X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, widziałam moją Pszczółeczkę, serduszko pięknie bije i ma całe 7 mm. Z OM 8t6d a z USG 7t2d czyli podobna różnica jak w pierwszej ciąży, wyrównało się około połowy wtedy. Jestem już cała szczęśliwa i uwierzyłam całkiem w moją ciążę.

KUNIAK, Amnezja, Czarnaa94, xpatiiix3, KocieOczy, Viviana, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve,super :) Bardzo się cieszę. Jesteśmy na tym samym etapie, ja z OM 8t1d a z USG 7t2d :)

Eve lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was, czy to prawda, że w ciąży nie wolno jeść grzybów. Mam ochotę na bigos z pieczarkami i grzybami, a moja matka mówi, że nie ma mowy, że broń boże bo dziecku grzyby zaszkodzą. Pierwszy raz o takim czymś słyszę dlatego was pytam.

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda.Mama jeżeli są to grzyby, co do których jesteś w stu procentach pewna, że są jadalne, to nie ma problemu. Spójrz tutaj: http://parenting.pl/portal/grzyby-w-ciazy

Powiem wam, że ta migrena mnie wykończyła. Dopiero teraz zaczynam jakoś funkcjonować...

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana,
    Możesz iść do jakiegokolwiek internisty albo rodzinnego i tez na pewno Ci da, jak powiesz że gina masz za tydzień!

Ja tak poszłam w środę i bez problemu wypisał mi do końca tygodnia.

Leż, odpoczywaj i nic się nie martw! takie krwawienia bardzo często się zdarzają i wcale nie muszą oznaczać żadnych problemów!!

To nawet nie było krwawienie, tylko taka jedna króciuteńka niteczka o grubości włosa. Tak sobie myślę, że jakbym tak dokładnie nie sprawdzała papieru toaletowego po podcieraniu, to nawet bym nie zwróciła uwagi, bo to było ledwo ledwo widoczne. No i przede wszystkim było jednorazowe. Jak się położyłam i odpoczęłam, to już nic takiego nie było. Ale powiem lekarce na wizycie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ma na liście, termin: 11.11, Paula, Szczecin, 28l., 6cs.

Mloda.Mama za mną też ostatnio chodził sos grzybowy i nie mogłam mu odmówić;) jak jesteś pewna grzybów to chyba nie ma większych przeciwwskazań. Grzyby są owszem ciezkostrawne, ale jak masz ochotę to chyba gorsze bedzie jak bedziesz sobie odmawiać. :)

Pati, trzymam kciuki, żeby cukry się uspokoiły!

relg9vvjdzp246mx.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zjadłam boczniaka na kolację , więc pewne grzyby można. Dziecku się nie daje, ale sama możesz.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czy za mały pęcherzyk ciążowy oznacza że nastąpi poronienie?? :(
    zarodek ma wielkość 9mm czyli okej, serduszko biło, ale właśnie aleeeee pęcherzyk jest za mały:(

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1982224_577887155640200_1838845595_n.jpg zobaczcie fotkę i oceńcie :(
    lekarz powiedział że we wtorek mam przyjść, bo w ciągu 5 dni wiele może się zdarzyć, zaczęłam brać dupka 2x1.

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt90 wrote:
    kochane czy za mały pęcherzyk ciążowy oznacza że nastąpi poronienie?? :(
    zarodek ma wielkość 9mm czyli okej, serduszko biło, ale właśnie aleeeee pęcherzyk jest za mały:(

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1982224_577887155640200_1838845595_n.jpg zobaczcie fotkę i oceńcie :(
    lekarz powiedział że we wtorek mam przyjść, bo w ciągu 5 dni wiele może się zdarzyć, zaczęłam brać dupka 2x1.

Wydaje mi się, że powinno być wszystko dobrze. U mnie była odwrotna sytuacja, bardzo duży pęcherzyk a dzieciątko małe. Poczekałam tydzień i wszystko się unormowało więc głowa do góry :) Będzie dobrze :)

njr11rs.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze, to wszystko się unormować musi.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii ja chce dziewczynkę, ale też coś czuje, że będzie chłopak ;p a z tym cukrem to mam nadzieje, że Ci się ustabilizuje

nata ja miałam to samo, zanim poszłam na wizytę to pół nocy nie przespałam...

coraz więcej dobrych wiadomości, aż miło się czyta jak kolejne mamuśki są zadowolone po wizytach :)

rwi37s6.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę i jakoś jednak trochę się denerwuję więc trzymajcie proszę kciuki. Staram się myśleć pozytywnie i tłumaczę sobie że gdyby było coś nie tak to organizm jednak w jakikolwiek sposób by zareagował. Jakoś trzeba się pocieszać :P
    Mam nadzieję że tym razem dostanę zdjęcie, upomnę się a co :)
    Wcześniej myśleliśmy żeby powiedzieć wszystkim w święta bo to się wydawała taka odległa przyszłość a teraz sama nie jestem przekonana bo wydaje mi się że to dalej za wcześnie, tak szybko ten czas mija :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna na pewno będzie wszystko w porządku :) Będę trzymać kciukasy :*

Eve super wieści :)

kejt ja gdzieś na Twoim etapie tak w 8 tygodniu miałam pęcherzyk 22mm a zarodek 14mm i też pęcherzyk był ponad tydzień mniejszy, ale lekarz nic mi nei wspominał na ten temat, że coś nie tak jest, ale nie martw się, wiem, że teraz przed Tobą te 5 dni nerwówki, ale na pewno będzie wsio ok :*

anusiaa hehe zobaczymy jak to będzie, ale jak będzie chłopczyk to pamietaj o moich umiejętnościach przepowiadania płci hehe koleżankom się sprawdzało, powinno i tym razem się udać hehe :P

Młoda ja myślę, że nic się nie stanie wiadomo z niewiadomoego pochodzenia jak są grzyby ale pieczarki jakies czy jak ktoś się zna to ja bym szamała aż by się uszy trzęsły :D

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu udało mi się Was doczytać:)

Ja dziś byłam na badaniach, Nim wyszłam z domku wisiałam nad kibelkiem i to takie straszne było bo nie miało mnie czym wymiotować, a targało tak, że oczy mi chciały wylecieć, upłakana z kibelka wyszłam, bałam się, że sytuacja powtórzy się w laboratorium ( nawet zabrałam woreczek ze sobą), ale wszystko dobrze się skończyło. Wyniki już podejrzałam na stronie internetowej, wszystko w normie, ale zobaczę co lekarz powie w poniedziałek na wizycie.

Bardzo się cieszę, że po wizytach wszystko ok.:)
    kejt90 leż i odpoczywaj to jedyne co możesz zrobić dla maluszka i nie trać nadziei, wiem co mówię:)

A Wiecie co ja jadałam dziś wieczór? Kiełbaskę z ogniska, normalnie szał pał to nie to co grill:) Zjadałam aż dwie i sama się zdziwiłam, że mogę tyle zjeść, ale skoro taka pyszniutka była to czemu nie mogłam :) mniam mniam:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka mam Ciebie też na liście już hehe :D

Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za miłe słowa i obyście miały rację i udało się bez żadnych diet itd ,bo ja KOCHAAAAAAAM JEŚĆ hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko dziewczynki. mówiłyście już o ciąży swoim teściom? jakie były reakcje?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja bym też z chęcią zjadła z ogniska, z musztardą mniam :) albo ziemniaki z ogniska to już w ogóle bym się rozpłynęła z radości :P

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio nie mogę dużo jeść bo mi zaraz niedobrze ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mam pytanko dziewczynki. mówiłyście już o ciąży swoim teściom? jakie były reakcje?

Szczerze to Ci powiem że myślałam że mój teść się bardziej ucieszy bo to będzie jego pierwszy wnuk, ale euforii nie było nawet uśmiechu szczerze mówiąc chociaż mówi że niby się cieszy i nie raz kiedyś wspominał że wnuka już by chciał. Mam wrażenie że bardziej się teściowa cieszy chociaż nie widziałam się z nią bo jest za granicą. Najbardziej to się moja mama ucieszyła, a mój tata to taki ewenement ogólnie jest że nie wiadomo co on tam sobie myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:22

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi a my to już dawno powiedzieliśmy hehe :D 8 tygodni skończone i poszło jakoś Radek powiedział mamie, moja wiedziała, no i wsio każdy o mnie już wie... rozeszło się w świat :P ale ja tam, nie płaczę ludzie gadaa i będą gadac :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ