Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć ja dzisiaj wstałam w fantastycznym nastroju
Wczoraj byłam u nowego lekarza i jest świetny, całkowicie inne podejście, no kupił mnie od samego początku. Maluszek ma już 2,2 cm i jak się okazało wiek z usg zgadza się z wiekiem z om, a na ostatniej wizycie u innego lekarza zarodek wyglądał na tydzień młodszy. Jak zobaczyłam bijące jak szalone serduszko to rozpierała mnie duma ) świetne uczucie )
Witam nowe mamuśkiViviana, Eve, Aga89, xpatiiix3, karmelek, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
A ja dziś od rana jestem jakaś rozdrażniona... Któraś pisała że ma sny erotyczne... ja mam głupie sny... wczoraj mój A, poprosił mnie żebym dziś pojechała do warsztatu żeby zmienili opony na letnie, nie było w tym nic złego. Zawsze to zaoszczędzimy sporo czasu bo dziś jedziemy do Warszawy.
Niestety noc zmieniła wszystko. Miałam głupie sny, że wjechałam w kanał, że strzelali tam do mnie a później zabrali do jakiegoś obozu pracy. Teraz na samą myśl że mam tam pojechać czuje taki niepokój...Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Witam
A ja juz po wizycie w szpitalu jestem zapisałam się od razu na genetyczne usg na 17 kwiecień, akurat skończne 12tyg będzie a w szpitalu zrobią mi to konkretnie no i przesiewowe badanie tarczycy, no to tam już wszystkie wyniki tarczycowe jakie tylko są mają mi zrobić również 17 kwietnia, więc w jednym miejscu wszystko
Teraz to jeszcze tylko oby do 16.20 to podejrzę mojego skarbeńka juniorka I też z Rkiem pójdę ,na razie pojechał do domu, a później przyjedzie po mnie i zobaczymy sobie razem maluszka Ciekawa jestem jak urósł
kejt90 witamy
Eve spaghetti o ja zaraz racuchy z jabłuszkiem sobie usmażę, a potem chyba też spaghetti taką mi ochote narobiłaś, chociaż babcia rybę robi, ale co tam hehe dwa obiady będą
O oo Wy chociąz macie erotyczne, a ja od dwóch dni horrory, że ktoś chc mnie zabić dzisiaj chcieli mnie kamieniami zabić, a moja babcia była opętana... ;ooo
Agata92 witaj
Viviana trzymam kciuki za wyniki, oby było wszystko w porządku, ja dzisiaj zobaczę swoje środowe wyniki, też ciut się martwię jak ta glukoza moja...
marynka współczuję migreny ,mam nadzieję, że szybko ustąpi :*
izia no juz Nas prawie 50 jest, nie wszystkie są na pierwszej stronie ale czekamy na tabelkę Młodej mamy jak już się zrobi to wrzuce ją na pierwszą stronę zamiast listy
anusiaa duzy okruch pięknie rośnie
Nie moge się doczekać już wizyty hehe i podglądu ,tak tęsknio mi do mego juniora hehe a kiedy najwcześniej można poznać płeć.?
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO właśnie poczułam jajecznice, pierdziele idę sobie też zrobić hahahaanusiaa90 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczynki już po wynikach, konsultowałam z ginem, morfologia dobrze, glukoza dobra, w moczu coś jedynie, ale niegroźne, mam kupić sobie lek z żurawinką. Uffffffff aż mi lżej. Kolejne badania dostanę w następnym tygodniu, ale już nie będa na cito tylko normalnie.
Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
anusia super wiesci powiedz mi na kiedy masz teraz wizyte? bo my rowno idziemy a ja ide dopiero 24 kwietnia
co do snow to ja mialam juz pare razy taki hahah potem rano samej mi sie smiac chce ze to chyba przez ten brak przytulanek, a gdzie tu do konca pierwszego trymestru?!Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Wróciłam cała i zdrowa ze zmiany opon nikt do mnie nie strzelał oj ale mi niedobrze po tej podrozy a dzis przede mna jeszcze 250km... nie przezyje chyba tego
-
Viviana ciesze się, że jest dobrze. Oby tak dalej
Karmelek to faktycznie idziemy równo, bo wizytę mam wtedy co Ty jeszcze muszę się zapisać na prenatalne, bo lekarz dał skierowanie. Mam je zrobić miedzy 10 a 30 kwietnia.
Już myślałam, że jak rano mnie wymioty nie dorwały to może stres mnie opuścił i wszystko przeszło, a tu taka niespodzianka. Zjadłam sobie jabłko i leciałam aż się za mną kurzyło;/ wczoraj tak samo. Widocznie nie mogę już ich jeść ( -
Kurczę dziewczyny pobudkę miałam o 6 w kibelku pawik nic nie mogę przełknąć do pracy wzięłam chlebek z masełkiem masakra zachcianek na razie nie mam żadnych a wręcz przeciwnie jedzenie mi rośnie...
Ja też nie mogę się doczekać wizyty mam w następny piątek i już kombinuję jak to przyspieszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 12:56
MARTA -
ja tez wlasnie pokusilam sie na jablko i jest mi niedobrze cholerka a tu zaraz taka droga przede mna... 90 km w jedna strone
anusia kurcze to ja nie robie zadnych badan dodatkowych prenatalnych ale masz na mysli ten tes paapa? bo ja bede miec tylko tego 25 badanie tej przeziernosci karkowej, bo na tamten sie wlasnie nie zdecydowalam..
pati jakos jajecznica tez do mnie nie przemawia -
coś w tych jabłkach musi być ;/ karmelku to życzę Ci szerokiej drogi.
Ja rozmawiałam z lekarzem na temat tych badań, bo nie byłam przekonana i on mi powiedział, że to będzie normalne usg tylko, że trochę dłużej potrwa, bo będą mierzyć wszystko co się da i do tego pobiorą krew, ale moją więc maluch na tym nie ucierpi. Nie wiem, czy to jest to paapa, bo się kompletnie na tym nie znam szczerze mówiąc. Dał mi skierowanie więc będę miała te badania za darmo
Dorzucam zdjęcie
Aga89, Viviana, Strupka, blue00, xpatiiix3, Gosia_1987, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ja również dostałam skierowanie na badania prenatalne ponieważ mam 3 poronienia i jest choroba genetyczna w rodzinie. Z tego co wiem to robi się takie badanie w 2 przypadkach albo jak występuje choroba genetyczna w rodzinie albo jak się jest po 35 roku życia. Ja również robie w ramach NFZ ale o miejsca ciężko żeby się dostać na fundusz.
-
Anusia fajny maluch, chyba widać główke
A co do prenatanych ja zrobię, skończyłam 30 lat,to moje pierwsze dziecko,a w rodzinie mamy chorego malucha,więc strach jest. Chyba podobnie jak Goplana skuszę się poza usg genetycznym się na test Harmony,przynajmniej daje jasna odpowiedź a nie takie gdbanie jak Pappa,jak będę w przyszłym tyg u lekarki to jeszcze ją podpytam.
-
ojj jeszcze pół godziny i powoli w drogę R już jedzie po mnie trzymajcie kciuki, oby wyniki były w porządku i juniorek tam szczęśliwie i namiętnie skakał w brzuszku
A i dzisiaj już 10 tygodni za mną ,czyli 1/4 hehe 30 tygodni przede mną, ale to szybko leci, po prostu szok
anusiaa Śliczny dzidziuś ahaha chciałam napisać chłopczyk kurde chyba Ci już przepowiedziałam, co tam będzie między nóżkami, ale takie przeczucie heheLivia
Nela
Marcel
-
hejka ja też dzisiaj po wizycie, nasz krasnoludek ma 1,99 cm i serduszko bije mu bardzo ładnie chyba te tabletki prenatal dobrze na mnie działają, bo jakieś 40 minut po łyknięciu czuję się lepiej i mnie tak nie mdli może to już koniec mdłości. Ogólnie zdjęcie z usg kiepskie bo dzidzia wygląda jak kłębek wełny :p wyniki mam dobre. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale jak idę na wizytę to normalnie z sercem na ramieniu, strasznie się boję. Mam nadzieję że po 12 tyg minie mi ten strach )
Viviana, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dlaczego niektóre z was są tak sceptycznie nastawione do badań prenatalnych? Bo młode, bo nie ma w rodzinie chorych osób? To żaden argument. To są badania do których mamy prawo, aby już na wczesnym etapie ciąży móc stwierdzić nie tylko wady poważne, ale takie które można wyleczyć jeszcze w okresie prenatalnym! Dlaczego z tego nie skorzystać i móc np wcześniej diagnozować i leczyć. To nie jest zwykłe usg. To jest usg genetyczne, robione przez specjalistów, a nie przez obojętnie jakiego ginekologa w każdej przychodni. Właśnie to wyniki usg są bardziej miarodajne niż sam test PAPPA z krwi. Badania w 13-14 tyg obejmują i test i usg, gdy tu okaże się że jest jakaś nieprawidłowość pacjentka jest kierowana na dalsze badania, tym razem już inwazyjne: amniopunkcja lub biopsja kosmówki. Ja mając 22lata i żadnych chorób w rodzinie, pierwsze dziecko zdrowe, urodziłam dziecko z ZD, i to był szok. Wtedy nikt mi nawet nie zasugerował żadnych badań dodatkowych, wszystko było ok przez całą ciążę. W kolejnej ciąży już sama prosiłam o skierowanie na badania, miałam je refundowane (z powodu grupy ryzyka) i na usg została wykryta wada rozwojowa, nie genetyczna, ale nie rokująca szans na przeżycie.
Piszę to nie po to aby was wystraszyć, tylko żeby zachęcić do badań, które są dla naszych dzieci, wreszcie są, i możemy a nawet powinnyśmy z nich korzystać.KocieOczy, Lavendula, Goplana, Gosia_1987, Marzena27, anusiaa90 lubią tę wiadomość