SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka nie mogę się powstrzymać od śmiechu :D

Milaszka, Goplana lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, też siedzę i się brechtam:D
    Jak czub jakiś :D
    Diagnoza - czas na psychiatryk ;)
    Agata92 wrote:
    Milaszka nie mogę się powstrzymać od śmiechu :D

Milaszka, Agata92, lkc, Goplana lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w pewnym momencie myslalam, ze mi wode w plastikowej butelce bedzie wlasna energia ladowac...
    Co do lekow, magnez mam swoj, bo 6 szt dziennie, a reszta...nie wiadomo...
    Wiecie, oni dzis na obchod nawet nie wiedzieli czemu jestem, jak jutro inny lekarz i znowu nic, wyjde na wlasne zyczenie...

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    optimus ze mną leżała dziewczyna z nadciśnieniem właśnie - dostawała ten dopegyt najpierw 4 razy dziennie tabletkę - obecnie 3 razy 2 tabletki, ciśnienie mierzyli z 5 razy dziennie, ktg 3 razy dziennie no i kroplówka z magnezem jak tylko ciśnienie wzrosło wyżej niż 90 czyli praktycznie codzień, leżała tydzień teraz w 38tc i wcześniej już kiedyś - dziś mieli podjąć decyzje co z nią dalej ale mówili że na 99% cc ją czeka niedługo
    No chyba blad zrobilam, ze tu sie stawilam....trzeba bylo do innego jechac...
    Dla nich jestem okazem zdrowia bo ciśnienie mieści się w granicach normy, to ze ja zle czuje - hormony, przesada...oby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:59

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Pan Ekspert wypowiadał się też na innych forach :)

Cyt:

Wysłany: 19 sierpnia, 09:38
    Lubię (0) | Zgłoś
    Camille87: "Moj maz to tylko jak jest bardzo pijany (na szczescie rzadko) to chrapie i nie reaguje na moje szturchanki, moge krzyczec a on nic a tak to wystarczy subtelne "odwroc sie na bok" i po sprawie mam wrazenie ze on ciszej ode mnie spi bo mi sie tez zdarza chrapac "

Witam,

przyczyną chrapania może być budowa anatomiczna dróg oddechowych Twojego męża. Dźwięki towarzyszące chrapaniu to efekt drgań wiotkich części gardła, czyli podniebienia i języczka. Obie wady usuwa się dwoma różnymi zabiegami odpowiednio Pillar oraz UPPP.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

lkc, lkc, natasza82, anusiaa90, zupaztytki, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekspercidcl wrote:
    Witam,
    inhalacje zapewne pomogą, ale jedynie na chwilę. Nie lekceważ chorych zatok, spływająca wydzielina po Twoim gardle działa drażniąco, co może wywołać kolejne infekcje – gardła, krtani, oskrzeli, a nawet płuc. Najlepiej zgłoś się do laryngologa.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

Panie Łukaszu,

Proponuję zainteresować się jakimś bardziej "męskim" forum - o samochodach, albo piłce nożnej... tematy będą dla Pana na pewno ciekawsze niż czytanie o czopach śluzowych, upławach i lewatywach...w poszukiwaniu KATARU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:03

Mag.1990, Agata92, natasza82, Milaszka, anusiaa90, lkc, sisiiii, Paju, xpatiiix3, zupaztytki, Goplana, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się xD
    Dotty84 wrote:
    Panie Łukaszu,

Proponuję zainteresować się jakimś bardziej "męskim" forum - o samochodach, albo piłce nożnej... tematy będą dla Pana na pewno ciekawsze niż czytanie o czopach śluzowych, upławach i lewatywach.

Dotty84, Milaszka, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Widzę, że Pan Ekspert wypowiadał się też na innych forach :)

Cyt:

Wysłany: 19 sierpnia, 09:38
    Lubię (0) | Zgłoś
    Camille87: "Moj maz to tylko jak jest bardzo pijany (na szczescie rzadko) to chrapie i nie reaguje na moje szturchanki, moge krzyczec a on nic a tak to wystarczy subtelne "odwroc sie na bok" i po sprawie mam wrazenie ze on ciszej ode mnie spi bo mi sie tez zdarza chrapac "

Witam,

przyczyną chrapania może być budowa anatomiczna dróg oddechowych Twojego męża. Dźwięki towarzyszące chrapaniu to efekt drgań wiotkich części gardła, czyli podniebienia i języczka. Obie wady usuwa się dwoma różnymi zabiegami odpowiednio Pillar oraz UPPP.

Pozdrawiam,
    Łukasz Narożny

Haha :) no biedny Pan... Taka praca pewnie ;) ;) ;)

Mag.1990, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pozazdrościć takiej pracy. Siedzisz przed kompem i czytasz babskie fora :) jeszcze jak dobrze płacą to tylko pogratulować :)

Mag.1990, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus super apartament :)
    A ten fotel ech... marzę o takim, tylko nie bardzo miałabym go gdzie postawić :D chyba wiec będę musiała o nim zapomnieć.

Ale u nas już prawie wszystko poza tym gotowe :)
    Komodę naszą z sypialni troszkę przerobiliśmy. Znaczy przedłużyliśmy blat w tył i mamy miejsce na przewijak i akcesoria dla małego :) Łóżeczko złożone, pościel wyprana (pierwszą, nie mogłam się powstrzymać i mamy w kubusia puchatka z tygryskiem i tymi innymi ze Stumilowego Lasu :P

Kupiłam kocyk jeden cieńszy i jeden gruby, tylko ten gruby załatwiłam :-/ Wyprałam go w temp. 60 stopni zamiast 30. Chciałam iść na łatwiznę i wrzucić z pozostałymi rzeczami i skończyło się tym, ze jak był puszysty i milusi to jest twardy i nie miły :-/

Aaa i powiedzcie mi co zamierzanie założyć na maleństwo jak będziecie wychodzić ze szpitala (pytam począwszy od pieluszki a skończywszy na czymś do okrycia fotelika). Bo nie wiem czy pod koniec listopada, jak będzie zimno (zakładając ze będzie :P) czy nie przegrzeję malucha jak ponakładam to, co zamierzałam :D

W ogóle to z tym ubieraniem to tylko mi się śmiać chce. Bo czytałam, ze małemu się zakłada tyle warstw co sobie +1. Tylko, że ja ubieram zawsze na siebie dużo warstw :D a mój małżonek nawet połowy z tego nie zakłada :D więc nie jestem pewna czy powinnam w tym względzie patrzeć na siebie :D mogłabym mieć taką kuleczkę z tego dzieciątka :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż z ubieraniem na +1 warstwa, śmiałam się do mojego M. - ja zimnolubna, on zmarzluch.
    Ja wychodzę w chłodniejsze dni w koszulce na krótki rękaw + bluza, a on zakładka koszulkę, bluzę i drugą bluzę taką kurtkową.

Ja na początek listopada dla małego mam:
    -body z długim rękawem
    -pajaca
    -polarowy kombinezonik
    -bluza (jak będzie chłodno to taka mega gruba, a jak cieplej to taką zwykłą zarzucę)
    -kocyk cienki, żeby przykryć w foteliku
    -czapka
    (rękawiczki i buty odpadają, bo kombinezon ma zakryte łapki i stópki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:17

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż ja mam termin na początek listopada i ubieram małego w pieluszkę, body albo kaftanik, pajacyk albo śpioszki, niedrapki i skarpetki (bo ponoć dziecku po narodzinach jest bardzo zimno w rączki i stópki), czapeczka bawełniana, na to polarowy kombinezon. Jeśli będzie zimno to okryje go w foteliku ciepłym kocykiem, a jeśli nie to takim bardzo cienkim albo niczym.

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha poplakalam sie z Pana Eksperta...no coz..moze lubi o czopach i goleniu bobra poczytac ... :)

Optimus taki Kaszpirowski najgorszy jak sie przyczepi to koniec,ja mialam lekarke ktora mnie chciala leczyc woda święcona...hmmm...zgadnij co? nie podziałało.. :)

zrobilam zupe....chcialam dosolic i mi sie kurka wodna(krzyczalam agresywniejsza forme) wjebalo za przeproszeniem cale opakowanie do zupy bo zatyczka puscila.....nooooo wiec jak juz przestalam plakac ,klnąć i tupac girami ...to jakos te zupe uratowalam ale musialam ziemniakow dokroic(kurwa a tak uwielbiam je skrobac co nie?)

teraz seidze i okladam opuchniete oczy od placzu mrozonka :P(ciekawe czy pan ekspert cos mi na to poradzi :P)

lkc, Milaszka, Goplana, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w IRL nie piwinno byc w Listopadzie tak zimno jak w PL ja
    ubiore mala w body na to pajacyk cieplejszy i wloze ja w kombinezon i tyle oczywiscie czapeczka do tego i to wsio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 16:33

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zachcianki żywieniowe -
    wpierniczyłabym kebaba z pączkiem!:D o taaak:)

AgataP, lkc, Goplana, Lavendula, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak trochę z innej beczki. Poród się zbliża to trzeba pomyśleć o formalnościach. Nie chce o niczym zapomnieć ;p
    Na pewno trzeba zgłosić dziecko do USC, załatwić ubezpieczenie - jeżeli ktoś posiada (wypłata odszkodowania za urodzenie dziecka), urlop macierzyński, becikowe, wizytę położnej środowiskowej, coś jeszcze ?

rwi37s6.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybranie przychodni,
    zgłoszenie dziecka do urzędu (po PESEL i meldunek)

tyle mi do głowy przychodzi

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scindapsus śliczny pokoik ;)

Hehe a ja o tym pisalam z miesiąc temu ;) o tych zatokach ;) teraz to ja glos trace po antybiotyku ;P

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Scindapsus śliczny pokoik ;)

Hehe a ja o tym pisalam z miesiąc temu ;) o tych zatokach ;) teraz to ja glos trace po antybiotyku ;P

moze Ci Pan Ekspert na glos cos doradzi :)

Dotty84, Paju, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• karol Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja po wizycie.
    Lekarz pozwolił już rodzić, wręcz mam chodzić a nie leżeć a mi jest tak ciężko. Ledwo wróciłam i musiałam się położyć, zmęczenie wygrało po tak długim leżeniu. Ale w czwartek ciąża donoszona wg belly.
    Mała waży ok 2900, rozwarcie prawie 4 cm a najlepsze jest to, że mnie nic a nic nie boli (fajnie by tak było przejść bezboleśnie przez poród = nierealne marzenie).
    Tylko po tym całym badaniu zaczęłam plamić :(

anusiaa90, Rybka Nemo, Fidelissa, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ