Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Milaszka wrote:
Dzis zamierzam kupic herbatke z lisci malinpolozna na naszej szkole rodzenia zalecala pic ja od 36tygodnia, a ze u mnie juz prawie skonczony to smialo moge zaczac
wzmacnia ponoc miescnie macicy i lagodzi I i II faze porodu.. No! Zobaczymy
Ktoraś się nią juz raczy?
Hej, pije ja i herbatke z przywrotnika wlasnie od ok dwoch tygodni, bez smaku ale do przelkniecia. Tak zaleciła polozna, do tego siemie lniane od 37 tyg, ale ciężko mi to z czymś spożywać, jak juz to owoce, jogurt i siemie, da sie zjesc.
-
Jest źle
Ten lekarz mógłby przyjść do pracy tylko na 4 godziny dziennie.
Przez ten czas nie zapracuje na utrzymanie gabinetu.
Musiałabym zatrudnić kogoś jeszcze, ale kto mi przyjdzie do pracy na pół etatu? W tak małym mieście nie ma aż tylu weterynarzy, nie wspominając już o dobrych weterynarzach (ci o których wiem, że tu mieszkają, pracują w rzeźni i badają mięso, nie mają pojęcia o leczeniu). A nie ściągnę tu nikogo spoza miasta ofertą pracy na pół etatu, bo nikt się tu nie utrzyma.
Jestem załamana...
Dałam ogłoszenie na portalach weterynaryjnych, ale szczerze mówiąc nie wierzę żeby ktoś się znalazł. Już tyle czasu szukamy...
Czyli organizujemy kąt dla Szymka w gabinecie a ja po porodzie znów do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:10
-
nick nieaktualny
-
Santoocha to moze z tym lekarzem znajomym po pol etatu pracujcie przeciez to zawsze latwiej i wygodniej dla Ciebie.
Moja sierota chlop zlamal palca od nogi. Sie poplakalam az ze smiechu.
No AgataP mam wykroj baldachimu zrobiony jeszcze pozszywac trzeba i lamowki doszyc:) Motylki z filcu doczepic i bedzie gotowy do polnocy zdarze:)Paju, AgataP, natasza82, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja na chwilkę. Jestem po usg jamy brzusznej i kolejnych badaniach moczu. Dziś źle się czuję. Skurczy brak ale boli podbrzusze jak na zakwasy. Może to spojenie ale czuje jakby Mała niżej zeszła. Siedzimy dalej i tak chyba lepiej póki wyniki nie przyszły a do tego te bóle. Jutro kolejny tydzień do przodu. Oby wytrwac do skonczonego 36tc a 37tc to juz bajka.
zdrowka kochane widze że niektóre mają zielone swiatlo na rodzenie
Santocha szkoda mi Ciebie trafiasz na takich nieslownych ludzi. Wspieram wirtualnie
Chciałbym Juz witaj na forum.
Sciskam moje listopadowki trzymajcie kciuki za wyniki i zw spokojna noc w dwupaku.zupaztytki, scindapsus, Dotty84, sisiiii, lkc, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Santoocha a może rozszerz poszukiwania lekarza (regionalnie) może komuś będzie warto się przenieść do Waszego miasta, jednak rynek pracy kolorowy nie jest. Najwyżej zapewnicie kilka stówek więcej ale będziesz miała należny macierzyński. Ciężka sprawa.
-
Marzena27 wrote:Kochana przy własnej działalności można pracować na macierzyńskim, nie wolno palcem kiwnąć tylko na L4
podbijam - to prawda - na L4 nie możesz ale na macierzyńskim płacisz tylko zdrowotna a dostajesz macierzyński normalnie
ale swoja drogą ja przy pierwszym dziecku nie miałam kiedy się wysikać a gdzie tam praca ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:41
Marzena27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe a żebym to ja miala czas na chodzenie po laryngologach..
Wiecie co no właśnie przywiozła mi ów pani prawnik lozeczko.. Kurwa bez srubek... Widocznie mam sobie je na ślinę złożyć... Muszę jutro iść chyba z tym lozeczkiem bo nie wiem jakie kupić...AgataP, Milaszka, Eve lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ÓptimusPrime wrote:Na Kamienskiego-mam najblizej
łoj, dlatego ja wybrałam Brochów, co by nie zapomnieli, że urodzić przyszłam
a Borowska to już zupełnie porażkaÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Marzena, może to i jest pomysł! Nie pomyślałam o tym.
Zapytam jeszcze jutro mojego księgowego.
Jak już mam tyrać po porodzie, to przynajmniej pociągnę z państwa macierzyński
Rozesłałam ogłoszenia o pracy w całą Polskę, nie tylko lokalnie. Jak się ktoś znajdzie to super, jeśli nie, to wrócę do pracy, ale przynajmniej dostanę macierzyński, najwyżej skrócę na okres zimy godziny otwarcia do 6 godzin dziennie.
AgataP, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyscindapsus wrote:łoj, dlatego ja wybrałam Brochów, co by nie zapomnieli, że urodzić przyszłam
a Borowska to już zupełnie porażka