała zmienić dostawcę chyba. Bo wysyła wieczność przez co mam opóźnienia mam. Ostanie bóle pępka tez dały mi w kość i przyznam szczerze że prawie wcale nie szyłam cos sporadycznie jak ból ustępował. Teraz się chyba juz przyzywczaiłam do tego bólu i zaczynam wszystko nadrabiać. Dzisiaj ma byc kurier bo dostałam smsa że będzie do godziny 20:)

Ok super :) tak tylko pytam kontrolnie czy o mnie nie zapomniałaś :)
    A ten bol pepka tez czesto miewam, zawsze kiedy brzuch rośnie.

nxbhnwz.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    ChciałabymJuż witamy w gronie Listopadówek :)

Co do masażu krocza to my z mężem zaczeliśmy tak w 20 tyg. a teraz robimy go sporadycznie żeby podtrzymać efekt. Ja jestem z tego bardzo zadowolona, bo nie wiem jak bym miała się tam rozciągnąć do wielkości główki bez masażu, skoro jak zaczynaliśmy to masaż jednym palcem był mega bolesny.

Mam pytanko do dziewczyn, których nie ominęły rozstępy na brzuchu. Czy robią wam się krostki na tych rozstępach, takie swędzące? Niestety mi się zrobiły i to jest bardzo uciążliwe, bo boli mnie strasznie skóra a nie chcę się drapać i pogarszać tego stanu. Nie wiem czy mam iść do dermatologa z tym czy lepiej pogadać z ginem?

Agatko mówisz, ze początkowo tak bolało? Bo mnie właśnie tak piecze i boli i po wczorajszym pierwszym razie jestem trochę zniechęcona. Myślałam, ze to przyjemniejsze będzie.. w końcu masaż.. :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja bede rodzic pierwsza ja! tylko jeszcze nie wiem jak to zrobie,bo narazie to sie kurka nie zapowiada...

Pani Zdrowa wez ich tam nastrasz w tym szpitalu ze co to ma byc,ze Ty sie nie czujesz jak Pani kompletnie zdrowa ze cos jest na rzeczy.

ide po schodach pobiegac....serio...tzn psa ide wziac na spacera a ze mam schodow po dordze duzo to sobie polatam...moze cos wylatam.

Mag.1990, Dotty84, anusiaa90, lkc, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :)
    I gratuluje rozpakowanym mamusiom :) tez bym juz chciała mieć synka przy sobie.. Wiec bardzo wam zazdroszcze :)
    Wczoraj mialam wizyte u gin i maluszek ktory cały czas był maluszkiem stal się kluseczka! Waga 2300g! Szok :)

Powiedzie mi czy któraś z was kupiła może ta pościel? http://allegro.pl/baby-raj-14-el-posciel-haft-120x90-moskitiera-i4667391401.html
    Strasznie mnie ona korci mimo ze nie mogę się zdecydować czy mis czekoladowy czy kremowy.. Szlag mnie juz trafia :)

Albo taka http://allegro.pl/14-ele-posciel-hafty-z-szyfonem-90x120-milpol-i4682929552.html ale tu tez dylemat czy jasny bez czy ciemny bez.. Czy śpiący mis czy na księżycu..

Doradzcie mi cos prosze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:59

AgataP, Marzena27, Rybka Nemo, zupaztytki, sisiiii, Fidelissa, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Dotty ja bede rodzic pierwsza ja! tylko jeszcze nie wiem jak to zrobie,bo narazie to sie kurka nie zapowiada...

Pani Zdrowa wez ich tam nastrasz w tym szpitalu ze co to ma byc,ze Ty sie nie czujesz jak Pani kompletnie zdrowa ze cos jest na rzeczy.

ide po schodach pobiegac....serio...tzn psa ide wziac na spacera a ze mam schodow po dordze duzo to sobie polatam...moze cos wylatam.

Jak czytałam o tym lataniu po schodach to mówili, żeby jeździć do góry windą a schodami tylko w dół - więc tam uważaj na siebie, żeby nie przegiąć :)

AgataP, Lavendula lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa witam witam zupaztytki :)
    Może teraz nie będzie mi się tak nudzić :P

Dotty trzeba było mnie ścignąć tutaj :P To bym się szybciej znalazła :P Ale lepiej późno niż wcale ;)

Dotty84, zupaztytki lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Agatko mówisz, ze początkowo tak bolało? Bo mnie właśnie tak piecze i boli i po wczorajszym pierwszym razie jestem trochę zniechęcona. Myślałam, ze to przyjemniejsze będzie.. w końcu masaż.. :-/

No niestety na początku nie jest to przyjemne ale z czasem robi się znośnie. Zaczynając trzeba robić to bardzo regularnie, najlepiej codziennie i wtedy zobaczysz efekty dosyć szybko a jeśli będziesz robiła to 1-2 razy w tygodniu to możesz sobie odpuścić, bo nie przyniesie Ci to oczekiwanych efektów. Życzę cierpliwości i systematyczności w robieniu masażu :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jak czytałam o tym lataniu po schodach to mówili, żeby jeździć do góry windą a schodami tylko w dół - więc tam uważaj na siebie, żeby nie przegiąć :)

spoko loko ,latam po tych schodach 100 razy dziennie bo inaczej bym z domu nie wyszla :P mam strome dlugie schody do wyjscia z mieszkania ...tyle razy juz po pijaku po nich wchodzilam ze z zamknietymi oczami moge po nich latac :P

...och boze juz nie pamietam jak to jest po pijaku :P

lece na spacera pa!

Mag.1990, Lavendula, lkc, natasza82 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty co do schodów to ja ostatnio gdzieś wyczytałam, że jeśli chce się szybciej urodzić to trzeba wchodzić po schodach, ba nawet po dwóch na raz :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

njr11rs.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatko! :)
    W takim razie zacisnę zęby i dziś znów do roboty :P

Agata92 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tygodnie do terminu mój M. mówi:
    - nie no tak jeszcze 3 tygodnie z kawałkiem to jeszcze sobie w tej ciąży pochodzisz to na spokojnie na to usg się zapiszesz, znajdzie się termin
    - mój drogi, za 3 tygodnie to my już termin mamy, chciałabym maksymalnie ze 2 jeszcze
    - :O <szok>

Dla nich świadomość, że to już tak blisko, to chyba totalna abstrakcja :D

lkc, Fidelissa, Marzena27, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi schodami to chyba jakiś mit ja codziennie latam po schodach bo i w przedszkolu mam do pokonania schodków troszkę jak jadę do mmay to na 6 piętro też trzeba sie wskrobać i do siebie też mam schodki i co kicha nic nei rusza tylko człowiek się zasapie:P

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ChciałabymJuż - nareszcie pojawiłaś się na naszym forum :) Witamy :)
    Dopisałam Cię do listy!

Izia, Zupaztytki - zaktualizowałam Wasze terminy - Lista na stronie 1607.

Na razie nie wklejam jej ponownie dopóki któraś nie urodzi :D
    AgataP, Agata92, Nastka, Madziulka, Kuniak? Która pierwsza? :)
    To może ja. Od wczoraj popołudnia skurcze co 10 minut, ale o 5 nad ranem sie wyciszyło. Teraz sporadycznie jakiś skurcz się trafi. Czuje że to blisko. A skurcze silne i jakoś tak gorąco mi się robiło. Najgorsza jest ta niewiedza kiedy to się naprawdę zacznie

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się tak zmęczona jakbym ciężko pracowała przez całą noc i poranek. Idę chyba przyłączyć się do mojego psa :)
    17f626117954861fmed.jpg

Mag.1990, madziulka112, Rybka Nemo, Strupka, zupaztytki, anusiaa90, sisiiii, Dotty84, santoocha, ÓptimusPrime, Fidelissa, Marzena27, natasza82, scindapsus, misiaczk25, Maga31, Nata, Papi, Paju, karmelek lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie konkurs z brzuszkami kurcze dziewczyna mi dopiero teraz wysłała fotke swojego brzuszka jak juz dawno po konkursie jest.

14mf09s.jpg

Goplana, santoocha, Rybka Nemo, maaartinka, anusiaa90, sisiiii, lkc, Fidelissa, natasza82, Milaszka, scindapsus, Maga31, karmelek lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ