X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz,jak ja mialam 140/150 x 90/110 to mowili,ze to bzdura,a nie nadcisnienie...zapis ktg tez mialam idealny

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, wysokie cisnienie moze byc bardzo niebezpieczne dla ciazy plus skoro sugeruja podac sterydy maluszkowi, to chyba warto posluchac specjalistow?
    Samo zrezygnowanie z przytulanek moze nie wystarczyc...Moze lepiej skonsultowac to jeszcze z jakims innym lekarzem?
    Uwazajcie na siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:37

ÓptimusPrime, mada_lena, Limerikowo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to akurat nie bylo powodem skierowania, pewnie przez moja chorobe i goraczke bylo podwyzszone :)
    Jesli cos by sie zaczelo dziac a wątpię to pojde moze mi dadza sterydy w weekend, a potem wypisze sie na wlasne zadanie. Taki chytry moj plan :)

nxbhnwz.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Julę i Vivi.

Niecierpliwa Ja bym na Twoim miejscu nie lekceważyła tego skierowania. No ale zrobisz jak uważasz.

Viviana lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png

Wysłany: 23 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od poniedziałku mam to skierowanie, nie wiem czy sie nie przeterminowalo :) jeszcze nie czas na poród, mam w przyszlym tygodniu 2 kolokwia, fryzjera, kosmetyczke no i jadę do domu rodzinnego na wszystkich świętych.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem....faluje....plum....plusk...nie rodze....

trzymam kciuki za Viv i Jule... bedzie dobrze!

ale se kupilam dobroci,kurtke ,kozaki, torebke, czapke,szalik łomatko wszytsko w brązach... no bo zaczelo sie tak ze kupilam kozaki(juz 35 para brazowych...ale inny odcien niz te w domu ofkors) no to musialam dokupic i kurtke i torebke i szalik w tym kolorze...logiczne nie? :P hippis tam juz zawalu dostawal bo musialam wszytsko dokladnie kolorami dobrac :P

Optimus ja ryb tez nie jem,ni jajek ni sera(ser taki weganski i mleko takie z np orzechow) itp wiec dla mnie to jakis typowo warzywny przepis.Masz cos takiego? Bo bym sprobowala taki pilaw zrobic,pozniej pogoogluje cos.

NO ...TO KTORA DZISIAJ RODZI PRZY NOWIU? BO JA NA PEWNO NIE...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:48

ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, lkc, Rybka Nemo, karmelek, ap1526, Mamadomina, Viviana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slabo sie tam schylalas w tych butach ;-) Moze szpagat zrob,to Ci Ninja wyskoczy
    pdumgo68klwm_t.jpg

mada_lena, AgataP, Agata92, Milaszka, Rybka Nemo, Maga31, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti moja gin by mnie już trzymała i leczyła z takim ciśnieniem.
    Ja ogólnie wcześniej miałam cały czas niskie 100/60 to była norma + wysokie tętno - miałam kontrolować.
    teraz jest wyższe 130/80 + tętno zawsze powyżej 100 - dziś wpadłam do przychodni - ciśnienie zmierzone po wbiegu na schody i było 160 to dostałam opierdziel, że mam się nie męczyć, a dwa że jeśli pojawi się skok ciśnienia "w spoczynku" na powyżej 140 albo powyżej 90 (obojętnie które) to od razu mam na ip jechać i się nie zastanawiać.
    ÓptimusPrime wrote:
    No patrz,jak ja mialam 140/150 x 90/110 to mowili,ze to bzdura,a nie nadcisnienie...zapis ktg tez mialam idealny

ÓptimusPrime, mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag,no ja tez mam norme 90/60,ale dla mojego szpitala to tak nie moze byc itp,i ich nie obchodzi,ze przy dolnym 80,90 ja mdleje,bo to "ksiazkowe cisnienie".Taki poje mam sPital,a puls to mam teraz powyzej 100,to oni a co Pani tak ciezko oddycha?Macica Pania nie uciska,wiec nie ma co udawac...
    kurka,urodze,to ich na wszystkich forach obsmaruje!!!

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 moj dr podobnie podchodzi do sprawy. Nawet jeden skok ciśnienia jest niebezpieczny. Jestem tego przykładem :/

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja bym sterydy na plucka wzięła. Później jak cos będziesz spokojnie spać chociaż.

A ile cm masz szyjkę ze Cie do szpitala chcą kłaść?

r5bup6u.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby tylko Ci nie wmawiali jak zaczniesz rodzić, że jeszcze nie rodzisz. Zamiast Pani Zdrowa będzie niee Pani nie rodzi, Pani się wydaje tylko.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lekceważcie ciśnienia w ciąży!!! Wiecie co moje zrobiło... To są chwile, nie miałam białka w moczu a dzień przed odklejeniem się łożyska pojawiło się dodatkowo białko i sruuuuuu :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ale wiemy też, że lepiej takie podejście lekarza niż zlewanie sprawy.
    Tydzień temu wysłała mnie na ktg bo tętno synka było 170/180 - mogła sama chwile dłużej pomierzyć, ale stwierdziła, że ktg będzie pewniejsze, może być wyższe bo się mały ruszył, ale lepiej sprawdzić - dla mnie wspaniała kobieta, która nie pozwoli sobie nic przeoczyć, nawet jeśli może wynikać to z "czegoś".

mada_lena wrote:
    Mag.1990 moj dr podobnie podchodzi do sprawy. Nawet jeden skok ciśnienia jest niebezpieczny. Jestem tego przykładem :/

ÓptimusPrime, mada_lena lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ja nie rodze przed Halloween juz kostium kupilam :P

ÓptimusPrime, Mamadomina, Agusia ;), Limerikowo lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie mam teraz nawet cisnieniomierza...bo mi się zepsul :( mam nadzieje, ze z moim cisnieniem wszystko ok!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula w domu, nie zbadali ani ktg nie zrobili, bo za duży ruch w końcu nów no i mówiła ze rano jeszcze raz pojedzie bo nie było sensu siedzieć aby siedzieć jakby z rana dopiero przyjeli przy takim ruchu... Biedulka stresuje się ,no ale mam nadzieje, ze jutro sprawdza co i jak ;)

Viv trzymam mocno kciuki za Was :**

Aaaaa Marzenko ratuj znowu mam problem ,bo mój Marcel od kiedy wrocilam ze szpitala z małą się ściska/ masuje hmm no za siurka... Stres.?? Kurde robił tak wczesniej ,a teraz masakra... Nic nie jest jemu tam jest myty czysto ma mówi ze nie boli nic mu tam kurde jak Go oduczyć on wrzeszczy i bije jak ktoś mu mówi żeby tak nie robił nawet c nie daje juz zajmowanie go czym innym.. To najgorsze jak on tak robi w miejscu publicznym jak ludzie się gapia i komentują ja to zlewam ,ale jednak martwi mnie to..

AgataP, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa podziwiam podejście .. jesteśmy na podobnym etapie ciąży - szyjka też się skraca, rozwarcie było, mały napiera i dostałam sterydy i już 3 tydzień leże i prawie nie wstaje na dodatek z dupką w górze żeby wytrzymać...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja poszłam w piątek na sterydy a w niedzielę o 9.30 byłam już w domu. Są chyba różne rodzaje ja miałam dwa zastrzyki (pt, sb) w odstępie 24 h i na nastepny dzień do domu.

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 23 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    niecierpliwa podziwiam podejście .. jesteśmy na podobnym etapie ciąży - szyjka też się skraca, rozwarcie było, mały napiera i dostałam sterydy i już 3 tydzień leże i prawie nie wstaje na dodatek z dupką w górze żeby wytrzymać...

Skracać szyjka się skraca, ale nie uważam żeby na tym etapie ciąży była jakaś bardzo krótka. Na koniec września miała ok 3,8cm teraz ma 2,4cm przy parciu 1,5cm (ten pomiar spowodował źe dostałam skierowanie), ale wiadomo że zawsze mozliwe są błedy pomiaru...
    Ja sterydy bym wzieła gdyby nie wiązalo sie to z pobytem w szpitalu... Nie bardzo mam jak teraz leżeć, moja choroba juz wystarczajaco mi namieszala w terminarzu, no niestety goraczka zwalila mnie z nog. a co dopiero kilka dni hospitalizacji...

nxbhnwz.png
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ