X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Wiesz, ja tu sama przyjechalam taxi, 15zl-najszybciej I najtaniej, bo moj mial telefony wylaczone I dopiero o 17.00 odczytal sms.wiem, ze moge liczyc tylko na siebie,

No chyba bym zabiła.... Mój Piter wie, że teraz jak dzwonię i jest np na ważnym spotkaniu - to czeka na drugi telefon. Jak zadzwonię dwa razy - to oznacza, że ma natychmiast przerwać wszystko co teraz robi i odebrać :)

eforts, lkc, Eve, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki moim znajomym z fb - njus dnia ... Malgorzata Kozuchowska urodzila ;)
    https://www.facebook.com/MalgorzataKozuchowska?fref=nf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 19:16

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla rozluźnienia... normalnie padłam :D

257n5fq.jpg

lkc, anusiaa90, Agata92, AgataP, Mag.1990, Lavendula, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Goplana, Lafar_ra, Viviana, ChciałabymJuż, Nata, Rybka Nemo, Marzena27, Fidelissa, Agusia ;), madlen1705, Papi, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre, dobre z tym ekspertem wyszło :)
    Ja po KTG jestem i oczywiście wszystko pięknie wyszło, żadnych skurczów nie ma. Herbatkę z liści malin kupiłam za całe 3zł w zielarskim. Będę piła od soboty, bo wtedy kończę 37tydz. Moja położna dziś mówiła, że nic tak nie działa na wywołanie skurczów jak seks 4 razy po dwa razy. Nie żadne mycie okien czy bieganie po schodach. Chciała mi takie wskazanie na karteczce wypisać i podbić dla męża, bo mówiłam, że on się boi cokolwiek działać :)

natasza82, Mag.1990, Lavendula, Milaszka, Goplana, Viviana, santoocha, Eve, Rybka Nemo, anusiaa90, Fidelissa, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż - ja podchodziłam do masażu krocza jakiś miesiąc temu - mąż masował mnie przez kilka dni, ale to po prostu była taka trauma (ból, szczypanie), że przerwałam...
    Teraz natchniona tym, że poruszyłaś ten temat i że podejmujesz wyzwanie - wznawiam też moje próby :)
    Oczywiście napier.... jak wtedy, ale nie poddam się!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa to chyba wysyłam w sobotę Młodego do dziadkówe na noc i ostro działam z mężem :P

KasiaKa, santoocha lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goooolllll

scindapsus lubi tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jeden! Jeszcze jeden! ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam raptem kilka podejść do masażu krocza, ale jakoś nie mogę się zmusić. Boli, piecze, w ogóle nieprzyjemny jest.
    To już wolę seks ;)

Chociaż teraz namówić męża jest bardzo ciężko, nie mówiąc już o jakiejkolwiek regularności.

Ufff, zniosłam ze strychu rzeczy małego i różne gadżety dla mnie i muszę odpocząć.
    Zmachałam się jak dziki osioł.

W przerwie meczu idę szukać klapków pod prysznic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:02

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas położna na sr mówiła ze wystarczy masować i nawilżać ten odcinek między pochwą o odbytem.

A powiedzcie mi jak się ma używanie olejku migdałowego w ciąży co do zakazu dostarczania wit A?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - NIE MA ZAKAZU DOSTARCZANIA WITAMINY A W CIĄZY! :) groźne jest tylko przedawkowanie witaminy A i nie zaleca się dodatkowej suplementacji.. Ale historia z kremami, wątróbką i tego typu rzeczami są grubo przesadzone - bo witamina A jest potrzebna, nawet w ciąży(przynajmniej tak twierdzi mój teść-gin) :) więc myślę, że smarowanie krocza olejkiem migdałowym nie będize miało żadnych konsekwencji... A już tym bardziej na tym etapie ciąży (podejrzenie wad rozwojowych wywołanych przedawkowaniem witaminy A dotyczyło I trymestru ciąży) :)

http://www.witamina-a.pl/rola-witaminy-a-w-rozwoju-plodowym/

Santocha - u mnie z "naturalnym" masażem krocza jest ten sam problem - nie wiem co się stało z "tymi" rejonami, ale też odczuwam często ból, szczypanie...a co za tym idzie chęć na przytulanki bardzo spada u mnie, więc częstotliwość też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:16

eforts lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam!,,,,,,,,:)

Wróciłam

Dobre wieści
    Szyjka wydłużyła się do 30mm.

Jaś ma wagę 2700-2800 , łożysko miedzy 2 a 3 stopniem dojrzałości.

Mam pić wiecej, odstawić luteine. Tydzień się jeszcze oszczędzać. W przyszłym tyg. Wychodzę z domu:)))))))
    Możliwość porodu za tydzień do dwóch:)
    Na poczatku tygodnia mamy odwiedzić anestezjolog w szpitalu.

Jedno mnie martwi. Chyba pani dr. Nie przyjedzie do porodu....dała do zrozumienia, że mamy poleconą przez nią położną....

santoocha, Eve, Nata, Dotty84, Rybka Nemo, Marzena27, scindapsus, lkc, zupaztytki, anusiaa90, Agusia ;), Maga31, Amnezja, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Fidelissa a Jasia mam spakowanego juz. Wieczorkiem wyśle fotke bo w telefonu nie umiem:(
    Super to czekam na fotkę:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchłanianie przez skórę jest niewielkie i nie dociera do płodu tak mi się wydaje, co innego przyjmowanie w formie tabletek. Ja osobiście nie masuję krocza i tak wiem że mnie natną, nie chce mi się bawić w te całe masaże i wmasowuję jedynie w ten odcinek tak jak pisze eforts. Ja dzisiaj sama mecz oglądam, mąż pojechał do kolegi ja z gilem zostałam w domu, nie chciałam jechać bo on ma dziecko 6 letnie więc wolałabym nie zarażać :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    tadam!,,,,,,,,:)

Jedno mnie martwi. Chyba pani dr. Nie przyjedzie do porodu....dała do zrozumienia, że mamy poleconą przez nią położną....

Kochana, w porodzie najważniejsza jest dobra położna - więc ciesz się, że masz jakąś z polecenia :)
    Przy normalnym przebiegu (bez komplikacji) lekarz z reguły wogóle się nie pojawia na sali porodowej. Za to dobra położna to skarb!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:19

lkc, Fidelissa, Agusia ;), Amnezja lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus genialne!! :D ten maluch cudowny i jak tu się na niego denerwować? :D

Dotty próbuj, próbuj.. ja dziś będę miała drugie podejście. Zobaczymy jak długo pociągnę :P
    santoocha pocieszył mnie fakt, że nie tylko mnie piecze i boli i jeśli po jakimś czasie to minie to chyba warto. Choć katować się nie zamierzam. Jak dam radę to postaram się regularnie robić masaż, ale jak będę zdychać przy tym jak Wy, to trzeba będzie odpuścić.

Dziś mi przyjaciółka powiedziała, że jak podczas porodu położna chciała jej pomóc i naciągnęła jej wejście do pochwy to ją bardziej bolało niż same skurcze, więc podziękowała za pomoc :D Ostatecznie ją nacięli, ale mówiła, że w takim momencie, kiedy mała już wychodziła i bardziej bolało to że się pchała niż cięcie, które okazało się zbawieniem.

Zobaczymy jak nam pójdzie z tym masażem :P bo ta moja psiapsióła nie masowała.

Dotty84, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiem Wam coś, koleżanka która urodziła w piątek, powiedziała że miała skurcze ale na KTG ich nie rysowało, ona czuła od 1 w nocy miała co 10 minut od 5 co 3 minuty a na KTG na poziomie 40 i jej położna nie chciała uwierzyć że rodzi, dopiero jak rękę przyłożyła do brzucha to mówi cholera faktycznie skurcze są ale się nie rysują. o 8 trafiła na porodówkę po 10 młody był na świecie :-)

ap1526, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Marzena, może to i jest pomysł! Nie pomyślałam o tym.
    Zapytam jeszcze jutro mojego księgowego.
    Jak już mam tyrać po porodzie, to przynajmniej pociągnę z państwa macierzyński :)

Rozesłałam ogłoszenia o pracy w całą Polskę, nie tylko lokalnie. Jak się ktoś znajdzie to super, jeśli nie, to wrócę do pracy, ale przynajmniej dostanę macierzyński, najwyżej skrócę na okres zimy godziny otwarcia do 6 godzin dziennie.

tylko nie zapomnij zadbać o najwyższy macierzyński :) może to sprawi, że będziesz mogła troszkę mniej czasu w tej pracy spędzać :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja tez właśnie często coś mam jakieś dziwne hmm.. doznania w stylu pieczenia, swędzenia i inne cholerstwa i przez to ochoty na seks jakoś nie mam. Znaczy ochotę mam, tylko jak już dochodzi do zbliżenia to czar pryska przez takie doznania :-/ Ale może po porodzie mi się tak rozciągnie pipka, że będzie seks jak marzenie :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty dzięki za odp, jej racjonalność do mnie przemawia :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ