Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymada_lena wrote:Jejku jakie pyszności a ja tu na diecie karmiącej

Ale zeby nie było wciągnęłam wlasnie pieczone jablka z cukrem trzcinowym
Po porodzie od razu spadło mi 6 kg. Jutro rano sie zwaze zobaczymy
ale brzuszek jeszcze jest...lekko dynda 
Czyli trzymasz jakas diete? Nie jesz wszystkiego? Mała zle reaguje? Czy tak z przekonania sie pilnujesz? -
A ja Wam powiem przy Marcelu się pilnowałam a teraz odpuściłam jem "zdrowo" chociaż czasem coś słodkiego i bez wzdymajacych
i wsio juz nie maltretuje się tak jak z Marcelem ;P ale to hyl9 pierwsze dziecko chucha się i dmucha z drugim jest inaczej przewracasz przerzucasz na rekach kapiesz jak kota xD i jest zajebiscie
ÓptimusPrime, Dotty84, karmelek, Rybka Nemo, Milaszka, Eve, sisiiii lubią tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
ej..proszę mnie nie straszyć tym nowiem! ja jutro na 11 na wizytę idę więc muszę się trzymać! :)a coraz bardziej mi coś doskwiera i dokucza

I o co chodzi z tymi naleśnikami?? ja też dziś miałam na słodko z bananem i bitą śmietaną

No właśnie ciekawe jak tam Alka?
a teraz myśle co na kolacje, choć o 18 zjadłam dwie małe kanapeczki to już jestem glodna
może jajecznicę? hmm..
A to my witamy 39tydzień

Optimus wsiadam w auto i jade do Ciebie na te ziemniaczki z kurkami!!!
uwielbiam!! choć najczęściej robie je z kurczakiem w śmietanie i do ryżu
ÓptimusPrime, xpatiiix3, Rybka Nemo, zupaztytki, blue00, Agusia ;), sisiiii, misiaczk25, Mag.1990, anusiaa90, Maga31, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Pati i tak chyba lepiej (znaczy jak z drugim dzieckiem)... tylko, ze mimo tego, że się rozumowo wie, że lepiej, to jednak trudno się przekonać do tego inaczej niż przez doświadczenie
Trzeba uwierzyć, że na 100% się nic maluchowi nie stanie, a przy pierwszym dziecku nie jest łatwo uwierzyć
Bo to takie kruszynki
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Dieta za duzo powiedziane. Unikam smażonego, mocno przyprawionych, ciężkostrawnych i wzdymajacych. Ograniczam słodycze ale to tylko wyjdzie mi na dobre ;)No i próbuje co moge. Wczoraj jadłam mielonego i było ok. Kilka dni wczesniej pieczona karkówkę i tez małej nic nie było. Zupy wszystkie.
Położna wspominała mi zeby nie przesadzać z masłem i żółtym serem ( nie wiesz co w nim jest) brokuly, groszek czy kalafior jak najbardziej tylko w rozsądnych ilościach.
ÓptimusPrime, xpatiiix3, Milaszka, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Madalenka ja tak samo jak raz zjadlam schaboszczaka tak teraz jem smażone ale nie wysmazone na brązowo hue hue i mała cała i zdrowa brzuchol git bąki kupy ok są płakać nie płacze czyli dieta dobra ale patrzę spodnie które były obcisłe i nie wchodziły z dupska mi spadają teraz za niedługo do 36 dobije a jak waga będzie 58 to będzie sukces Hehe taki mam cel i żeby w talii z powrotem było tyle ile było
mada_lena, Eve lubią tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
A ja wlasnie wrocilam z gor. Zrobilam sobie przejazdzke do bystrzycy klodzkiej po meza
i porwałam go z pracy do domu a mial wrpcic dopiero w sobote niach niach
karmelek, xpatiiix3, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, Agusia ;), sisiiii, Milaszka, lkc, Marzena27, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Vivi mi wlasnie napisała, ze dostała skierowanie do szpitala. Amelka jest nisko, ruchliwa bardzo, Vivi ma wysokie ciśnienie. W przyszlym tyg zaplanowana do cc.
Bedzie wszystko dobrze
ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;), sisiiii, misiaczk25, xpatiiix3, Milaszka, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobrze powiadasz,bedzie dobrzemada_lena wrote:Vivi mi wlasnie napisała, ze dostała skierowanie do szpitala. Amelka jest nisko, ruchliwa bardzo, Vivi ma wysokie ciśnienie. W przyszlym tyg zaplanowana do cc.
Bedzie wszystko dobrze
Viviana lubi tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Czemu dostalas i czemu sie nie wybierasz???
Szyjka bardzo krótka wg mojej gin, zagrożenie przedwczesnym porodem, mały bardzo nisko i napiera. Ciśnienie też wysokie było, puls 120.
Twierdzi ze powinnam dostac sterydy na płuca dla małego.. -
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Szyjka bardzo krótka wg mojej gin, zagrożenie przedwczesnym porodem, mały bardzo nisko i napiera. Ciśnienie też wysokie było, puls 120.
Twierdzi ze powinnam dostac sterydy na płuca dla małego..
no to czemu nie poszlas?To jest niebezpieczne...
Najwyzej obnizlyliby Ci cisnienie tez -
ÓptimusPrime wrote:no to czemu nie poszlas?To jest niebezpieczne...
Najwyzej obnizlyliby Ci cisnienie tez
Ja uważam, ze nie ma potrzeby kłaść się do szpitala zwłaszcza że beda mnie obserwowali przynajmniej kilka dni, na co obecnie nie mogę sobie pozwolić.
Rodzić nie rodzę, zapis ktg był wręcz idealny. A ciśnienie całą ciążę miałam ok. 130/80 teraz mi skoczyło powyzej 140/90 i od razu wielka panika że nadciśnienie.
Zrezygnowalismy z przytulanek przez tą szyjkę...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH