X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nasze forum czytaja -wlasnie dostalam ktg ;-)

xpatiiix3, AgataP, Paju, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:

Dzis zamierzam kupic herbatke z lisci malin :) polozna na naszej szkole rodzenia zalecala pic ja od 36tygodnia, a ze u mnie juz prawie skonczony to smialo moge zaczac :) wzmacnia ponoc miescnie macicy i lagodzi I i II faze porodu.. No! Zobaczymy ;)
    Ktoraś się nią juz raczy ;)?

Hej, pije ja i herbatke z przywrotnika wlasnie od ok dwoch tygodni, bez smaku ale do przelkniecia. Tak zaleciła polozna, do tego siemie lniane od 37 tyg, ale ciężko mi to z czymś spożywać, jak juz to owoce, jogurt i siemie, da sie zjesc.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no no bo taka chrypka łapie xD po porodzie Marcela to samo miałam z miesiąc czasu momentami dźwięku nie mogłam z siebie wydusic...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest źle :(

Ten lekarz mógłby przyjść do pracy tylko na 4 godziny dziennie.
    Przez ten czas nie zapracuje na utrzymanie gabinetu.
    Musiałabym zatrudnić kogoś jeszcze, ale kto mi przyjdzie do pracy na pół etatu? W tak małym mieście nie ma aż tylu weterynarzy, nie wspominając już o dobrych weterynarzach (ci o których wiem, że tu mieszkają, pracują w rzeźni i badają mięso, nie mają pojęcia o leczeniu). A nie ściągnę tu nikogo spoza miasta ofertą pracy na pół etatu, bo nikt się tu nie utrzyma.

Jestem załamana...
    Dałam ogłoszenie na portalach weterynaryjnych, ale szczerze mówiąc nie wierzę żeby ktoś się znalazł. Już tyle czasu szukamy...

Czyli organizujemy kąt dla Szymka w gabinecie a ja po porodzie znów do pracy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Pan Łukasz zrobił mi dzień! :D

AgataP, Dotty84, Mag.1990, Milaszka lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha to moze z tym lekarzem znajomym po pol etatu pracujcie przeciez to zawsze latwiej i wygodniej dla Ciebie.
    Moja sierota chlop zlamal palca od nogi. Sie poplakalam az ze smiechu.
    No AgataP mam wykroj baldachimu zrobiony jeszcze pozszywac trzeba i lamowki doszyc:) Motylki z filcu doczepic i bedzie gotowy do polnocy zdarze:)

Paju, AgataP, natasza82, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilkę. Jestem po usg jamy brzusznej i kolejnych badaniach moczu. Dziś źle się czuję. Skurczy brak ale boli podbrzusze jak na zakwasy. Może to spojenie ale czuje jakby Mała niżej zeszła. Siedzimy dalej i tak chyba lepiej póki wyniki nie przyszły a do tego te bóle. Jutro kolejny tydzień do przodu. Oby wytrwac do skonczonego 36tc a 37tc to juz bajka.
    zdrowka kochane widze że niektóre mają zielone swiatlo na rodzenie :)
    Santocha szkoda mi Ciebie trafiasz na takich nieslownych ludzi. Wspieram wirtualnie
    Chciałbym Juz witaj na forum.
    Sciskam moje listopadowki trzymajcie kciuki za wyniki i zw spokojna noc w dwupaku.

zupaztytki, scindapsus, Dotty84, sisiiii, lkc, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ja będę pracowała na pół etatu, to nie należy mi się macierzyński = nie stać mnie na zatrudnienie tego lekarza.

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus Prime, w którym szpitalu leżysz?

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Panie Łukaszu,

Proponuję zainteresować się jakimś bardziej "męskim" forum - o samochodach, albo piłce nożnej... tematy będą dla Pana na pewno ciekawsze niż czytanie o czopach śluzowych, upławach i lewatywach...w poszukiwaniu KATARU

0laughing.gif

Milaszka, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha a może rozszerz poszukiwania lekarza (regionalnie) może komuś będzie warto się przenieść do Waszego miasta, jednak rynek pracy kolorowy nie jest. Najwyżej zapewnicie kilka stówek więcej ale będziesz miała należny macierzyński. Ciężka sprawa.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Jeśli ja będę pracowała na pół etatu, to nie należy mi się macierzyński = nie stać mnie na zatrudnienie tego lekarza.

Kochana przy własnej działalności można pracować na macierzyńskim, nie wolno palcem kiwnąć tylko na L4

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Kochana przy własnej działalności można pracować na macierzyńskim, nie wolno palcem kiwnąć tylko na L4

podbijam - to prawda - na L4 nie możesz ale na macierzyńskim płacisz tylko zdrowotna a dostajesz macierzyński normalnie

ale swoja drogą ja przy pierwszym dziecku nie miałam kiedy się wysikać a gdzie tam praca ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:41

Marzena27 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana powodzenia i wytrwałości. Oby do 36 , a najlepiej do 37 TC.
    Będzie dobrze:))) Zobaczysz

Viviana lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Optimus Prime, w którym szpitalu leżysz?

Na Kamienskiego-mam najblizej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Laski, pan Lukasz chcial pomoc, a ze tylko sie zna na ww tematach... no coz...kazdy ma swoje hobby :D

Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a żebym to ja miala czas na chodzenie po laryngologach.. ;)

Wiecie co no właśnie przywiozła mi ów pani prawnik lozeczko.. Kurwa bez srubek... Widocznie mam sobie je na ślinę złożyć... Muszę jutro iść chyba z tym lozeczkiem bo nie wiem jakie kupić...

AgataP, Milaszka, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Na Kamienskiego-mam najblizej :)

łoj, dlatego ja wybrałam Brochów, co by nie zapomnieli, że urodzić przyszłam ;)

a Borowska to już zupełnie porażka :P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena, może to i jest pomysł! Nie pomyślałam o tym.
    Zapytam jeszcze jutro mojego księgowego.
    Jak już mam tyrać po porodzie, to przynajmniej pociągnę z państwa macierzyński :)

Rozesłałam ogłoszenia o pracy w całą Polskę, nie tylko lokalnie. Jak się ktoś znajdzie to super, jeśli nie, to wrócę do pracy, ale przynajmniej dostanę macierzyński, najwyżej skrócę na okres zimy godziny otwarcia do 6 godzin dziennie.

AgataP, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    łoj, dlatego ja wybrałam Brochów, co by nie zapomnieli, że urodzić przyszłam ;)

a Borowska to już zupełnie porażka :P
    Wiesz, ja tu sama przyjechalam taxi, 15zl-najszybciej I najtaniej, bo moj mial telefony wylaczone I dopiero o 17.00 odczytal sms.wiem, ze moge liczyc tylko na siebie,

‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ