SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ooo a mi pobrala lekarka tylko z pochwy tego gbs-a. W szpitalu bede sie musiala dopytać czy wystarczy.

No powiem Ci, że dziwnie z tym twoim GBS-em - bo to sie pobiera i z pochwy i odbytu (podczas porodu ryzyko zarażenia paciorkowcem z odbytu (gdyby tam siedział) jest prawie równie duże jak ryzyko zarażenia nim z pochwy...
    No i mi na przykład ciągle powtarzali, że im później tym lepiej (ogólnie 35-37 tydzień), bo jak się zrobi za wcześnie to jest ryzyko, że można się w międzyczasie jeszcze zarazić...

Może lepiej poprosić o powtórkę tego badania?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś specjalnie nie ujawniam - czuję się chujowo...Głowa boli od wczoraj (chyba przez tę zmianę pogody... :(), w nocy przez to kiepsko spałam, bolą mnie oczy i ogólnie czuję się do dupy..

Ja również nie lubię pytań "Jak się czuje Hania?", a moja mama za każdym razem jak dzwoni to o to pyta, więc dziś jej odpowiedziałam tekstem którejś z Was (nie pamiętam której :)):"Nie wiem, bo jeszcze nie mówi, mogę Ci co najwyżej powiedzieć jak ja się czuję - do dupy!"

Ehhhh...od kilku dni już regularnie robimy z mężem masaż krocza (mojego oczywiście hihihi) i powiem Wam, że obydwoje już zauważamy różnicę - mnie dużo mniej boli (choć nadal szczypie i piecze, ale mój P. codziennie zwiększa intensywność), a P. powiedział, że czuje jak się bardziej rozciąga tam wszystko - że na początku było sztywne jak kamień...
    Więc może coś w tym masazu jest?

AgataP, Milaszka, natasza82, Paju lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś specjalnie dziś nie mam na nich ochoty, pogoda dobija. Mąż w pracy więc do 22.30 sama w domku.

Dorotucha to super,że coś zaczyna się dziać. U mnie w sumie w niedziele będzie ciąża donoszona więc jeszcze te kilka dni chce wytrzymać, choć skurcze i twardnienia brzucha nie za bardzo pozwalają na to.

Właśnie z tym jedzenie, ostatnio też mało jem i mam wrażenie, że mój brzuch taki mały się zrobił.

AgataP lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam nalesniki w tamtym tygodniu, a dzisiaj nie wiem co będzie, chyba jakieś pierogi kupię z serem np :p
    No ja słyszałam że jak się mlekiem mamy karmi malca to żółtaczka wolniej schodzi.
    Też chciałabym już urodzić bez kitu, pachwina mnie boli ehhh.
    Jutro wizyta u gina i gbs z dwóch dziurek :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wiem, ze dziwnie.. nawet pytałam położnej czy mam powtarzać badanie, ale mówiła, ze jak wyjdzie ujemne to nie. Jak będę 6 listopada na wizycie w szpitalu to się lekarza tam zapytam. Bo z tą lekarką to ja ładu nie dojdę. Niby dobra, ale robi wszystko po swojemu.Ciesze się, że u niej, w przyszłym tyg., będzie ostatnia wizyta.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pranie wstawione, sukces .. nawet naczynia wrzucilam do zlewu.. jeszcze niech sie znajdzie chetny co je wymyje i bede szczesliwa;)
    Agata - faluj... chyba tylko to moze Cie uratowac ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam pobieranego gbs'a tylko z pochwy...

Jeżeli chodzi o Święta i Sylwestra to nie sięgam jeszcze tak daleko z planami. Wszystko wyjdzie w praniu, z resztą jak zawsze ;p u mnie przeważnie wszystko jest spontaniczne :)

rwi37s6.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty cos moze byc na rzeczy z tym masazem u mnie maz tez mowi ze widzi roznice wczesniej sie ledwo przebijal a teraz tak luzniej te miesnie rozluznione choc mnie rowniez piecze ale dajemy rade:)mi tez ginek ostatnio pobrał nie wspominal ze bedzie z odbytu ale ja juz to wiedzialam:D rach ciach i pobrane bylo ale sie zawstydzilam lekko bo hemoroida mam!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko kolejny dowod na to ze w ciazy zrobily sie ze ,mnie cieple kluchy....generalnie jestem fanka metalu i rocka a siedze i slucham tego i placze...japitole...urodze czy nie ...

https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:50

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści od Julii mam, właśnie rozmawiałam z Nią, biedulka jedzie do szpitala znowu, jak będę wiedziała więcej to Was poinformuje, póki co wiem tyle, że chyba jej wody się sączą i to zielone... Jak dojedzie do szpitala to jak tylko się dowiem co i jak dam znać również Wam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:53

AgataP, Marzena27, Fidelissa, natasza82, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde, chyba coś podłapałam od męża :/ On przeziębiony od wtorku, izolujemy się, ale zaczynam pokasływać :/ Jak będzie wracał z pracy, to chyba poproszę, źeby kupił zestaw Prenalen i wypiję mleko z czocholem i miodem. Przez 8 miesięcy dałam radę bez żadnej infekcji, to teraz na koniec musiało się coś posypać :(

Gbs też miałam pobierany z obydwu miejsc. W przypadku odbytu, to tylko takie mizianie tym patyczkiem było. Przynajmniej nic innego nie czułam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:52

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też gardło coś drapie.
    gbs miałam też z obu - fakt że gin mi sie pomyliła ze skierowaniem i dała tylko na pochwe ale wyszedł pozytywny - sama powiedziała że jakby był ujemny to byśmy powtórzyli żebym miała oba wyniki. Jak mam dodatni to antybiotyk i tak dadzą wiec w takim przypadku drugi wynik już nie jest tak istotny.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja przyjaciółka zgaga ! Rzadko mnie odwiedza a dzis siedzi od rana po bułce z serem!!;/
    O kurcze trzymam kciuki za Julie, Patusia dawaj znać jak cos bedziesz wiedziala

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam w szpitalu gbs pobieranego tylko z pochwy.
    Pati przekaz Juli wsparcie od nas.
    Zupaztytki zdrowka kuruj się mleko z miodem, halsy są dobre i na kaszel stodal.

zupaztytki, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z dwóch miejsc, ale nie czułam jakiejś wielkiej krępacji ;)

Byłam dziś na konsultacji u anestezjologa, mam papier że w razie co mogę dostać ZZO.
    Ale co z tego, skoro płytki znów w dół... :( Może niewiele, bo ze 133tys spadły na 130tys, ale nie rosną!

Idę się pożywić, na dziś zrobiłam kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z ryżem. Mniam! :D

Milaszka, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta, ja pitole co za pogoda, brzuch opatuliłam, ale byłam w leginsach i dół zmarzł, przewiało mi głowę, boli mnie gardło, chociaż byłam opatulona szalem.... masakra ciepła herbatka i kocyk :) masakra a w listopadzie będzie jeszcze zimniej a tu z takimi szkrabami będziemy się przemieszczać :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na pewno jak tylko dostane wiadomość od niej napisze Wam ;) o kciukach wie na pewno lżej na duchu ,ze jesteśmy myślami z Nią ;)

Marzena27, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty nasz łączniku, dobrze, że mamy taki kontakt przez Ciebie :)
    oby wszystko dobrze było u nich... trzymam kciuki, jak my wszystkie.

Wielka mobilizacja, właśnie wzięłam prysznic, rozglądam się za zrobieniem czegoś pożytecznego.. :P zrobię, albo nie zrobię... kocyk mnie głośno woła dzisiaj, cały dzień :)

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja mam dziś mega apetyt i uwaga zjadłam kilka łyżeczek dżemu truskawkowego własnej roboty, 5 sztuk pierogów ze szpinakiem (niestety kupne) i cukier 94 hehe, jakoś nie dojedzona dziś jestem, lece do tego Rossmanna póki mam chęć i później coś zjeeeeem :)

Agusia ja dzisiaj tez jakas nie najedzona jestem :) nie mogłam sie powstrzymac i zjadałam kawałek marcepana, teraz sie boje zmierzyc cukier....

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gbsu,to mialam i z przodu i z tylu ;-)
    Wlasnie dostalam wyniki...jestem CZYSTA! No matka-polka,stworzona do rodzenia dzieci :-)
    Jutro ide na konsultacje z moja kardiolog...ciekawe,co powie :-)

natasza82, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ