Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChciałabymJuż wrote:Nastka151 dzięki
Witam witam
Agata P, jakbym słyszała siebie z tym siedzeniem w domu. A mój mąż oczywiście mówi, że powinnam się cieszyć, że nie muszę chodzić do pracy, tylko odpoczywam. Tylko ja się pytam jak długo można odpoczywać bez uszczerbku na zdrowiu psychicznym
Staram się urozmaicać sobie czas, ale wszystko się nudzi. Teraz to nawet pójście po chleb staje się super rozrywką
jak juz urodze to mnie hippis w domu tyle zobaczy,deszcz nie deszcz beda spacery,serio.Pies sie bedzie musial do deszczu przekonac.
a jak wroce do pracy to juz nigdy nie bede narzekaczreszta chyba nigdy nie narzekalam.
nudy....nudy..nudy... nie ma co porobic,wszytsko ready na baby i co? gdzie to baby.Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość
-
ooo właśnie dostałam miłą wiadomość na meila od bloga że jeśli będę organizować kolejny konkurs fotograficzny i umieszczę go na blogu to pracownia hand made zasponsoruje jedną z nagród:) Ale super aż miło sie zrobiło. Teraz trzeba wymyśleć tylko konkursik:) a nagroda fajna bo dostałam jej zdjęcie już
Marzena27, AgataP, natasza82, Strupka, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż witamy w gronie Listopadówek
Co do masażu krocza to my z mężem zaczeliśmy tak w 20 tyg. a teraz robimy go sporadycznie żeby podtrzymać efekt. Ja jestem z tego bardzo zadowolona, bo nie wiem jak bym miała się tam rozciągnąć do wielkości główki bez masażu, skoro jak zaczynaliśmy to masaż jednym palcem był mega bolesny.
Mam pytanko do dziewczyn, których nie ominęły rozstępy na brzuchu. Czy robią wam się krostki na tych rozstępach, takie swędzące? Niestety mi się zrobiły i to jest bardzo uciążliwe, bo boli mnie strasznie skóra a nie chcę się drapać i pogarszać tego stanu. Nie wiem czy mam iść do dermatologa z tym czy lepiej pogadać z ginem? -
Ja tez już w domu wysiedzieć nie mogę... nawet czytanie mi się znudziło... ja chcę już móc wsiąść na rower!
W ciągu dnia spać nie chcę, bo później mam problem z bezsennością w nocy, no i się obijam po tym mieszkaniu... dziś postanowiłam zrobić jabłka prażone (akurat dostaliśmy z działki całe siaty jabłek i nie mogę już ich przejeść)- będę miała zapas na jesień do szarlotki
AgataP, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Agata92 wrote:ChciałabymJuż witamy w gronie Listopadówek
Co do masażu krocza to my z mężem zaczeliśmy tak w 20 tyg. a teraz robimy go sporadycznie żeby podtrzymać efekt. Ja jestem z tego bardzo zadowolona, bo nie wiem jak bym miała się tam rozciągnąć do wielkości główki bez masażu, skoro jak zaczynaliśmy to masaż jednym palcem był mega bolesny.
Mam pytanko do dziewczyn, których nie ominęły rozstępy na brzuchu. Czy robią wam się krostki na tych rozstępach, takie swędzące? Niestety mi się zrobiły i to jest bardzo uciążliwe, bo boli mnie strasznie skóra a nie chcę się drapać i pogarszać tego stanu. Nie wiem czy mam iść do dermatologa z tym czy lepiej pogadać z ginem?
Jeśli tak, to one są bardzo "tłuste" i często zapychają skórę jak oliwka. Ja mam krostki od początku smarowania i tylko w tych miejscach, które chciałam najbardziej zabezpieczyćNiestety nie dało to oczekiwanych efektów... ale może bez smarowania byłoby gorzej? Kto to wie...
Na pewno nie warto tego smarować żadnym sterydem, bo pogarszają rozstępy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:09
Agata92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNastka babo to szyj ten baldachim bo ja juz chce rodzic
jak sie u Ciebie ruszy to i u mnie moze tez,moze to jakos psychicznie na mnie podziala
szyj szyj moja droga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:08
Lavendula lubi tę wiadomość
-
kurcze dziewczyny mnie czeka 4 tyg leżenia a leże już ponad 3 więc marzy mi się iść choć po chleb, pogotować itd ale po akcji ze szpitalem mam stresa i leże dupką do góry ale jak was czytam jak wam się nudzi to zadroszcze wam tego
nudzenia się w ruchu..Fidelissa lubi tę wiadomość
-
a tu znalazłam kilka inspiracji jak urządzić pokój dla maluszków:
http://martawieclaw.blogspot.com/2014/10/urzadzamy-pokoj-dla-maego-dziecka.html
My na razie łóżeczko mamy u nas w dużym pokoju (w planach tak do pół roku), ale miło popatrzeć na takie dziecięce pokoje -
Optimus trzymaj się tam dzielnie.
Nastka - to się udał ten Twój chłop:D No jak woda wyleciała to trzeba uzupełnićcałkiem logiczne;)
Zgaga, chodzę i powtarzam mojemu M. jak cudownie bez niej żyć - z wielkimi oczami powiedział "a to nie masz"?(a miałam ją od zawsze, a w ciąży to już przeginała)
Masażu nie robię, z moim M. od dwóch tygodni od kiedy miałam się oszczędzać nicale myślę, że jak poczuję się w którymś dniu lżej to...
Mały się jakoś tak ułożył, że naciska na lewą stronę - chodzę jak kaczka, a wstawanie albo przekręcanie się to okropny ból.
Brzuch mi strasznie ciąży, mały się wierzga tymi swoimi chudziutkimi kuloskami (może jeszcze zdążę na USG jak dotrwam do 39 tygodnia to zobaczę jakie one chudziutkie)
Może uda mi się dziś chociaż poprasować i trochę posprzątać mimo ciężaru...AgataP lubi tę wiadomość
-
rozstępów na brzuchu jakimś cudem udało się uniknąć (chyba sprawa genów), ale za to mam je na ...piersiach tak od spodu. Najpierw myślałam, że to odbił mi się biustonosz sportowy, ale niestety pręgi nie zeszły... A czeka je jeszcze wzrost po porodzie...
-
nick nieaktualny
-
Też bym chciała urządzić osobny pokój moim dziewczynką bo mam mnóstwo pomysłów ale co z tego jak moja wredna babka się wniosła do pokoju dzieciaków. Ma dopiero 67 lat więc jeszcze pociągnie sporo:/
Od tygodnia sie nei odzywa bo jej powiedziałam ze ma sobie kupic proszek a nie dziecięcy mi podbiera
AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż - nareszcie pojawiłaś się na naszym forum
Witamy
Dopisałam Cię do listy!
Izia, Zupaztytki - zaktualizowałam Wasze terminy - Lista na stronie 1607.
Na razie nie wklejam jej ponownie dopóki któraś nie urodzi
AgataP, Agata92, Nastka, Madziulka, Kuniak? Która pierwsza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:24
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPani zdowa wita sie z rana
Nic sie nie dzieje, oprocz ktg I cisnienia...nikt nie powisdzial, co mi jest.byl obchod, ale mna sie nie interesowali...pani zdrowamysle nad zmiana nicka z optimusa prime na pani zdrowa
Widze, ze u Was nic sie nie dzieje, to optymistycznie nastawia do egzystencji szpitalnej
Witam nowa koleżankę
Pozdrawim i nie rodzic do listopada!natasza82, Dotty84, Mag.1990, Agata92, AgataP, Lavendula, Rybka Nemo, zupaztytki, Ninusia, anusiaa90, lkc, Fidelissa, xpatiiix3, Maga31, Nata lubią tę wiadomość