Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaaa,to jakos przeoczylam,przepraszamsantoocha wrote:Ale to dla mnie prezent
Od teściowej.
O takich glinianych koklitkach to myślę swoją drogą.
No to bym brala taki,kt Ci sie na pewno bardziej sie przyda.
Ja taki szklany mam tez,ale glownie w piekarniku robie w nim,kiedys uzywalam do uzbeckiego pilawu,ale i jego robie teraz w piekarniku
Prawie nic juz na gazie nie gotuje
oprocz wody na zupe 
-
nick nieaktualny\\ÓptimusPrime wrote:Aaaa,to jakos przeoczylam,przepraszam

No to bym brala taki,kt Ci sie na pewno bardziej sie przyda.
Ja taki szklany mam tez,ale glownie w piekarniku robie w nim,kiedys uzywalam do uzbeckiego pilawu,ale i jego robie teraz w piekarniku
Prawie nic juz na gazie nie gotuje
oprocz wody na zupe 
jesuuu taka ze mnie kucharka ze musialm sobie zgooglowac uzbecki pilaw
ale ja to bez miesa gotuje wiec moglam nie wiedziec o co kaman...ale nazwa mnie zaciekawila
lece na zakupy ,te co chca niech rodza te co nie niech jeszcze sie trzymaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 16:49
-
Dziewczyny wlazłam przypadkiem na taki ciekawy blog
Od ciąży, przez poród aż po wychowanie dzieciaczków 
I właśnie czytam artykuł o zwiastunach porodu.
Zupaztytki od razu mi się z Tobą skojarzyło
Bo ty coś mówiłaś, ze Cię rozkłada.. a w pierwszych słowach tam jest o tym 
Takze czytajcie dziewuszki
http://mataja.pl/2014/07/czuje-ze-to-juz-niedlugo-czyli-o-zwiastunach-porodu/
Lavendula, Dotty84, Rybka Nemo, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySantoocha,jest kilka "szkolek" jak to sie robi,ja robie jak mi sie chce
albo na latwizne,albo sumiennie 
Sumiennie to sporo czasu zajmuje:
1.kurki+maslo+cebulka na petelni podduszasz
2.ziemniaki obierasz,jesli mlode to na pol lub cale jak sa male;jak nie - w kostke,w slomke,w talarki - jak lubisz
3.sos=smietana+koperek+inne przyprawy jak lubisz.Czaem rezygnuje z sosu tylko przygotowuje maslo i wrzucam maslo zamiast sosu
4. Tarty ser (tez opcja)
5.Garnuszki: sos (lub maslo)+kurki+ziemniaki+ser+sos (maslo)+kurki+sos(maslo)+ser - tu wszystko jako opcja,mozesz kombinowac tylko pamietaj,ze na dole tluste,warstwy tez tluste,by nie przepalic.Pamietaj posolic ziemniaki.
6. Wstawiasz do zimnego piekarnika na kratke lub do naczynia zaro,tylko z woda,by troche dno przykrywalo.
7.160-180st,ok 1h20', ja pozniej po tym czasie daje postac dluzsza chwile,
8.Smacznego
santoocha, Dotty84, Milaszka, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMozesz bez miesa to tez robic,np z rybaAgataP wrote:\\
jesuuu taka ze mnie kucharka ze musialm sobie zgooglowac uzbecki pilaw
ale ja to bez miesa gotuje wiec moglam nie wiedziec o co kaman...ale nazwa mnie zaciekawila
lece na zakupy ,te co chca niech rodza te co nie niech jeszcze sie trzymaja...
AgataP lubi tę wiadomość
-
I artykuł dla wszystkich "śpieszących się" mam
Ehhhh...tez bym chciała jak najszybciej być "po wszystkim", ale w sumie argumenty zawarte poniżej mnie przekonują...
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:21
Milaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak juz przy naczyniach kuchennych jestesmy, to zapytam czy ktoras uzywa moze szybkowara? Moja mama ma i caly czas namawia zebym sobie takie cus zakupila.. Ze jak bedzie Corcia ja swiecie, to bede miala mniej czasu na gotowanie. A taki szybkowar to i oszczedza czas i pieniadze. Bo wrzuca sie warzywa do gara, wode, miecho, wszystko, wstawia sie na 10/15min, wylacza i po 30min jest zupa, gulasz, bigos, wszystko co dusza zapragnie
-
nick nieaktualnyChciałabymJuż wrote:Dziewczyny wlazłam przypadkiem na taki ciekawy blog
Od ciąży, przez poród aż po wychowanie dzieciaczków 
I właśnie czytam artykuł o zwiastunach porodu.
Zupaztytki od razu mi się z Tobą skojarzyło
Bo ty coś mówiłaś, ze Cię rozkłada.. a w pierwszych słowach tam jest o tym 
Takze czytajcie dziewuszki
http://mataja.pl/2014/07/czuje-ze-to-juz-niedlugo-czyli-o-zwiastunach-porodu/
Nawet mnie nie strasz:P Twardo będę obstawać przy tym, że to mąż mnie zaraził, bo jest mocno przeziębiony
ChciałabymJuż, Agusia ;), Lavendula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Santoocha,jest kilka "szkolek" jak to sie robi,ja robie jak mi sie chce
albo na latwizne,albo sumiennie 
Sumiennie to sporo czasu zajmuje:
1.kurki+maslo+cebulka na petelni podduszasz
2.ziemniaki obierasz,jesli mlode to na pol lub cale jak sa male;jak nie - w kostke,w slomke,w talarki - jak lubisz
3.sos=smietana+koperek+inne przyprawy jak lubisz.Czaem rezygnuje z sosu tylko przygotowuje maslo i wrzucam maslo zamiast sosu
4. Tarty ser (tez opcja)
5.Garnuszki: sos (lub maslo)+kurki+ziemniaki+ser+sos (maslo)+kurki+sos(maslo)+ser - tu wszystko jako opcja,mozesz kombinowac tylko pamietaj,ze na dole tluste,warstwy tez tluste,by nie przepalic.Pamietaj posolic ziemniaki.
6. Wstawiasz do zimnego piekarnika na kratke lub do naczynia zaro,tylko z woda,by troche dno przykrywalo.
7.160-180st,ok 1h20', ja pozniej po tym czasie daje postac dluzsza chwile,
8.Smacznego
Oooomnomnomnom!! Ale bym zjadla!!! Kurde, Optimus, moj maz jutro na dzien do Wrocka leci, moze przygotujesz i mu podasz dla mnie choc odrobine tych smakolykow!!?
wlasnie, jutro tez nie moge rodzic bo chyba sama sie bede musiala do szpitala zawiezc 
-
Milaszka, moja mama kiedyś wszystko robiła w szybkowarze.Milaszka wrote:Jak juz przy naczyniach kuchennych jestesmy, to zapytam czy ktoras uzywa moze szybkowara? Moja mama ma i caly czas namawia zebym sobie takie cus zakupila.. Ze jak bedzie Corcia ja swiecie, to bede miala mniej czasu na gotowanie. A taki szybkowar to i oszczedza czas i pieniadze. Bo wrzuca sie warzywa do gara, wode, miecho, wszystko, wstawia sie na 10/15min, wylacza i po 30min jest zupa, gulasz, bigos, wszystko co dusza zapragnie

Ja zastanawiam się nad multicookerem, szczególnie że można w nim gotować, dusić, robić domowe jogurty, pies ciasta i gotowac na parze, przy rozszerzaniu diety małego pewnie się przyda. -
nick nieaktualnyMilaszka,z mila checia bym Ci zrobila wszystkie pysznosci,ale sama teraz jestem na lasce fast foodow i odgrzewanej garmazerki....bo juz ledwo sie ruszam do kibelka...
Ale po porodach,jak bedzie cieplej,zapraszam Ciebie,Twojego Meza i Wasz Skarb do Wrocka na pysznosci,kt z miloscia dla Was przygotuje
Bo lubie gotowac i przyjmowac gosci
Milaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Milaszka,z mila checia bym Ci zrobila wszystkie pysznosci,ale sama teraz jestem na lasce fast foodow i odgrzewanej garmazerki....bo juz ledwo sie ruszam do kibelka...
Ale po porodach,jak bedzie cieplej,zapraszam Ciebie,Twojego Meza i Wasz Skarb do Wrocka na pysznosci,kt z miloscia dla Was przygotuje
Bo lubie gotowac i przyjmowac gosci 
We Wroclawiu studiowalam, wiec czasem bywam
no i powiem ze te ziemniaczki z kurkami kusza, kusza
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH