X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zasnęłam pokręciłam się trochę, zjadłam śniadanko, czekam na pomiar cukru, wstawiałam szlafrok do prania, miałam nie prać, ale wymieszałam dwa płyny normalny i dzidziusiowi, żeby ładnie pachniał :), miałam iść tylko do Rossmanna kupić mini kosmetyki do szpitala, ale jaka pogoda masakra, zimno wietrznie brrr ja chcę słonko :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka trzymam kciuki kochana za Ciebie i za małego będzie dobrze :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka trzymam kciuki !!!!!!!

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam do domu, zjadlam chyba 3 sniadanie. dzisiaj jestem taka glodna ze szok.. i czekam na ten glupi gbs.. miedzy 11 a 13..
    takie mam szczescie w zyciu, ze napewno mam tego dziada paciorkowca.. po co to robic.. jak go nie bedzie to bede pod wrazeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:08

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    wrocilam do domu, zjadlam chyba 3 sniadanie. dzisiaj jestem taka glodna ze szok.. i czekam na ten glupi gbs.. miedzy 11 a 13..
    takie mam szczescie w zyciu, ze napewno mam tego dziada paciorkowca.. po co to robic.. jak go nie bedzie to bede pod wrazeniem.
    Też ostatnio o tym myślałam, że znając moje szczęście na pewno też się do mnie przyczepił :( ja 3.11 dopiero będę miała pobieranego ehh

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam. Noc spokojna. Ale od rana strasznie twardnieje mi brzuch, magnez średnio pomaga. Wizyta u gina dopiero w poniedziałek. Ciekawe czy malutka się obróci. Oby. Bo jak na razie to główkę ma pod moim lewym żebrem.

Alka dziś tez trzymam kciuki.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,pogoda rzeczywiscie jest do d.....y,nie cierpie zimna,wy tak o tym gbs a mnie lekarz nic nie zlecil,nastepna wizyta jesli przetrwam bedzie za dwa tygodnie,na rutynowym ktg,a ja tez zapomnialam go o to zapytac,przy ostatniej ciazy nie zdazylam zrobic tego badania ale i tak mialam cesarke,Alka szczesliwego rozwiazania ci zycze

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dzień doberek,

U nas noc średnia,bo Malý się wiercil cos, kręgosłup boli. Nie wiadomo juz jak spać. Za oknem zimno i deszczowe brrr.

Czy któraś się orientuje jak to jest z zapisem niemowlaka do przychodni i pielęgniarki ,która ma wizyty po narodzinach dziecka? Robi się to zaraz po urodzeniu czy można wczesniej?
    Właśnie o to pytałam wczoraj pediatrę.
    Jak urodzisz maź dostaje karteczkę i zanosi środowiskowej do podpisu, ze wie ze sie dziecko urodziło i ze deklaruje sie opiekować. A ona przychodząc do ciebie na NFZ ok 6 razy przynosi deklaracje NFZ.
    Rodząc w danym szpitalu musisz podać przychodnie dziecieca na która sie zdecydowaliście bo tam wyślą karte szczepień i tam po 6 tyg idziesz z dzidzi na szczepienie:)

Marzena27, sisiiii lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!
    nocka fotalnie,bole podbrzusza taki ciagly bol.Nospa nie pomogla za bardzo,bylo zle.Ale jakos dalam rade...
    mysle ze te bole bo brzuch sie obniza i wiazadla na dole sie rozciagaja,co?
    pogoda paskudna,glodna jestem,chociaz juz nawcinalam sie chrupiacego chlepka z serkiem...
    Fajnie,ze jak na razie cisza,ale pozniej jak bedziemy mialy wysyp,to nie bedziemy pamietaly kto urodzil i kogo :-D

Fidelissa, Marzena27, lkc, Rybka Nemo, AgataP lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, wszystkie jeszcze w dwupaku :) - spokojna noc za nami, może kolejna będzie owocna? :)
    Ja z paciorkowcem miałam identyczne podejście, że przecież wszystko mam, cały zestaw od bakterii po grzybice więc jakim cudem miałby mnie ominąć i ten dziad, a tu proszę, niespodzianka, nie mam! :)

Alka myślami jestem z Tobą i Twoim Synkiem, trzymam kciuki i wspieram! pisz jak tylko będziesz miała jak.

Zuzia pcha się na świat, wczoraj coś tam ze mnie pociekło, jakby wody się zaczynały sączyć, ale potem cisza. Mąż stał nade mną i się cieszy "to już to już? :)" hahah co za akcja, teraz każdy objaw to będzie pełna gotowość :P

Dzisiaj ostatnie zakupy szpitalne, ale to wieczorem po pracy męża, póki co ukrywam się pod ciepłym kocem i udaję, że brzuch nie twardnieje, skurczy brak i mnie nieeeee maaaaa :)

Miłego dnia <3

ÓptimusPrime, Agusia ;), Fidelissa, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Doczytałam. Alka bedzie dobrze.
    Ledwo przytomna czekam na kuzynkę.
    Oczy mi sie zamykają....

Była wczoraj na porodówce jedna bidulka której szyjka nie chciała sie otworzyć mimo skurczy i musieli jej rozmasować masakra. Biedna rodziła sama.
    Czekała na zzo.

Anestezjolog mi powiedziała ze jak bedzie na operacyjnej cc rownocześnie z moim SN,
    To może nie zdążyć ze rozwarcie mi sie tak poszerzy, ze juz nie bedzie mozna dać zzo.
    Fajnie prawda? Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:47

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 wrote:
    Ewelina - szkoda, że się wyciszyło...na pewno niedługo też się doczekasz swojej Hani :)
    Mam przy okazji do Ciebie pytanie. Pamiętam, że pisałaś, że kupiłaś kosmetyki Weledy. Zdecydowałaś się na całą serię, czy tylko płyn do mycia? Czy kupilaś może kremowy plyn do kąpieli z nagietkiem? Nie wiesz czy to się nadaje jako główny kosmetyk do mycia czy jest raczej dodatkiem do kąpieli (nawilżającym i uspokajającym)?
    Z Weledy kupiłam kremy i balsam:
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowy-balsam-na-wiatr-i-niepogode-30ml
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowy-krem-przeciw-odparzeniom-75ml
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowe-mleczko-do-pielegnacji-ciala-200-ml
    żel do kąpieli i krem na pupę kupiłam z Linomaga:
    http://www.aptekagemini.pl/linomag-zel-do-mycia-ciala-i-glowy-200ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/linomag-bobo-krem-a-e-50ml.html

Co do Weledy to siostra mojej koleżanki, która mieszka w Niemczech do 2ki dzieci od urodzenia używa wyłącznie Weledy - wszystkich kosmetyków - i jest mega zadowolona. Stąd w ogóle też moje zwrócenie się w stronę tej firmy. Nie kupiłam żelu do mycia z Weledy z bardzo prozaicznego powodu - jak kupowałam ich kosmetyki, to akurat go nie było w tym sklepie, a jak uzupełniałam kosmetyki, to w Gemini i chciałam już jedną przesyłkę. Zobaczę jak się będzie Linomag sprawdzał, ale myślę, że jak się skończy, i kremy się sprawdzą, to kupię żel Weledy na próbę.

Isia14 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

jesienny, mokry i pochmurny.
    Zaczynamy 39 tydzień.

Alka Trzymamy wszystkie 4 kciuki, czekamy na wieści <3

Noc miarę przespana, choć po wczorajszym prasowaniu i praniu myślałam, że mi krzyż strzeli.. Coraz bardziej niewładne i bolące dłonie mam rano - nic chwycić nie mogę... co z tym można ? Niby się rozchodzi i w ciągu dnia jest OK, ale po obudzeniu - masakra.
    Dziś c.d. prania i prasowania.
    Objawów żadnych - do terminu pozostało 14 dni.....

miłegoooo

.L

Marzena27, karmelek lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w nocy też już miałam skurcze i przypomniały mi się Wasze słowa, nie można ich pomylić, wcześniej mi tylko twardniał brzuch, teraz wiem, ze był to skurcz, nic nie mówię mojemu bo będzie panikował, cały czas mu powtarzam, ze rodzę od 8.11 niech żyje na razie spokojnie :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Właśnie o to pytałam wczoraj pediatrę.
    Jak urodzisz maź dostaje karteczkę i zanosi środowiskowej do podpisu, ze wie ze sie dziecko urodziło i ze deklaruje sie opiekować. A ona przychodząc do ciebie na NFZ ok 6 razy przynosi deklaracje NFZ.
    Rodząc w danym szpitalu musisz podać przychodnie dziecieca na która sie zdecydowaliście bo tam wyślą karte szczepień i tam po 6 tyg idziesz z dzidzi na szczepienie:)
    ...albo nigdzie nie dzwonią, dają ci kartę szczepień do ręki, i już zanosisz gdzie chcesz:) (w ciągu 7 dni od urodzenia dziecka).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula mam to samo często budzę się w nocy i mam bolące i/lub zdrętwiałe dłonie.
    ulala tak teraz patrzę, ze dużo mamy już ciąż donoszonych, dziewczynki zapraszamy na porodówki, bo później czas na druga połowę listy a ktoś musi być obecny na forum i kibicować :)

EDIT: Chciałabymjuż pytałaś o kocyki, ja mam dwa jeden większy ciepły do wózka, żeby dokładnie przykryć małego i drugi mały do domku, łóżeczka i do tego rożek, śpiworka nie kupowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:40

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z weledy mam olejek do masażu krocza (polecany bardzo przez położną).

Paju oni po prostu wierzą w to, że maluch zaraz wyjdzie i nie ma Cie co wypuszczac :P

Ikc w laboratorium pewnie jeszcze sekundnik nie wskoczył na 8:00 :D

Ikc, Agusia, mi to w ogóle gbs zrobiła lekarka w 31 tyg. Także położna była w szoku, ale powiedziała, ze jak wyjdzie ok, to może być i z tego tygodnia. W każdym razie też byłam pewna, że będzie ten paciorkowiec, z moim szczęściem.. i wiecie co? Nie miałam! Ale na pocieszenie wpisali mi grzybicę :D

A w ogóle to ja miałam jakiś bojowy sen, że gościu ukradł spodnie i jakieś rzeczy komuś, a ja poszłam i mu tak nawtykałam, że oddał wszystko i jeszcze mu się głupio zrobiło. No i oczywiście jak wstałam to teraz w bojowym nastroju jestem :D :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym... no co Ty - pani zjawila sie w laboratorium o 8.10 z wielkim ojejjjjjjjjj ile ludzi... :)

ChciałabymJuż, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 23 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula z dłońmi mam to samo. Zgiąć palców nie mogę, bo boli.. ale przechodzi po jakimś czasie, jak u Ciebie. Ale u mnie są przy tym takie spuchnięte lekko.. moze po prostu to woda w organizmie?

Dzięki Agusia :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 23 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc miałam taką babkę na studiach :D Jak zadawała pytanie to oczekiwała odpowiedzi, ale ze źródłem. Jak wiedziałaś, ale tak ooo z życia to się nie liczy, musi być źródło. No więc wiele osób się nacieło i dostawało 1. A ona kazała zaliczać je :D No i później jak przychodziła do gabinetu to zawsze to samo zdanie właśnie co ta Twoja pani z laboratorium :D " jaaaa, skąd tu tyle ludzi"? :D No zaskoczenie normalnie :D

lkc lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1714 1715 1716 1717 1718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ