X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha to super na dniach następne mamuski się rozpakowuja ;)

A ja dzisiaj jade po peselek jutro skocze po to zaświadczenie do becikowego i z głowy ;) w przyszłym tyg załatwić w końcu wszystko ;) najgorsze, ze szkoda malej muszę ja wszędzie ze sobą ściągać ale niuńka się zahartuje nam hehe juz deszcz czy wichury nam nie straszne ;P w mrozy tez pewnie się zdarzy wyjść jak będzie trzeba.. ;) dobrze, ze dwójki nie muszę ściągać ze sobą chociaż ;)

Co do położnej u mnie była już dwa razy ale podpisy zlozylam że była już pare razy i z głowy we wtorek w przychodni się z Nią widze i na wyniki z krwi malej ojj będzie biedna kłuta znowu... Jeszcze żółtą jest modle się żeby jednak szpitala nie było i znowu naświetlania ,bo już 3tyg jutro kończy a dalej ta żółtaczka jest... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Alka to czekamy na jakieś informacje. Jeszcze raz życzę powodzenia, 3mamy mocno kciuki za Was :*

Powodzenia na wizytach, ja mam dopiero za tydzień. Ciekawe czy dotrwam, ale pewnie tak ;p

Lavendula lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha no to trzymamy kciuki! :) Powodzenia :)

Viv to może od Ciebie się zaraziłam tymi naleśnikami :D

Dorotucha, Viviana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale mi smaka narobiłyście tymi naleśnikami :) chyba dzisiaj na obiad sobie nasmażę bo nie mam pomysłu na obiadek :)

Viviana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv powodzenia dzisiaj na wizycie. Obys nie musiała zostawać w szpitalu.

Ja niestety tez mam gbs wiec antybiotyk w czasie akcji porodowej podadza.

A co u Goplany? Ktoś cos wie? Jak ona się czuje i Aloszka?

Viviana lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście smaku tymi naleśnikami, ehh szkoda, że nie mogę pojeść, a może zrobię z cukinią :) aleeee mam lenia dziś a na forum tak cicho...

Viv podejrzałam Twój wykres i widzę, ze badania wyszły prawidłowo, suuuuper :)

Viviana, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tak przed chwilą mi mąż przyniósł wyniki i hemoglobina ładna, wszystko w krwi w normie, w moczu czyściutko jak nigdy ufff :)

Agusia ;), Marzena27, Strupka, Agata92, Isia14, Mamadomina, Fidelissa, natasza82, zupaztytki, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko przez Was, idę robić naleśniki :D

Agusia ;), Viviana, Isia14, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 23 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv to super!! :) Agusia jak się robi naleśniki z cukinią? Dobre są? :)
    Heheh.. Marzenka, dzisiejszy dzień będzie pod znakiem naleśników dla wszystkich :P

Dorotucha, Agusia ;), Viviana, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już ja robię normalne ciasto naleśnikowe, a do tego farsz z cukinii, tj. obieram cukinię, kroję w kostkę, duszę na małym ogniu, żeby zrobiła się miękka, ale żeby nie była "paćką" na koniec dodaje pieprzu, soli i papryki ostrej, my z mężem lubimy na ostro :) hihi później ten farsz wkładam do naleśnika jak np. ser, składam na pół i wcinamy, zawsze to cos innego, szybko się robi a i cukier mam po tym dobry :) najbardziej lubię je podsmażyć drugi raz z farszem wtedy są takie chrupkie :)

Isia14, ÓptimusPrime, Marzena27, Viviana, Fidelissa, natasza82, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 23 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Agusia, brzmi pysznie :) My też lubimy na ostro. Robię takienormalne naleśniki i jak smażę drugą stronę to na tej już upieczonej na 1/4 układam salami i starty ser żółty i posypuję przyprawą do pizzy. Składam na 4. Ser sie lekko rozpuszcza, można polać keczupem :) Mmmm pyszne :) Ale nie wiem jaki cukier po tym byś miała :-/ obawiam się, ze do najniższych nie będzie należał.

Isia14, Agusia ;), Viviana, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny, też za mną ostatnio chodziły naleśniki!
    Zrobiłam takie z pieczarkami, bakłażanem i żółtym serem (wszystko wcześniej przysmażone, potem ser i jeszcze raz podsmażyć naleśnik już z nadzieniem). Mmm pycha :) A jak nie chce mi się robić ciasta i smażyć to kupuję tortillę i rożne rzeczy tam wkładam, rybkę też. Potem podsmażam na suchej patelni. Mniam!

Agusia ;), Viviana, Marzena27, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham nalesniki, raczej na slodko z maselkiem, ale teraz mi ciezko je robic, wiec zrobilam omlet na slodko ;)

Marzena27, Isia14, AgataP, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem,zmartwychwstalam....ku mojemu wielkiem niezadowoleniu jeszcze nie urodzilam...dalej faluje...

Nad ranem od paru dni lapia mnie bolesne regularne skurcze,dzis byly co 10 min,Hippis juz chcial w domu zostawac ale wygonilam go do pracy wzielam prysznic i przeszlo...glupek,nie wie tego ze przeciez ja rodze ostatnia? ... :)

no a z rewelacji to mi sie brzuch powaznie obnizyl i tyle...
    w nast wtorek mam wizyte w szpitalu to sie moze dowiem co i jakz moim dzieckiem ile wazy aleeee watpie,pewnie pomacaja brzuch powiedza all ok i kaza isc do domu.

no ale coz.ja tam sobie pofaluje po tym jeziorze ,poczytam o waszych porodach i wtedy dopiero jako ostatnia spokojnie pojde rodzic...

aaaa no i tez sie strasznie poce w nocy...nad ranem to sie budza cala mokra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:02

Agusia ;), ÓptimusPrime, sisiiii, xpatiiix3, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Maga31 wrote:
    Doberek :)
    również sprawdzam czy ktoś w nocy się nie rozpakował ;) A wiecie, że to chyba dziś będzie nów? Zatem zobaczymy czy któraś z nas nie zacznie rodzić ;) (poza alką co ma ustalone cc).
    Ja dziś mam wizytę kontrolną, jestem ciekawa jak tam moja szyjka, bo do terminu mam 2 tygodnie, więc nie obraziłabym się gdyby zaczęła się skracać ;) będę dopiero po południu

Miłego dnia życzę wszystkim!

Ja czuję w kościach, że niedługo urodzę. Mały jest tak nisko, że aż strasznie boli mnie od tego krocze:/ Wszystko mnie boli :/
    Wcale bym się nie obraziła gdybym to ja dzisiaj urodziła :)

Alka trzymam kciuki :)

Miłego dnia.

ÓptimusPrime, Agusia ;), Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, mam inteligentne pytanie, myślicie, ze mogę sterylizowac butelke I smok w parowarze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a moze ja tak zaczne pisac ze nie chce jeszcze,ze nie teraz ,ni cholera nie ide rodzic,bo nie i koniec...i moze podziala co? :P...

wiem wiem to sie nazywa D E S P E R A C J A...

ÓptimusPrime, Agusia ;), xpatiiix3, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti myślę, że to całkiem fajny pomysł i na pewno nie widzę żadnych przeciwwskazań :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,no wlasnie,ja mysle,ze przez ta zoltaczke corcia tak dlugo spi,ja mialam identyczna sytuacje z druga cora,oby szybko Nelcia sie jej pozbyla

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP a mi się dzisiaj przyśniło, że urodziłaś prześliczną córeczkę w ekspresowym tempie xD oby w realu też tak było ;p

Agata92 oby u Ciebie te bóle były zwiastunem porodu, bo mnie krocze już boli od dwóch tygodni i dupa skurczy nawet nie mam ;p

Agata92, ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ