X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka nie mogę się powstrzymać od śmiechu :D

Milaszka, Goplana lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, też siedzę i się brechtam:D
    Jak czub jakiś :D
    Diagnoza - czas na psychiatryk ;)
    Agata92 wrote:
    Milaszka nie mogę się powstrzymać od śmiechu :D

Milaszka, Agata92, lkc, Goplana lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w pewnym momencie myslalam, ze mi wode w plastikowej butelce bedzie wlasna energia ladowac...
    Co do lekow, magnez mam swoj, bo 6 szt dziennie, a reszta...nie wiadomo...
    Wiecie, oni dzis na obchod nawet nie wiedzieli czemu jestem, jak jutro inny lekarz i znowu nic, wyjde na wlasne zyczenie...

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    optimus ze mną leżała dziewczyna z nadciśnieniem właśnie - dostawała ten dopegyt najpierw 4 razy dziennie tabletkę - obecnie 3 razy 2 tabletki, ciśnienie mierzyli z 5 razy dziennie, ktg 3 razy dziennie no i kroplówka z magnezem jak tylko ciśnienie wzrosło wyżej niż 90 czyli praktycznie codzień, leżała tydzień teraz w 38tc i wcześniej już kiedyś - dziś mieli podjąć decyzje co z nią dalej ale mówili że na 99% cc ją czeka niedługo
    No chyba blad zrobilam, ze tu sie stawilam....trzeba bylo do innego jechac...
    Dla nich jestem okazem zdrowia bo ciśnienie mieści się w granicach normy, to ze ja zle czuje - hormony, przesada...oby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:59

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Pan Ekspert wypowiadał się też na innych forach :)

Cyt:

Wysłany: 19 sierpnia, 09:38
    Lubię (0) | Zgłoś
    Camille87: "Moj maz to tylko jak jest bardzo pijany (na szczescie rzadko) to chrapie i nie reaguje na moje szturchanki, moge krzyczec a on nic a tak to wystarczy subtelne "odwroc sie na bok" i po sprawie mam wrazenie ze on ciszej ode mnie spi bo mi sie tez zdarza chrapac "

Witam,

przyczyną chrapania może być budowa anatomiczna dróg oddechowych Twojego męża. Dźwięki towarzyszące chrapaniu to efekt drgań wiotkich części gardła, czyli podniebienia i języczka. Obie wady usuwa się dwoma różnymi zabiegami odpowiednio Pillar oraz UPPP.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

lkc, lkc, natasza82, anusiaa90, zupaztytki, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekspercidcl wrote:
    Witam,
    inhalacje zapewne pomogą, ale jedynie na chwilę. Nie lekceważ chorych zatok, spływająca wydzielina po Twoim gardle działa drażniąco, co może wywołać kolejne infekcje – gardła, krtani, oskrzeli, a nawet płuc. Najlepiej zgłoś się do laryngologa.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

Panie Łukaszu,

Proponuję zainteresować się jakimś bardziej "męskim" forum - o samochodach, albo piłce nożnej... tematy będą dla Pana na pewno ciekawsze niż czytanie o czopach śluzowych, upławach i lewatywach...w poszukiwaniu KATARU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:03

Mag.1990, Agata92, natasza82, Milaszka, anusiaa90, lkc, sisiiii, Paju, xpatiiix3, zupaztytki, Goplana, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się xD
    Dotty84 wrote:
    Panie Łukaszu,

Proponuję zainteresować się jakimś bardziej "męskim" forum - o samochodach, albo piłce nożnej... tematy będą dla Pana na pewno ciekawsze niż czytanie o czopach śluzowych, upławach i lewatywach.

Dotty84, Milaszka, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Widzę, że Pan Ekspert wypowiadał się też na innych forach :)

Cyt:

Wysłany: 19 sierpnia, 09:38
    Lubię (0) | Zgłoś
    Camille87: "Moj maz to tylko jak jest bardzo pijany (na szczescie rzadko) to chrapie i nie reaguje na moje szturchanki, moge krzyczec a on nic a tak to wystarczy subtelne "odwroc sie na bok" i po sprawie mam wrazenie ze on ciszej ode mnie spi bo mi sie tez zdarza chrapac "

Witam,

przyczyną chrapania może być budowa anatomiczna dróg oddechowych Twojego męża. Dźwięki towarzyszące chrapaniu to efekt drgań wiotkich części gardła, czyli podniebienia i języczka. Obie wady usuwa się dwoma różnymi zabiegami odpowiednio Pillar oraz UPPP.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

Haha :) no biedny Pan... Taka praca pewnie ;) ;) ;)

Mag.1990, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pozazdrościć takiej pracy. Siedzisz przed kompem i czytasz babskie fora :) jeszcze jak dobrze płacą to tylko pogratulować :)

Mag.1990, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus super apartament :)
    A ten fotel ech... marzę o takim, tylko nie bardzo miałabym go gdzie postawić :D chyba wiec będę musiała o nim zapomnieć.

Ale u nas już prawie wszystko poza tym gotowe :)
    Komodę naszą z sypialni troszkę przerobiliśmy. Znaczy przedłużyliśmy blat w tył i mamy miejsce na przewijak i akcesoria dla małego :) Łóżeczko złożone, pościel wyprana (pierwszą, nie mogłam się powstrzymać i mamy w kubusia puchatka z tygryskiem i tymi innymi ze Stumilowego Lasu :P

Kupiłam kocyk jeden cieńszy i jeden gruby, tylko ten gruby załatwiłam :-/ Wyprałam go w temp. 60 stopni zamiast 30. Chciałam iść na łatwiznę i wrzucić z pozostałymi rzeczami i skończyło się tym, ze jak był puszysty i milusi to jest twardy i nie miły :-/

Aaa i powiedzcie mi co zamierzanie założyć na maleństwo jak będziecie wychodzić ze szpitala (pytam począwszy od pieluszki a skończywszy na czymś do okrycia fotelika). Bo nie wiem czy pod koniec listopada, jak będzie zimno (zakładając ze będzie :P) czy nie przegrzeję malucha jak ponakładam to, co zamierzałam :D

W ogóle to z tym ubieraniem to tylko mi się śmiać chce. Bo czytałam, ze małemu się zakłada tyle warstw co sobie +1. Tylko, że ja ubieram zawsze na siebie dużo warstw :D a mój małżonek nawet połowy z tego nie zakłada :D więc nie jestem pewna czy powinnam w tym względzie patrzeć na siebie :D mogłabym mieć taką kuleczkę z tego dzieciątka :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż z ubieraniem na +1 warstwa, śmiałam się do mojego M. - ja zimnolubna, on zmarzluch.
    Ja wychodzę w chłodniejsze dni w koszulce na krótki rękaw + bluza, a on zakładka koszulkę, bluzę i drugą bluzę taką kurtkową.

Ja na początek listopada dla małego mam:
    -body z długim rękawem
    -pajaca
    -polarowy kombinezonik
    -bluza (jak będzie chłodno to taka mega gruba, a jak cieplej to taką zwykłą zarzucę)
    -kocyk cienki, żeby przykryć w foteliku
    -czapka
    (rękawiczki i buty odpadają, bo kombinezon ma zakryte łapki i stópki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:17

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż ja mam termin na początek listopada i ubieram małego w pieluszkę, body albo kaftanik, pajacyk albo śpioszki, niedrapki i skarpetki (bo ponoć dziecku po narodzinach jest bardzo zimno w rączki i stópki), czapeczka bawełniana, na to polarowy kombinezon. Jeśli będzie zimno to okryje go w foteliku ciepłym kocykiem, a jeśli nie to takim bardzo cienkim albo niczym.

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha poplakalam sie z Pana Eksperta...no coz..moze lubi o czopach i goleniu bobra poczytac ... :)

Optimus taki Kaszpirowski najgorszy jak sie przyczepi to koniec,ja mialam lekarke ktora mnie chciala leczyc woda święcona...hmmm...zgadnij co? nie podziałało.. :)

zrobilam zupe....chcialam dosolic i mi sie kurka wodna(krzyczalam agresywniejsza forme) wjebalo za przeproszeniem cale opakowanie do zupy bo zatyczka puscila.....nooooo wiec jak juz przestalam plakac ,klnąć i tupac girami ...to jakos te zupe uratowalam ale musialam ziemniakow dokroic(kurwa a tak uwielbiam je skrobac co nie?)

teraz seidze i okladam opuchniete oczy od placzu mrozonka :P(ciekawe czy pan ekspert cos mi na to poradzi :P)

lkc, Milaszka, Goplana, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w IRL nie piwinno byc w Listopadzie tak zimno jak w PL ja
    ubiore mala w body na to pajacyk cieplejszy i wloze ja w kombinezon i tyle oczywiscie czapeczka do tego i to wsio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:33

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zachcianki żywieniowe -
    wpierniczyłabym kebaba z pączkiem!:D o taaak:)

AgataP, lkc, Goplana, Lavendula, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak trochę z innej beczki. Poród się zbliża to trzeba pomyśleć o formalnościach. Nie chce o niczym zapomnieć ;p
    Na pewno trzeba zgłosić dziecko do USC, załatwić ubezpieczenie - jeżeli ktoś posiada (wypłata odszkodowania za urodzenie dziecka), urlop macierzyński, becikowe, wizytę położnej środowiskowej, coś jeszcze ?

rwi37s6.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybranie przychodni,
    zgłoszenie dziecka do urzędu (po PESEL i meldunek)

tyle mi do głowy przychodzi

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scindapsus śliczny pokoik ;)

Hehe a ja o tym pisalam z miesiąc temu ;) o tych zatokach ;) teraz to ja glos trace po antybiotyku ;P

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Scindapsus śliczny pokoik ;)

Hehe a ja o tym pisalam z miesiąc temu ;) o tych zatokach ;) teraz to ja glos trace po antybiotyku ;P

moze Ci Pan Ekspert na glos cos doradzi :)

Dotty84, Paju, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• karol Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja po wizycie.
    Lekarz pozwolił już rodzić, wręcz mam chodzić a nie leżeć a mi jest tak ciężko. Ledwo wróciłam i musiałam się położyć, zmęczenie wygrało po tak długim leżeniu. Ale w czwartek ciąża donoszona wg belly.
    Mała waży ok 2900, rozwarcie prawie 4 cm a najlepsze jest to, że mnie nic a nic nie boli (fajnie by tak było przejść bezboleśnie przez poród = nierealne marzenie).
    Tylko po tym całym badaniu zaczęłam plamić :(

anusiaa90, Rybka Nemo, Fidelissa, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ