X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bananowiec fajnie wyglada.. ale mam pewne obawy - czy dostane budyn bananowy... bo chyba nie widzialam..
    winiary taki robia.. zobacze czy u mnie jest;) ale to pozniej jak bede wracac ze szkoly rodzenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 14:15

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju do szpitala biorę rożek.
    Kocyk ewentualnie na nóżki do samochodu później jak będziemy wychodzić a byłoby zimno.
    Paju wrote:
    a jeszcze mam pytanie bierzecie do szpitala rożek czy kocyk? czy oba?

Paju lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My mamy juz nowe mini ciuszki tylko poprasowac bo świeżo wyprane dostalam ;) he

Madlen a ja w sumie nic nie używam parę razy tylko posmarowalam bepanthenem, no i tez chusteczki pampersy białe i pampersy zerowki które tez są przy duże dalej na ten mały tyłeczek jedynki czekają sobie w szafie na swoja kolejkę.. ;) hehe a propo diety to wczoraj chodziło mi o cukry a ogólnie jem wszytko oprócz smieciowego, tlustego zarcia i kolorowych ,gazowanych napoi ;)

A propo sudocremu to ginekolog się wypowiadała i owszem właśnie te odparzenia itd kiedy naskórek jest naruszony właśnie tlenek cynku powoduje szybsze gojenie sie i temu się zrasta.. Ja nie wyczytalam tego na necie a mam z pewnych źródeł wiem, bo ginekolog o tym mówiła która się zajmuje takimi problemami u małych dziewczynek. Każdy robi jak chce, ja nie ryzykuje i póki co dupka śliczna, wiec nie ma takiej potrzeby ;)

Moja wyszła w samym pokarmowym cienkim kombinezonie i teraz tak chodzimy plus kocyk na nóżki i nie jest jej zimno ;D

Chciałam od razu napisać. A propo wkładek laktacyjnych z belli do dupy chodze cycki myć bo farfocle takie niteczki z tej bawełny zostają na sutkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 14:17

lkc, Nata, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju a ja biorę tylko kocyk. Tak nam położna na SR poleciła :)

Paju lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę taki otulacz:
    http://allegro.pl/kocyk-zawijak-otulacz-do-fotelika-wozka-cieplutki-i4537832644.html
    i do tego cienki kocyk.

Paju lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko rożek, chociaż nie jest wymagany bo dają ichniejszy ale wolę swój, kocyk później mąż przywiezie jak będziemy wychodzić ze szpitala. Ogólnie wczoraj się śmiałam że u nas w chacie wszystkiego jak u ruskich (tak się kiedyś mówiło jak wszystkiego dużo w chacie) 39metrów i ciasno, spacerówki nie mamy gdzie trzymać i chyba damy na strych do szwagierki, tylko musze ją jakoś zabezpieczyć dobrze, fotelik pokrowiec zdjęty i wyniosłam zakryty do piwnicy, łożeczko jeszcze nie złożone bo nie ma gdzie postawić tzn jest ale ciężko będzie się ruszyć, nie mniej jednak w sobotę mamy zamiar złożyć, chociaż teraz nie wiem jak to będzie bo chyba zaraziłam męża i pewnie będzie chory ;(
    Madlenn, Pati a jecie smażone normalne po porodzie? u nas też położne mówią żeby jeść wszystko i taki mam zamiar później. Co ro wyparzania ktoś coś mi powie? jak mam wyparzyć laktator?

Madlen222, Paju lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bo co kraj to inne zwyczaje. Tutaj z kolei tylko sudocrem i lekarze go to promują. No ale ja też używam jak jest potrzeba tylko.

Jeśli chodzi o karmienie to ja w przeciwieństwie do Ciebie jem nawet smieciowe, tłuste i pije gazowane. Tak jak mówiła pani od laktacji :wszystko!
    a co do coli to można do 5 szklanek na dobe, to samo z kawą, jeśli zauważymy ze dziecko jest bardziej pobudzone to zmniejszyć do 4 szklanek.

No ale mówię, tutaj wszystko jest inacze niz w Polsce.

Spadam nakarmić kruszynke i potem na drzemkę. ☺ bo wieczór zarezerwowalam dla mojego synusia☺

lkc, Agusia ;), AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata u nas mieszkanko wynajmowane, fakt nie najpiękniejsze i nie najnowocześniejsze, ale jest 50 m :D uhhh... moja walka o trochę powierzchni za 100 zł więcej się przydała i daje rade wszystko upchać.

Nata lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja głównie jem smażone, bo lubię.
    Laktacji sterylizowalam w sterylizatorze.

Tu polozne mowiadomo żeby nie kupować dziecku teraz kombinezonu bo szkoda kasy. Na spacer przykryć kocykiem i styka. Ale tu tak się chowa dzieci. Z resztą w Holandii zimy słabe. ..

A w domu idealna temp. Dla maluszka to 17,18 stopni.

Maga31, Mag.1990, Amnezja lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    A w domu idealna temp. Dla maluszka to 17,18 stopni.
    o matko...... toz to lodowka! ja bym zamarzla..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 14:28

Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala biorę rożek, czytałam, że takie maleństwo lepiej się czuje jak jest opatulone, bo pamięta jeszcze czasy brzuszkowe, mąż jak będziemy wychodzić przywiezie kocyk i kombinezon w zależności od temperatury :)

Jejciu jak ja chce, żeby ten październik się skończył już :)

natasza82, Paju, Mag.1990 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore jedno i drugie :)

Odebraliśmy wózek , ale wieczorem bedziemy go skladac to sie wtedy pochwale :)

Agusia a te ketony to miałyscie racje za mało jem przed snem, mam sobie cos dołożyc, albo zjesc jeszcze godzine poźniej, bo one powstaja od za dużej przerwy w jedzeniu ...

ja na obiadek dzisiaj mam kurczka pieczonego, ziemniaczki i mizerie :)

Nata, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja też już bym chciała listopad, chociaż ostatnio miałam takie głupie myśli, że aż mi wstyd...że może jednak to nie jest dobry czas, że już nie będzie tak fajnie, że 25 minut kąpieli to już nie będzie możliwe...no a później się puknęłam w czoło i powiedziałam sobie że to normalne że mam takie myśli, bo to jednak nieznany grunt a dzieci kocham i na pewno będzie dobrze. No ja sterylizatora nie mam. Dobra wstawię w garnek na 6 minut i tyle. Na obiad zamiast normalnego kotleta zrobię tak http://www.mytaste.pl/click/index/8045415/?site=malpandom.blogspot.com. synu ma czkawkę.

natasza82, lkc, santoocha lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisij stoimy z T w hurtowni , dokładam do koszyka to podkłady to wkładki, przypomniałam sobie o tych nakładkach na sutki pani mi pokazuje rozmiary i mówi ze sa2 rozmiary S i L ????? wyjęła i oglądamy a ja zgłupiałam, bo patrze na to i pytam sie T jrakie ja mam teraz ? ten zawstydzony z lekka i dopiero mnie olśniło ze nie chodzi o otoczke dookoła sutka tylko o sam sutek......masakra ale skad ja miałam to wiedziec.... :)

Agusia ;), Maga31, sisiiii lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, czyli wszystko jest ok - super cieszę się bardzo, dołóż sobie troszkę do kolacji, tylko nie za dużo, żeby na czczo nie było zaskoczenia (wiem z doświadczenia):)

Nata, dlatego myślę, że dobrze to wymyślili, ze w ciąży chodzimy 9 m-cy, żeby fizycznie i psychicznie się przygotować, to moje pierwsze wymarzone, oczekiwane dziecko, nie wiem czego się spodziewać, wiem, że będzie ciężko, ale wyobrażam sobie wtedy te uśmieszki, grymaski i guganie i strach przechodzi :)

natasza82, lkc, Lavendula lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo rozmiarów, moje piersi dalej rosną, puchną itp., ten tydzień to zwiększają się z dnia na dzień, czuje się jak "dojna" krowa, bolą itp., kurczę dobrze, że stanika do karmienia nie kupiłam, dziewczyny hartujecie sutki?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak policzyłam ze jezeli mała przybiera 200 g tygodniowo to za 3 tygodnie bedzie wazyc z 3kg i jest szansa ze mnie nie porozrywa :)

Paju, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja je tylko smaruje po kąpieli :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia moje też wyczekiwane, ja chciałam dziecko dużo wcześniej ale mój mąż nie chciał, nie czuł się gotowy, w końcu mu powiedziałam że jak nie chce to niech sam dba o to, żebym nie zaszła, przez rok stosowaliśmy stosunek przerywany i się udawało, później powiedziałam mu że może jednak już najwyższa pora na to, żeby rodzina się powiększyła bo wiadomo różnie bywa...no i było jak było. Po stracie dzieciątka, kolejne chciałam jeszcze bardziej. Myślę, że obawy są normalne ale dziecko nie jest przeszkodą i nie oznacza końca życia, jak niektórzy starają nam się to wmówić. Ja już nie jednej osobie powiedziałam, to jest Twój punkt widzenia dla mnie to nowy początek a nie koniec, zdecydowałam się świadomie. Patrząc na te wszystkie ciuszki, wózek, smoczki nadal nie wierzę że zaraz będę mamą, czasem wydaje mi się, że śnie..

lkc, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    bananowiec fajnie wyglada.. ale mam pewne obawy - czy dostane budyn bananowy... bo chyba nie widzialam..
    winiary taki robia.. zobacze czy u mnie jest;) ale to pozniej jak bede wracac ze szkoly rodzenia..
    Miałam na myśli cos takiego :) http://slodkozwisienka.blogspot.com/2012/10/bananowiec.html
    A budyniu bananowego tez raczej nie widzialam..

201411191762.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ