Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa, wysokie cisnienie moze byc bardzo niebezpieczne dla ciazy plus skoro sugeruja podac sterydy maluszkowi, to chyba warto posluchac specjalistow?
Samo zrezygnowanie z przytulanek moze nie wystarczyc...Moze lepiej skonsultowac to jeszcze z jakims innym lekarzem?
Uwazajcie na siebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:37
ÓptimusPrime, mada_lena, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za Julę i Vivi.
Niecierpliwa Ja bym na Twoim miejscu nie lekceważyła tego skierowania. No ale zrobisz jak uważasz.Viviana lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyjestem....faluje....plum....plusk...nie rodze....
trzymam kciuki za Viv i Jule... bedzie dobrze!
ale se kupilam dobroci,kurtke ,kozaki, torebke, czapke,szalik łomatko wszytsko w brązach... no bo zaczelo sie tak ze kupilam kozaki(juz 35 para brazowych...ale inny odcien niz te w domu ofkors) no to musialam dokupic i kurtke i torebke i szalik w tym kolorze...logiczne nie?hippis tam juz zawalu dostawal bo musialam wszytsko dokladnie kolorami dobrac
Optimus ja ryb tez nie jem,ni jajek ni sera(ser taki weganski i mleko takie z np orzechow) itp wiec dla mnie to jakis typowo warzywny przepis.Masz cos takiego? Bo bym sprobowala taki pilaw zrobic,pozniej pogoogluje cos.
NO ...TO KTORA DZISIAJ RODZI PRZY NOWIU? BO JA NA PEWNO NIE...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:48
ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, lkc, Rybka Nemo, karmelek, ap1526, Mamadomina, Viviana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Opti moja gin by mnie już trzymała i leczyła z takim ciśnieniem.
Ja ogólnie wcześniej miałam cały czas niskie 100/60 to była norma + wysokie tętno - miałam kontrolować.
teraz jest wyższe 130/80 + tętno zawsze powyżej 100 - dziś wpadłam do przychodni - ciśnienie zmierzone po wbiegu na schody i było 160 to dostałam opierdziel, że mam się nie męczyć, a dwa że jeśli pojawi się skok ciśnienia "w spoczynku" na powyżej 140 albo powyżej 90 (obojętnie które) to od razu mam na ip jechać i się nie zastanawiać.
ÓptimusPrime wrote:No patrz,jak ja mialam 140/150 x 90/110 to mowili,ze to bzdura,a nie nadcisnienie...zapis ktg tez mialam idealnyÓptimusPrime, mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMag,no ja tez mam norme 90/60,ale dla mojego szpitala to tak nie moze byc itp,i ich nie obchodzi,ze przy dolnym 80,90 ja mdleje,bo to "ksiazkowe cisnienie".Taki poje mam sPital,a puls to mam teraz powyzej 100,to oni a co Pani tak ciezko oddycha?Macica Pania nie uciska,wiec nie ma co udawac...
kurka,urodze,to ich na wszystkich forach obsmaruje!!! -
Nie lekceważcie ciśnienia w ciąży!!! Wiecie co moje zrobiło... To są chwile, nie miałam białka w moczu a dzień przed odklejeniem się łożyska pojawiło się dodatkowo białko i sruuuuuu
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Magdalenka, ale wiemy też, że lepiej takie podejście lekarza niż zlewanie sprawy.
Tydzień temu wysłała mnie na ktg bo tętno synka było 170/180 - mogła sama chwile dłużej pomierzyć, ale stwierdziła, że ktg będzie pewniejsze, może być wyższe bo się mały ruszył, ale lepiej sprawdzić - dla mnie wspaniała kobieta, która nie pozwoli sobie nic przeoczyć, nawet jeśli może wynikać to z "czegoś".
mada_lena wrote:Mag.1990 moj dr podobnie podchodzi do sprawy. Nawet jeden skok ciśnienia jest niebezpieczny. Jestem tego przykłademÓptimusPrime, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jula w domu, nie zbadali ani ktg nie zrobili, bo za duży ruch w końcu nów no i mówiła ze rano jeszcze raz pojedzie bo nie było sensu siedzieć aby siedzieć jakby z rana dopiero przyjeli przy takim ruchu... Biedulka stresuje się ,no ale mam nadzieje, ze jutro sprawdza co i jak
Viv trzymam mocno kciuki za Was :**
Aaaaa Marzenko ratuj znowu mam problem ,bo mój Marcel od kiedy wrocilam ze szpitala z małą się ściska/ masuje hmm no za siurka... Stres.?? Kurde robił tak wczesniej ,a teraz masakra... Nic nie jest jemu tam jest myty czysto ma mówi ze nie boli nic mu tam kurde jak Go oduczyć on wrzeszczy i bije jak ktoś mu mówi żeby tak nie robił nawet c nie daje juz zajmowanie go czym innym.. To najgorsze jak on tak robi w miejscu publicznym jak ludzie się gapia i komentują ja to zlewam ,ale jednak martwi mnie to..AgataP, Viviana lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
izia wrote:niecierpliwa podziwiam podejście .. jesteśmy na podobnym etapie ciąży - szyjka też się skraca, rozwarcie było, mały napiera i dostałam sterydy i już 3 tydzień leże i prawie nie wstaje na dodatek z dupką w górze żeby wytrzymać...
Skracać szyjka się skraca, ale nie uważam żeby na tym etapie ciąży była jakaś bardzo krótka. Na koniec września miała ok 3,8cm teraz ma 2,4cm przy parciu 1,5cm (ten pomiar spowodował źe dostałam skierowanie), ale wiadomo że zawsze mozliwe są błedy pomiaru...
Ja sterydy bym wzieła gdyby nie wiązalo sie to z pobytem w szpitalu... Nie bardzo mam jak teraz leżeć, moja choroba juz wystarczajaco mi namieszala w terminarzu, no niestety goraczka zwalila mnie z nog. a co dopiero kilka dni hospitalizacji...