X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia kontrola wagi dwa raza w tyg, przybiera dobrze nie ma zastrzeżeń może tylko raz tyle przespała ;) Hehe zazwyczaj wstaje 2razy z 3dni było ze 3razy wstała a tak ładnie nocki przesypia wiec nie narzekam tak sobie ustaliła ;P

alka89, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a179aa2e3d2c2436.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c35cd8b5b31143d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6e9b824e9139afd.html

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam następne zakupy dla mojego malca :)
    Lampę i lampkę do jego pokoiku i literki na ścianę, o takie:
    page%20super%20zestaw%2089.jpg
    Tylko oczywiście z imieniem Szymek :)

Spadam na zakupy, jutro parapetówka, aż się boję ile stania w garach mnie czeka...

alka89, Mag.1990, Agusia ;), Marzena27, Viviana, anusiaa90, lkc, ÓptimusPrime, Paju, xpatiiix3, Lavendula, Amnezja, Rybka Nemo, Agata92, AgataP, sisiiii, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka wysypało Ci faktycznie - u mnie tak nie widać, tylko widzę, że się "świecą" kreski wokół pępka.

Santoocha śliczne rzeczy dla Szymka:) Oszczędzaj się tam!

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Alka wysypało Ci faktycznie - u mnie tak nie widać, tylko widzę, że się "świecą" kreski wokół pępka.

Santoocha śliczne rzeczy dla Szymka:) Oszczędzaj się tam!

No i codziennie dochodza bo tak mnie swedzi wszedzie. Plecy nawet mam od polowy az w dól...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy takie białe, blade przy kościach biodrowych, prawie nie widac a mnie denerwują i jeden konkretny nad pępkiem bo miałam kolczyka tam i skóra była słaba i pękło. Będę po porodzie smarować to maścią na blizny bardzo dobra sprawa Dermobliz czy coś takiego, smarowałam bliznę po operacji piersi i nie mam prawie śladu, a to maść też na rozstępy jest. Poza tym ja mam dużo na pupie, ale to chyba od tego siedzenia, leżenia serio hehe. Także polecam wszelkie maści na blizny one pomogą na rozstępy lepiej niż kremy i balsamy.

alka89, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivana, moja blizna po kolczyku wygląda tragicznie. Jeszcze się nie zrosło do końca, w gratisie jest zaczerwieniona. Fuj :) No i wokół świecące kreseczki.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholerka ja od 40 minut mam skurcze, nie są chyba zbyt regularne właściwie to czuje jeden wielki jak na okres nospe wzielam i prysznic i narazie nie przechodzi boli mocno ale mała sie przy tym rusza nie wiem jak to ma byc boje sie troche;/

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja mam rozstępy takie białe, blade przy kościach biodrowych, prawie nie widac a mnie denerwują i jeden konkretny nad pępkiem bo miałam kolczyka tam i skóra była słaba i pękło. Będę po porodzie smarować to maścią na blizny bardzo dobra sprawa Dermobliz czy coś takiego, smarowałam bliznę po operacji piersi i nie mam prawie śladu, a to maść też na rozstępy jest. Poza tym ja mam dużo na pupie, ale to chyba od tego siedzenia, leżenia serio hehe. Także polecam wszelkie maści na blizny one pomogą na rozstępy lepiej niż kremy i balsamy.

Jesli mozna spytac to co mialas za operacje? Oczywiscie jak nie chcesz to nie mow,zrozumiem
    Ciekawe czy bio oil pomaga...hmm

• alka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac. Milego dnia kochane

• Evik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha mam taką sama lampe tylko w różowe sówki:)

santoocha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Jesli mozna spytac to co mialas za operacje? Oczywiscie jak nie chcesz to nie mow,zrozumiem

Miałam operację guza piersi, cięcie było na linii brodawki, smarowałam najpierw mascią witaminową a jak rana się zagoiła to codziennie maścią na blizny.rozstępy i teraz jak chodzę na kontrolę to onkolog się dziwi, że nie ma śladu, trzeba się naprawde przyjrzeć by zauważyć. Przy rozstępach to pomaga masaż, peeling i systematyczność.

Mag no ja żałuję, że miałam kolczyk bo w tym miejscu tak mi pękło jakby, taka typowa blizna.rozstęp idzie mi, a to jednak widać, mam takie fioletowe i mega naciągnięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 14:18

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolczykiem to był wybryk - miałam 16 lat jak zrobiłam, nosiłam go 8 lat i wyjęłam jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Jeszcze nie zarosło, blizna jest tym bardziej, że rozciągnięta, ale widzę, że u Ciebie wygląda to podobnie. będę chciała to jakoś zabliźnić, a jak się nie uda i schudnę to najwyżej znowu będzie kolczyk, który w jakimś stopniu zakryje "niedoskonałości".

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. doszłam do końca.. Nie wlazłam rano, bo po pierwsze jakimś cudem spałam do 10 prawie :P , po drugie musiałam jechać w dwa miejsca odebrać oryginały wyników badań, bo jak robiłam to mi sie nie chciało odbierać i tylko drukowałam z neta a w szpitalu chcą oryginały. Po trzecie rozmrzażam lodówke i myję i już padłam mimo pomocy męża. I dopiero teraz chwilkę znalazłam, a zaraz znów wracam do lodówki, zeby wszystko pochować.

W ogóle chciałam Wam powiedzieć, ze wczoraj zrobiliśmy interes życia :D Poszliśmy do castoramy zobaczyć na lampy do salonu i nam się spodobały i taka wisząca za 214, a kinkiety do niej po 74 z hakiem. Jeszcze dla pewności pojeździliśmy po innych sklepach i poszliśmy do drugiej castoramy czy nie mają większego wyboru. Okazało się, ze tam kinkiety mają po 121 za szt. Pytalismy babki o co to chodzi, próbowała się dodzwonić do tamtego sklepu, ale na szczęście się jej nie udało :P
    Pojechaliśmy więc spowrotem do tej pierwszej castoramy, wpadlismy w ostatnich minutach otwarcia sklepu, capneliśmy te lampy i do kasy pędęm, a tam się okazało, ze w systemie mają za 121 zł. Ale nie mieli wyjścia, musieli sprzedać po tyle, ile jest na półce :P No i zarobiliśmy tym sposobem 90 zł , bo za 2 kinkiety :P Ale pani sobie zapisała, zeby ceny zmienić :P

Madlen a co do tego ulewania to w łóżeczku masz poduszkę klin? One podobno są bardzo dobre na ulewanie. Wkłada się ją pod materacyk (jak mówiła położna na SR), zeby był lekko uniesiony w miejscu gdzie maluszek ma głowę. Ja cały czas żyłam w przekonaniu, co prawda, że to się kładzie jak poduszkę, czyli na materacyku, ale położna mówiła, zeby wkładać pod.

alka89, Agusia ;), Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie wiem dokładnie jakieś malutkie rozwarcie miałam pod koniec września, ale wtedy dostałam nakaz leżenia bo główkę miałam bardzo nisko. 9 października miałam właśnie 1,5 i tak dalej chodzę. Jestem ciekawa jak tam to moje podwozie wygląda teraz...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kolczyk był nieprzemyślany jakoś w podobnym wieku zrobiłam, tylko ja już miałąm go wyjęty dawno i dziurki zarośnięte, ale w tym miejscu skóra była osłabiona i jak brzuszek zaczął rosnąć to zaczęło rozciągać te dwie blizny aż zrobiła sie jedna kreska i kurde dalej trochę idzie w górę mi. No żałuję ale nie myślałam wtedy przecież o konsekwencjach w ciązy że się tak rozejdzie. Jak tylko Mała wyskoczy biorę się za codziennie smarowanie, Kochana to tylko jedna linia damy radę codziennie smasować maścią i masować to miejsce i wierzę, że jako tako będzie teraz też staram się naoliwiać to miejsce. Powrót do kolczyka też może uratować to miejsce tylko nie wiem czy skóra nie jest za słaba, zobaczymy po porodzie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no mając 16 lat nie myślało się o tym jak to będzie wyglądać za xx lat jak się będzie w ciąży - w ogóle wtedy nie myślało się o ciąży;D
    Zobaczymy jak będzie wyglądało jak brzuszek spadnie, ale jak coś jest nas dwie zabliznowane, będziemy testować:)

Viviana, lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:

Dla mnie bio oil okazał się jednym z gorszych kosmetyków, kupiłam go na początku ciąży i w ogóle mi nie nawilżał skóry, normalnie była sucha. Przerzuciłam się na oliwkę hippa i póki co jest ok, mam jeden rozstęp na piersi.

Magg ja kolczyk wyjełam jakieś 10 lat temu i nadal mam dziurkę!! Ostatnio nawet ja przetykałam :) ale też jest taka nie ładnie czerwona :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po fryzjerze :)
    Dopieszczona, z kolorem nie poszalalam, bo sie boje, wiec jak na razie wciaz na moj prawie naturalny czekoladowy braz...ale lubie jak mi pachna wlosyi tak ladnie lsnia.... :)
    Pedikir zrobiony, lakier nallzony, jeszcze mam henne zrobiona, czuje ske prawie piekna :)
    Moj maluch nie cierpi fryzjera, bo jak suszarka chodzi czy frezarka do stop, kopie jak szalony :)

Mag.1990, Viviana, Amnezja, Milaszka, lkc, anusiaa90, santoocha, Agata92, AgataP, sisiiii, Fidelissa, Rybka Nemo, Maga31, karmelek lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mi zaczęła dość szybko zarastać po wyjęciu, nie byłoby szans nic wepchnąć :) dolna część zarosła całkiem, w górnej widać jeszcze kawałek dziury.
    Za to miałam też w języku dosłownie chwilę kolczyk i ta dziurka niby powinna zarosnąć szybko, a jakbym chciała to jestem w stanie włożyć kolczyk mimo, że od jakiś 3 lat go nie miałam. Wydaje mi się, że jakoś źle mi go wtedy zrobili, w miejscu w którym na dole sie nie zrasta.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ