SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha to super na dniach następne mamuski się rozpakowuja ;)

A ja dzisiaj jade po peselek jutro skocze po to zaświadczenie do becikowego i z głowy ;) w przyszłym tyg załatwić w końcu wszystko ;) najgorsze, ze szkoda malej muszę ja wszędzie ze sobą ściągać ale niuńka się zahartuje nam hehe juz deszcz czy wichury nam nie straszne ;P w mrozy tez pewnie się zdarzy wyjść jak będzie trzeba.. ;) dobrze, ze dwójki nie muszę ściągać ze sobą chociaż ;)

Co do położnej u mnie była już dwa razy ale podpisy zlozylam że była już pare razy i z głowy we wtorek w przychodni się z Nią widze i na wyniki z krwi malej ojj będzie biedna kłuta znowu... Jeszcze żółtą jest modle się żeby jednak szpitala nie było i znowu naświetlania ,bo już 3tyg jutro kończy a dalej ta żółtaczka jest... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Alka to czekamy na jakieś informacje. Jeszcze raz życzę powodzenia, 3mamy mocno kciuki za Was :*

Powodzenia na wizytach, ja mam dopiero za tydzień. Ciekawe czy dotrwam, ale pewnie tak ;p

Lavendula lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha no to trzymamy kciuki! :) Powodzenia :)

Viv to może od Ciebie się zaraziłam tymi naleśnikami :D

Dorotucha, Viviana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale mi smaka narobiłyście tymi naleśnikami :) chyba dzisiaj na obiad sobie nasmażę bo nie mam pomysłu na obiadek :)

Viviana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv powodzenia dzisiaj na wizycie. Obys nie musiała zostawać w szpitalu.

Ja niestety tez mam gbs wiec antybiotyk w czasie akcji porodowej podadza.

A co u Goplany? Ktoś cos wie? Jak ona się czuje i Aloszka?

Viviana lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście smaku tymi naleśnikami, ehh szkoda, że nie mogę pojeść, a może zrobię z cukinią :) aleeee mam lenia dziś a na forum tak cicho...

Viv podejrzałam Twój wykres i widzę, ze badania wyszły prawidłowo, suuuuper :)

Viviana, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tak przed chwilą mi mąż przyniósł wyniki i hemoglobina ładna, wszystko w krwi w normie, w moczu czyściutko jak nigdy ufff :)

Agusia ;), Marzena27, Strupka, Agata92, Isia14, Mamadomina, Fidelissa, natasza82, zupaztytki, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko przez Was, idę robić naleśniki :D

Agusia ;), Viviana, Isia14, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 23 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv to super!! :) Agusia jak się robi naleśniki z cukinią? Dobre są? :)
    Heheh.. Marzenka, dzisiejszy dzień będzie pod znakiem naleśników dla wszystkich :P

Dorotucha, Agusia ;), Viviana, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już ja robię normalne ciasto naleśnikowe, a do tego farsz z cukinii, tj. obieram cukinię, kroję w kostkę, duszę na małym ogniu, żeby zrobiła się miękka, ale żeby nie była "paćką" na koniec dodaje pieprzu, soli i papryki ostrej, my z mężem lubimy na ostro :) hihi później ten farsz wkładam do naleśnika jak np. ser, składam na pół i wcinamy, zawsze to cos innego, szybko się robi a i cukier mam po tym dobry :) najbardziej lubię je podsmażyć drugi raz z farszem wtedy są takie chrupkie :)

Isia14, ÓptimusPrime, Marzena27, Viviana, Fidelissa, natasza82, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 23 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Agusia, brzmi pysznie :) My też lubimy na ostro. Robię takienormalne naleśniki i jak smażę drugą stronę to na tej już upieczonej na 1/4 układam salami i starty ser żółty i posypuję przyprawą do pizzy. Składam na 4. Ser sie lekko rozpuszcza, można polać keczupem :) Mmmm pyszne :) Ale nie wiem jaki cukier po tym byś miała :-/ obawiam się, ze do najniższych nie będzie należał.

Isia14, Agusia ;), Viviana, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny, też za mną ostatnio chodziły naleśniki!
    Zrobiłam takie z pieczarkami, bakłażanem i żółtym serem (wszystko wcześniej przysmażone, potem ser i jeszcze raz podsmażyć naleśnik już z nadzieniem). Mmm pycha :) A jak nie chce mi się robić ciasta i smażyć to kupuję tortillę i rożne rzeczy tam wkładam, rybkę też. Potem podsmażam na suchej patelni. Mniam!

Agusia ;), Viviana, Marzena27, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham nalesniki, raczej na slodko z maselkiem, ale teraz mi ciezko je robic, wiec zrobilam omlet na slodko ;)

Marzena27, Isia14, AgataP, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem,zmartwychwstalam....ku mojemu wielkiem niezadowoleniu jeszcze nie urodzilam...dalej faluje...

Nad ranem od paru dni lapia mnie bolesne regularne skurcze,dzis byly co 10 min,Hippis juz chcial w domu zostawac ale wygonilam go do pracy wzielam prysznic i przeszlo...glupek,nie wie tego ze przeciez ja rodze ostatnia? ... :)

no a z rewelacji to mi sie brzuch powaznie obnizyl i tyle...
    w nast wtorek mam wizyte w szpitalu to sie moze dowiem co i jakz moim dzieckiem ile wazy aleeee watpie,pewnie pomacaja brzuch powiedza all ok i kaza isc do domu.

no ale coz.ja tam sobie pofaluje po tym jeziorze ,poczytam o waszych porodach i wtedy dopiero jako ostatnia spokojnie pojde rodzic...

aaaa no i tez sie strasznie poce w nocy...nad ranem to sie budza cala mokra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:02

Agusia ;), ÓptimusPrime, sisiiii, xpatiiix3, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Maga31 wrote:
    Doberek :)
    również sprawdzam czy ktoś w nocy się nie rozpakował ;) A wiecie, że to chyba dziś będzie nów? Zatem zobaczymy czy któraś z nas nie zacznie rodzić ;) (poza alką co ma ustalone cc).
    Ja dziś mam wizytę kontrolną, jestem ciekawa jak tam moja szyjka, bo do terminu mam 2 tygodnie, więc nie obraziłabym się gdyby zaczęła się skracać ;) będę dopiero po południu

Miłego dnia życzę wszystkim!

Ja czuję w kościach, że niedługo urodzę. Mały jest tak nisko, że aż strasznie boli mnie od tego krocze:/ Wszystko mnie boli :/
    Wcale bym się nie obraziła gdybym to ja dzisiaj urodziła :)

Alka trzymam kciuki :)

Miłego dnia.

ÓptimusPrime, Agusia ;), Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, mam inteligentne pytanie, myślicie, ze mogę sterylizowac butelke I smok w parowarze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a moze ja tak zaczne pisac ze nie chce jeszcze,ze nie teraz ,ni cholera nie ide rodzic,bo nie i koniec...i moze podziala co? :P...

wiem wiem to sie nazywa D E S P E R A C J A...

ÓptimusPrime, Agusia ;), xpatiiix3, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti myślę, że to całkiem fajny pomysł i na pewno nie widzę żadnych przeciwwskazań :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,no wlasnie,ja mysle,ze przez ta zoltaczke corcia tak dlugo spi,ja mialam identyczna sytuacje z druga cora,oby szybko Nelcia sie jej pozbyla

AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP a mi się dzisiaj przyśniło, że urodziłaś prześliczną córeczkę w ekspresowym tempie xD oby w realu też tak było ;p

Agata92 oby u Ciebie te bóle były zwiastunem porodu, bo mnie krocze już boli od dwóch tygodni i dupa skurczy nawet nie mam ;p

Agata92, ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ