SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha,ja osobiscie wole takie gliniane.Mam takie male garnuszki gliniane ze wchodu,w kt zapiekam ziemniaki z kurkami w masle - zapach i smak - bezcenne!
    Ale nie wiem,co lubi Twoja tesciowa gotowac i czy gotuje ;-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to dla mnie prezent :) Od teściowej.
    O takich glinianych koklitkach to myślę swoją drogą.

ÓptimusPrime, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale to dla mnie prezent :) Od teściowej.
    O takich glinianych koklitkach to myślę swoją drogą.
    Aaaa,to jakos przeoczylam,przepraszam :-)
    No to bym brala taki,kt Ci sie na pewno bardziej sie przyda.
    Ja taki szklany mam tez,ale glownie w piekarniku robie w nim,kiedys uzywalam do uzbeckiego pilawu,ale i jego robie teraz w piekarniku :-)
    Prawie nic juz na gazie nie gotuje :-) oprocz wody na zupe :-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się jeszcze zastanowię....
    Opti, a podrzuć przepis na te ziemniaki z kurkami. Zaciekawiłaś mnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Aaaa,to jakos przeoczylam,przepraszam :-)
    No to bym brala taki,kt Ci sie na pewno bardziej sie przyda.
    Ja taki szklany mam tez,ale glownie w piekarniku robie w nim,kiedys uzywalam do uzbeckiego pilawu,ale i jego robie teraz w piekarniku :-)
    Prawie nic juz na gazie nie gotuje :-) oprocz wody na zupe :-)
    \\

jesuuu taka ze mnie kucharka ze musialm sobie zgooglowac uzbecki pilaw :P
    ale ja to bez miesa gotuje wiec moglam nie wiedziec o co kaman...ale nazwa mnie zaciekawila :)

lece na zakupy ,te co chca niech rodza te co nie niech jeszcze sie trzymaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 16:49

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlazłam przypadkiem na taki ciekawy blog :) Od ciąży, przez poród aż po wychowanie dzieciaczków :)

I właśnie czytam artykuł o zwiastunach porodu.

Zupaztytki od razu mi się z Tobą skojarzyło :P Bo ty coś mówiłaś, ze Cię rozkłada.. a w pierwszych słowach tam jest o tym :P

Takze czytajcie dziewuszki :)
    http://mataja.pl/2014/07/czuje-ze-to-juz-niedlugo-czyli-o-zwiastunach-porodu/

Lavendula, Dotty84, Rybka Nemo, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 23 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2014/03/uwaga-mezczyzna-na-porodowce/

Jeszcze coś o tatusiach na porodówce :P Kurde poczytajcie sobie, można się pośmiać :D

Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha,jest kilka "szkolek" jak to sie robi,ja robie jak mi sie chce :-) albo na latwizne,albo sumiennie :-)
    Sumiennie to sporo czasu zajmuje:
    1.kurki+maslo+cebulka na petelni podduszasz
    2.ziemniaki obierasz,jesli mlode to na pol lub cale jak sa male;jak nie - w kostke,w slomke,w talarki - jak lubisz
    3.sos=smietana+koperek+inne przyprawy jak lubisz.Czaem rezygnuje z sosu tylko przygotowuje maslo i wrzucam maslo zamiast sosu
    4. Tarty ser (tez opcja)
    5.Garnuszki: sos (lub maslo)+kurki+ziemniaki+ser+sos (maslo)+kurki+sos(maslo)+ser - tu wszystko jako opcja,mozesz kombinowac tylko pamietaj,ze na dole tluste,warstwy tez tluste,by nie przepalic.Pamietaj posolic ziemniaki.
    6. Wstawiasz do zimnego piekarnika na kratke lub do naczynia zaro,tylko z woda,by troche dno przykrywalo.
    7.160-180st,ok 1h20', ja pozniej po tym czasie daje postac dluzsza chwile,
    8.Smacznego :-)

santoocha, Dotty84, Milaszka, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups,2 razy post :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    \\

jesuuu taka ze mnie kucharka ze musialm sobie zgooglowac uzbecki pilaw :P
    ale ja to bez miesa gotuje wiec moglam nie wiedziec o co kaman...ale nazwa mnie zaciekawila :)

lece na zakupy ,te co chca niech rodza te co nie niech jeszcze sie trzymaja...
    Mozesz bez miesa to tez robic,np z ryba :-)

AgataP lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, brzmi pysznie! :D

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I artykuł dla wszystkich "śpieszących się" mam :) Ehhhh...tez bym chciała jak najszybciej być "po wszystkim", ale w sumie argumenty zawarte poniżej mnie przekonują...

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:21

Milaszka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz przy naczyniach kuchennych jestesmy, to zapytam czy ktoras uzywa moze szybkowara? Moja mama ma i caly czas namawia zebym sobie takie cus zakupila.. Ze jak bedzie Corcia ja swiecie, to bede miala mniej czasu na gotowanie. A taki szybkowar to i oszczedza czas i pieniadze. Bo wrzuca sie warzywa do gara, wode, miecho, wszystko, wstawia sie na 10/15min, wylacza i po 30min jest zupa, gulasz, bigos, wszystko co dusza zapragnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Dziewczyny wlazłam przypadkiem na taki ciekawy blog :) Od ciąży, przez poród aż po wychowanie dzieciaczków :)

I właśnie czytam artykuł o zwiastunach porodu.

Zupaztytki od razu mi się z Tobą skojarzyło :P Bo ty coś mówiłaś, ze Cię rozkłada.. a w pierwszych słowach tam jest o tym :P

Takze czytajcie dziewuszki :)
    http://mataja.pl/2014/07/czuje-ze-to-juz-niedlugo-czyli-o-zwiastunach-porodu/

Nawet mnie nie strasz:P Twardo będę obstawać przy tym, że to mąż mnie zaraził, bo jest mocno przeziębiony :P

ChciałabymJuż, Agusia ;), Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Santoocha,jest kilka "szkolek" jak to sie robi,ja robie jak mi sie chce :-) albo na latwizne,albo sumiennie :-)
    Sumiennie to sporo czasu zajmuje:
    1.kurki+maslo+cebulka na petelni podduszasz
    2.ziemniaki obierasz,jesli mlode to na pol lub cale jak sa male;jak nie - w kostke,w slomke,w talarki - jak lubisz
    3.sos=smietana+koperek+inne przyprawy jak lubisz.Czaem rezygnuje z sosu tylko przygotowuje maslo i wrzucam maslo zamiast sosu
    4. Tarty ser (tez opcja)
    5.Garnuszki: sos (lub maslo)+kurki+ziemniaki+ser+sos (maslo)+kurki+sos(maslo)+ser - tu wszystko jako opcja,mozesz kombinowac tylko pamietaj,ze na dole tluste,warstwy tez tluste,by nie przepalic.Pamietaj posolic ziemniaki.
    6. Wstawiasz do zimnego piekarnika na kratke lub do naczynia zaro,tylko z woda,by troche dno przykrywalo.
    7.160-180st,ok 1h20', ja pozniej po tym czasie daje postac dluzsza chwile,
    8.Smacznego :-)

Oooomnomnomnom!! Ale bym zjadla!!! Kurde, Optimus, moj maz jutro na dzien do Wrocka leci, moze przygotujesz i mu podasz dla mnie choc odrobine tych smakolykow!!? ;) wlasnie, jutro tez nie moge rodzic bo chyba sama sie bede musiala do szpitala zawiezc :P

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Jak juz przy naczyniach kuchennych jestesmy, to zapytam czy ktoras uzywa moze szybkowara? Moja mama ma i caly czas namawia zebym sobie takie cus zakupila.. Ze jak bedzie Corcia ja swiecie, to bede miala mniej czasu na gotowanie. A taki szybkowar to i oszczedza czas i pieniadze. Bo wrzuca sie warzywa do gara, wode, miecho, wszystko, wstawia sie na 10/15min, wylacza i po 30min jest zupa, gulasz, bigos, wszystko co dusza zapragnie :)
    Milaszka, moja mama kiedyś wszystko robiła w szybkowarze.
    Ja zastanawiam się nad multicookerem, szczególnie że można w nim gotować, dusić, robić domowe jogurty, pies ciasta i gotowac na parze, przy rozszerzaniu diety małego pewnie się przyda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka,z mila checia bym Ci zrobila wszystkie pysznosci,ale sama teraz jestem na lasce fast foodow i odgrzewanej garmazerki....bo juz ledwo sie ruszam do kibelka...
    Ale po porodach,jak bedzie cieplej,zapraszam Ciebie,Twojego Meza i Wasz Skarb do Wrocka na pysznosci,kt z miloscia dla Was przygotuje :-) Bo lubie gotowac i przyjmowac gosci :-)

Milaszka lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wpraszam na ziemniaczki z kurkami! :) Musze przetestować zanim sama zrobię ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki ja nic nie strasze :P Wiesz.. patrząc na pozostałe objawy i fakt, że kazdy objaw moze sie pojawić na kilka dni a nawet tygodni przed porodem, to obstawiam, że dotrwasz do cc :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Milaszka,z mila checia bym Ci zrobila wszystkie pysznosci,ale sama teraz jestem na lasce fast foodow i odgrzewanej garmazerki....bo juz ledwo sie ruszam do kibelka...
    Ale po porodach,jak bedzie cieplej,zapraszam Ciebie,Twojego Meza i Wasz Skarb do Wrocka na pysznosci,kt z miloscia dla Was przygotuje :-) Bo lubie gotowac i przyjmowac gosci :-)

We Wroclawiu studiowalam, wiec czasem bywam ;) no i powiem ze te ziemniaczki z kurkami kusza, kusza :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ