X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja smaruje je po kąpieli floslekiem już, bo mnie najzwyczajniej w świecie swędzą. Po kąpieli jakbym się położyła od razu do łóżka i gdzieś przycisnęła to by była ogroooomna plama, tak ze mnie leci.

Agusia ;) wrote:
    a propo rozmiarów, moje piersi dalej rosną, puchną itp., ten tydzień to zwiększają się z dnia na dzień, czuje się jak "dojna" krowa, bolą itp., kurczę dobrze, że stanika do karmienia nie kupiłam, dziewczyny hartujecie sutki?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Miałam na myśli cos takiego :) http://slodkozwisienka.blogspot.com/2012/10/bananowiec.html
    A budyniu bananowego tez raczej nie widzialam..
    a ja myslalam, ze o ten chodzi: http://zjemto.blox.pl/2014/06/Ciasto-bananowe-bez-peczenia.html

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam te nakładki na sutki w rozmiarze S, ale nie wiem czy dobry wybór był. Sie okaze po porodzie. Mi piersi urosływ pierwszym trymestrze i później stanęły. Nie mam jakichś olbrzymich. Ale szwagierka mówiła, ze je normalnie zaraz po porodzie nagle nabrzmiały, urosły i w ogole. A do porodu tez nie miała jakichś dużych.

A co do staników do karmienia to nie wiedziałam co robic, bo nie chce kjupowac tych szmacianych staników. Chciałabym bardziej kobiecy. I pytałam znajomej o radę. Mówiła, ze ona cały czas chodzi w tych sportowych i jak chce kupić taki bardziej sexy to lepiej wstrzymać się i kupic po porodzie bo sie całkiem rozmiar zmieni.
    Ja przez cała ciążę chodze w tych sportowych więc takie biorę do szpitala :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie dowiedzialam ze koleznka urodzila,kurcze i wiecie co? zamiast sie cieszyc poryczalam sie z zazdrosci....autentycznie z zazdrosci...i strasznie zla bylam,ze ja sie mecze i tez juz chce....masakra...ale mam zjebany humor...

z tych emocji chyba mam skurcze,chyba bo juz sama nie wiem kiedy sie koncza a kiedy zaczynaja,pies sie do mnie przytulil do brzucha wiec moze cos jest na rzeczy...ale te hormony sa straszne...siedze i rycze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:12

ap1526 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata myslę, że to normalne gdzieś podświadomie są to też łzy radości, mogę tylko powiedzieć rycz maleńka, może coś się ruszy, ale byłoby śmiechowo :)

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata tuuule :*

AgataP lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agusia ja smaruje je po kąpieli floslekiem już, bo mnie najzwyczajniej w świecie swędzą. Po kąpieli jakbym się położyła od razu do łóżka i gdzieś przycisnęła to by była ogroooomna plama, tak ze mnie leci.

Ze mnie nie leci nie widać siary, spoko no stress nie zawsze musi być, za to strasznie spuchły, aż sama się nie mogę napatrzeć hihi, szkoda, ze takie bolesne, jedyne co zaobserwowałam to jakby mi zasychała wydzielina od razu na sutku...

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja je tylko smaruje po kąpieli :)
    Ja tez smarowalam, bo na logike wydawalo mi się, ze jak beda nawilzone to przy karmieniu nie beda pekac...a potem gdzies przeczytalam, ze jak się nawilza to ttylko zwieksza wyzyko pekania! Zglupialam i teraz nie robie już z nimi nic.

natasza82 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    wlasnie sie dowiedzialam ze koleznka urodzila,kurcze i wiecie co? zamiast sie cieszyc poryczalam sie z zazdrosci....autentycznie z zazdrosci...i strasznie zla bylam,ze ja sie mecze i tez juz chce....masakra...ale mam zjebany humor...

Agatko mam to samo. Tylko nie sama wiadomość tak na mnie zadziałała, ale jak się spotkaliśmy ze znajomymi i widziałam jak oni się opiekują swoją córeczką to zrobiło mi się przykro, że moja siedzi jeszcze w brzuszku i nie mogę jej tak tulić. W każdym razie już niedługo my będziemy tymi szczęściarami :*

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, doczytałam do końca:)

Łóżeczko kurier przywiózł:) M bedzie dzis składał. Super:))

Agap moze sie coś ruszy:)
    Ja sutki smaruje wieczorem kremem maltan tłustym do pielęgnacji w ciazy i po poorodzie.
    Kupił mi maź staniki dwa w dwupaku z h@m do karmienia 100% bawełna z koronka:) bardzo fajne. Jak sie rozmiar ustabilizuje to bedą na noc:)

Cukry dzisiaj miałam straszne taki dzien, albo preholowałam z owocami :)

Obgadałyśmy z mama wigilie..jakoś to bedzie...

Widzę, ze jeśli chodzi o wozki grafit króluje:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:34

Agusia ;), maaartinka, natasza82, lkc, Mag.1990, AgataP, Paju lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pisze na szybko, bo wychodze, czekam na meza....jutro pewnie ponadrabiam, bo dzis marze o kapieli I pizzyyyyyy.
    Wirtualne hurraa! :)

Agusia ;), blue00, natasza82, Fidelissa, anusiaa90, Mag.1990, lkc, xpatiiix3, AgataP, Agata92, Rybka Nemo, Dotty84, Milaszka, Mamadomina, Paju, zupaztytki, Nata, Madlen222, scindapsus, Amnezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja was w koncu doczytalam, nawiazujac do pielegnacji pupy u dziewczynek, ja uzywalam sudocremu ale tylko przy odparzeniach, poza tym niczym nie smarowalam jak pupa gladka byla,trzeba tylko uwazac na nakladana ilosc, bo ja troche przesadzalam i rzeczywiscie wargi sie zrosly, gin je rozdzielila i potem tez uzywalam sudocremu ale juz rozwazniej i przy kazdej zmianie pieluchy sprawdzalam stan warg, juz pozniej nie mialam zadnych problemow :) , asudocrem bede i przy syniu uzywac bo naprawde jest dobry

lkc, Agusia ;), AgataP, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosik zrobiony, ziemniaczki nastawione.
    Odświeżam rezerwacje wizyty na USG i tadam - oficjalny najbliższy wolny termin u gina u którego zawsze robiłam USG jest 10.12 :D - muszę się dodzwonić bezpośrednio do przychodni, bo jakoś mam opór na ostatnie USG iść do obcego lekarza.

AgataP lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 15-18 stopni jest ;) ale my przyzwyczajeni i zahartowani ;D hehe 13 to juz w sweterku smigam dopiero a mała pajac welurkowy i body i jej ciepło ;) Marcel tez tylko koszulka ,spodnie skarpety i bluzka jakaś z długim ;)

O widzisz to u Was bajka ja smieciowe sobie daruje i gazowane( akurat sama preferuje wodę, wiec to nie robi mi roznicy) a po drugie szybciej schudne :D hehe smażone jem normalnie ;)

A i szcze mam pytanie jak przybierają twoje dzieci.?? Może bardziej o Lenke chodzi bo ona bliżej wagowo do Neli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:59

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze wy mi cos doradzicie, wlasnie cora przychodzac ze szkoly oznajmila mi, ze jej pani zasegurowala, zebysmy domagali sie od szpitala oodszkodowania za zle zrobiony zabieg, a chodzi o ten jej nos, miala niby prostowany a teraz okazuje sie, ze przegroda wciaz jest krzywa i ma umowiona operacje na luty, moje pytanie brzmi gdzie co i jak mam zrobic by otrzymac to odszkodowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa otuchy,normalnie juz bym chciala tez mala przebierac,smarowac ,kapac i juz nie spac po nocach ale przez nia a nie przez brzuchol...no kiedys wyjdzie na pewno...
    Madlen kochana jak czytam ze stoisz i mala sprawdzasz w lozeczku to sie wzruszam ,jeszcze chwilka i bedziecie wszyscy razem,uclauj malenstwa od nas tutaj z forum i je rozpieszczaj w naszym imieniu :)

Otpimus Pani Zdrowa :) super ze wychodzisz :)

Pati u nas w domu kolo 17 18 bywa tez 16 stopni i nam w Irl mowili ze dla malej ok,tylko zeby do kapieli bylo cieplej,zobaczymy jak sie urodzi jak bedzie reagowala,wydaje mi sie ze powinno byc spoko.

to my dzisiaj...mam nadzieje ze ostatnie zdjecie z brzuszkiem :P...oj marzy mi sie marzy jechac na porodowke :)

dym1pg.jpg

Agata92, Dotty84, anusiaa90, blue00, Agusia ;), Rybka Nemo, xpatiiix3, Paju, natasza82, zupaztytki, Nata, sisiiii, lkc, Mag.1990, Lavendula, Madlen222, scindapsus, Fidelissa, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dobrze Cię rozumiem. :)
    Idę zaraz umyć okna, chociaż mąż mył je 2 tyg temu :) i jak wróci z pracy to go wykorzystam:) może dziś wreszcie się uda rozpakować:)

AgataP, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dzisiaj ze sztanga pokucam,moze cos sie ruszy...ale watpie,skurcze ustaly,czuje sie w miare ok ,zadnych oznak porodu...kurka wodna do grudnia bede sie kulać jak tak pójdzie.... echhhhh...

meliske sobie strzele moze sie uspokoje troszke.Mi wlasnie okna z zewnatrz umyli dzisiaj(ostatnio mylam wewnatrz z nadzieja ze sie ruszy cos),na calym osiedlu myli....normalnie wszyscy przeciwko mnie :P nie dadza mi sie zmeczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 16:23

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie smyka są przeceny do -70% :)

Rybka Nemo, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju u mnie na blogu jest cala wyprawka i tylko to co sie naprawde przydaje.pisalam ja z doswiadczenia po porodzie z Oliwka bo tez nabralam rzeczy od cholery a potem pol niepotrzebnych bylo.

Paju lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ