X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ej a moze ja tak zaczne pisac ze nie chce jeszcze,ze nie teraz ,ni cholera nie ide rodzic,bo nie i koniec...i moze podziala co? :P...

wiem wiem to sie nazywa D E S P E R A C J A...

To jest bardzo dobry pomysł. Ja teraz też nie chciałam rodzić, bo mojego nie było, na szczęście dzisiaj wraca. Wmawiałam sobie, że nie mogę urodzić, a teraz czuje, że Mały ustawił się już do wyjścia na Świat :)

ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti właśnie dobry pomysł z tym parowarem :) chyba też spróbuje w ten sposób

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Agatko, badz konsekwentna-Sylwek to Sylwek ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Opti właśnie dobry pomysł z tym parowarem :) chyba też spróbuje w ten sposób
    No wlasnie zaczelam czytac o tych do mikrofali, bo sa wmiare tanie I wpadlam na taki pomysl...
    Prawda, nie ma sterylnego zamkniecia, ale kiedys sie w garnku parzylo I nikt nie myslal o zamknieciach

anusiaa90, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Pati,no wlasnie,ja mysle,ze przez ta zoltaczke corcia tak dlugo spi,ja mialam identyczna sytuacje z druga cora,oby szybko Nelcia sie jej pozbyla
    Blue dobrze mówi, bo laski, kt leżała ze mną z mala, dzidzia spala caly czas I położona mowila, ze może ze względu na zoltaczke

• Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie nocy! Pobudki na siku ból nóg pachwin krocza i spojenia!Kazda zmiana pozycji to tragedia!Wstaje jak stary dziad!Mam dosc! Chce rodzic! Brzuch mam nisko a krocze boli juz chyba od miesiaca to zaden zwiastun u mnie!

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tam gotuje sie na Sylwestra ale jak mozna wczesniej to sie po ludzku wpieprze w kolejke :P

lkc lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mnie wzięło na naleśniki... zaczęłam od farszu - meksykański z mięskiem, fasolą i kukurydzą - na ostro..... byle by powera wystarczyło, bo skończę na jajkach sadzonych ;)
    [ na razie rządzi leń od rana kawa, wstawiłam jedno pranie, wróciłam do łóżeczka, i właśnie utarłam dziób po śniadaniu.... ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:37

ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Dorotucha to trzymamy kciuki. co do położnej to ja byłam wcześniej w swojej przychodni, wywiad pani ze mną przeprowadziła i ma wpaść do nas jeszcze przed porodem żeby wytłumaczyć te wszystkie dokumenty, ogólnie to ma być tak że ona będzie przychodziła i do mnie i synka, bo zazwyczaj jest tak że położna przychodzi do matki, a z drugiej przychodni zadeklarowanej w szpitalu do dziecka no i po co tyle ludzi w chacie? ;-)
    U nas przychodzi jedna do matki i dziecka:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue możliwe w nocy zacznie więcej jeść to i jeszcze bardziej z wagą ruszy ;) a dzisiaj juz wstała mi co 2-3 h na Cyc wiec może spada ta żółtaczka juz ręce i nogi nie są żółte tylko jeszczta buzia i tułów żółtawe są trochę ale tez nie mocno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Chciałabym już ja robię normalne ciasto naleśnikowe, a do tego farsz z cukinii, tj. obieram cukinię, kroję w kostkę, duszę na małym ogniu, żeby zrobiła się miękka, ale żeby nie była "paćką" na koniec dodaje pieprzu, soli i papryki ostrej, my z mężem lubimy na ostro :) hihi później ten farsz wkładam do naleśnika jak np. ser, składam na pół i wcinamy, zawsze to cos innego, szybko się robi a i cukier mam po tym dobry :) najbardziej lubię je podsmażyć drugi raz z farszem wtedy są takie chrupkie :)
    Do ciasta nelesnikowego mozna dodać pol na pol mineralnej i mleka , sa cieniutki i chrupiące. Robię tez z mięskiem z rosołu np z carry albo ze szpinakiem i pieczarkami pycha i tez nie ma cukru:)

natasza82, ChciałabymJuż, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa nalesniki! Tez uwielbiam i przynajmniej raz w tygodniu wcinam :) :) :) jutro pewnie u mnie beda! Ja teraz jeszcze poki moge wcinam kapuste na kazdym kroku, bo bardzo lubie. Dzis robie sobie takie a la chinskie danie z pekinska. Szybkie, proste i smaczne :) dzis przyszly mi naklejki na sciane, ale chyba poczekam z nimi na meza, co by nie spierdzielic podczas nakladania.

Kurde, a moze te nalesniki zrobie na deser!? Ktora to pierwsza takiego smaka dzis nam wszystkim narobila???! ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis pieczarkowa właśnie zezarlam:)

Potem dorsz w foli i brązowy makaron w sosie cebulowa- porowo-pomidorowym.

I przyznammsie ze wypiłam pierwszy raz kawę milicano w ciazy z 1,5 łyżeczki z mlekiem i do tego 4 ciasteczka zbożowe, albo 5....
    Wkręcam sie, ze zbizowe maja mniej cukru itp....

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja już po wizycie u fryzjera, od razu człowiek sie lepiej czuje :)
    Z niecierpliwościa czekam na jutro na przepły i decyzje co do porodu...

Alka trzymam kciuki!

Fidelissa, Viviana, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booooze ja kolejny dzien jestem nie do zycia siedze tylko w fotelu i ziewam wszytsko sprawia mi trudnosc, booje sie jak ja urodze jak taka nie aktywna jestem:(
    A u mnie tez dzis w takim razie nalesniki ale to jak mezus wroci bo robi najlepsze:D

Fidelissa lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mała z butli na karmiłam bo miałam ściągnięte z wczoraj, ale nie zjadła i myślę po co wylewać zjadła 50.. A Marcel resztę pół filiżanki wypił kakao hehehe i mówił mmmmm ale dobe mamo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:13

Marzena27, ap1526 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłuje sobie wyobrazic Sylwestra z bebisiem:)
    Raczej nie mamy znajomych z tak malutkim dzieckiem dla towarzystwa wiec bedziemy sami.
    Myśle, ze bedzie fajnie:)

Kuzynka same komplementy mi zapodała. Że super wyglądam, ze tyle schudłam , z 5 lat młodziej:)

He, tak mi mów:)

AgataP, natasza82, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie powiedzieli, ze młodego nakarmią po porodzie bo musza mu zbadać krew przed jedzeniem i po na obecność glukozy.
    U Ciebie tez tak było?

qq87j44jhto0od0f.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie rodze. W nocy cos mnie bolalo jakby skurcze i szczerze wzielam to juz za sen nie wiem czy to faktycznie mnie bolalo czy mi sie wydawalo. Dzisiaj sprzatam posciel z lozeczka bo sie kurzyc bedzie tylko bezsensu.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie... Co musiałam zjeść na śniadanie? Zgadnijcie. Naleśniory

ChciałabymJuż, Milaszka, Viviana, Agusia ;), ÓptimusPrime, Marzena27, sylvi lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ