X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz ja też mam taką nadzieję, ale dziecko uparte i wyjść nie chce :/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Lavendula z dłońmi mam to samo. Zgiąć palców nie mogę, bo boli.. ale przechodzi po jakimś czasie, jak u Ciebie. Ale u mnie są przy tym takie spuchnięte lekko.. moze po prostu to woda w organizmie?

Dzięki Agusia :)

tak, przechodzi, ale ból po przebudzeniu jest coraz większy i opuchnięte są przez cały dzień - mojej nowiutkiej obrączki nawet nosić nie mogę :(
    Opuchnięte bo woda, ale skąd ten ból i sztywność palców...

• ChciałabymJuż Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wiecie co? leci u mnie ddtvn. No i było przed chwilą o zdrowym odżywianiu, zdrowych nawykach, że cukier, tłuszcz uzależniają itd. A ja właśnie robię naleśniki z nutellą :D Aż mi się głupio zrobiło :D

Agusia ;), Milaszka, lkc lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 23 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju widać ma charakterek :) No ale cóż.. trzymamy kciuki, żebyś wychodząc ze szpitala już wyszła z maleństwem :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzizys Wy też tak macie że jak się budzicie to jesteście takie "połamane" ? mnie strasznie boli kręgosłup i w nocy ledwo się doczłapuję do łazienki

od paru dni mam kostki pouchnięte, szczególnie prawą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:59

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Aaa i wiecie co? leci u mnie ddtvn. No i było przed chwilą o zdrowym odżywianiu, zdrowych nawykach, że cukier, tłuszcz uzależniają itd. A ja właśnie robię naleśniki z nutellą :D Aż mi się głupio zrobiło :D
    kusisz kusisz :P ale ja nie mogę tego zjeść :(
    a bardzo lubię naleśniki ze słodkim serem. mniami :)

Agusia ;), ChciałabymJuż, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pogoda paskudna, fatalna, ehh leje, zimno. A ja dziś mam wyjazd do ginekologa, ehhh, trzeba się ciepło ubrać. Gardziołko coś z rana do tego boli.
    Wczoraj moja Mała postanowiła chyba wyjść przez brzuch, nic nie pomagało, tak się wierciła, bawiła, kopała, poszłam spać po północy. Wiercioszka jedna :)
    Trochę mam stresa z powodu wizyty, mąż zaraz idzie po wyniki, jak hemoglobina albo mocz kiepskie to na pewno zostanę w szpitalu już do końca, w ogóle już może do domu nie wrócę albo wrócę z terminem cc, jestem bardzo ciekawa co postanowi mój lekarz.
    Mnie GBS robili w szpitalu negatywny uff, choć będzie cc, to zrobili.

Paju trzymaj się w szpitalu, przydałoby się zacząć rodzić jak akurat już jesteś.
    Alka trzymam kciuki.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas szpital informuje przychodnie i położna, ze dziecko urodzone ;)

A My dzisiaj dnie w cy pojadlysmy ;D Cyc opuścił przynajmniej ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:02

natasza82 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    wrocilam do domu, zjadlam chyba 3 sniadanie. dzisiaj jestem taka glodna ze szok.. i czekam na ten glupi gbs.. miedzy 11 a 13..
    takie mam szczescie w zyciu, ze napewno mam tego dziada paciorkowca.. po co to robic.. jak go nie bedzie to bede pod wrazeniem.
    ja też pewnie mam ;) zdziwię się jak wynik będzie negatywny ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    o dzizys Wy też tak macie że jak się budzicie to jesteście takie "połamane" ? mnie strasznie boli kręgosłup i w nocy ledwo się doczłapuję do łazienki

od paru dni mam kostki pouchnięte, szczególnie prawą

tak, od kilku dni mam wrażenie, że mam zakwasy, że boli mnie każdy staw, i że sypiam na twardych kamieniach.
    Poza tym jest mi w nocy gorąco - przy otwartym oknie i wentylatorze śpię pod samym prześcieradłem. Jak się w nocy spotkam z kołdrą tom spocona jak mysz w połogu... Kostki też opuchnięte - prezz cały dzień - głównie lewa - pomagają wieczorne masaże i żel chłodzący - polecam !

Pyza przyjemnie atakuje lewe żebro <3

Ciekawa jestem ile waży i mierzy - bo nie wiem jaki rozmiar ubranek do szpitala spakować [ oczywiście pakowania nie tknęłam :D ]
    no i jak tam moja 4cm szyjka. Od dziś nie biorę magnezu i wapnia...
    A wizyta dopiero w środę :((((((

Wysłany: 23 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi no właśnie ja nie wiem skąd mi się wzięło tez z tymi naleśnikami, ale nie mogłam dłużej leżeć w łóżku :D MUSIAŁAM je zrobić :D

Viv Kochana to trzymamy kciuki, zeby jednak Cie nie zostawiali w szpitalu :) Powodzenia :)

Viviana lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się marzą pancake'ki :D po porodzie będę tworzyć :)

lkc lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamcie! ja dzisiaj w nocy jedna pobudka o 3 na siusiu a później dopiero po 8 zrobiłam do kubeczka do badania :-) u nas lab całodobowy więc nie śmigam od rana samego bo bez sensu. Ogólnie dzisiaj nie mogłam się dobudzić, taka jakaś padnięta byłam że nie wiem...pogoda zamula więc to swoją droga.
    właśnie śniadanko wciągnęłam, kakao sobie zrobiłam bo mnie jakoś naszło.
    Zimno na dworze ehhh. Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne, za wizyty i za alke i jej cc :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 23 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dobra.. i co dziś robimy? Naleśniki upiekłam i będę je nadziewać w zależności od kaprysu :P Na śniadanie poszły 2 z nutellą i dżemikiem brzoskwiniowym. A później może z salami i serem żółtym :P No zobaczymy.. ale co teraz robić? Pogoda zachęca tylko do powrotu do łóżka :-/

lkc lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Z Weledy kupiłam kremy i balsam:
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowy-balsam-na-wiatr-i-niepogode-30ml
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowy-krem-przeciw-odparzeniom-75ml
    http://zielonezycie.pl/index.php/produkt/weleda-nagietkowe-mleczko-do-pielegnacji-ciala-200-ml
    żel do kąpieli i krem na pupę kupiłam z Linomaga:
    http://www.aptekagemini.pl/linomag-zel-do-mycia-ciala-i-glowy-200ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/linomag-bobo-krem-a-e-50ml.html

Co do Weledy to siostra mojej koleżanki, która mieszka w Niemczech do 2ki dzieci od urodzenia używa wyłącznie Weledy - wszystkich kosmetyków - i jest mega zadowolona. Stąd w ogóle też moje zwrócenie się w stronę tej firmy. Nie kupiłam żelu do mycia z Weledy z bardzo prozaicznego powodu - jak kupowałam ich kosmetyki, to akurat go nie było w tym sklepie, a jak uzupełniałam kosmetyki, to w Gemini i chciałam już jedną przesyłkę. Zobaczę jak się będzie Linomag sprawdzał, ale myślę, że jak się skończy, i kremy się sprawdzą, to kupię żel Weledy na próbę.

Dzięki, Ewelina.
    Ja do pupy mam zielony linomag i bepanthen (choć ten ostatni to przypadkowo i w zasadzie na wszelki wypadek). Muszę dokupić właśnie żel do mycia, krem ochronny do twarzy i chyba zdecyduję się też na mleczko do ciała. Szkoda tylko, że Weleda ma takie male opakowania wszystkiego, no ale jednak super sklad.

Lavendula i dziewczyny od bolących dloni :) Mnie też to denerwuje i zdarza mi się nie tylko w nocy, czasami jak zastygnę w jednej pozycji to ból w dzień powraca. Palce nie są jakoś bardzo spuchnięte, ale na pewno mają większy obwód niż wcześniej. Obrączki ani pierscionka nie noszę od końca sierpnia. Nie było sensu się męczyć. A teraz już na pewno by nie weszły na paluchy. Kostki wg mnie w normie, tzn. na pewno są szersze, ale nie patologicznie.

Miłego dnia brzuszki i mamusie!

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Rzadko tu zaglądam ale muszę się podzielić że u mnie chyba już coś się wcześniej kroi. Wczoraj byłam na wizycie Mała ważyła około 3280g główka i brzuszek 36t+5 a kość udowa 40t+4. Szyjka całkowicie skrócona rozwarcie 3cm i sporadyczne odczuwalne skurcze. Od niedzieli odchodzi mi czop śluzowy lekko podbarwiony na brunatno. Lekarz kazał czekać na regularne skurcze i dopiero wtedy jechać do szpitala. Mam nadzieję że chociaż do poniedziałku wytrzymam bo wtedy mam ciążę donoszoną. Mała w brzuszku bryka więc jest dobrze. To czekanie jest dobijające. ;)

Agusia ;), Nata, xpatiiix3, ewelina_d, misiaczk25, anusiaa90, sisiiii, ChciałabymJuż, Marzena27, ÓptimusPrime, Agata92, Mamadomina, Isia14, AgataP, blue00, e_v_e, Milaszka, Fidelissa, Dotty84, natasza82, lkc, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha to trzymamy kciuki. co do położnej to ja byłam wcześniej w swojej przychodni, wywiad pani ze mną przeprowadziła i ma wpaść do nas jeszcze przed porodem żeby wytłumaczyć te wszystkie dokumenty, ogólnie to ma być tak że ona będzie przychodziła i do mnie i synka, bo zazwyczaj jest tak że położna przychodzi do matki, a z drugiej przychodni zadeklarowanej w szpitalu do dziecka no i po co tyle ludzi w chacie? ;-)

Dorotucha lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziś jest dobijająca a ja jako meteopatka czuję się taka rozwalona, chyba filiżanka kawy jedynie pomoże. Strasznie pada.
    Chciałabym Już u mnie nalesniki królowały od niedzieli do środy codziennie robiłam i jadłam po kilka hehe. A to prawda dziś to jedynie kołderka i kawka, herbatka, odpoczynek, bo pogoda zniechęca.
    Dorotucha no to aby patrzeć i Mała wyskoczy trzymam kciuki.

Dorotucha, ap1526 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położna chodzi jedna. Niby wcześniej można było sobie ją zamówić do chaty żeby wytłumaczyła jak poród ma wyglądać itd ale ja stwierdziłam że przy drugim dziecku to jest mi ona wcześniej nie potrzebna. No bo chyba wyprawkę już umiem skompletować tak samo wiem co mnie czeka na sali porodowej i przy opiece nad dzieckiem. ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi ja już nie wiem kiedy to bedzie bo skurcze mam powiedzmy 3 co 10 minut a potem z 40 minut przerwy i znowu 2 co 10 minut 20 minut przerwy i tak od niedzieli... ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ