Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u lekarza, widziałam moją Pszczółeczkę, serduszko pięknie bije i ma całe 7 mm. Z OM 8t6d a z USG 7t2d czyli podobna różnica jak w pierwszej ciąży, wyrównało się około połowy wtedy. Jestem już cała szczęśliwa i uwierzyłam całkiem w moją ciążę.
KUNIAK, Amnezja, Czarnaa94, xpatiiix3, KocieOczy, Viviana, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyMloda.Mama jeżeli są to grzyby, co do których jesteś w stu procentach pewna, że są jadalne, to nie ma problemu. Spójrz tutaj: http://parenting.pl/portal/grzyby-w-ciazy
Powiem wam, że ta migrena mnie wykończyła. Dopiero teraz zaczynam jakoś funkcjonować... -
Dotty84 wrote:Kochana,
Możesz iść do jakiegokolwiek internisty albo rodzinnego i tez na pewno Ci da, jak powiesz że gina masz za tydzień!
Ja tak poszłam w środę i bez problemu wypisał mi do końca tygodnia.
Leż, odpoczywaj i nic się nie martw! takie krwawienia bardzo często się zdarzają i wcale nie muszą oznaczać żadnych problemów!!
To nawet nie było krwawienie, tylko taka jedna króciuteńka niteczka o grubości włosa. Tak sobie myślę, że jakbym tak dokładnie nie sprawdzała papieru toaletowego po podcieraniu, to nawet bym nie zwróciła uwagi, bo to było ledwo ledwo widoczne. No i przede wszystkim było jednorazowe. Jak się położyłam i odpoczęłam, to już nic takiego nie było. Ale powiem lekarce na wizycie. -
Mnie nie ma na liście, termin: 11.11, Paula, Szczecin, 28l., 6cs.
Mloda.Mama za mną też ostatnio chodził sos grzybowy i nie mogłam mu odmówić jak jesteś pewna grzybów to chyba nie ma większych przeciwwskazań. Grzyby są owszem ciezkostrawne, ale jak masz ochotę to chyba gorsze bedzie jak bedziesz sobie odmawiać.
Pati, trzymam kciuki, żeby cukry się uspokoiły! -
kochane czy za mały pęcherzyk ciążowy oznacza że nastąpi poronienie??
zarodek ma wielkość 9mm czyli okej, serduszko biło, ale właśnie aleeeee pęcherzyk jest za mały:(
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1982224_577887155640200_1838845595_n.jpg zobaczcie fotkę i oceńcie
lekarz powiedział że we wtorek mam przyjść, bo w ciągu 5 dni wiele może się zdarzyć, zaczęłam brać dupka 2x1.8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
kejt90 wrote:kochane czy za mały pęcherzyk ciążowy oznacza że nastąpi poronienie??
zarodek ma wielkość 9mm czyli okej, serduszko biło, ale właśnie aleeeee pęcherzyk jest za mały:(
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1982224_577887155640200_1838845595_n.jpg zobaczcie fotkę i oceńcie
lekarz powiedział że we wtorek mam przyjść, bo w ciągu 5 dni wiele może się zdarzyć, zaczęłam brać dupka 2x1.
Wydaje mi się, że powinno być wszystko dobrze. U mnie była odwrotna sytuacja, bardzo duży pęcherzyk a dzieciątko małe. Poczekałam tydzień i wszystko się unormowało więc głowa do góry Będzie dobrze -
patiii ja chce dziewczynkę, ale też coś czuje, że będzie chłopak ;p a z tym cukrem to mam nadzieje, że Ci się ustabilizuje
nata ja miałam to samo, zanim poszłam na wizytę to pół nocy nie przespałam...
coraz więcej dobrych wiadomości, aż miło się czyta jak kolejne mamuśki są zadowolone po wizytach -
Ja jutro mam wizytę i jakoś jednak trochę się denerwuję więc trzymajcie proszę kciuki. Staram się myśleć pozytywnie i tłumaczę sobie że gdyby było coś nie tak to organizm jednak w jakikolwiek sposób by zareagował. Jakoś trzeba się pocieszać
Mam nadzieję że tym razem dostanę zdjęcie, upomnę się a co
Wcześniej myśleliśmy żeby powiedzieć wszystkim w święta bo to się wydawała taka odległa przyszłość a teraz sama nie jestem przekonana bo wydaje mi się że to dalej za wcześnie, tak szybko ten czas mija -
Czarna na pewno będzie wszystko w porządku Będę trzymać kciukasy :*
Eve super wieści
kejt ja gdzieś na Twoim etapie tak w 8 tygodniu miałam pęcherzyk 22mm a zarodek 14mm i też pęcherzyk był ponad tydzień mniejszy, ale lekarz nic mi nei wspominał na ten temat, że coś nie tak jest, ale nie martw się, wiem, że teraz przed Tobą te 5 dni nerwówki, ale na pewno będzie wsio ok :*
anusiaa hehe zobaczymy jak to będzie, ale jak będzie chłopczyk to pamietaj o moich umiejętnościach przepowiadania płci hehe koleżankom się sprawdzało, powinno i tym razem się udać hehe
Młoda ja myślę, że nic się nie stanie wiadomo z niewiadomoego pochodzenia jak są grzyby ale pieczarki jakies czy jak ktoś się zna to ja bym szamała aż by się uszy trzęsłyCzarnaa94 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam w końcu udało mi się Was doczytać
Ja dziś byłam na badaniach, Nim wyszłam z domku wisiałam nad kibelkiem i to takie straszne było bo nie miało mnie czym wymiotować, a targało tak, że oczy mi chciały wylecieć, upłakana z kibelka wyszłam, bałam się, że sytuacja powtórzy się w laboratorium ( nawet zabrałam woreczek ze sobą), ale wszystko dobrze się skończyło. Wyniki już podejrzałam na stronie internetowej, wszystko w normie, ale zobaczę co lekarz powie w poniedziałek na wizycie.
Bardzo się cieszę, że po wizytach wszystko ok.
kejt90 leż i odpoczywaj to jedyne co możesz zrobić dla maluszka i nie trać nadziei, wiem co mówię
A Wiecie co ja jadałam dziś wieczór? Kiełbaskę z ogniska, normalnie szał pał to nie to co grill:) Zjadałam aż dwie i sama się zdziwiłam, że mogę tyle zjeść, ale skoro taka pyszniutka była to czemu nie mogłam mniam mniam:)Fidelissa lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
sylvi wrote:mam pytanko dziewczynki. mówiłyście już o ciąży swoim teściom? jakie były reakcje?
Szczerze to Ci powiem że myślałam że mój teść się bardziej ucieszy bo to będzie jego pierwszy wnuk, ale euforii nie było nawet uśmiechu szczerze mówiąc chociaż mówi że niby się cieszy i nie raz kiedyś wspominał że wnuka już by chciał. Mam wrażenie że bardziej się teściowa cieszy chociaż nie widziałam się z nią bo jest za granicą. Najbardziej to się moja mama ucieszyła, a mój tata to taki ewenement ogólnie jest że nie wiadomo co on tam sobie myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:22