X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ooo a mi pobrala lekarka tylko z pochwy tego gbs-a. W szpitalu bede sie musiala dopytać czy wystarczy.

No powiem Ci, że dziwnie z tym twoim GBS-em - bo to sie pobiera i z pochwy i odbytu (podczas porodu ryzyko zarażenia paciorkowcem z odbytu (gdyby tam siedział) jest prawie równie duże jak ryzyko zarażenia nim z pochwy...
    No i mi na przykład ciągle powtarzali, że im później tym lepiej (ogólnie 35-37 tydzień), bo jak się zrobi za wcześnie to jest ryzyko, że można się w międzyczasie jeszcze zarazić...

Może lepiej poprosić o powtórkę tego badania?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś specjalnie nie ujawniam - czuję się chujowo...Głowa boli od wczoraj (chyba przez tę zmianę pogody... :(), w nocy przez to kiepsko spałam, bolą mnie oczy i ogólnie czuję się do dupy..

Ja również nie lubię pytań "Jak się czuje Hania?", a moja mama za każdym razem jak dzwoni to o to pyta, więc dziś jej odpowiedziałam tekstem którejś z Was (nie pamiętam której :)):"Nie wiem, bo jeszcze nie mówi, mogę Ci co najwyżej powiedzieć jak ja się czuję - do dupy!"

Ehhhh...od kilku dni już regularnie robimy z mężem masaż krocza (mojego oczywiście hihihi) i powiem Wam, że obydwoje już zauważamy różnicę - mnie dużo mniej boli (choć nadal szczypie i piecze, ale mój P. codziennie zwiększa intensywność), a P. powiedział, że czuje jak się bardziej rozciąga tam wszystko - że na początku było sztywne jak kamień...
    Więc może coś w tym masazu jest?

AgataP, Milaszka, natasza82, Paju lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś specjalnie dziś nie mam na nich ochoty, pogoda dobija. Mąż w pracy więc do 22.30 sama w domku.

Dorotucha to super,że coś zaczyna się dziać. U mnie w sumie w niedziele będzie ciąża donoszona więc jeszcze te kilka dni chce wytrzymać, choć skurcze i twardnienia brzucha nie za bardzo pozwalają na to.

Właśnie z tym jedzenie, ostatnio też mało jem i mam wrażenie, że mój brzuch taki mały się zrobił.

AgataP lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam nalesniki w tamtym tygodniu, a dzisiaj nie wiem co będzie, chyba jakieś pierogi kupię z serem np :p
    No ja słyszałam że jak się mlekiem mamy karmi malca to żółtaczka wolniej schodzi.
    Też chciałabym już urodzić bez kitu, pachwina mnie boli ehhh.
    Jutro wizyta u gina i gbs z dwóch dziurek :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wiem, ze dziwnie.. nawet pytałam położnej czy mam powtarzać badanie, ale mówiła, ze jak wyjdzie ujemne to nie. Jak będę 6 listopada na wizycie w szpitalu to się lekarza tam zapytam. Bo z tą lekarką to ja ładu nie dojdę. Niby dobra, ale robi wszystko po swojemu.Ciesze się, że u niej, w przyszłym tyg., będzie ostatnia wizyta.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pranie wstawione, sukces .. nawet naczynia wrzucilam do zlewu.. jeszcze niech sie znajdzie chetny co je wymyje i bede szczesliwa;)
    Agata - faluj... chyba tylko to moze Cie uratowac ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam pobieranego gbs'a tylko z pochwy...

Jeżeli chodzi o Święta i Sylwestra to nie sięgam jeszcze tak daleko z planami. Wszystko wyjdzie w praniu, z resztą jak zawsze ;p u mnie przeważnie wszystko jest spontaniczne :)

rwi37s6.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty cos moze byc na rzeczy z tym masazem u mnie maz tez mowi ze widzi roznice wczesniej sie ledwo przebijal a teraz tak luzniej te miesnie rozluznione choc mnie rowniez piecze ale dajemy rade:)mi tez ginek ostatnio pobrał nie wspominal ze bedzie z odbytu ale ja juz to wiedzialam:D rach ciach i pobrane bylo ale sie zawstydzilam lekko bo hemoroida mam!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko kolejny dowod na to ze w ciazy zrobily sie ze ,mnie cieple kluchy....generalnie jestem fanka metalu i rocka a siedze i slucham tego i placze...japitole...urodze czy nie ...

https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:50

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści od Julii mam, właśnie rozmawiałam z Nią, biedulka jedzie do szpitala znowu, jak będę wiedziała więcej to Was poinformuje, póki co wiem tyle, że chyba jej wody się sączą i to zielone... Jak dojedzie do szpitala to jak tylko się dowiem co i jak dam znać również Wam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:53

AgataP, Marzena27, Fidelissa, natasza82, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde, chyba coś podłapałam od męża :/ On przeziębiony od wtorku, izolujemy się, ale zaczynam pokasływać :/ Jak będzie wracał z pracy, to chyba poproszę, źeby kupił zestaw Prenalen i wypiję mleko z czocholem i miodem. Przez 8 miesięcy dałam radę bez żadnej infekcji, to teraz na koniec musiało się coś posypać :(

Gbs też miałam pobierany z obydwu miejsc. W przypadku odbytu, to tylko takie mizianie tym patyczkiem było. Przynajmniej nic innego nie czułam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:52

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też gardło coś drapie.
    gbs miałam też z obu - fakt że gin mi sie pomyliła ze skierowaniem i dała tylko na pochwe ale wyszedł pozytywny - sama powiedziała że jakby był ujemny to byśmy powtórzyli żebym miała oba wyniki. Jak mam dodatni to antybiotyk i tak dadzą wiec w takim przypadku drugi wynik już nie jest tak istotny.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja przyjaciółka zgaga ! Rzadko mnie odwiedza a dzis siedzi od rana po bułce z serem!!;/
    O kurcze trzymam kciuki za Julie, Patusia dawaj znać jak cos bedziesz wiedziala

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam w szpitalu gbs pobieranego tylko z pochwy.
    Pati przekaz Juli wsparcie od nas.
    Zupaztytki zdrowka kuruj się mleko z miodem, halsy są dobre i na kaszel stodal.

zupaztytki, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z dwóch miejsc, ale nie czułam jakiejś wielkiej krępacji ;)

Byłam dziś na konsultacji u anestezjologa, mam papier że w razie co mogę dostać ZZO.
    Ale co z tego, skoro płytki znów w dół... :( Może niewiele, bo ze 133tys spadły na 130tys, ale nie rosną!

Idę się pożywić, na dziś zrobiłam kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z ryżem. Mniam! :D

Milaszka, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta, ja pitole co za pogoda, brzuch opatuliłam, ale byłam w leginsach i dół zmarzł, przewiało mi głowę, boli mnie gardło, chociaż byłam opatulona szalem.... masakra ciepła herbatka i kocyk :) masakra a w listopadzie będzie jeszcze zimniej a tu z takimi szkrabami będziemy się przemieszczać :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na pewno jak tylko dostane wiadomość od niej napisze Wam ;) o kciukach wie na pewno lżej na duchu ,ze jesteśmy myślami z Nią ;)

Marzena27, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty nasz łączniku, dobrze, że mamy taki kontakt przez Ciebie :)
    oby wszystko dobrze było u nich... trzymam kciuki, jak my wszystkie.

Wielka mobilizacja, właśnie wzięłam prysznic, rozglądam się za zrobieniem czegoś pożytecznego.. :P zrobię, albo nie zrobię... kocyk mnie głośno woła dzisiaj, cały dzień :)

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja mam dziś mega apetyt i uwaga zjadłam kilka łyżeczek dżemu truskawkowego własnej roboty, 5 sztuk pierogów ze szpinakiem (niestety kupne) i cukier 94 hehe, jakoś nie dojedzona dziś jestem, lece do tego Rossmanna póki mam chęć i później coś zjeeeeem :)

Agusia ja dzisiaj tez jakas nie najedzona jestem :) nie mogłam sie powstrzymac i zjadałam kawałek marcepana, teraz sie boje zmierzyc cukier....

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gbsu,to mialam i z przodu i z tylu ;-)
    Wlasnie dostalam wyniki...jestem CZYSTA! No matka-polka,stworzona do rodzenia dzieci :-)
    Jutro ide na konsultacje z moja kardiolog...ciekawe,co powie :-)

natasza82, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ