Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczegóły na temat becikowego:
http://www.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html
to jest aktualne.
w necie też jest do ściągnięcia oświadczenie o byciu pod opieką lekarską.
A jakim drugim becikowym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 17:09
Maga31 lubi tę wiadomość
-
caśka wrote:A cdy ktoraj sie orientuje jak to jest z becikowym??? Jednym i drugim?? Ktos będzie korzystal i moze napisac co i jak składać???
Ja oczywiscie skorzystam,ale nie wiem nic wiecej. To drugie sie dostaje jak dochod nie przekracza...w ogole teraz mam ostatnie zwolnienie od gina i co dalej zus bd placil? Jakie papiery zaniesc czy co?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Mag.1990 wrote:Szczegóły na temat becikowego:
http://www.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html
to jest aktualne.
w necie też jest do ściągnięcia oświadczenie o byciu pod opieką lekarską.
A jakim drugim becikowym? -
caśka wrote:Drugie becikowe jest dla rodzin z dochodem nie przekreaczajacym 539 zl na osobe.
A z ktorego roku w naszych przypadkach beda brali dochody pod uwagPrzy tym pierwszym ok 2 tys na osobe jest kryterium,tak,a drugim ponad 500Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 17:17
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Hmm wiadomo, że to dziecko sobie zdecyduje, który kształt smoczka mu odpowiada. ja kupiłam bibi - ortodontyczny. Najbardziej nie polecany jest okrągły. Także w pierwszej kolejności trzeba podawać maluchowi albo ortodontyczny albo symetryczny, a jak się nie przyjma to ewentualnie ten okrągły.
-
Mag.1990 wrote:Przy tym pierwszym na pewno za rok poprzedzający, ale dzieląc to na +1 osoba, bo dojdzie Ci dziecko - chyba, że Twoje dochody w obecnym roku się zmieniły to też się jakoś to uwzględnia.
To pierwsze to na pewno dostane bo oboje z mezem mamy najnizsza krajowa na umowie,a drugie to rozumiem,ze jak do konca pazdziernika bym zlozyla wniosek to z 2012 roku dochody,czyli by nam nie przekroczyly bo nie pracowalam,a jak zloze w listopadzie wniosek to chca dochod z 2013 tak? To tez chyba nie przekroczyTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Mag.1990 wrote:O tym drugim zupełnie nic nie wiem, bo na 100% się nie łapie jak by nie liczyli.
Tylko z tym pierwszym orientuje się jak jest.
Ja raczej sie zalapie na dwa,ciekawe czy licza na reke ile sie dostaje?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Mag.1990 wrote:Nazywa się to dokładnie dodatek z tytułu urodzenia dziecka - musiałabyś albo pogrzebać w rozporządzeniach, albo zapytać u siebie w urzędzie jak to jest.
No ,to pozniej bo nie pamietam czy moj maz nie byl w ubieglym roku na kuroniowce
Mag.1990 wrote:Nazywa się to dokładnie dodatek z tytułu urodzenia dziecka - musiałabyś albo pogrzebać w rozporządzeniach, albo zapytać u siebie w urzędzie jak to jest.
No ,to pozniej bo nie pamietam czy moj maz nie byl w ubieglym roku na kuroniowce
W poprzednim roku moj maz pracowal i ja, w tym roku ja pracowalam w kratke, na początku roku bylam na chorobowym a maz od czerwca jest bez pracy ale nie zarejestrowal sie w up. Hm... Jakby ten rok sie liczyl to bylo by dla mnie lepiej. Po za tym zastanawiam się czy te zasady niebsa bez sensu. Przeciez w jeden dzien mozna stracic wszystko co mnie obchodzi jak powofzilo mi sie rok temu jak teraz brakuje pieniedzy... Popaprane te zasady.